Nieuws | Design & interieur nieuws

Door InteriorWorks 21 dagen geleden 2 Views
Door InteriorWorks 26 dagen geleden 28 Views
Door InteriorWorks 27 dagen geleden 25 Views
Door InteriorWorks 4 maanden geleden 243 Views
Design District - Wat hebben we gezien?
Rotterdam

Yes, wij waren er ook. Design District in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. In dit indrukwekkende gebouw hadden ruim 200 design merken, designers, creatievelingen, talenten en noem maar op hun stand hadden opgebouwd. Afgelopen week hebben we hier dan ook veel bekende gezichten gezien en ontelbaar veel handen geschud. We nemen je mee op 7 juni en dit is wat wij hebben gedaan, ervaren en gezien.

Broeinest Rotterdam

We zijn de dag vroeg begonnen bij Broeinest met een ‘picnic ontbijt’. Broeinest is een materialenbibliotheek en een ontmoetingsplek voor architecten. Het Broeinest concept is een idee van Baars & Bloemhoff en hebben inmiddels een vestiging in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven met binnenkort ook een vestiging in Den Bosch. Hier komen producten, merken en materialen samen om vervolgens het beste materiaaladvies te kunnen geven. Naast een bibliotheek worden er ook workshops, lezingen, ontbijt- en lunchsessies georganiseerd die zowel publiek toegankelijk zijn als op maat worden gemaakt op het gebied van interieur, design en materiaal. 

Wij hebben de ontbijtsessie van 7 juni bijgewoond waar een lezing werd gegeven over tactiliteit en geur. Tijdens de lezing lag de nadruk op voelen; er is namelijk veel vraag naar zachtheid in meubilair.

Kiki van Eijk is een kunstenares die werkt met die ‘zachtheid’. Tijdens haar lezing vertelde zij dat zij zich altijd af heeft gevraagd “waarom meubilair altijd zo hard moet zijn?” Van Eijk begint daarom altijd met een stuk textiel die zij in de vorm van haar product naait. Vervolgens vult ze haar ontwerp op met een harder materiaal en werkt ze het af met bijvoorbeeld gips. Door het gebruik van textiel, krijgt elk product een zachtere uitstraling.

In het project ‘Softwear’ dat Van Eijk uitvoerde voor Google, is zij de uitdaging aangegaan om van hardware softwear te maken. In samenwerking met Lidewij Edelkoort heeft zij hardware voorwerpen verwikkelt in alledaagse producten. De expositie omvat zes unieke wandkleden, die door Van Eijk zijn ontworpen en gewoven in het internationaal bekende TextielLab in Tilburg.

Bekijk meer van haar werk voor bijvoorbeeld Hermès en het Rijksmuseum.

Spreekster nummer twee was Roos Lubbers, een geurspecialiste. Eigenlijk nogal in tegenspraak met waar de lezing in eerste instantie over ging, namelijk tactiliteit, sprak Lubbers over het reukvermogen van de mens. Volgens haar was reuk belangrijker dan tactiel. Tijdens haar lezing deden we een experiment, waarbij we allemaal moesten gaan liggen met een hevig met geur bespoten zakdoekje die we voor maar liefst vier minuten op ons gezicht moesten leggen. Dit onder het genot van een soort Afrikaanse stammen muziek. Dit zakdoekje bevatte een flinke hoeveelheid kaneel wat ons deed denken aan de ouderwetse ‘Fireball Jawbreaker’ snoepjes waar je mond van in de fik staat. Enfin, het experiment. We werden na het experiment bevraagd wat het met ons deed. De één had het over een soort rust, de ander bracht het ‘naar een vakantie oord’ en wij merkten voornamelijk dat de geur na een tijd gewoon afnam.

Geur is iets wat een herinnering met zich meebrengt, iets waar je je thuis in voelt of iets wat je aantrekt. Het gebruik van geur in ruimtes, zoals kantoor of hotel, kan dienen als een herkenningspunt voor mensen. Bijvoorbeeld CitizenM hotels gebruiken overal dezelfde geur, waardoor het lijkt alsof je altijd in hetzelfde hotel zit op welke locatie dan ook. Ook is Spaces hier een voorbeeld van.

We vinden het gebruik van een bepaalde geur in ruimtes zeker iets waar we eens naar moeten kijken bij de projectinrichting van bijvoorbeeld een kantoorpand of hotel. Bepaalde geuren kunnen namelijk ook de (werk)sfeer en de functionaliteit bevorderen. De beste geur volgens InteriorWorks? Die ene die ’s ochtends naar binnen stroomt wanneer de eerste op kantoor het raam open zet.

We houden van de beste materialen, maar wat is nou het beste materiaal voor jouw product? Ga eens voelen op een locatie van Broeinest! Zij kunnen je alles vertellen over stoffen, metalen, hout en nog veel meer. Bekijk ook eens de lezingen en workshop agenda.

Design District 

Om 11:00 sharp stonden we voor de deur van Design District. Met tactiliteit en geur nog steeds in onze gedachten, zijn we op zoek gegaan naar ‘belevend meubilair’. Dit is wat we tegenkwamen. 

Fluweel en schapenvachtjes, alles wat zacht is en lekker aanvoelt. De stand van Pols Potten straalde gezelligheid uit en was uitnodigend door de zachte kleuren. De buurman van Pols Potten – Exsta – had daarentegen echt alles uit de kast gehaald als het gaat om zachtheid. Hier was fluweel, opliggende borduursels, schapenvachtjes, hoogpolig tapijt en heel veel reliëf te zien én te voelen natuurlijk! Exsta is een merk met de focus op de zorgbranche. Een goed voorbeeld dat zij gaven was dat ook blinde mensen het meubilair goed moeten kunnen voelen en vooral ook ervaren. Wij kunnen ons goed voorstellen dat mensen in bijvoorbeeld een ziekenhuis af en toe wel een omarming kunnen gebruiken en waarom dat dan niet realiseren met het meubilair dat wordt gebruikt. 

Vilt is een materiaal welke we al een aantal jaren vaak tegenkomen. Merken als De Vorm en LABEL/BREED maken hier veel gebruik van. Het is een fijne stof met een retro uitstraling en past daarom ook perfect op deze klassieke restaurant stoel van Tristan Frencken. Vilt wordt vaak verwerkt in meubilair om de akoestiek te bevorderen. Zo hebben wij ook een aantal met vilt bewerkte akoestische panelen op de shop staan. Bekijk ze hier. 

Niets is beter dan de juiste verlichting in een ruimte. Vaak vergeten we wat licht eigenlijk met ons kan doen. Je kan er de gehele sfeer mee bepalen. Een opvallende stand – waar je ook absoluut niet omheen kon door de muziek, sfeerrook en lampen – was Modular Lightning. Met een Aziatische stijl trokken zij dik de aandacht. Ze hebben er echt wat tofs van gemaakt!

Ben je benieuwd naar onze beurzen agenda? Bekijk hier de beurzen die je dit jaar absoluut niet mag missen. 

Door InteriorWorks 5 maanden geleden 232 Views
Design district 2018 | Waar moet je naar toe?
Van Nelle Fabriek, Rotterdam

Hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland staat bijna voor de deur. In de Van Nelle Fabriek in Rotterdam kun je op 6, 7 en 8 juni de productpresentaties bekijken van 200 interieurmerken, exposities bezoeken van diverse design academies en het werk bekijken van aanstormend talent.

Voor wie is Design District interessant?

Met een beursvloer van ruim 10.000 m2 is het aanbod groot en wordt er veel variatie aangeboden. Design District is dan ook een interessant evenement voor architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten en andere interieurprofessionals. Tijdens Design District presenteren jonge ontwerpers, beginnende labels en gevestigde nationale en internationale merken hun nieuwste producten. Hierdoor is het een overzichtelijk evenement dat gemakkelijk binnen 1 dag te bezichtigen is.

.

.

.

.

.

.

.

.

Waar zijn wij benieuwd naar? 

Voor wij naar een beurs gaan bekijken wij altijd eerst de deelnemerslijst. Zo kunnen wij vooraf al een selectie maken van merken of andere onderdelen van de beurs die wij écht willen zien. Onder het mom van "we laten ons vooral verrassen" hebben we toch een kleine selectie gemaakt van de merken die we sowieso gaan bekijken. 

Abstracta - Stand: V11, Palau - Stand: V34 en Deblick - Stand: V47
Voor de perfecte akoestiek op kantoor bezoeken wij Abstracta en Palau. Deze merken zijn volgens ons koplopers op het gebied van geluidabsorbsie, afscherming en privacy. Deblick is nieuwkomer deze maand op onze webshop en heeft een breed aanbod aan stijlische akoestisch meubilair. Wij zijn onwijs benieuwd!

Muuto - Byotten Agenturen - Stand: V18
Afgelopen weekend hebben we samen met Muuto en andere partners 3daysofdesign bezocht in het prachtige Kopenhagen. We bezochten hier de showroom en kwamen we klassiekers, maar ook nieuwigheden tegen. Lees hier welke merken we nog meer hebben bezocht en bewonderd.

LABEL/BREED - Stand: V04
Nieuw op de shop deze maand. LABEL/BREED is een Dutch Design label, dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame en innovatieve interieurobjecten die tot stand komen door samenwerkingen tussen ontwerpers en fabrikanten. De moderne ontwerpen in combinatie met interessante materialen, hebben ieder een ontwikkelingsverhaal. 

Fredericia Furniture A/S - Stand: S20
We kleuren een beetje buiten de Dutch Design lijntjes met dit Deense merk, maar al het moois in de showroom in Kopenhagen heeft ons zo verrast, dat we er niet voorbij kunnen lopen. We hopen hier weer het zachte van Fredericia te zien met de tinten van een landhuis.

Tuttobene - Stand: S29
Victor le Noble startte in 2004 Tuttobene als een online platform voor designers. Het bedrijf presenteerde de collecties van meer dan 300 designers tijdens beurzen in Milaan, Tokyo, New York en Londen. In 2015 staken Victor en Remco van der Voort de koppen bij elkaar en hebben het merk een nieuwe jas aangetrokken. Tuttobene Sales Agency is nu voor zelfstandig en zelfproducerende designers. Met deze nieuwe jas, hebben zij een compleet nieuwe markt benadering gecreëerd voor designers zoals Alex de Witte,  Dirk vander Kooij, Floris Hovers en New Duivendrecht. We zijn benieuwd om deze cocktail aan talent te zien hier bij stand S29. 

Dutch designmerken uitgelicht

Met de Design District in vizier zetten wij graag een aantal Dutch designers in het zonnetje. InteriorWorks werkt graag samen met Nederlandse ontwerpers en labels. Op InteriorWorks.nl vind je dan ook vele designproducten van succesvolle Nederlandse ontwerpers. Onlangs hebben wij weer een aantal mooie Dutch design labels mogen toevoegen aan de online collectie. Hieronder lichten wij er een aantal uit. Benieuwd naar ons gehele Dutch design aanbod? Klik dan hier.

Loof – Comfort & uitstraling gaan hand in hand

Comfort en uitstraling gaan hand in hand bij Loof. De lichte houtsoorten en ronde zachte vormen maken de meubels modern en tijdloos. Duurzaamheid staat voorop bij Loof. De designmeubelen worden dan ook gemaakt van natuurlijke, en bij voorkeur lokale, materialen. Ook werkt Loof graag samen met ontwerpers en andere creatieven met een Nederlandse afkomst. Om de kwaliteit van de productie te kunnen waarborgen produceert Loof alle producten in Nederland. Bekijk hier een selectie van de tijdloze kwaliteitsproducten van Loof.

Loof Dutch design voor projectinrichting InteriorWorks

Puik Design – Geeft het interieur meer pit

Puik is ontstaan vanuit liefde voor kunst en design. Puik werkt uitsluitend samen met Nederlandse ontwerpers, met als resultaat een uitgebreide collectie van hedendaags Dutch design van ontwerpers als Frederik Roijé, Lex Pott en Ilias Ernst. De originele designmeubelen en accessoires van Puik zijn te herkennen aan de zachte kleuren en transparantie in materiaal. Klik hier om een selectie van de Puik collectie te bekijken.

Puik Hedendaags Dutch design voor projectinrichting InteriorWorks

Prooff – Activity Based Working

Bij Prooff ligt de focus op kantoormeubilair waarbij activiteit wordt gestimuleerd, oftewel: Activity Based Working. Prooff heeft in samenwerking met ontwerpers, (interieur)architecten en strategen diverse modulaire en multifunctionele meubelconcepten ontwikkeld die de gezondheid en het welzijn van de gebruiker bevorderen. Bij Prooff geloven ze namelijk dat mensen met de juiste tools geïnspireerd en gestimuleerd worden om het beste werk te leveren. Bij Prooff maken ze dus meubels die bijdragen aan het gehele bedrijf. Bekijk hier een deel van de Proof collectie, waaronder de WorkSofa, JoinTable en SideSeat.

Prooff modulaire kantooroplossingen voor projectinrichting InteriorWorks

Dutch design voor projectinrichting

Ben je op zoek naar Dutch design voor de projectinrichting van een kantoor, restaurant of hotel? Ga dan hier naar de pagina vol met informatie en producten van alle Nederlandse ontwerpers en hier voor alle Nederlandse designmerken. Of neem contact op met onze projectinrichters voor advies en een offerte op maat. Wellicht kunnen wij wat voor jou betekenen! Wij zijn bereikbaar via: 020 635 24 40 of info@interiorworks.nl.

Door InteriorWorks 6 maanden geleden 378 Views
Gespot, gezien en aanbeden tijdens Salone del Mobile
Milaan

Samen met 300.000 anderen, bezocht InteriorWorks afgelopen week de Salone del Mobile in Milaan. Met deze beurs in het vaandel zijn alle wijken in de hoofdstad van stapel en kan je door de hele stad kunst, design en ander mooi spul tegen het lijf lopen. Voor de achterblijvers onder ons – want ja, helaas kan niet iedereen mee met dit uitstapje – heeft onze Milaan crew hun verhalen met moeite moeten binnenhouden, om deze vervolgens op maandag ochtend als een tuinsproeier op kantoor weer uit te spuwen.

Alhoewel zij (en wij) hier uren over door kunnen blijven praten, hebben we een kleine samenvatting gemaakt van al het moois dat zij zijn tegengekomen tijdens hun bezoek. 

Vitra - Typecasting expositie (La Poleta)

Dag 1: Venture Centrale, Vitra & Bar Anne

Direct na aankomst heeft de IW-crew zich naar Ventura Centrale begeven, waar in verlaten ruimtes allerlei exposities te zien waren. Hier hebben zij onder andere Baars & Bloemhoff bezocht en bekeken zij de samenwerking tussen Surface en David Rockwell; architect en oprichter van award-winnend design en architectuur bedrijf Rockwell Group.

De volgende stop was bij Ventura Future, wat in het overgebleven casco van een appartementen complex plaatsvond. In elke kamer van verschillende oude woningen stond een ontwerper met zijn “toekomst visie”. Jaren terug had een farmacy faculteit haar vestiging gevonden in dit gebouw. De voormalige studenten hebben hier hun werk nagelaten en precies die studenten werden uitgenodigd als exposant voor dit project. Zij deelde hier hun visie van de nieuwe generatie ontwerpers en dat was een toffe verzameling om te zien. Het ging hier van lichtarmaturen tot aan 3D geprinte vloeren en zonne-energie.

Met een knar vol toekomst inspiratie is het team naar de wijk Brera getrokken, waar zij de expositie ‘Typecasting’ van Vitra hebben bezocht. De expositie vond plaats in oud arena La Poleta, waar Vitra samen met designer Richard Sadler 200 objecten uit het Vitra archief heeft getrokken. Hier waren klassiekers, nieuwe producten en prototypes te zien. Aangezien InteriorWorks zich in zo’n geval als een kind in een speelgoed winkel voelt, was er na een rondleiding in La Poleta een vrij programma ingepland waarbij iedereen zijn eigen weg kon gaan langs verschillende plekken.

Bar Anne – de volgende stop – is alles behalve een bar. Award winnend Amsterdams architectuurbedrijf Space Encounters, is samen met Children Of The Light verantwoordelijk voor dit project. Hier kreeg InteriorWorks niet zo maar een expositie te zien, maar het was een geheel bijzondere ervaring op zich. Bar Anne is compleet operationeel en al het design dat is gebruikt, is ook daadwerkelijk in gebruik. Iets wat zeker een prijs mag winnen is de expositie van Lensvelt, waarbij zij meubilair tentoonstelde onder het thema ‘Nothing New’. Lensvelt biedt ontwerpers en architecten mogelijkheden en gereedschap om de beste interieurs te ontwikkelen. Het doel dat daarbij is gesteld is om een groenere, betere en een socialere wereld te creëren. Dit jaar hebben zij dit gedaan door hun eigen kantoormeubilair terug te kopen via Marktplaats en E-Bay. Er staat dus niets nieuws, maar al het gebruikte meubilair is nog in goede staat.

Om dag 1 af te sluiten: eten bij Lentini’s. 

Dag 2: De beurs

Dit was de beursdag, waarbij de crew de hele dag langs nieuwigheden, toffe materialen en fraaie meubelstukken heeft geslenterd.

Tot een uur of zes hebben zij een afsluitende borrel gedaan bij het Italiaanse design label Arper, waarna zij zich kort hebben opgedoft om vervolgens (weer) te gaan borrelen naast de Duomo bij Baretto. Dit is naast het restaurant Maio, wat zich op het dakterras van warenhuis Milano Rinascente bevindt.

Na wederom een heerlijke Italiaanse schotel, heeft iedereen zich verzameld bij Bar Basso. Het verhaal gaat dat hier de lekkerste Aperole Spritz geschonken wordt. 

Dag 3: Rossana Orlandi, Moooi & Nendo

Met pijn in het hart werd er op dag drie alweer uitgecheckt in het hotel, is de groep zich naar Spazio Rossana Orlandi gegaan. Hier wordt podium geboden aan allemaal talentvolle nieuwe designers om hun collecties te showen, maar ook bekende designers stonden hier zoals Dutch designer Dirk vander Kooij.

Het merk Moooi bevond zich dit jaar in de wijk Tortona, waar het hele team een bijzondere rondleiding kreeg. Hierna volgde er een vrij programma waarbij iedereen zich kon voldoen in eigen kunstige behoefte. In de wijk Tortona waren onder andere Superstudio en Nendo te vinden. Nendo is een Japanse designer die dit jaar samen met 10 fabrikanten de magie van bewegen heeft ontdekt – Forms of Movement – en hierbij de mens in contact bracht met technologie en materiaal. Dit contact was de interactie tussen de mens en objecten die zich rondom ons begeven; bewust en onbewust. “Daar stond een stoel en daarom zat hij”, dit is een automatische beweging. Vraag hierbij was hoe erg design objecten ons manipuleren zonder dat wij hier bewust van zijn.

Aan alles komt een einde en daarom is het na dag drie tijd om naar huis te gaan. Waar kijken we allemaal naar uit? 

Lees verder voor trends en producten waar wij naar uitkijken!  

Wat zijn de nieuwe trends?

Salone del Mobile is elk jaar een bom aan inspiratie met allerlei nieuwe materialen, trends en producten. Tijdens de beurs liepen we voornamelijk tegen diepe effen kleuren aan, zoals stug volhoudend okergeel, donkerblauw en milennial pink en verwachten dan ook veel producten te zien in een diepgekleurd jasje. Iets wat zij ook opvallend vaak tegen het lijf zijn gelopen, is een nieuw materiaal in de vorm van een soort schapenvacht stoffering en het gebruik van marmer. Naast nieuwe trends zijn de oude klassiekers weer helemaal in, maar dan met een nieuw tintje.

Waar kijken we naar uit?

Iets wat onze sales mannen onwijs naar uitkijken is een nieuw kuipstoeltje van Arper, de Cosm bureaustoel van Herman Miller en de Magis Brut tafel.

Door InteriorWorks 6 maanden geleden 326 Views
Salone del Mobile - Waar moet je heen?
Milaan
17 - 22 april 2018

Het is zover. Salone del Mobile staat in de startblokken; dé internationale design week van het jaar. Onze saleshunters en designtijgers hebben hun koffers gepakt en gaan op safari in de Italiaanse hoofdstad, op zoek naar de nieuwste ontwerpen van 2018.

Salone del Mobile – groot favoriet hier op kantoor – organiseert voor de 57e keer de grootste internationale beurs op het gebied van design en meubilair. Per jaar trekken meer dan 300.000 bezoekers uit 165 verschillende landen naar Milaan voor dit spektakel. Ruim 2.000 exposanten tonen hier onderscheidende producten en oplossingen voor het hedendaagse leven. Dit natuurlijk met een combinatie van design, technologie en duurzaamheid.

Naast de beurs als hoogtepunt van de design week, staat de hele stad in extase en zijn er in elke buurt exposities en shows te vinden. Wij van InteriorWorks kijken altijd onwijs uit naar dit – voor ons exotische – uitstapje en daarom heeft Anne een route uitgestippeld die wij zullen gaan lopen.  

Stop 1: 5Vie-district – Seletti Design Parade
We beginnen in de wijk 5Vie, waar we gaan kijken naar de Seletti Design Parade. In samenwerking met de Paridevitale agency host het Italiaanse merk Seletti ook dit jaar een parade om de design week te promoten; oftewel de Design Pride. Het is als een soort modeshow, maar dan met design meubilair en accessoires. De deelnemers van deze feestelijke stoet, zijn onder andere Gufram, Heineken (hoezééé), Saviola, Hospitality Truck, studenten van IED en vele ontwerpers. Ieder jaar is dit een grote pre-party van wat er de rest van de week komen gaat.

Startpunt: Piazza Castello (op de hoek van Via Minghetti) – Feest: Piazza Affari

>  Piazza Castello, 20121 Milano MI

Stop 2: Tuin/villa Rosana Orlandi
Een heel toffe plek om een bezoek aan te brengen is de tuin van Rosana Orlandi. Hier worden grote exposities gehouden en events gehost tijdens de design week in Milaan. Rosana Orlandi verzameld nieuw en oud design en verkoopt dit in haar villa.  

>  Via Matteo Bandello, 14/16, 20123 Milano MI

Stop 3: COS x Phillip K. Smith III
Een stop waar wij erg naar uitkijken is de COS show. Deze combinatie van fashion en design is al jaren écht de moeite waard. Wij verwachten ook dit jaar iets spectaculairs. Het merk is namelijk in zee gegaan met Amerikaanse ontwerper Phillip K. Smith III, die bekend staat om zijn prachtige sculpturen met licht en reflectie. Bekijk zijn werk eens op zijn website.

>  Corso Monforte, 35, 20122 Milano MI

Stop 4: Door naar BAR ANNE
Toeval, Anne? BAR ANNE is ontworpen door Space Encounters; een award winnend architectuurbedrijf uit Amsterdam. Deze nieuwe venue is geopend tijdens de Salone del Mobile en is een bar, show, hang out, ontmoetingsplek en creatief huis in één. Door designers, voor designers. Het interieur is gecreëerd door groots talenten, zoals Rick Tegelaar, VanTot, Mae Engelgeer, Klaas Kuiken, Fransje Gimbrère, Dirk Vander Kooij, Jolan van der Wiel, HandMade Industrials, Jelle Mastenbroek, Sabine Marcelis/Brit van Nerven, Kranen.

Dutch Design, represent!

>  Corso di Porta Ticinese 95, 20123 Milano MI

Stop 5: Fondazione Prada
In 2015 werd voor het eerst het slot van de deur gehaald van Fondazione Prada; een museum voor fashion, kunst en architectuur. Architect Rem Koolhaas (OMA) – ook van Nederlandse bodem – toverde hiervoor een oude drankfabriek uit 1910 om in dit prachtige gebouw voor Prada. Het luxe modemerk toont hier eigen collecties en moderne kunst én laat haar deuren wijd openstaan tijdens deze design week.

OMA is een architecten bureau, dat naast een hele toffe website ook nog eens met ons heeft samengewerkt aan project Het Timmerhuis. Een maand geleden kondigde het OMA aan dat de toren (‘Torre’) van het gebouw klaar is. Met dit sub-project afgerond, heeft Koolhaas het gehele Milaan project als “af” verklaard. Komt dat zien!

Bekijk het project van OMA voor Fondazione Prada hier.

>  Largo Isarco, 2, 20139 Milano MI

Stop 6: Late lunch bij Bar Luce
We laten de voeten even rusten en geven ons over aan de lekkernijen in Bar Luce. Italiaanse versnaperingen en wellicht een iets te zoet likeurtje gaat er hier wel in. Deze bar is ontworpen door Amerikaanse regisseur Wes Anderson en is simpelweg super gezellig.

>  Largo Isarco, 2, 20139 Milano MI


Stop 7: Ventura Centrale
We spenderen we de rest van de dag hier, want eenmaal hier belandt, wil je niet meer weg. Na het grote succes van de eerste editie van Ventura Centrale, opent Ventura Projects opnieuw de deuren van het indrukwekkende verlaten magazijn bij het centraal station van Milaan. Bewonder hier een eclectische mix van nieuwe, maar ook bestaande merken, zoals Baars & Bloemhoff, Antonio Aricò, Asahi Glass, een project van Fabrica met Pierre Frey, Denis Guidone en Tomoko Fuse, Franxo Mazzuchelli en EILEEN FISHER presenteert ‘DesignWork’, samengesteld door Li Edelkoort.

Iets wat we zeker gaan bekijken is Baars & Bloemhoff – Transitions III, waar zes Nederlandse ontwerpstudio’s hun werk presenteren bij Ventura Centrale.

>  Piazza Duca d'Aosta, 1, 20124 Milano MI Tips, tips, tips
Naast deze drukke dag aan bezienswaardigheden, eindigt het Milaan avontuur hier nog zeker niet. Mocht ook jij nog op zoek zijn naar interessante plekken, hebben we hier nog wat tips:  

Tip 1: Ventura Future
Dit project zal plaatsvinden op drie uitzonderlijke locaties in het Loreto-district. Onderdeel van het Future project zijn de deuren van Loft – een Milanese galerij – en de FutureDome waar ‘design van de toekomst’ wordt geshowd. De FutureDome was voorheen een ontmoetingsplek voor de Futurist Movement. Als derde plek van dit project bezoek je de voormalige farmacy faculteit van de Viale Abruzzi. Voormalige studenten hebben in dit oude gebouw sporen van hun werk nagelaten en precies die studenten zijn uitgenodigd om als exposant hier de visies van de nieuwe generatie ontwerpers te delen.

Tip 2: Lexus Design Awards 2018
Het is al weer de zesde keer dat de Lexus Design Awards plaatsvindt in Milaan. Ruim 1.300 designers uit 68 verschillende landen hebben dit jaar deelgenomen aan deze award show en Lexus heeft de twaalf finalisten in januari bekendgemaakt. Van deze finalisten hebben vier designers een prototype mogen uitwerken onder leiding van experts. De winnaar van deze contest zal tijdens de Salone del Mobile bekend worden gemaakt.

Tip 3: 10 Corso Como – Concept Store
Voormalig fashion editor en uitgever Carla Sozzani heeft Corso Como ter wereld gebracht. Dit is een concept store met een galerij en boekenwinkel als de kern van het concept. Sozzani heeft daarnaast een soort levend magazine gecreëerd voor voedsel, mode, muziek, kunst en design.

Tip 4: Louis Vuitton – Objets Nomades project
Oh sweet Louis Vuitton! Tijdens dit project tonen diverse ontwerpers hier producten met verre reizen als grootste inspiratiebron en hebben hier leer als voornaamste materiaal in verwerkt.

Tip 5: nendo – Forms of Movement
Design studio nendo en Japanse producenten hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn aan de slag gegaan met futuristische materialen en technologie. Tijdens deze expositie worden 10 concepten getoond die in het teken staan van ‘beweging’.

Tip 6: Mocht je Salone del Mobile dit jaar missen, dan moet je zorgen dat je er volgend jaar wél bij bent.
Hier kan jij je tickets bemachtigen. 

Bekijk alle designbeurzen die je niet mag missen! 

7 maanden geleden 196 Views
In de bladen: De Architect | Oase in het park

Hotel Arena

Het project van Hotel Arena in Amsterdam Oost, verscheen in het vakblad De Architect. Als een "Oase in het park" wordt dit project omschreven. Bekijk het hele artikel hieronder. 

InteriorWorks & Hotel Arena

Duurzaam hotel met een bewogen geschiedenis 

‍Hotel Arena bevindt zich in een rijksmonument met een bewogen geschiedenis en is gelegen in een natuurrijke omgeving. Hotel Arena is een plek waar stadsmensen samen komen en het dorpsgevoel ervaren. Waar de grenzen tussen park en hotel, Centrum en Oost, dag en nacht, werken en spelen, vreemden en vrienden vervagen.

‍Samen met de architect hebben wij gekeken naar wat er in het pand past, maar ook wat voor invloed de omgeving heeft op het hotel en haar gasten. Een bijzondere verandering is het verplaatsen van de ingang. Naar aanleiding van de originele tekeningen van architect Adrianus Bleijs, is de ingang van het hotel nu gericht naar het Oosterpark. Ook de parkeergarage is ondergronds gegaan waardoor het groene terrein van het hotel naadloos overgaat in het park.

Wil je meer bekijken van dit project? Bezoek dan de projectpagina van Hotel Arena hier.

Door InteriorWorks 7 maanden geleden 428 Views
Lente sale bij InteriorWorks | Buitenkansjes van Kartell, EMU, Moooi & meer

Ja hoor, de lente staat voor de deur! Eind deze maand, de 20e om precies te zijn, maakt de Lente haar intreden en dus is het tijd voor een grote lenteschoonmaak. Haal het buitenmeubilair maar onder het stof vandaan en maak het terras klaar voor de eerste zonnestralen. Is het buitenmeubilair toe aan vervanging? Dan hebben wij goed nieuws want op InteriorWorks.nl vind je een uitgebreid assortiment aan buitenmeubilair in alle prijsklasse.

Ook bij InteriorWorks kon een lenteschoonmaak niet uitblijven. Wij zijn alvast met de bezem door de shop gegaan met als resultaat fijne kortingen op designproducten voor binnen en buiten. Hieronder vind je een selectie van designproducten die in de aanbieding zijn. Sla je slag want OP = OP. Bekijk vandaag nog onze sale pagina.

Stoelen voor binnen en buiten in de aanbieding

Ben je op zoek naar een mooie set stoelen voor op het terras? Wat dacht je van de kleurrijke Lisboa stoelen van Resol of Star armstoelen van EMU? Of haal met de Kartell Masters stoelen drie iconische designstoelen in huis. Dit is namelijk een samensmelting van de iconische Serie 7 vlinderstoel, de Tulip armstoel en de Eiffel stoel. Liever een mengeling van modern en barok? Ga dan voor de opvallende Louis Ghost stoel van Kartell.

Ook voor binnen staan er pareltjes tussen, zo is dit dé kans om een paar mooie CH22 stoelen van Carl Hansen te bemachtigen met 30% korting. Voor de allerkleinste onder ons hebben we de Magis Me Too Alma kinderstoel in de aanbieding. Handig voor in een wachtruimte, de speelhoek in een hotel of restaurant of gewoon voor thuis. Bekijk hier alle stoelen die in de aanbieding zijn.

30% korting op designstoelen voor binnen en buiten

Haal de lente naar binnen met deze voordelige accessoires

De lente staat dan wel voor de deur, maar het weer kan alsnog goed wisselvallig zijn. Fleur het interieur daarom op met planten en bloemen. Zet de kamerplant bijvoorbeeld in het zonnetje door hem in de Plant Stand van Ferm Living te plaatsen. En kleed de tafel aan met wat bloemen in de Paper Vase van Pepe Heykoop.

En als de zon dan wel lekker schijnt, moeten we ervoor zorgen dat we gehydrateerd blijven! Met de Neu Pitcher schenkkan van Ferm Living en de Tela karaf moet dat wel lukken. Als we dan toch bezig zijn is een dienblad ook wel handig toch? In de sale vind je diverse dienbladen van onder andere Normann Copenhagen en Kartell.

Maak het interieur compleet met een handige bijzettafel. De Menu Flip bijzettafel is een tafel en dienblad in één. Of ga voor de Wire Dumbbell van Pols Potten, deze is zowel functioneel als een toevoeging aan het interieur qua design. Bekijk hier alle (bijzet)tafels die in de aanbieding zijn.

30% korting op designaccessoires bij InteriorWorks

Tot in de late uurtjes genieten van design

Tijdens onze lenteschoonmaak kwamen wij ook diverse handige tools tegen om zo lang mogelijk te genieten van de eerste warme dagen. Kandelaren zoals de POV van Menu en de Gear van New Works zorgen voor fijne sfeerverlichting en met deze cognac glazen van Normann Copenhagen maak je de avond nog specialer. Handig voor thuis, maar ook voor het restaurant of hotel. Bekijk hier alle accessoires die in de aanbieding zijn.

Ben je op zoek naar lampen? Ook die vind je in onze Lente sale. In de aanbieding vind je onder andere de eenvoudige maar opvallende Bell hanglamp van Northern Lighting, de kleurrijke en moderne Unfold lampen van Muuto en designklassiekers als de Flowerpot van &tradition. Bekijk hier alle verlichting met korting.

30% korting design verlichting bij InteriorWorks

Design sale bij InteriorWorks | vanaf 30%

Ben je op zoek naar een ander type product of accessoire? Op onze sale pagina vind je meer dan meer dan 150 producten met 30% korting of meer. Klik hier om alle aanbiedingen te bekijken en koop vandaag nog de mooiste designmeubels en accessoires met 30% korting of meer.

Bij InteriorWorks vind je altijd scherp geprijsde design producten

Naast producten in de uitverkoop kunnen wij op basis van grote aantallen ook scherpe prijzen offreren. Ben je op zoek naar meerdere items voor een horeca interieur? Zoals stoelen, tafels of krukken? Of ben je op zoek naar diverse werkplekken en meubels voor vergaderruimtes? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters en vraag om een vrijblijvende offerte. Onze projectinrichters zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereikbaar via: 020 635 24 40 of via de mal: info@interiorworks.nl.

9 maanden geleden 0 Views
Door InteriorWorks 9 maanden geleden 609 Views
Akoestische overlegplekken, belplekken en stilteruimtes

Als gevolg van ‘Het Nieuwe Werken’ zijn veel kantoorruimtes (om)gebouwd tot één grote kantoortuin. Deze kantoortuin is gevuld met vele werkplekken en dus ook veel mensen. Hoewel dit een positieve bijdrage heeft op het sociale vlak en de samenwerking, kan het nadelig werken voor de concentratie en focus. Maar gelukkig zijn er genoeg akoestische oplossingen die kunnen bijdragen aan een betere concentratie, focus en privacy. Eerder gaven wij al zes tips om afleiding op de werkvloer te voorkomen, lees ze hier. Akoestische oplossingen zijn niet alleen interessant voor de zakelijke branche, maar ook voor de educatie-, zorg- en horecabranche. Denk aan openbare ruimtes en ontvangstruimtes als een hotellobby of aan de bibliotheek of het studielandschap van een hogeschool of universiteit.

Akoestische overlegplekken, belplekken en stilteruimtes

Binnen de akoestiek zijn de opties eindeloos, zo kun je kiezen uit akoestische scheidingswanden, decoratie, wanden, opslagruimte en akoestische telefoonzuilen. Vandaag gaan wij wat dieper in op akoestische overlegplekken, belplekken en (afgesloten) stilteruimtes. Lees wat de verschillen zijn tussen de verschillende akoestische oplossingen, waarvoor ze bedoelt zijn en in welke ruimte ze het beste tot hun recht komen.

Akoestische overlegplekken Vitra en Palau InteriorWorks

Creëer aparte ruimtes met akoestische overlegplekken

Hieronder zie je diverse geluidswerende meubelsystemen waarmee je aparte ruimtes kunt creëren in een grote ruimte. Met deze akoestische overlegplekken creëer je een ruimte waarin men zich kan afzonderen van de rest met als voordeel dat beide partijen geen tot weinig last hebben van elkaar. Ze absorberen namelijk omgevingsgeluiden en werken geluiddempend. Naast een plek om te overleggen zijn deze meubelsystemen natuurlijk ook geschikt als stiltewerkplek, een plek om te bellen of om een kop koffie drinken. Akoestische overlegplekken als de Workbays Focus van Vitra, de Corals overlegsofa van Palau en de Alcove Cabin van Vitra zijn geschikt voor diverse branches. Gebruik ze op kantoor, scholen of in een lobby van een hotel.

Een moderne telefooncel voor op kantoor of de universiteit

Geluiddempende telefooncellen en -zuilen zorgen ervoor dat men in alle discretie een telefoongesprek kan voeren. Je kunt kiezen uit een gesloten telefooncel of een akoestische telefoonzuil. Waarom kies je voor het één en niet voor het ander? Kies voor een telefooncel als je op zoek bent naar een oplossing waar men in alle drukte rustig kan telefoneren zoals een drukke kantoorruimte. Of als je op zoek bent naar een privacy oplossing voor afdelingen waar veel gevoelige telefoongesprekken gevoerd worden zoals personeelszaken. De O telefooncel van Framery of de Boston belcel van Palau zijn hier voorbeelden van. Een telefoonzuil zoals de BuzziHood van BuzziSpace is compacter en goedkoper terwijl hij net zo effectief kan zijn als de gesloten telefooncel, afhankelijk van de behoefte. Door het afgesloten dak en de zijwanden wordt er een aangename en gesloten rustige ruimte gecreëerd waar men ongestoord kan telefoneren in openbare ruimtes als de mediatheek van een universiteit of een hotellobby.

Akoestische telefooncellen, bellcellen en telefoonzuilen van Palau, BuzziSpace en Framery InteriorWorks

In een handomdraai van normale werkplek naar stiltewerkplek

Stiltewerkplekken zorgen voor een betere concentratie in grote luidruchtige ruimtes waar men snel afgeleid kan zijn door geluiden en bewegingen. Ook hier zijn er verschillende oplossingen. Zo creëer je in een handomdraai meer privacy op je eigen werkplek met de BuzziCocpit van BuzziSpace, handig voor kantoren en op scholen. De Domo Wall Booth is daarentegen de ideale werkplek om staand iets door te nemen of voor te bereiden. En met oplossingen als de BuzziSpace Buzzibooth en Vitra Workbays Focus kun je vaste werkplekken aanbieden waar men in alle rust en privacy kan werken.

Akoestische werkplekken van Vitra, BuzziSpace en Abstracta InteriorWorks

Overleggen in een afgesloten ruimte

Ben je op zoek naar een afgesloten ruimte waar je met meerdere mensen in kunt werken, vergaderen of overleggen? Dan is een afgesloten stilteruimte zoals de Plentypod van Abstracta en de Container POD van Palau precies dat wat je zoekt. Zoals bij vrijwel alle akoestische oplossingen is de keuze reuze als het aankomt op extra opties en afwerkingen. Ben je op zoek naar een ruimte waar 2 of 3 personen kunnen werken? Of juist naar een plek waar gemakkelijk 6 tot 8 mensen in overleg kunnen? Onderstaande overlegruimtes zijn beschikbaar in diverse afmeting, afwerkingen en kleuren. Wel zo handig aangezien je deze grote containers niet snel zult verplaatsen of vervangen, kies dus uit een samenstelling die past bij de rest van het interieur. Wanneer kies je voor een gesloten overlegruimte? Als er behoefte is aan een plek waar met meer man gewerkt en overlegt kan worden en er geen of weinig vergader- of projectruimtes zijn. Met containers als de Framery Q Duo kun je ‘losse’ vergaderruimtes aanbieden in grote ruimtes als een kantoortuin of studielandschap.

Akoestische werk- en overlegplek van Palau, Framery InteriorWorks

Akoestische oplossingen voor iedere ruimte

Ben je op zoek naar akoestische meubels voor de projectinrichting van een kantoor, hotel of een openbare ruimte? InteriorWorks biedt naast akoestische werkplekken, overlegplekken en belcellen ook akoestische fauteuils, opbergruimte en decoratie aan. Als officiële dealer van 200+ leveranciers hebben wij een grote collectie en kunnen wij scherpe prijzen offreren bij projectinrichting. Neem hiervoor contact op met onze projectinrichters, zij denken graag mee met de beste akoestische oplossing. Onze projectinrichters zijn bereikbaar via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40. Liever eerst zelf rondkijken en inspiratie opdoen? Hier vind je een selectie van onze akoestische meubels en hier kun je diverse projecten bekijken die wij reeds voldaan hebben binnen de zakelijke, horeca, zorg en educatiebranche.

Akoestische oplossingen voor ieder interieur

Door InteriorWorks 9 maanden geleden 210 Views
3daysofdesign - Kopenhagen
Kopenhagen

3daysofdesign - Kopenhagen 

Afgelopen weekend bezocht InteriorWorks de Deense hoofdstad tijdens 3daysofdesign. Op uitnodiging van Muuto en in samenwerking met ByOtten (Muuto), hebben wij een weekend georganiseerd voor partners om Kopenhagen te bezoeken tijdens dit evenement. We bezochten de showrooms, exposities, workshops en ‘design talks’ van Muuto (uiteraard), Menu, &tradition, Gubi, Normann Copenhagen, Fredericia en Fritz Hansen. Om een beeld te geven van wat wij op ons netvlies hebben gekregen, hebben we wat foto’s geschoten om dit te delen met de rest van het IW team, maar welke we ook graag met jou delen.

3daysofdesign? De naam zegt het eigenlijk al, want hier staan jaarlijks drie hele dagen in het teken van design. Het evenement trekt architecten, designers, journalisten, bloggers, kopers en design fanaten vanuit de hele wereld richting Kopenhagen. Het evenement heeft haar deuren open staan voor iedereen en is daarom ideaal om nieuwe producten te ontdekken, maar ook inspirerende concepten in lifestyle, verlichting, meubilair en interieurdesign van een aantal mega spelers op de Deense design markt. En geloof ons, die Scandinaviërs zijn er verdomd goed in!

Muuto

Muuto werd letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Klassiekers en nieuwe ontwerpen hebben wij voorbij zien komen. Wil je deze look?

Foto 1: Muuto Outline fauteuil, Muuto Under the Bell hanglamp, Muuto Ambit hanglamp & Muuto Around salontafel
Foto 2: Muuto Unfold hanglamp & Muuto Platform dienblad 
Foto 3: Muuto Oslo stoel & Muuto 2-zits bank

 

Menu

Bij Menu werden we uitgenodigd voor een presentatie van Norm Architects in een nieuw pand. Het industriële gebouw – waar nu nog vrij weinig te zien was – zal binnenkort omgetoverd worden tot de nieuwe showroom en kantoor van Menu. Maar dat is niet alles… naast een pand waar hard gewerkt gaat worden, zal er ook een restaurant komen en een hotel. Hier kunnen mensen eten aan Menu design meubilair en slapen tussen de nieuwste collecties van het Deense merk.

 

 &tradition

&tradition was echt een winnaar tijdens deze 3 dagen. We bezochten de nieuwe showroom en kregen een design talk van de Spaanse ontwerper Jamie Hayon.

Een lamp die wij ook hebben opgehangen in onze nieuwe showroom is de Formakami hanglamp. Bekijk &tradition Formakami Pendant JH5 hanglamp, &tradition Formakami Pendant JH4 hanglamp&tradition Formakami Pendant JH3 hanglamp

 

Gubi

We hebben de showroom van Gubi niet overgeslagen dit jaar. Eén bekend ontwerp dat we tegenkwamen is de Beetle stoel.

Bekijk Gubi Beetle stoel & Gubi Beetle Lounge stoel

 

Normann Copenhagen

Pracht uit eigen stad: Normann Copenhagen. Dit merk mocht natuurlijk niet ontbreken aan onze tocht door Kopenhagen. Gave kleuren, zachte tonen en heel veel potjes en plantjes. Hier kregen wij een design talk van Simon Legald; een belangrijke ontwerper van het merk. Zo ontwierp hij onder andere de Ikono hanglamp, de Amp hanglamp en de iconische Era loungestoel.

Op de foto: Normann Copenhagen Ikono hanglamp, Normann Copenhagen Amp hanglamp
Voor de plantjes: Normann Copenahgen Agnes vaas & Normann Copenhagen Nyhavn vaas

 

Fredericia

De lieve zachte kleuren van Fredericia kwamen dit weekend ook in een landhuis achtige sfeer naar voren. Het merk dat al sinds 1911 op de aardbodem staat, staat voor de Deense designtraditie. Destijds lag de focus voornamelijk op het ontwerpen van degelijke stoelen met een simpel lijnenspel. Tegenwoordig zie je de lijnen van Fredericia ook terugkomen in banken, tafels en barkrukken. Fredericia is een geliefd merk binnen de hospitality, wij gebruiken hun banken, stoelen en tafels dan ook vaak bij projecten.

In deze prachtige showroom kregen we een design talk van het duo Space Copenhagen. In 2005 zijn Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou – beide afgestudeerden van The Royal Academy of Fine Arts, School of Architecture – samen Space Copenhagen begonnen.  Samen maken zij ontwerpen voor onder andere Fredericia, &tradition en Fritz Hansen.

Fritz Hansen

De nieuwe collectie van Fritz Hansen straalt rust uit en heeft natuurlijke tinten. Een trend die we al eerder tegenkwamen tijdens Salone del Mobile is het gebruik van marmer. Ook Hansen heeft dit goed laten terugkomen in zijn collectie.

Ben je benieuwd welke beurzen we nog meer bezoeken dit jaar? Bekijk ze hier.

9 maanden geleden 0 Views
9 maanden geleden 0 Views
Door InteriorWorks 9 maanden geleden 1171 Views
Deze interieur en designbeurzen mag je niet missen

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en design. Hieronder vind je een overzicht van interessante beurzen die in 2018 plaatsvinden. Wat dacht je van de Dutch Icons Amsterdam, Salone del Mobile in Milaan of Dutch Design Week in Eindhoven?

 • Material Xpierence Rotterdam 2018
  13 maart tot en met 15 maart 2018
  Material Xperience; It’s all about materials! Drie dagen staan geheel in het teken van materialen, waar exposanten hun passie delen voor architectuur, interieur, fashion & workwear, mobility, product en graphic & packaging.
 • Design Shanghai 2018 
  14 maart tot en met 17 maart 2018
  Design Shanghai is een grote internationale beurs en daarnaast het eerste Aziatische design evenement. Dit jaar belooft de grootste en de beste te worden.
 • Design Icons Amsterdam 2018
  7 en 8 april 2018
  Design Icons Amsterdam is een beurs in een vintage en retro jasje. Hier vind je alle design klassiekers die tegenwoordig weer helemaal in zijn. De beurs vindt plaats in De Kromhouthal in Amsterdam Noord.
 • Salone del Mobile Milano 2018 
  17 april tot en met 22 april 2018
  Salone del Mobile is één van onze favoriete uitstapjes van het jaar. Op deze prachtige internationale beurs komen heel veel design talenten samen en is volgens ons dé design beurs van het jaar.
 • 3 Days of Design Kopenhagen 2018
  24 en 25 mei 2018
  Als je van design houdt, dan is 3 Days of Design de perfecte kans om een kijkje te nemen in de design keuken van Kopenhagen. Deze beurs staat in het teken van lifestyle, verlichting en interieur. Dit uitstapje vinden wij natuurlijk helemaal niet erg.
 • Design District Rotterdam 2018
  6 juni tot en met 8 juni 2018 
  Design District Rotterdam vindt plaats in de Van Nelle Fabriek. Naast de beurs vindt je hier ook exposities van academies en kun je lezingen volgen.
 • NeoCon Chicago 2018 
  11 juni tot en met 13 juni 2018
  Als sinds 1969 vindt NeoCon plaats in The Mart in Chicago. Deze design beurs richt zich op de toekomst; hoe maken we het ons makkelijker? 
 • 100% Design Londen 2018
  19 september tot en met 22 september 2018
  100% Design Londen is het ‘go-to event’ voor architecten en interieur designers. Dit jaar vindt deze beurs plaats in het Olympia Londen.
 • Biennale Interieur België 2018 
  18 oktober tot en met 22 oktober 2018 
  Biennale Interieur is een beurs met een mix van bijzondere merken, uitdagende nieuwkomers en jong talent. De 26e editie van de beurs vindt plaats in de Kortrijk Xpo in Kortrijk, België.
 • Orgatec Keulen 2018 
  23 oktober tot en met 27 oktober 2018
  Orgatec Keulen is een beurs met de focus op morgen, namelijk de toekomst. Een moderne werkplek kan volgens Orgatec overal en daarom kun je tijdens deze beurs inspiratie opdoen.
 • Dutch Design Week Eindhoven 2018
  20 oktober tot en met 29 oktober 2018
  Dutch Design Week: de favoriet van Nederland. Ook dit jaar vindt de negendaagse DDW plaats in het Brabantse Eindhoven en wij hebben er zin in!
Salone Del Mobile Milaan 2017

         Veel modetrends hebben invloed op de designtrends voor meubels en interieur. Wil jij deze trends als eerste ontdekken? Of zelf inspiratie op doen? Hou dan ook de modebeurzen en fashion weeks in de gaten. Hieronder vind je enkele beurzen die binnenkort plaatsvinden zoals de Fashion Week in New York, Londen, Milaan en Parijs.

          • Parijs Fashion Week Men’s 
           20 juni tot en met 24 juni 2018
          • Parijs Fashion Week Haute Couture 
          • 1 juli tot en met 5 juli 2018
          • Fashion Week Amsterdam 
          • 12 juli tot en met 15 juli 2018
          • New York Fashion Week Spring/Summer 2019
          • 6 september tot en met 14 september 2018
          • Londen Fashion Week Spring/Summer 2019
          • 14 september tot en met 18 september 2018
          • Milaan Fashion Week Spring/Summer 2019
          • 19 september tot en met 25 september 2018
          • Parijs Fashion Week Spring/Summer 2019
          • 25 september tot en met 3 oktober 2018

          Fashion Week als inspiratie voor design en interieur | InteriorWorks

                Door InteriorWorks 10 maanden geleden 278 Views
                Tijdloze design meubels uitgelicht: van limited editions tot aan heruitgaven

                Oud & Nieuw ligt achter ons en het InteriorWorks team hoopt dat 2018 net zo geweldig, inspirerend en stijlvol mag worden als 2017. Wij zullen ons uiterste best doen om hier aan bij te dragen! Dit jaar beginnen wij met een inhaker op Oud & Nieuw. Wij gaan namelijk van start met oude designklassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken, opnieuw zijn uitgegeven of die nog steeds, sinds de eerste productiedatum, worden uitgegeven. Wat is het verhaal achter deze producten en waarom zijn ze zo succesvol? Je leest het hier onder. Lees onder andere meer over de heruitgave van de Result Chair, de limited edition Series 7 stoelen van Fritz Hansen en over de Eames Plywood Elephant die vanaf nu vast in de Vitra collectie zit.

                Van schoolstoel naar tijdloze design stoel: The Result Chair

                Deze iconische stoel is in 1958 ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld. De Result Chair staat bij vele Nederlanders ook wel bekend als de schoolstoel waar zij jaren op hebben mogen zitten. In de jaren 60 en 70 werd hij namelijk vooral geproduceerd voor scholen in Nederland.

                HAY Result chair design stoel | Designklassieker

                Friso Kramer en Wim Rietveld hebben de stoel zo ontworpen dat hij flexibel, licht en sterk zou zijn. Destijds stond de stoel bekend vanwege het innovatieve gebruik van plaatstaal waardoor er een organische vorm gecreëerd kon worden. Nu staat de stoel bekend vanwege zijn duurzaamheid, de eenvoudige constructie en omdat het een lichtgewicht is waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is. Deze design stoel was vroeger een populaire schoolstoel, maar vanwege zijn minimalistische vormgeving en duurzaamheid is de stoel tegenwoordig ook een favoriet in restaurants en cafés.

                Bij de heruitgave heeft HAY vrijwel niets aangepast, op de hoogte na. De stoel is 15 millimeter hoger dan de oude uitgaves. Verder is de stoel beschikbaar in de authentieke configuraties en afwerkingen. Bekijk de HAY Result Chair hier

                HAY Result chair design stoel | Designklassieker

                Een Zwitsers icoon: de Vitra Landi design stoel

                De Landi stoel van Hans Coray is ontworpen voor de Zwitserse nationale tentoonstelling Schweizer Landesausstellung van 1939. Hij werd gebruikt in en buiten de paviljoens die om het meer van Zürich stonden. De design stoel heeft zijn naam ook te danken aan de tentoonstelling, Landi was namelijk de bijnaam van de tentoonstelling. De Landi stoel werd een symbool van het moderne denken van Zwitserland en daarmee ook één van de belangrijkste ontwerpen van het land. De stoel is in de loop der jaren meerdere keren in en uit productie geweest, maar sinds 2015 is hij vast in productie genomen door het Zwitserse designmerk Vitra.

                De Landi stoel was en is nog steeds succesvol vanwege de technische innovatie, het optimaal materiaalgebruik, de minimalistische vormen en zijn discrete elegantie. De Landi is stapelbaar tot 6 zes stoelen en omdat hij geheel bestaat uit aluminium is hij duurzaam en weerbestendig. De Landi stoel is dan ook zeer geschikt als terrasstoel voor bijvoorbeeld een hotel, restaurant of kantorencomplex.

                Vitra is bij de heruitgave van deze klassieker trouw gebleven aan het origineel, maar heeft wel gebruik gemaakt van de nieuwste technische mogelijkheden. Rolf Fehlbaum van Vitra omschrijft de stoel als volgt: De Landi stoel is een echte klassieker, maar wat is een klassieker? Dat is een product uit een andere tijd, die nog steeds de nieuwigheid heeft die ons vandaag raakt. De Landi stoel is een product van vandaag en van gisteren. Wij hadden het niet beter kunnen zeggen. Bekijk de productinformatie van de Vitra Landi stoel hier

                Vitra Landi design stoel | designklassieker

                Een klassieker in een modern jasje: de Fritz Hansen Series 7

                De 3107 stoel van Arne Jacobsen is in 1955, na het succes van de Mierstoel, ontworpen. Fritz Hansen noemde het ontwerp de Series 7 stoel, maar vanwege het opmerkelijke ontwerp kreeg de Series 7 stoel als snel ‘Vlinderstoel’ als bijnaam. De vlinderstoel werd nog succesvoller dan de Mierstoelen en dat zorgde ervoor dat Arne Jacobsen en Fritz Hansen in één keer tot de grote namen behoorden.

                Bij succes, komen er vaak ook kopieën om de hoek kijken. De Vlinderstoel is dan ook één van de meest gekopieerde stoelen ooit. Degene die nog niet geheel overtuigd zijn van design, dit filmpje laat zien dat de echte vlinderstoelen heel stevig zijn, terwijl de namakers dat absoluut niet zijn. Je betaalt misschien meer voor een echte designstoel, maar ze zijn ook echt duurzamer in gebruik.

                Fritz Hansen Series 7 vlinderstoel design stoel | designklassieker

                De Series 7 stoel aka Vlinderstoel is zo succesvol vanwege de ergonomische vormgeving. Het zitcomfort is hoog en in al zijn eenvoud is de stoel aantrekkelijk en past hij in vele ruimtes. Daarnaast kan er tegenwoordig gekozen worden uit vele kleuren en afwerkingen. Op zijn tijd wordt er zelfs een speciale editie uitgegeven. Zo heeft Fritz Hansen in samenwerking met Lala Berlin een fluweelrode en fluweelblauwe uitvoering ontwikkeld. Deze zijn van oktober 2017 tot en met oktober 2018 beschikbaar. 

                Als we de nieuwste Vlinderstoelen vergelijken met de vintage modellen zijn de enige afwijkingen de vele kleuren en afwerkingen waarin hij nu beschikbaar is en de maat. De vintage modellen waren namelijk een stuk kleiner dan de huidige. Dit heeft alles te maken met het feit dat de gemiddelde mens nu langer is dan toen. Deze design stoel is geschikt voor de projectinrichting van ruimtes in diverse branches zoals de horeca-, educatie- en kantorenbranche. Bekijk de vlinderstoelen hier

                Fritz Hansen Series 7 vlinderstoel design stoel | designklassieker

                Design speelgoed voor groot en klein: Vitra Eames Elephant Plywood

                De Vitra Eames Elephant is onderdeel van de Plywood Group collectie. Deze collectie is ontstaan uit experimenten waarbij ze manieren zochten om complexe vormen te modelleren, met als voorbeeld de Split collectie. De Split collectie (1942) is ontstaan nadat medische officieren die dienden in de Tweede Wereldoorlog meldden dat ze spalken nodig hadden ten behoeve van het transport van gewonden. Charles en Ray Eames grepen deze noodoproep aan en begonnen te experimenteren met een nieuw type apparaat om gewonden te transporteren. Zij maakten spalken van houtfineer en modelleerden deze met hitte en een bepaalde druk waardoor het been er gemakkelijk ingelegd kon worden. Lees hier meer over de Leg splint van Eames.

                Dan gaan we weer terug naar de Vitra Eames Elephant. Deze speelgoedolifant van multiplex is in 1945 ontworpen, maar nooit in productie gegaan. Van alle ontwerpen waarbij ze de techniek van driedimensionaal buigen van multiplex toepasten bleek de tweedelige olifant de grootste technische uitdaging te hebben. Het prototype ging naar de 14 jarige dochter van Charles, later werd deze uitgeleend aan het Museum of Modern Art in New York. Na een beperkte editie in 2007, heeft Vitra het legendarische speelgoedolifantje van multiplex in 2017 standaard in het assortiment opgenomen.  

                De houtenversie is dan pas sinds 2017 vast in productie, de kunststofversie gaat al langer mee. Enkele jaren geleden kwam deze op de markt en daarmee zijn er een heleboel kinderen blij gemaakt. De kunststof speelgoedolifant is namelijk een allemansvriend, en daarmee bedoelen wij ook volwassenen. Leuk om mee te spelen, maar ook als accessoire. De kunststofvariant is beschikbaar in twee maten, plaats de grote in een wachtruimte en de kleine bijvoorbeeld op een dressoir. Bekijk hier alle versies van de Vitra Eames Elephant

                Vitra Eames Elephant Plywood | Designklassieker

                Het succes van de Herman Miller Nelson Bubble design lampen

                De Nelson Bubble lampen zijn in 1952 ontworpen door George Nelson. Hij haalde zijn inspiratie uit een set met zijde beklede Zweedse hanglampen die hij voor zijn kantoor wilde aanschaffen. Deze vond hij echter te duur en daarom ging hij zelf aan de slag. In plaats van zijde gebruikte hij een harsachtige kunststof die op dat moment ontwikkelt werd door het Amerikaanse leger. Met als resultaat een collectie aan Bubble lampen tegen een schappelijke prijs. Leuk weetje, het eerste prototype is in twee dagen ontworpen.

                Herman Miller Nelson Bubble design lampen | Designklassieker

                Het succes van de Nelson Bubble lamp is dat hij vanwege zijn zachte en helderere uitstraling zich makkelijk aanpast aan het interieur. Ondertussen heeft de Herman Miller Nelson Bubble collectie bewezen tijdloos te zijn. De design lampen verspreiden een zacht en gelijkmatig licht. In een openbare ruimte of restaurant kun je de diverse modellen mooi combineren, terwijl een enkele lamp volstaat boven een werkplek op kantoor of boven een salontafel. Bekijk de Herman Miller Nelson Bubble lampen hier

                Herman Miller Nelson Bubble design lampen | Designklassieker

                Het bewijs dat tijden veranderen: Carl Hansen Shell chair

                De Shell Chair CH07 van Carl Hansen werd in 1963 ontworpen door Hans J. Wegner. De reacties op de Shell Chair waren dubbel, critici waren erg te spreken over dit krachtige model terwijl het grote publiek terughoudend was. De reden? De design loungestoel was anders dan andere, het had een te gedurfd en opvallend uiterlijk voor die tijd. Maar tijden veranderen: in 1998 werd de stoel opnieuw geïntroduceerd en toen viel het grote publiek als een blok voor de Shell chair.

                Zoals gezegd was het begin geen succesverhaal, maar sinds de herintroductie is de ‘lachende stoel’ een must have voor ieder modern interieur. Je ziet deze design loungestoel dan ook vaak terugkomen in moderne hotellobby’s, restaurants en kantoren. Het succes? Het unieke ontwerp van de Shell chair is krachtig en licht tegelijk. De lichtheid wordt bereikt door de vleugelachtige lijnen en gebogen lijnen die taps toelopen. Daarnaast zijn de zitting en leuning tegenwoordig in vele stoffen en ledersoorten beschikbaar waardoor de loungestoel aangepast kan worden op ieder interieur. Ook presenteert Carl Hansen om de zoveel tijd een limited edition in samenwerking met andere partijen zoals Paul Smith, Maharam en Carl Hansen.

                Carl Hansen Shell chair | Designklassieker

                Must have designklassiekers voor ieder interieur

                Heb je interesse gekregen in één van deze designklassiekers? Of wil je meer informatie ontvangen? Hieronder zie je de diverse besproken design stoelen, fauteuils en lampen op een rijtje staan in het moodboard. Van links naar rechts zie je: HAY Result stoel, Vitra Landi stoel, Fritz Hansen Series 7 stoel, Vitra Eames Elephant Plywood & Plastic, Herman Miller Nelson Bubble lampen en de Carl Hansen Shell Chair. Ben je op zoek naar grote aantallen design stoelen voor de projectinrichting van bijvoorbeeld een hotel, restaurant, kantoor of universiteit? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters en ontvang een scherpe offerte op maat. Je kunt ons bereiken via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

                Must have Design klassiekers koop je bij InteriorWorks

                Door InteriorWorks 10 maanden geleden 0 Views
                IMM Cologne
                Keulen
                14 - 20 januari 2019

                IMM Cologne

                Door InteriorWorks 10 maanden geleden 393 Views
                Persbericht: Centrale hub CBS Studios International in Apollo House Amsterdam

                Persbericht
                Delft, 12 december 2017

                Centrale hub CBS Studios International in Apollo House Amsterdam

                Thuisbasis voor een Amerikaans mediabedrijf, zorgvuldig ingepast in Nederlands erfgoed

                Het nieuwe EMEA hoofdkantoor van CBS Studios International bevindt zich sinds deze zomer in het Apollo House in Amsterdam, een markant rijksmonument uit de jaren 30. Met dit kantoor is er een nieuwe centrale hub gecreëerd voor CBS Europa, Midden-Oosten en Azië. Een belangrijk visitekaartje. Screenings van films en series, board meetings, promoties en afspraken met klanten zullen allemaal ook op deze locatie plaatsvinden.

                Fokkema & Partners Architecten, al eerder verantwoordelijk voor de renovatie van het Apollo House, heeft nu het EMEA hoofdkantoor voor CBS mogen ontwerpen. Al in een vroeg stadium zijn hier diverse partners bij betrokken, waaronder InteriorWorks die de losse inrichting en een deel van het maatwerk heeft geleverd.

                CBS heeft haar intrek genomen in de zuidelijke helft van het ring-gebouw van het Apollo House. De 3 verdiepingen tellende ring staat aan de basis van de hoogbouw en heeft een eigen entree. De luxe uitstraling in een klassieke no-nonsens stijl van het interieur voor het EMEA Hoofdkantoor van CBS, past bij het rijksmonument en de Amerikaanse identiteit van het bedrijf.

                In drie maanden naar een operationeel internationaal kantoor

                Voor het ontwerp en de realisatie van het kantoor waren slechts drie maanden beschikbaar. Door een gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen is het gelukt om in deze bijzonder korte tijd een leeg pand om te bouwen en in te richten tot hoogwaardige werkplek en visitekaartje voor CBS. Een knappe prestatie, helemaal aangezien de gekozen luxe merken en het maatwerk normaliter een lange levertijd heeft. Toch is het partners als InteriorWorks gelukt om op tijd te leveren voor een belangrijk persevenement in juni dat geheel in het teken stond van de inwijding van het kantoor en de presentatie van nieuwe films en series van CBS door bekende acteurs. 

                Heldere structuur met bijzondere plekken

                De wensen van CBS in combinatie met de uitdagingen die het pand te bieden had voorzagen de ontwerpers van een interessante puzzel met betrekking tot het interieurconcept. Dit had voornamelijk te maken met de structuur van een cirkelvormig gebouw. Een bioscoop, een foyer en meerdere grote vergaderruimtes moesten allemaal op logische wijze in de boogvormige structuur geïntegreerd worden, met een rij dragende kolommen in het midden. Rustige lange lijnen tussen de intiemere binnenzijde en opener buitenzijde van de ring zorgen voor een sterke basis voor het ontwerp. Open en dichte ruimtes relateren zich om en om aan de binnentuin en aan de buitengevel waarmee een heldere indeling is gecreëerd. Hierdoor ontstaat er ook, ondanks de cirkelvorm, een open karakter met spannende doorzichten.

                De bioscoop is vanzelfsprekend een bijzonder belangrijk onderdeel van het interieur voor CBS. Dit is de plek waar directeurs en inkopers van televisiezenders een eerste viewing krijgen van de nieuwe series en films. De boogvormige structuur is hier optimaal ingezet en de 47 Poltrona Frau bioscoopstoelen heeft InteriorWorks op maat laten maken om precies te passen in deze boog. Naast de royale ruimtelijkheid en de inrichting zorgen verlichting en materialisatie voor een majestueuze ervaring. De naastgelegen foyer maakt de bioscoopervaring compleet. Bijzonder is dat deze ruimte ondanks het specifieke programma en de theatrale uitvoering, niet detoneert met de werkomgeving.

                Ingetogen en zorgvuldig

                Het interieur is in haar eigen uitstraling voldoende neutraal gebleven zodat de gebruiker en het bijzondere bezoek de ruimte kleur geeft, wat versterkt kan worden door het gebruik van geluid, video en beeld. Het ontwerp is modern en ingetogen, met strakke en zorgvuldig gekozen materialen en details. De statigheid van het gebouw en de ingetogen ruimtelijkheid van het interieur, vroegen om een royalere uitvoering van de open werkplekken dan een standaard bureau kan bieden. De werkeilanden hier zijn dan ook speciaal voor CBS en deze locatie ontworpen en beeldbepalend in het interieur. Ze zijn in samenwerking met partners van InteriorWorks op maat gemaakt. De bureaus hebben een contrastrijk lichtgrijs blad en een donkere houten omkasting. De ladenblokken zijn geïntegreerd in het monolieten eiland en de verlichting is geïntegreerd in een zacht metallic gecoate lichtarmatuur er boven. De bureaus hebben de uitstraling van een vaste werkplek maar ze zijn met een slinger verstelbaar. Alle werkplekken zijn voorzien van de Herman Miller Aeron Remastered bureaustoel. CBS heeft deze als één van de eerste wereldwijd op grote schaal in gebruik genomen. In de vergaderkamers komen dezelfde kleurtonen terug. Zo zijn de tv meubels zacht metallic gecoat en zijn de donkere massiefeiken vergadertafels voorzien van een blauwstalen onderstel en kabelbak. 

                CBS zocht een comfortabel, ruimtelijk en modern kantoor waar alle werknemers, acteurs, producenten en klanten zich thuis zouden voelen. Een kantoor dat aansluit bij zowel de Amerikaanse als Europese gebruiker. Ze wenste bovendien een interieur dat past bij het Rijksmonument, het Apollo House met haar subtiele maatvoering en detaillering. Dit is bereikt door het interieurconcept precies op de wensen van CBS af te stemmen, zorgvuldig in te passen in de structuur van het gebouw en te combineren met het juiste meubilair met waar nodig bijzondere oplossingen op maat. 

                Bekijk hier het gehele persbericht inclusief uitgebreide colofon. 

                InteriorWorks projectinrichting voor CBS met Fokkema & Partners Architecten

                Noot voor de pers

                • Voor nadere informatie en illustratiemateriaal: Fokkema & Partners Architecten, Karin Jansen, 015 215 82 81, pr@fokkema-partners.nl
                • Fotografie Jeroen Musch, www.jeroenmusch.nl


                Zie ook www.fokkema-partners.nl en www.interiorworks.nl.

                Door InteriorWorks 10 maanden geleden 417 Views
                InteriorWorks op bezoek bij The Senator Group

                InteriorWorks was uitgenodigd om meer inzicht te krijgen in de organisatie en het productportfolio van The Senator Group. InteriorWorks reisde af naar Engeland om kennis te maken met het team, voor een bezoek aan de productielocatie en een rondleiding door de showroom.

                Voorafgaand aan het bezoek van de productielocatie en de showroom waren wij uitgenodigd om naar de voetbalwedstrijd Manchester City – Feyenoord te gaan. Het bezoek aan de productielocatie en de showroom verliep gelukkig een stuk soepeler dan de voetbalwedstrijd (we weten allemaal hoe dat is afgelopen, dus daar gaan we verder niet op in ;-) ).

                De dag na de wedstrijd werden wij gastvrij ontvangen bij The Senator Group. Wij kregen een rondleiding door de productielocatie en brachten daarna een bezoek aan de showroom. Hier kregen wij een producttraining en werd het gehele productassortiment aan ons getoond.

                Er werd extra aandacht besteed aan de producten die interessant zijn voor InteriorWorks. Denk aan diverse bureaustoelen, vergaderstoelen en collecties die zowel voor kantoren als voor openbare ruimtes geschikt zijn zoals de Conic collectie en de Haven collectie (beide hieronder te zien op de foto’s).

                The Senator Group Conic collectie InteriorWorks

                The Senator Group Haven collectie InteriorWorks

                Het was een nuttig, maar ook zeker leuk bezoek. Wij hebben de mogelijkheden van The Senator Group op een leuke manier leren kennen, waarvoor dank! Wij zijn erg te spreken over de uitgebreide collectie, de kwaliteit en de organisatie die achter het bedrijf zit. Wij verwachten dan ook dat de interieur- en projectmarkt de komende jaren veel gaan horen van The Senator Group. Lees hieronder meer over de meubelleverancier en haar merken en bekijk een kleine sfeerimpressie van ons bezoek aan de The Senator Group.

                InteriorWorks projectinrichting op bezoek bij The Senator Group

                The Senator Group voor projectinrichting

                The Senator Group bestaat uit drie merken: Senator, Allermuir en Torasen. Ieder merk heeft zijn eigen individuele persoonlijkheid en samen vullen ze elkaar aan. Dit is dan ook hun kracht: ze bieden een uitgebreid assortiment aan, ongeacht het type project, stijl en budget.

                • Senator
                 Senator biedt bureaustoelen, bureaus, vergaderstoelen, multifunctionele zitplaatsen en opbergruimte voor grote en kleine kantooromgevingen aan.
                • Allermuir
                 Allermuir heeft allerlei soorten meubels in het assortiment die gebruikt kunnen worden om mooie ruimtes te creëren waar mensen werken, ontmoeten, dineren en ontspannen. Het Allermuir assortiment heeft dan ook alles in huis voor kantoren, horeca en openbare ruimtes.
                • Torasen
                 Torasen heeft eenvoudige en kostenbewuste meubels in de collectie die bijdragen aan ruimtes als ontvangstruimtes en recepties. Daarnaast heeft Torasen diverse multifunctionele zitmeubels in de collectie voor zakelijke ruimtes. 

                InteriorWorks projectinrichting 

                Ben je op zoek naar meubilair voor de projectinrichting van een kantoor, horecazaak of openbare ruimte? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters. Wij denken graag mee en kunnen op basis van grote aantallen ook scherpe prijzen offreren. Onze projectinrichters zijn bereikbaar via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

                InteriorWorks projectinrichting op bezoek bij The Senator Group

                Door InteriorWorks 10 maanden geleden 165 Views
                Herman Miller productpresentatie in Milaan | Dealerdag

                In december vond de jaarlijkse dealer dialogue van Herman Miller plaats in Milaan. Op deze dag worden de Europese dealers uitgenodigd om terug te blikken op het afgelopen jaar en krijgen zij een exclusieve preview van een aantal nieuwe producten die begin 2018 in de collectie van Herman Miller verschijnen. Ook InteriorWorks was aanwezig. Lees hieronder meer over het evenement, wat je volgend jaar kunt verwachten van Herman Miller en wat wij vinden van de gepresenteerde productseries.

                Voorheen werd de Herman Miller dealerdag in Engeland gehouden, maar vanwege de groeiende dealergemeenschap in Europa is hij dit jaar voor het eerst in Milaan gehouden. Wij werden met een uitgebreide lunch verwelkomt in een hotel naast de Duomo. Hierna vond er een presentatie plaats waarbij onder andere het nieuwe meubelprogramma Memo, ontworpen door Tim Wallace, en het zitprogramma Keyn, ontworpen door forpeople, werden gepresenteerd. Na de presentatie was het tijd voor een cocktail in de vernieuwde Herman Miller showroom en daarna werden wij verrast met een exclusief diner. Een mooie gelegenheid om na te praten over de presentatie en te netwerken met het Herman Miller team en andere dealers. Hieronder vertellen wij meer over het Memo werksysteem en de Keyn stoelenlijn. Bekijk een sfeerimpressie van de productlancering en lees wat wij van deze nieuwe productseries vinden.

                InteriorWorks op bezoek bij Herman Miller

                Herman Miller Memo werksysteem

                Met het Memo werksysteem kunnen bedrijven flexibeler omgaan met de ruimte. De bureaustructuur is opnieuw uitgevonden. Met het Memo werksysteem kunnen verschillende soorten ruimtes gecreëerd worden zodat mensen zelf kunnen kiezen welke plek het beste bij hun werkzaamheden past.

                Bedrijven maken steeds vaker gebruik van een samenwerkingsruimte en hebben behoefte aan meer keuze uit werkopstellingen zonder dat ze vast zitten aan complexe systemen. Het Memo werksysteem van Herman Miller is de ideale bureau-oplossing voor zowel startups als multinationals. Zoals je hieronder kunt zien kun je diverse opstellingen maken met Memo. Combineer een bureau met een vergaderplek of richt de ruimte zo in dat je aan de ene kant een workbench hebt en aan de andere kant een informele overlegplek.

                Herman Miller Memo werksysteem

                Herman Miller Keyn stoelenlijn

                De nieuwe stoelenlijn van Herman Miller bestaat uit een reeks vergader- en bijzetstoelen die reactieve beweging en direct comfort bieden. Keyn biedt extra comfort vanwege de CradleFlex, hierdoor blijf je gefocust en comfortabel. De stoel kan gemakkelijk tot 10 graden kantelen.

                Door het onderstel, de afwerking en de bekleding te wijzigen kan de Keyn stoel ingezet worden in diverse ruimtes. Hierdoor kun je hem precies zo afstemmen dat hij past binnen de gewenste ruimte, denk aan vergaderruimtes, directiekamers, restaurants of cafés. Hoewel de combinaties eindeloos zijn en dus iedere stoel anders kan zijn, is de visuele aantrekkingskracht van de stoel altijd hetzelfde. De stoelen zijn overigens ook goed te combineren met de Mirra en Aeron stoelen van Herman Miller. Bekijk de Herman Miller Keyn stoel hier

                Herman Miller Keyn stoelenlijn

                Herman Miller voor projectinrichting

                In veel van onze projecten worden designmeubelen gebruikt van Herman Miller. Wij verwachten dat zowel het Memo werksysteem als de uitgebreide Keyn stoelencollectie het goed gaan doen binnen de projectmarkt. Herman Miller biedt hiermee nog meer diversiteit aan. Diversiteit op het gebied van functionaliteit, flexibiliteit en ook op het gebied van styling. Bekijk hier de hele online collectie van Herman Miller, van de iconische Herman Miller Aeron bureaustoelen tot aan de moderne en luxe Wireframe fauteuils en banken. Wil je meer weten over het Herman Miller Memo werksysteem of over de Keyn stoelenlijn? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters. Voor vragen en offertes kun je ons bereiken via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

                Door InteriorWorks 11 maanden geleden 1310 Views
                Interieur make-over: is jouw interieur al winterproof?

                Interieur is net als mode: het is trendgevoelig en seizoengevoelig. De kleurenpallets, patronen en materialen die gebruikt worden voor meubels en accessoires worden deels ook beïnvloed door wat modeontwerpers presenteren tijdens de befaamde fashion shows.

                Zo zie je nu veel fluweel terugkomen in zowel mode als design meubels. In het moodboard hiernaast zie je hoe deze modetrend zich gemakkelijk laat vertalen in het interieur. Met meubels als de Petite Friture Nubilo fauteuil en de Circus velour poef van Normann Copenhagen ben je er zeker van dat ook jouw interieur up to date is als het aankomt op de fluweeltrend. Interesse in de look van dit moodboard? Bekijk het hele moodboard onderaan het blog en shop de look!

                In de rest van dit blog vertellen wij jou meer over kleurentrends, hoe je deze met een aantal aanpassingen kunt toepassen en hoe je van een zomer- naar een winterinterieur gaat.

                Welke trendkleuren gaan we terug zien in 2018?

                Kleurentrends 2018 Pantone interieur en design meubilairWe beginnen met een tip: trends zijn tijdelijk en daarom kun je ze het beste verwerken in kleinere meubels of accessoires of in een kleur op de muur. Een paar items zijn namelijk gemakkelijker te vervangen dan het gehele interieur. Oke, dan komen we nu bij de vraag “hoe kom ik achter de trendkleuren op het gebied van interieur?” Het antwoord is eigenlijk heel simpel: via Pantone. Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert en zij voorspellen ieder jaar de kleurentrends voor het komende jaar. Deze kleurpaletten zijn vaak geïnspireerd op wat de grote modeontwerpers laten zien in hun fashion shows. Hiernaast zie je de voorspelde kleurenpaletten voor 2018. Op de bovenste rij zie je: Verdure, Playful, Discretion, TECH-nique en daaronder: Far-Fetched, Resourceful, Intricacy, Intensity. Bij het zien van deze kleuren worden wij wel blij, de bovenste rij oogt licht en fris terwijl de onderste rij juist warmte uitstraalt. Dat brengt ons dan ook bij de seizoenkleuren. Want hoe maak je een zomerinterieur winterproof? Je leest het hieronder. 

                Van zomer- naar winterinterieur, zo doe je dat:

                Als voorbeeld nemen wij een wachtruimte. Dit kan een wachtruimte zijn in een hotel, een kantorenpand en ook in een huisartsenpraktijk. In een wachtruimte wil je de gebruiker alvast verwelkomen en dus hebben wij gekozen voor een comfortabele bank, een brochurehouder en een klok om de tijd in de gaten te houden. Door deze basiselementen aan te kleden met accessoires wordt het een stuk gezelliger en zal men het minder erg vinden om te moeten wachten. In het moodboard hieronder laten wij zien hoe je van een lente/zomerinterieur naar een herfst/winterinterieur gaat door slechts enkele aanpassingen te maken. Zo hebben wij het fleurige Pinocchio vloerkleed van HAY vervangen door het winterse Eden Queen vloerkleed van Moooi en in plaats van de lichte kussens is er gekozen voor warme winterkleuren als donkergroen, donkerblauw en wijnrood die ook terugkomen in het vloerkleed. Naast sfeervolle accessoires doet een bos bloemen ook veel met het interieur. Onze tip: neem een abonnement op Bloomon, dan weet je zeker dat je het juiste jaargetijden in huis haalt.

                Interieur make-over: van zomerinterieur naar winterinterieur

                Ook in interieurs waarbij één kleur centraal staat, kun je de uitstraling gemakkelijk aanpassen door andere kleuren toe te voegen. Neem nu de kleur (oker)geel. Door deze te combineren met wit, oranje en lichtblauw creëer je een zomerinterieur, maar voeg je kleuren als dieporanje, diepblauw en bruin toe dan krijg je juist een winterse sfeer. Seizoensinvloeden haal je dus gemakkelijk in het interieur door andere kleuren toe te voegen. Doe dit door middel van design meubels en accessoires als vloerkleden, kussens, vazen, en poefs.

                Trendkleuren en materialen in het interieur

                Voor iedere ruimte een ander interieur | InteriorWorks Projectinrichting

                Iedere ruimte is anders en heeft een ander doel. Zo zal een restaurant meer warmte uitstralen dan een leslokaal. In een restaurant moet de bezoeker zich immers thuis voelen, terwijl je in een leslokaal komt om te leren en dus niet afgeleid wilt worden door allerlei accessoires en details. Bij een horeca interieur wordt dan ook over ieder detail nagedacht, terwijl een leslokaal vooral functioneel ingericht moet zijn.

                InteriorWorks helpt graag bij het maken van de juiste aanpak. Bij projectinrichting kijken wij dan ook altijd eerst naar de wensen en behoeften van de klant zijn. Onze interieurfilosofie is hierbij leidend, deze bestaat uit de combinatie van de drie pijlers: Company ID, Human Factor en Project Efficiency. Deze combinatie is de sleutel tot een succesvol en werkend interieur.

                Ben jij op zoek naar een speciaal type interieur? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste meubels en accessoires voor projectinrichting? Neem dan contact op met onze projectinrichters. InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de horeca-, kantoor-, educatie- en zorgbranche. Daarnaast zijn wij officiële dealer van 200+ designmerken en dus hebben wij een breed assortiment om uit te kiezen, een deel hiervan kun je online bekijken. Mooie bijkomstigheid, op basis van grote aantallen kunnen wij scherpe offertes aanbieden. Lees hier meer over onze werkwijze bij projectinrichting of neem direct contact met ons op via: 020 635 24 40 of info@interiorworks.nl.

                Shop de look van het moodboard

                Interieur make-over: velvet trend designmeubels en interieur

                Normann Copenhagen Amp lampNormann Copenhagen Ace fauteuilGubi Adnet spiegelNormann Copenhagen Circus poefPetite Friture Nubilo fauteuil&tradition Fly Sofa