IW IW

3daysofdesign – De top 3 mooiste meubels

Geschreven door InteriorWorks op 22 juni 2023

Bij InteriorWorks steken we onze liefde voor nieuw design niet onder stoelen of banken. Om voor onze opdrachtgevers steeds weer verrassende interieurs samen te stellen blijven we graag geïnspireerd. Gingen we begin dit jaar naar Milaan, was het nu de beurt om de prachtige stad Kopenhagen te bezoeken. De komende weken blikken we 3 keer met je terug op 3 hoogtepunten van 3daysofdesign. Wij hebben de top 3 van exposities van 3 daysofdesign voor je uitgekozen. Lees je mee?

Normann Copenhagen: Burra Chair

Normann Copenhagen: Burra Chair

Vernoemd naar de beroemde ronde zachte Italiaanse kaas, is deze stoel een studie in zachtheid. Allereerst in uitstraling: het ronde ontwerp trekt de aandacht zonder schreeuwerig te zijn, en nodigt uit om erin neer te ploffen. Naast z’n charismatische uiterlijk doet-ie precies wat je hoopt: de Burra is ontworpen op maximaal comfort. Omdat je bovendien wordt omarmd door de leuningen voel je je geborgen en veilig. De Burra is verkrijgbaar in de Chair variant en de Lounge Chair variant, en voegen flair toe aan ieder interieur.

Norr11: Jagger Sofa

Norr11: Jagger sofa

De showstopper! De Jagger Sofa is gebaseerd op designs uit de jaren ’70, en haalt inspiratie uit de zitkuilen en lounge hoeken. Ieder onderdeel bestaat uit 8 modules van verschillende afmetingen en vormen en is op te bouwen zoals je zelf wilt. Dat maakt deze spectaculaire zitbank flexibel toepasbaar in iedere ruimte en oneindig uit te breiden (voorzover de ruimte en je budget het toelaten).

HAY: Chisel Lounge Chair

HAY: Chisel Lounge Chair

De stoel van voorgevormd multiplex is een echte Scandinavische klassieker. De Chisel Lounge Chair van Andreas Bergsaker biedt een nieuwe kijk op het traditionele ontwerp. De Chisel combineert ergonomie en eenvoud in een ogenschijnlijk simpel ontwerp. Dat maakt de stoelen zo ontzettend goed toepasbaar in ieder project. De titel verwijst naar de beitel, het klassieke timmergereedschap dat in de vorm van de poten is terug te vinden. Compact in formaat en te verkrijgen in veel verschillende type hout, bekleding en kleur.

Dat zit wel goed!

Met het design van de grote merken zit het wel goed dus. Zit er een favoriet tussen? Of heb je vragen over een specifiek model? Neem gerust contact met ons op. Volgende week nemen we jullie mee in de belangrijkste innovaties op de 3daysofdesign.