News | Design & interieur nieuws

Door InteriorWorks 9 dagen geleden 51 Views
Deze interieur en designbeurzen mag je niet missen

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en design. Hieronder vind je een overzicht van interessante beurzen die in de aankomende twee maanden plaatsvinden. Wat dacht je van de IMM in Keulen, Maison & Objet in Parijs of iets dichter bij huis: Object in Rotterdam.

 • IMM Cologne
  15 januari tot en met 21 januari 2018
  Op de IMM Cologne vind je de eerste trends die de toon zullen zetten voor de meubel- en interieurbranche. Je vindt er interieurdesign voor iedere ruimte, stijl en behoefte.
 • Maison & Objet Paris 
  19 januari tot en met 23 januari 2018
  Maison & Objet is de beurs voor interieurdecoratie, detailhandel, lifestyle design en architectuur. Deze beurs vindt twee keer in het jaar plaats, in januari en in september.
 • Stockholm Design Week 2018 
  5 februari tot en met 11 februari 2018
  Op de Stockholm Furniture & Light fair vind je de laatste innovaties op het gebied van interieurdesign en verlichting. De Stockholm Design Week is een aanvulling op de beurs. Bezoek verschillende galerijen, showrooms en musea die in het teken staan van de design week.
 • Object Rotterdam 2018 
  9 februari tot en met 11 februari 2018
  Object Rotterdam is de beurs voor hedendaags design en is te vinden op Nederlandse bodem. Dit jaar vindt de beurs plaats op een nieuwe locatie, namelijk: het HAKA gebouw en de Euromast.

Design & interieurbeurzen van 2018 | InteriorWorks

Veel modetrends hebben invloed op de designtrends voor meubels en interieur. Wil jij deze trends als eerste ontdekken? Of zelf inspiratie op doen? Hou dan ook de modebeurzen en fashion weeks in de gaten. Hieronder vind je enkele beurzen die binnenkort plaatsvinden zoals de Fashion Week in New York, Londen, Milaan en Parijs.

Fashion Week als inspiratie voor design en interieur | InteriorWorks
Door InteriorWorks 3 dagen geleden 64 Views
Tijdloze design meubels uitgelicht: van limited editions tot aan heruitgaven

Oud & Nieuw ligt achter ons en het InteriorWorks team hoopt dat 2018 net zo geweldig, inspirerend en stijlvol mag worden als 2017. Wij zullen ons uiterste best doen om hier aan bij te dragen! Dit jaar beginnen wij met een inhaker op Oud & Nieuw. Wij gaan namelijk van start met oude designklassiekers die in een nieuw jasje zijn gestoken, opnieuw zijn uitgegeven of die nog steeds, sinds de eerste productiedatum, worden uitgegeven. Wat is het verhaal achter deze producten en waarom zijn ze zo succesvol? Je leest het hier onder. Lees onder andere meer over de heruitgave van de Result Chair, de limited edition Series 7 stoelen van Fritz Hansen en over de Eames Plywood Elephant die vanaf nu vast in de Vitra collectie zit.

Van schoolstoel naar tijdloze design stoel: The Result Chair

Deze iconische stoel is in 1958 ontworpen door Friso Kramer en Wim Rietveld. De Result Chair staat bij vele Nederlanders ook wel bekend als de schoolstoel waar zij jaren op hebben mogen zitten. In de jaren 60 en 70 werd hij namelijk vooral geproduceerd voor scholen in Nederland.

HAY Result chair design stoel | Designklassieker

Friso Kramer en Wim Rietveld hebben de stoel zo ontworpen dat hij flexibel, licht en sterk zou zijn. Destijds stond de stoel bekend vanwege het innovatieve gebruik van plaatstaal waardoor er een organische vorm gecreëerd kon worden. Nu staat de stoel bekend vanwege zijn duurzaamheid, de eenvoudige constructie en omdat het een lichtgewicht is waardoor hij gemakkelijk verplaatsbaar is. Deze design stoel was vroeger een populaire schoolstoel, maar vanwege zijn minimalistische vormgeving en duurzaamheid is de stoel tegenwoordig ook een favoriet in restaurants en cafés.

Bij de heruitgave heeft HAY vrijwel niets aangepast, op de hoogte na. De stoel is 15 millimeter hoger dan de oude uitgaves. Verder is de stoel beschikbaar in de authentieke configuraties en afwerkingen. Bekijk de HAY Result Chair hier

HAY Result chair design stoel | Designklassieker

Een Zwitsers icoon: de Vitra Landi design stoel

De Landi stoel van Hans Coray is ontworpen voor de Zwitserse nationale tentoonstelling Schweizer Landesausstellung van 1939. Hij werd gebruikt in en buiten de paviljoens die om het meer van Zürich stonden. De design stoel heeft zijn naam ook te danken aan de tentoonstelling, Landi was namelijk de bijnaam van de tentoonstelling. De Landi stoel werd een symbool van het moderne denken van Zwitserland en daarmee ook één van de belangrijkste ontwerpen van het land. De stoel is in de loop der jaren meerdere keren in en uit productie geweest, maar sinds 2015 is hij vast in productie genomen door het Zwitserse designmerk Vitra.

De Landi stoel was en is nog steeds succesvol vanwege de technische innovatie, het optimaal materiaalgebruik, de minimalistische vormen en zijn discrete elegantie. De Landi is stapelbaar tot 6 zes stoelen en omdat hij geheel bestaat uit aluminium is hij duurzaam en weerbestendig. De Landi stoel is dan ook zeer geschikt als terrasstoel voor bijvoorbeeld een hotel, restaurant of kantorencomplex.

Vitra is bij de heruitgave van deze klassieker trouw gebleven aan het origineel, maar heeft wel gebruik gemaakt van de nieuwste technische mogelijkheden. Rolf Fehlbaum van Vitra omschrijft de stoel als volgt: De Landi stoel is een echte klassieker, maar wat is een klassieker? Dat is een product uit een andere tijd, die nog steeds de nieuwigheid heeft die ons vandaag raakt. De Landi stoel is een product van vandaag en van gisteren. Wij hadden het niet beter kunnen zeggen. Bekijk de productinformatie van de Vitra Landi stoel hier

Vitra Landi design stoel | designklassieker

Een klassieker in een modern jasje: de Fritz Hansen Series 7

De 3107 stoel van Arne Jacobsen is in 1955, na het succes van de Mierstoel, ontworpen. Fritz Hansen noemde het ontwerp de Series 7 stoel, maar vanwege het opmerkelijke ontwerp kreeg de Series 7 stoel als snel ‘Vlinderstoel’ als bijnaam. De vlinderstoel werd nog succesvoller dan de Mierstoelen en dat zorgde ervoor dat Arne Jacobsen en Fritz Hansen in één keer tot de grote namen behoorden.

Bij succes, komen er vaak ook kopieën om de hoek kijken. De Vlinderstoel is dan ook één van de meest gekopieerde stoelen ooit. Degene die nog niet geheel overtuigd zijn van design, dit filmpje laat zien dat de echte vlinderstoelen heel stevig zijn, terwijl de namakers dat absoluut niet zijn. Je betaalt misschien meer voor een echte designstoel, maar ze zijn ook echt duurzamer in gebruik.

Fritz Hansen Series 7 vlinderstoel design stoel | designklassieker

De Series 7 stoel aka Vlinderstoel is zo succesvol vanwege de ergonomische vormgeving. Het zitcomfort is hoog en in al zijn eenvoud is de stoel aantrekkelijk en past hij in vele ruimtes. Daarnaast kan er tegenwoordig gekozen worden uit vele kleuren en afwerkingen. Op zijn tijd wordt er zelfs een speciale editie uitgegeven. Zo heeft Fritz Hansen in samenwerking met Lala Berlin een fluweelrode en fluweelblauwe uitvoering ontwikkeld. Deze zijn van oktober 2017 tot en met oktober 2018 beschikbaar. 

Als we de nieuwste Vlinderstoelen vergelijken met de vintage modellen zijn de enige afwijkingen de vele kleuren en afwerkingen waarin hij nu beschikbaar is en de maat. De vintage modellen waren namelijk een stuk kleiner dan de huidige. Dit heeft alles te maken met het feit dat de gemiddelde mens nu langer is dan toen. Deze design stoel is geschikt voor de projectinrichting van ruimtes in diverse branches zoals de horeca-, educatie- en kantorenbranche. Bekijk de vlinderstoelen hier

Fritz Hansen Series 7 vlinderstoel design stoel | designklassieker

Design speelgoed voor groot en klein: Vitra Eames Elephant Plywood

De Vitra Eames Elephant is onderdeel van de Plywood Group collectie. Deze collectie is ontstaan uit experimenten waarbij ze manieren zochten om complexe vormen te modelleren, met als voorbeeld de Split collectie. De Split collectie (1942) is ontstaan nadat medische officieren die dienden in de Tweede Wereldoorlog meldden dat ze spalken nodig hadden ten behoeve van het transport van gewonden. Charles en Ray Eames grepen deze noodoproep aan en begonnen te experimenteren met een nieuw type apparaat om gewonden te transporteren. Zij maakten spalken van houtfineer en modelleerden deze met hitte en een bepaalde druk waardoor het been er gemakkelijk ingelegd kon worden. Lees hier meer over de Leg splint van Eames.

Dan gaan we weer terug naar de Vitra Eames Elephant. Deze speelgoedolifant van multiplex is in 1945 ontworpen, maar nooit in productie gegaan. Van alle ontwerpen waarbij ze de techniek van driedimensionaal buigen van multiplex toepasten bleek de tweedelige olifant de grootste technische uitdaging te hebben. Het prototype ging naar de 14 jarige dochter van Charles, later werd deze uitgeleend aan het Museum of Modern Art in New York. Na een beperkte editie in 2007, heeft Vitra het legendarische speelgoedolifantje van multiplex in 2017 standaard in het assortiment opgenomen.  

De houtenversie is dan pas sinds 2017 vast in productie, de kunststofversie gaat al langer mee. Enkele jaren geleden kwam deze op de markt en daarmee zijn er een heleboel kinderen blij gemaakt. De kunststof speelgoedolifant is namelijk een allemansvriend, en daarmee bedoelen wij ook volwassenen. Leuk om mee te spelen, maar ook als accessoire. De kunststofvariant is beschikbaar in twee maten, plaats de grote in een wachtruimte en de kleine bijvoorbeeld op een dressoir. Bekijk hier alle versies van de Vitra Eames Elephant

Vitra Eames Elephant Plywood | Designklassieker

Het succes van de Herman Miller Nelson Bubble design lampen

De Nelson Bubble lampen zijn in 1952 ontworpen door George Nelson. Hij haalde zijn inspiratie uit een set met zijde beklede Zweedse hanglampen die hij voor zijn kantoor wilde aanschaffen. Deze vond hij echter te duur en daarom ging hij zelf aan de slag. In plaats van zijde gebruikte hij een harsachtige kunststof die op dat moment ontwikkelt werd door het Amerikaanse leger. Met als resultaat een collectie aan Bubble lampen tegen een schappelijke prijs. Leuk weetje, het eerste prototype is in twee dagen ontworpen.

Herman Miller Nelson Bubble design lampen | Designklassieker

Het succes van de Nelson Bubble lamp is dat hij vanwege zijn zachte en helderere uitstraling zich makkelijk aanpast aan het interieur. Ondertussen heeft de Herman Miller Nelson Bubble collectie bewezen tijdloos te zijn. De design lampen verspreiden een zacht en gelijkmatig licht. In een openbare ruimte of restaurant kun je de diverse modellen mooi combineren, terwijl een enkele lamp volstaat boven een werkplek op kantoor of boven een salontafel. Bekijk de Herman Miller Nelson Bubble lampen hier

Herman Miller Nelson Bubble design lampen | Designklassieker

Het bewijs dat tijden veranderen: Carl Hansen Shell chair

De Shell Chair CH07 van Carl Hansen werd in 1963 ontworpen door Hans J. Wegner. De reacties op de Shell Chair waren dubbel, critici waren erg te spreken over dit krachtige model terwijl het grote publiek terughoudend was. De reden? De design loungestoel was anders dan andere, het had een te gedurfd en opvallend uiterlijk voor die tijd. Maar tijden veranderen: in 1998 werd de stoel opnieuw geïntroduceerd en toen viel het grote publiek als een blok voor de Shell chair.

Zoals gezegd was het begin geen succesverhaal, maar sinds de herintroductie is de ‘lachende stoel’ een must have voor ieder modern interieur. Je ziet deze design loungestoel dan ook vaak terugkomen in moderne hotellobby’s, restaurants en kantoren. Het succes? Het unieke ontwerp van de Shell chair is krachtig en licht tegelijk. De lichtheid wordt bereikt door de vleugelachtige lijnen en gebogen lijnen die taps toelopen. Daarnaast zijn de zitting en leuning tegenwoordig in vele stoffen en ledersoorten beschikbaar waardoor de loungestoel aangepast kan worden op ieder interieur. Ook presenteert Carl Hansen om de zoveel tijd een limited edition in samenwerking met andere partijen zoals Paul Smith, Maharam en Carl Hansen.

Carl Hansen Shell chair | Designklassieker

Must have designklassiekers voor ieder interieur

Heb je interesse gekregen in één van deze designklassiekers? Of wil je meer informatie ontvangen? Hieronder zie je de diverse besproken design stoelen, fauteuils en lampen op een rijtje staan in het moodboard. Van links naar rechts zie je: HAY Result stoel, Vitra Landi stoel, Fritz Hansen Series 7 stoel, Vitra Eames Elephant Plywood & Plastic, Herman Miller Nelson Bubble lampen en de Carl Hansen Shell Chair. Ben je op zoek naar grote aantallen design stoelen voor de projectinrichting van bijvoorbeeld een hotel, restaurant, kantoor of universiteit? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters en ontvang een scherpe offerte op maat. Je kunt ons bereiken via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Must have Design klassiekers koop je bij InteriorWorks

Door InteriorWorks 1 maand geleden 169 Views
Persbericht: Centrale hub CBS Studios International in Apollo House Amsterdam

Persbericht
Delft, 12 december 2017

Centrale hub CBS Studios International in Apollo House Amsterdam

Thuisbasis voor een Amerikaans mediabedrijf, zorgvuldig ingepast in Nederlands erfgoed

Het nieuwe EMEA hoofdkantoor van CBS Studios International bevindt zich sinds deze zomer in het Apollo House in Amsterdam, een markant rijksmonument uit de jaren 30. Met dit kantoor is er een nieuwe centrale hub gecreëerd voor CBS Europa, Midden-Oosten en Azië. Een belangrijk visitekaartje. Screenings van films en series, board meetings, promoties en afspraken met klanten zullen allemaal ook op deze locatie plaatsvinden.

Fokkema & Partners Architecten, al eerder verantwoordelijk voor de renovatie van het Apollo House, heeft nu het EMEA hoofdkantoor voor CBS mogen ontwerpen. Al in een vroeg stadium zijn hier diverse partners bij betrokken, waaronder InteriorWorks die de losse inrichting en een deel van het maatwerk heeft geleverd.

CBS heeft haar intrek genomen in de zuidelijke helft van het ring-gebouw van het Apollo House. De 3 verdiepingen tellende ring staat aan de basis van de hoogbouw en heeft een eigen entree. De luxe uitstraling in een klassieke no-nonsens stijl van het interieur voor het EMEA Hoofdkantoor van CBS, past bij het rijksmonument en de Amerikaanse identiteit van het bedrijf.

In drie maanden naar een operationeel internationaal kantoor

Voor het ontwerp en de realisatie van het kantoor waren slechts drie maanden beschikbaar. Door een gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen is het gelukt om in deze bijzonder korte tijd een leeg pand om te bouwen en in te richten tot hoogwaardige werkplek en visitekaartje voor CBS. Een knappe prestatie, helemaal aangezien de gekozen luxe merken en het maatwerk normaliter een lange levertijd heeft. Toch is het partners als InteriorWorks gelukt om op tijd te leveren voor een belangrijk persevenement in juni dat geheel in het teken stond van de inwijding van het kantoor en de presentatie van nieuwe films en series van CBS door bekende acteurs. 

Heldere structuur met bijzondere plekken

De wensen van CBS in combinatie met de uitdagingen die het pand te bieden had voorzagen de ontwerpers van een interessante puzzel met betrekking tot het interieurconcept. Dit had voornamelijk te maken met de structuur van een cirkelvormig gebouw. Een bioscoop, een foyer en meerdere grote vergaderruimtes moesten allemaal op logische wijze in de boogvormige structuur geïntegreerd worden, met een rij dragende kolommen in het midden. Rustige lange lijnen tussen de intiemere binnenzijde en opener buitenzijde van de ring zorgen voor een sterke basis voor het ontwerp. Open en dichte ruimtes relateren zich om en om aan de binnentuin en aan de buitengevel waarmee een heldere indeling is gecreëerd. Hierdoor ontstaat er ook, ondanks de cirkelvorm, een open karakter met spannende doorzichten.

De bioscoop is vanzelfsprekend een bijzonder belangrijk onderdeel van het interieur voor CBS. Dit is de plek waar directeurs en inkopers van televisiezenders een eerste viewing krijgen van de nieuwe series en films. De boogvormige structuur is hier optimaal ingezet en de 47 Poltrona Frau bioscoopstoelen heeft InteriorWorks op maat laten maken om precies te passen in deze boog. Naast de royale ruimtelijkheid en de inrichting zorgen verlichting en materialisatie voor een majestueuze ervaring. De naastgelegen foyer maakt de bioscoopervaring compleet. Bijzonder is dat deze ruimte ondanks het specifieke programma en de theatrale uitvoering, niet detoneert met de werkomgeving.

Ingetogen en zorgvuldig

Het interieur is in haar eigen uitstraling voldoende neutraal gebleven zodat de gebruiker en het bijzondere bezoek de ruimte kleur geeft, wat versterkt kan worden door het gebruik van geluid, video en beeld. Het ontwerp is modern en ingetogen, met strakke en zorgvuldig gekozen materialen en details. De statigheid van het gebouw en de ingetogen ruimtelijkheid van het interieur, vroegen om een royalere uitvoering van de open werkplekken dan een standaard bureau kan bieden. De werkeilanden hier zijn dan ook speciaal voor CBS en deze locatie ontworpen en beeldbepalend in het interieur. Ze zijn in samenwerking met partners van InteriorWorks op maat gemaakt. De bureaus hebben een contrastrijk lichtgrijs blad en een donkere houten omkasting. De ladenblokken zijn geïntegreerd in het monolieten eiland en de verlichting is geïntegreerd in een zacht metallic gecoate lichtarmatuur er boven. De bureaus hebben de uitstraling van een vaste werkplek maar ze zijn met een slinger verstelbaar. Alle werkplekken zijn voorzien van de Herman Miller Aeron Remastered bureaustoel. CBS heeft deze als één van de eerste wereldwijd op grote schaal in gebruik genomen. In de vergaderkamers komen dezelfde kleurtonen terug. Zo zijn de tv meubels zacht metallic gecoat en zijn de donkere massiefeiken vergadertafels voorzien van een blauwstalen onderstel en kabelbak. 

CBS zocht een comfortabel, ruimtelijk en modern kantoor waar alle werknemers, acteurs, producenten en klanten zich thuis zouden voelen. Een kantoor dat aansluit bij zowel de Amerikaanse als Europese gebruiker. Ze wenste bovendien een interieur dat past bij het Rijksmonument, het Apollo House met haar subtiele maatvoering en detaillering. Dit is bereikt door het interieurconcept precies op de wensen van CBS af te stemmen, zorgvuldig in te passen in de structuur van het gebouw en te combineren met het juiste meubilair met waar nodig bijzondere oplossingen op maat. 

Bekijk hier het gehele persbericht inclusief uitgebreide colofon. 

InteriorWorks projectinrichting voor CBS met Fokkema & Partners Architecten

Noot voor de pers

 • Voor nadere informatie en illustratiemateriaal: Fokkema & Partners Architecten, Karin Jansen, 015 215 82 81, pr@fokkema-partners.nl
 • Fotografie Jeroen Musch, www.jeroenmusch.nl


Zie ook www.fokkema-partners.nl en www.interiorworks.nl.

Door InteriorWorks 1 maand geleden 252 Views
InteriorWorks op bezoek bij The Senator Group

InteriorWorks was uitgenodigd om meer inzicht te krijgen in de organisatie en het productportfolio van The Senator Group. InteriorWorks reisde af naar Engeland om kennis te maken met het team, voor een bezoek aan de productielocatie en een rondleiding door de showroom.

Voorafgaand aan het bezoek van de productielocatie en de showroom waren wij uitgenodigd om naar de voetbalwedstrijd Manchester City – Feyenoord te gaan. Het bezoek aan de productielocatie en de showroom verliep gelukkig een stuk soepeler dan de voetbalwedstrijd (we weten allemaal hoe dat is afgelopen, dus daar gaan we verder niet op in ;-) ).

De dag na de wedstrijd werden wij gastvrij ontvangen bij The Senator Group. Wij kregen een rondleiding door de productielocatie en brachten daarna een bezoek aan de showroom. Hier kregen wij een producttraining en werd het gehele productassortiment aan ons getoond.

Er werd extra aandacht besteed aan de producten die interessant zijn voor InteriorWorks. Denk aan diverse bureaustoelen, vergaderstoelen en collecties die zowel voor kantoren als voor openbare ruimtes geschikt zijn zoals de Conic collectie en de Haven collectie (beide hieronder te zien op de foto’s).

The Senator Group Conic collectie InteriorWorks

The Senator Group Haven collectie InteriorWorks

Het was een nuttig, maar ook zeker leuk bezoek. Wij hebben de mogelijkheden van The Senator Group op een leuke manier leren kennen, waarvoor dank! Wij zijn erg te spreken over de uitgebreide collectie, de kwaliteit en de organisatie die achter het bedrijf zit. Wij verwachten dan ook dat de interieur- en projectmarkt de komende jaren veel gaan horen van The Senator Group. Lees hieronder meer over de meubelleverancier en haar merken en bekijk een kleine sfeerimpressie van ons bezoek aan de The Senator Group.

InteriorWorks projectinrichting op bezoek bij The Senator Group

The Senator Group voor projectinrichting

The Senator Group bestaat uit drie merken: Senator, Allermuir en Torasen. Ieder merk heeft zijn eigen individuele persoonlijkheid en samen vullen ze elkaar aan. Dit is dan ook hun kracht: ze bieden een uitgebreid assortiment aan, ongeacht het type project, stijl en budget.

 • Senator
  Senator biedt bureaustoelen, bureaus, vergaderstoelen, multifunctionele zitplaatsen en opbergruimte voor grote en kleine kantooromgevingen aan.
 • Allermuir
  Allermuir heeft allerlei soorten meubels in het assortiment die gebruikt kunnen worden om mooie ruimtes te creëren waar mensen werken, ontmoeten, dineren en ontspannen. Het Allermuir assortiment heeft dan ook alles in huis voor kantoren, horeca en openbare ruimtes.
 • Torasen
  Torasen heeft eenvoudige en kostenbewuste meubels in de collectie die bijdragen aan ruimtes als ontvangstruimtes en recepties. Daarnaast heeft Torasen diverse multifunctionele zitmeubels in de collectie voor zakelijke ruimtes. 

InteriorWorks projectinrichting 

Ben je op zoek naar meubilair voor de projectinrichting van een kantoor, horecazaak of openbare ruimte? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters. Wij denken graag mee en kunnen op basis van grote aantallen ook scherpe prijzen offreren. Onze projectinrichters zijn bereikbaar via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

InteriorWorks projectinrichting op bezoek bij The Senator Group

Door InteriorWorks 17 dagen geleden 98 Views
Herman Miller productpresentatie in Milaan | Dealerdag

In december vond de jaarlijkse dealer dialogue van Herman Miller plaats in Milaan. Op deze dag worden de Europese dealers uitgenodigd om terug te blikken op het afgelopen jaar en krijgen zij een exclusieve preview van een aantal nieuwe producten die begin 2018 in de collectie van Herman Miller verschijnen. Ook InteriorWorks was aanwezig. Lees hieronder meer over het evenement, wat je volgend jaar kunt verwachten van Herman Miller en wat wij vinden van de gepresenteerde productseries.

Voorheen werd de Herman Miller dealerdag in Engeland gehouden, maar vanwege de groeiende dealergemeenschap in Europa is hij dit jaar voor het eerst in Milaan gehouden. Wij werden met een uitgebreide lunch verwelkomt in een hotel naast de Duomo. Hierna vond er een presentatie plaats waarbij onder andere het nieuwe meubelprogramma Memo, ontworpen door Tim Wallace, en het zitprogramma Keyn, ontworpen door forpeople, werden gepresenteerd. Na de presentatie was het tijd voor een cocktail in de vernieuwde Herman Miller showroom en daarna werden wij verrast met een exclusief diner. Een mooie gelegenheid om na te praten over de presentatie en te netwerken met het Herman Miller team en andere dealers. Hieronder vertellen wij meer over het Memo werksysteem en de Keyn stoelenlijn. Bekijk een sfeerimpressie van de productlancering en lees wat wij van deze nieuwe productseries vinden.

InteriorWorks op bezoek bij Herman Miller

Herman Miller Memo werksysteem

Met het Memo werksysteem kunnen bedrijven flexibeler omgaan met de ruimte. De bureaustructuur is opnieuw uitgevonden. Met het Memo werksysteem kunnen verschillende soorten ruimtes gecreëerd worden zodat mensen zelf kunnen kiezen welke plek het beste bij hun werkzaamheden past.

Bedrijven maken steeds vaker gebruik van een samenwerkingsruimte en hebben behoefte aan meer keuze uit werkopstellingen zonder dat ze vast zitten aan complexe systemen. Het Memo werksysteem van Herman Miller is de ideale bureau-oplossing voor zowel startups als multinationals. Zoals je hieronder kunt zien kun je diverse opstellingen maken met Memo. Combineer een bureau met een vergaderplek of richt de ruimte zo in dat je aan de ene kant een workbench hebt en aan de andere kant een informele overlegplek.

Herman Miller Memo werksysteem

Herman Miller Keyn stoelenlijn

De nieuwe stoelenlijn van Herman Miller bestaat uit een reeks vergader- en bijzetstoelen die reactieve beweging en direct comfort bieden. Keyn biedt extra comfort vanwege de CradleFlex, hierdoor blijf je gefocust en comfortabel. De stoel kan gemakkelijk tot 10 graden kantelen.

Door het onderstel, de afwerking en de bekleding te wijzigen kan de Keyn stoel ingezet worden in diverse ruimtes. Hierdoor kun je hem precies zo afstemmen dat hij past binnen de gewenste ruimte, denk aan vergaderruimtes, directiekamers, restaurants of cafés. Hoewel de combinaties eindeloos zijn en dus iedere stoel anders kan zijn, is de visuele aantrekkingskracht van de stoel altijd hetzelfde. De stoelen zijn overigens ook goed te combineren met de Mirra en Aeron stoelen van Herman Miller. Bekijk de Herman Miller Keyn stoel hier

Herman Miller Keyn stoelenlijn

Herman Miller voor projectinrichting

In veel van onze projecten worden designmeubelen gebruikt van Herman Miller. Wij verwachten dat zowel het Memo werksysteem als de uitgebreide Keyn stoelencollectie het goed gaan doen binnen de projectmarkt. Herman Miller biedt hiermee nog meer diversiteit aan. Diversiteit op het gebied van functionaliteit, flexibiliteit en ook op het gebied van styling. Bekijk hier de hele online collectie van Herman Miller, van de iconische Herman Miller Aeron bureaustoelen tot aan de moderne en luxe Wireframe fauteuils en banken. Wil je meer weten over het Herman Miller Memo werksysteem of over de Keyn stoelenlijn? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters. Voor vragen en offertes kun je ons bereiken via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Door InteriorWorks 2 maanden geleden 529 Views
Interieur make-over: is jouw interieur al winterproof?

Interieur is net als mode: het is trendgevoelig en seizoengevoelig. De kleurenpallets, patronen en materialen die gebruikt worden voor meubels en accessoires worden deels ook beïnvloed door wat modeontwerpers presenteren tijdens de befaamde fashion shows.

Zo zie je nu veel fluweel terugkomen in zowel mode als design meubels. In het moodboard hiernaast zie je hoe deze modetrend zich gemakkelijk laat vertalen in het interieur. Met meubels als de Petite Friture Nubilo fauteuil en de Circus velour poef van Normann Copenhagen ben je er zeker van dat ook jouw interieur up to date is als het aankomt op de fluweeltrend. Interesse in de look van dit moodboard? Bekijk het hele moodboard onderaan het blog en shop de look!

In de rest van dit blog vertellen wij jou meer over kleurentrends, hoe je deze met een aantal aanpassingen kunt toepassen en hoe je van een zomer- naar een winterinterieur gaat.

Welke trendkleuren gaan we terug zien in 2018?

Kleurentrends 2018 Pantone interieur en design meubilairWe beginnen met een tip: trends zijn tijdelijk en daarom kun je ze het beste verwerken in kleinere meubels of accessoires of in een kleur op de muur. Een paar items zijn namelijk gemakkelijker te vervangen dan het gehele interieur. Oke, dan komen we nu bij de vraag “hoe kom ik achter de trendkleuren op het gebied van interieur?” Het antwoord is eigenlijk heel simpel: via Pantone. Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert en zij voorspellen ieder jaar de kleurentrends voor het komende jaar. Deze kleurpaletten zijn vaak geïnspireerd op wat de grote modeontwerpers laten zien in hun fashion shows. Hiernaast zie je de voorspelde kleurenpaletten voor 2018. Op de bovenste rij zie je: Verdure, Playful, Discretion, TECH-nique en daaronder: Far-Fetched, Resourceful, Intricacy, Intensity. Bij het zien van deze kleuren worden wij wel blij, de bovenste rij oogt licht en fris terwijl de onderste rij juist warmte uitstraalt. Dat brengt ons dan ook bij de seizoenkleuren. Want hoe maak je een zomerinterieur winterproof? Je leest het hieronder. 

Van zomer- naar winterinterieur, zo doe je dat:

Als voorbeeld nemen wij een wachtruimte. Dit kan een wachtruimte zijn in een hotel, een kantorenpand en ook in een huisartsenpraktijk. In een wachtruimte wil je de gebruiker alvast verwelkomen en dus hebben wij gekozen voor een comfortabele bank, een brochurehouder en een klok om de tijd in de gaten te houden. Door deze basiselementen aan te kleden met accessoires wordt het een stuk gezelliger en zal men het minder erg vinden om te moeten wachten. In het moodboard hieronder laten wij zien hoe je van een lente/zomerinterieur naar een herfst/winterinterieur gaat door slechts enkele aanpassingen te maken. Zo hebben wij het fleurige Pinocchio vloerkleed van HAY vervangen door het winterse Eden Queen vloerkleed van Moooi en in plaats van de lichte kussens is er gekozen voor warme winterkleuren als donkergroen, donkerblauw en wijnrood die ook terugkomen in het vloerkleed. Naast sfeervolle accessoires doet een bos bloemen ook veel met het interieur. Onze tip: neem een abonnement op Bloomon, dan weet je zeker dat je het juiste jaargetijden in huis haalt.

Interieur make-over: van zomerinterieur naar winterinterieur

Ook in interieurs waarbij één kleur centraal staat, kun je de uitstraling gemakkelijk aanpassen door andere kleuren toe te voegen. Neem nu de kleur (oker)geel. Door deze te combineren met wit, oranje en lichtblauw creëer je een zomerinterieur, maar voeg je kleuren als dieporanje, diepblauw en bruin toe dan krijg je juist een winterse sfeer. Seizoensinvloeden haal je dus gemakkelijk in het interieur door andere kleuren toe te voegen. Doe dit door middel van design meubels en accessoires als vloerkleden, kussens, vazen, en poefs.

Trendkleuren en materialen in het interieur

Voor iedere ruimte een ander interieur | InteriorWorks Projectinrichting

Iedere ruimte is anders en heeft een ander doel. Zo zal een restaurant meer warmte uitstralen dan een leslokaal. In een restaurant moet de bezoeker zich immers thuis voelen, terwijl je in een leslokaal komt om te leren en dus niet afgeleid wilt worden door allerlei accessoires en details. Bij een horeca interieur wordt dan ook over ieder detail nagedacht, terwijl een leslokaal vooral functioneel ingericht moet zijn.

InteriorWorks helpt graag bij het maken van de juiste aanpak. Bij projectinrichting kijken wij dan ook altijd eerst naar de wensen en behoeften van de klant zijn. Onze interieurfilosofie is hierbij leidend, deze bestaat uit de combinatie van de drie pijlers: Company ID, Human Factor en Project Efficiency. Deze combinatie is de sleutel tot een succesvol en werkend interieur.

Ben jij op zoek naar een speciaal type interieur? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste meubels en accessoires voor projectinrichting? Neem dan contact op met onze projectinrichters. InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de horeca-, kantoor-, educatie- en zorgbranche. Daarnaast zijn wij officiële dealer van 200+ designmerken en dus hebben wij een breed assortiment om uit te kiezen, een deel hiervan kun je online bekijken. Mooie bijkomstigheid, op basis van grote aantallen kunnen wij scherpe offertes aanbieden. Lees hier meer over onze werkwijze bij projectinrichting of neem direct contact met ons op via: 020 635 24 40 of info@interiorworks.nl.

Shop de look van het moodboard

Interieur make-over: velvet trend designmeubels en interieur

Normann Copenhagen Amp lampNormann Copenhagen Ace fauteuilGubi Adnet spiegelNormann Copenhagen Circus poefPetite Friture Nubilo fauteuil&tradition Fly Sofa

Door InteriorWorks 3 maanden geleden 370 Views No comments
Highlights Dutch Design Week 2017

Samen met 335.000 andere mensen (een recordaantal) bezochten wij afgelopen week de Dutch Design Week. Dit was te merken want het was overal druk. Maar dat mocht de pret niet drukken, wij hadden een leuke route voor de boeg én de zon scheen. Voor iedereen die niet naar de Dutch Design Week kon gaan: hieronder vind je enkele highlights uit de route die Sjoerd voor ons had uitgestippeld. We bespreken een aantal werken van jonge talenten en ook komen gevestigde ontwerpers aan bod.

Stop 1: Temporary Art Centre (TAC) | styling, technologie & meubels

Onze eerste stop is bij het Temporary Art Centre. Een fijne opwarmer op het gebied van inspiratie, creativiteit en out of the box denken. In het TAC presenteerden studenten van diverse Nederlandse kunstacademies hun afstudeerwerken. Wij liepen onder andere langs de exposities van Academie Artemis, Maastricht Academy of Fine Arts, Design Zuyd en Willem de Kooning Academy. Een nieuwe kijk op kleding, styling, meubels en technologie kwamen op deze locatie samen. Op het gebied van interieur sprong één ontwerp er bovenuit: Furni Fu Ture. De maakster, Marleen Boot, besloot een duurzaam alternatief te bedenken voor alle goedkope, tijdelijke producten van lage kwaliteit waar de moderne mens zich mee omringd. Haar antwoord: de Furni Fu Ture collectie met 100 jaar garantie. De collectie bestaat uit 100% Nederlandse materialen die een leven lang mee zouden moeten gaan. Dit ontwerp viel bij ons in de smaak omdat deze aansluit op onze aanbeveling binnen de projectinrichting om te kiezen voor duurzame designproducten.

Stop 2: Design Academy Eindhoven - Design meets de nieuwe samenleving

Tijdens de Dutch Design Week is De Witte Dame dé plek om jong talent te spotten. Met drie verdiepingen aan afstudeerwerken, kun je alleen hier al een hele dag besteden. Ook dit jaar bleek de Graduates Show van de Design Academy Eindhoven één van de topexposities te zijn.

Dit jaar gaven de studenten een actuele invulling aan de betekenis van design voor de (nieuwe) samenleving. Dit heeft zeer wisselende producten opgeleverd. Zo werden er onderwerpen aangehaald als activiteit, communicatie, identiteit, vrije tijd, openbare ruimtes, mobiliteit en gezondheid. Hieronder zie je enkele foto’s van de werken die gepresenteerd werden en wij lichten er enkele uit.

Een ontwerp dat ons aansprak vanwege het sociale vlak was ‘Inside the box’ van Lisanne Koning (foto 1 hieronder). Dit ontwerp heeft op het eerste gezicht niets te maken met ons vakgebied, maar het heeft uiteindelijk wel iets te maken met interieur. Lisanne heeft namelijk het interieur van ‘eerste hulpdozen’ opgeleukt zodat kinderen in oorlogsgebieden iets hebben om mee te spelen. Wat ons betreft is dit een mooi voorbeeld van een simpel idee met grote positieve gevolgen.

Design academy eindhoven - graduates show Dutch design week 2018

Op het gebied van interieur en meubels kwamen wij diverse ontwerpen tegen die inspelen op de toenemende verstedelijking. Het gevolg hiervan is dat onze leefomgevingen kleiner worden en dat wij steeds vaker verhuizen. Christian Hammer Juhl heeft hiervoor een nieuwe type meubilair bedacht, de 10:1 (foto 1 hieronder). Hij ontwierp opblaasbaar meubilair dat te verkleinen is tot wel 10% van de daadwerkelijke afmeting van het meubelstuk. Ga je verhuizen? Heb je een klein kantoor? Of wil je die stoel tijdelijk weghalen zodat je meer ruimte hebt? Haal de lucht eruit, verpak hem vacuüm en je hebt weer meer ruimte!

Ook ‘Slide-to-Adapt’ is gemaakt om een kleine ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten en te kunnen veranderen indien nodig. Mark Gombault heeft een kast ontworpen die modulair en gemakkelijk transporteerbaar is. Ieder onderdeel is klikbaar waardoor je een eigen opbergsysteem kunt creëren (foto 2 hieronder). De mogelijkheden zijn eindeloos; de modulaire kast is goed inzetbaar voor thuis, winkels, kantoren en openbare ruimtes. Doordat je het element steeds weer opnieuw in en uit elkaar kunt halen is het een duurzaam alternatief voor meubilair. Wij zien een ontwerp als Slide to Adapt in de toekomst prima passen binnen de projectinrichting van bijvoorbeeld een kantoor, studentencomplex of hotel.

Wat ons verder nog opviel op de Graduates Show was dat er meer oog is voor ambachten. In eerste instantie hadden wij meer technische innovaties verwacht zoals ontwerpen gemaakt met een 3D printer, maar niets bleek minder waar. De ambachten worden opnieuw uitgevonden, een bijzondere ontwikkeling als je het ons vraagt.

Design academy eindhoven - graduates show Dutch design week 2018

Stop 3: De Kazerne presenteerde de ‘Rietveld van nu’

In de Kazerne kregen wij antwoord op de vraag ‘wie zijn de designvernieuwers anno 2017? De expositie ‘New Icons – Rietveld Now’ sloot aan op het themajaar van 100 jaar De Stijl. Je zag er niet per se primaire kleuren en rechte lijnen, maar wel designs van ontwerpers die werken middels de drijfveren van De Stijl: het versmelten van vorm en functie. Tijdens deze expositie hebben wij een blik geworpen in de toekomst. Althans, de Kazerne heeft een poging gewaagd te voorspellen welke designers en labels ooit eenzelfde icoon kunnen worden als Rietveld.

Wie wordt de nieuwe Rietveld?

Volgens de Kazerne kunnen de volgende ontwerpers en labels de nieuwe Rietveld worden: Atelier NL, Maarten Baas, Joost van Bleiswijk, David Derksen, Studio Drift, Jella Lena van Eck, Kiki van Eijk, Piet Hein Eek, Jalila Essaïdi, Dave Hakkens, Arne Hendriks, Chris Kabel & St. Joris, Christien Meindertsma & Enkev, Bertjan Pot, VANTOT, Emma Verhoeven, Edwin Vollebergh, Marcel Wanders. Wij zijn ook erg benieuwd wie jullie de nieuwe Rietveld vinden, of althans wie er volgens jullie kans maakt op een status als die van Rietveld. Laat het ons weten in de comments of stuur een e-mail naar: info@interiorworks.nl.

De expositie was mooi opgezet en werd versterkt door de industriële ruimte waar hij in gepresenteerd werd. In de voormalige marechaussee kazerne en loods komen sinds 2014 de werelden van kunst, design, kennis en techniek samen met lekker eten en drinken. Het industriële en donkere interieur van de Kazerne versterkte de expositie. De foto’s hieronder geven een kleine impressie van wat wij gezien hebben. 

Dutch design week 2017 - New Icons - Rietveld Now

Stop 4: Een duurzaam bezoek aan Strijp R

Op Strijp R gingen wij langs de expositie REZIGN van designstudio Planq. Met hun passie voor duurzaamheid creëren zij interieur- en meubeldesigns van natuurlijke materialen en materialen die ‘over’ zijn. De REZIGN collectie bestaat uit stoelen, krukken en tafels gemaakt van oude spijkerbroeken, leger uniformen en gerecyclede koffiefilters. Zoals te zien is op de foto hieronder maken zij fraaie ontwerpen met een goed verhaal.

PLANQ duurzame meubels en interieur - Dutch Design Week 2017

IKEA kiest voor meer menselijke producten i.s.m. Piet Hein Eek

Ook gingen wij langs de expositie van IKEA. IKEA heeft in samenwerking met Piet Hein Eek een nieuwe collectie ontworpen: INDUSTRIELL. Het idee hierachter is het creëren van een collectie die imperfecties viert door meer menselijk te produceren. De Nederlandse designer Piet Hein Eek was dan ook de aangewezen persoon om mee te werken aan deze collectie.

De samenwerking tussen Ikea en Piet Hein Eek was gefocust op het vinden van een manier waardoor niet één product hetzelfde zou zijn. Dit is gelukt door verschillende variaties in ontwerpen, patronen, kleuren en natuurlijke materialen toe te staan in het massa proces.

Misschien denk je nu: “bijzonder dat InteriorWorks interesse toont in een collectie van IKEA”. Maar zo gek is het nog niet, als projectinrichter en groot voorstander van duurzaam design vinden wij een samenwerking als deze erg interessant. Piet Hein Eek, de koning van sloophouten meubels, kan een massa producent als IKEA veel leren op het gebied van duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Van het verminderen van afval door het gehele product te gebruiken tot aan het hergebruiken van een oud product. Maar ook door hen (en de consument) te leren dat eventuele slijtage een product juist uniek en meer geliefd kan maken, zolang het product zijn functie maar behoudt. Design meubels zijn vaak duurzaam ontwikkelt, geproduceerd en gemaakt om lang te gebruiken. Niet iedereen is in staat om design meubilair te kopen, maar we zijn wel allemaal in staat om ons steentje bij te dragen aan het milieu.

Piet Hein Eek voor IKEA - Dutch Design Week 2018

Van jonge talenten naar succesvolle Dutch designers

Op de Dutch Design Week werp je een blik in de toekomst, je komt met nieuwe inzichten en inspiratie thuis die je direct kunt toepassen. Ook mooi, na het bezoek ben je in staat de transformatie te volgen van de beste jonge talenten. Wellicht behoren jonge talenten als Johan Viladrich, Friso Wiersma, Christian Hammer Juhl en Mirjam de Bruijn (allemaal cum laude afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven) strals ook tot de grote Dutch designers.

Heb jij de route van Sjoerd gelopen? Laat ons weten wat je er van vond zodat wij de route voor volgend jaar kunnen optimaliseren! Laat het ons weten via: info@interiorworks.nl.

 

Door InteriorWorks 3 maanden geleden 623 Views
Dutch Design Week: waar moet je heen?

Designliefhebbers opgelet: de Dutch Design Week staat voor de deur

Van 21 tot 29 oktober staat Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week. In die week vind je 6000 exposities, presentaties, lezingen en netwerkbijeenkomsten gericht op Dutch design. Met het thema van dit jaar ‘Stretch’ wil de organisatie de deelnemers en bezoekers uit hun comfortzone halen. ‘Stretch’ staat voor de essentie van design. Door de geest te stretchen ontstaat er ruimte om te innoveren. Om te veranderen van richting, van werkwijze, van omgeving en van visie op de wereld. Wij zijn benieuwd naar hoe dit thema zich heeft vertaalt in de presentaties en exposities. 

Qua trends wordt er ingespeeld op digitalisering en robotisering van de samenleving, sociaal-maatschappelijke vraagstukken en circulaire economie. Ook de ambachten komen aan bod. Van het herontdekken van oude productiemethoden of juist het ontwikkelen van geheel nieuwe toepassingen. Wij zijn vooral benieuwd naar die laatste twee omdat deze veel raakvlakken hebben met ons vakgebied. 

Dutch Design Week thema: Stretch

Wat is er te zien op de Dutch Design Week?

Er is van alles te zien door heel Eindhoven, te veel om in één dag te bekijken. Via de website DDW.nl kun je een eigen route maken zodat je de dag zo efficiënt mogelijk kunt inplannen. Te veel keus? Onze Sjoerd, een groot fan van de Dutch Design Week, heeft een route uitgestippeld waarbij je gemakkelijk enkele highlights kunt combineren. De route bestaat uit vijf verschillende locaties inclusief een lunchstop.

Sjoerd neemt ons mee naar de Dutch Design Week:

Dutch Design Week route Sjoerd InteriorWorks

Stop 1: Temporary Art Centre (TAC) | Academie Artemis Graduates 2017 | Conscious Creativity

We beginnen met de Alumni van Artemis. Zij geven tijdens de expositie inzicht in wat relevant is voor de toekomst van food, interieur, mode, media, retail en maatschappij in het geheel. Er zullen concepten gepresenteerd worden voor producten, ruimtes en communicatiemiddelen. Klik hier voor meer informatie.

Hierna lopen we langs de innovatieve werken van vijf jonge internationale ontwerpers. Deze expositie wordt georganiseerd door Conscious Creativity. De onderwerpen zijn uiteenlopend: van circulaire design verhalen die bijdragen aan het ontwerpen van de toekomstige stad tot aan designobjecten met echt mos. Je vindt er ontwerpen van Polimeer, S.E.T., Duncan Gidney, Noktoku en Imagination of Things.

Stop 2: De Witte Dame | Design Academy Eindhoven Graduation Show 2017

Deze stop mag je absoluut niet missen. Het is namelijk dé expositie waar je talentvolle ontwerpers kunt spotten. Op de Graduation Show tonen alle studenten die in 2017 zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven hun projecten.

Stop 3: Kazerne | New Icons – Rietveld Now | Eat Drink Design

Bij deze expositie beantwoorden succesvolle designers als Maarten Baas, Marcel Wanders en Bertjan Pot de vraag wat Rietveld zou maken als hij nu nog zou leven. Ben je benieuwd naar de nieuwe potentiële iconen? Dan moet je zeker naar deze expositie gaan.

Op hetzelfde terrein (de Kazerne), vind je een culture hot spot die het hele jaar gevuld is met 2000 vierkante meter aan design. Kunst, design en techniek komen samen met lekker eten en drinken. De perfecte plek voor de lunch.

Stop 4: Design Perron | HKU Graduates | Challenging craftsmanship

Na de lunch gaan we door naar het Design Perron. Hier vind je de afstudeerwerken van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In de zeer uiteenlopende projecten zie je verschillende ontwerpdisciplines voorbij komen. Lees hier meer over de expositie. 

Op het Design Perron vind je ook de expositie Challenging craftsmanship. Voor deze expositie is Atelier van Middendorp op zoek gegaan naar de rol van de ambachtsman in de moderne tijd.

Stop 5: Piet Hein Eek - Strijp R | Rezign | Twisted | Quilt Garden

Op Strijp R, een voormalig Philips fabrieksterrein, vind je onder andere Piet Hein Eek en een aantal andere creatieve bedrijven en designstudio’s. Daarnaast vind je er tijdens de Dutch Design Week diverse exposities waaronder REZIGN. Deze expositie wordt georganiseerd door Design Studio Planq, een next generation meubel label dat zich richt op oplossingen voor milieu issues.

Twisted is een andere expositie die je hier kunt bezoeker. Ward Wijnant is voor zijn expositie Twisted de strijd aangegaan door ambachtelijke precisie te combineren met de kracht van onwrikbare materialen als ijzer en staal.

Last but nog least neemt Sjoerd ons mee naar de Quilt Garden, georganiseerd door Studio Carolijn Slottje. Zij zoekt nieuwe designwaarde in traditionele technieken. Zo zie je in de expositie een verticale tuin gebaseerd op quilt techniek. Quilten is een oude handwerktechniek waarbij doorgestikte gevoerde lappen van kleine rest lapjes worden gemaakt. De moeite waard om een kijkje te nemen!

Strijp S Dutch Design Week Radio Royaal

Mocht je nog tijd overhebben, dan is Strijp S ook nog een aanrader. Strijp S ligt op een steenworp afstand van Strijp R en wordt ook wel het creatieve en culturele hart van Eindhoven genoemd. Je vindt er creatieve bedrijven, winkels en er worden vaak evenementen georganiseerd. Voor het diner raden wij je Radio Royaal aan op Strijp S. In het voormalige energiehuis van Philips, met maar liefst dertienhonderd vierkante meter aan industrieel design, kun je genieten van een heerlijk diner.

Dutch designers uitgelicht

Met de Dutch Design Week in het vizier zetten wij onze Nederlandse ontwerpers in het zonnetje. Op InteriorWorks.nl vind je vele designproducten van succesvolle Nederlandse ontwerpers. Ontwerpers met een eigen designlabel, ontwerpers die voor nationale en internationale merken ontwerpen en ook ontwerpers die hun ontwerpen aanbieden via een speciaal ontworpen platform zoals Tuttobene. Op dit platform worden producten van getalenteerde ontwerpers en unieke merken aangeboden. Tuttobene verkoopt unieke collecties van Dutch design meubels, verlichting en woonaccessoires. Op de Interior Shop vind je een selectie aan meubels en verlichting van diverse Dutch designers die aangesloten zijn bij Tuttobene. Hieronder lichten wij er een aantal uit.  

Dirk vander Kooij – 3D geprinte Dutch Design meubels

Het Dutch design merk Dirk vander Kooij brengt unieke designproducten uit die gemaakt zijn van gercycled materiaal. Hij werkt graag met zijn zelfgemaakte 3D printer (deze is ook verwerkt in het moodboard hieronder) en vindt het mooi als je ziet hoe het product opgebouwd is. De Endless chair, de Chubby chair, de MeltingPot tafels en de Fresnel lampen zijn slechts enkele voorbeelden van de innovatieve design producten die Dirk van der Kooij ontwikkeld.

Alex de Witte – Design meubels met een eigen wil

Alex de Witte gaat steeds weer op zoek naar een nieuwe manier van ontwerpen en produceren. Ook vindt hij het belangrijk dat een object kan veranderen tijdens het ontwerp- en productieproces. Dit houdt in dat een ontwerp uiteindelijk kan veranderen van vorm, functie of materiaal. Hij brengt zijn design producten uit onder het gelijknamige Dutch designmerk Alex de Witte.

Floris Hovers – eenvoudige Dutch Design meubels

De Dutch Design meubels van Floris Hovers staan bekend om hun eenvoud. Floris Hovers brengt veel van zijn ontwerpen uit in eigen beheer, maar hij werkt ook met Dutch design en internationale merken als New Duivendrecht, Functionals en het Italiaanse design merk Magis.

 Dutch designers Tuttobene InteriorWorks

Ben je op zoek naar een ander aanstormend talent of Nederlandse ontwerper? Ga dan hier naar de pagina vol met informatie en producten van alle Nederlandse ontwerpers of neem contact met ons op, wellicht kunnen wij wat voor jou betekenen!

Next: Verslag van de Dutch Design Week

Vrijdag 27 september zullen wij zelf ook naar Dutch Design Week gaan en de route van Sjoerd lopen. Niet veel later zullen wij een verslag plaatsen met daarin de highlights van de Dutch Design Week. Houd het InteriorWorks blog dus in de gaten!

Shop the look: Dutch designers

Shop de look van dit moodboard geïnspireerd op producten van Nederlandse ontwerpers. In het moodboard vind je producten van ontwerpers als Scholten & Baijings, Dirk van der Kooij, Joost van Bleiswijk, Sylvie Meuffels, Peter van de Water, Alissia Melka-Teichroew en Jan Habraken.

Dutch design week de highlights

Dutch design producten CascandoDutch design producten MoooiDutch design producten Dirk vander KooijDutch design producten Scholten & BaijingsDutch design producten JSPRDutch design producten Van Esch

Door InteriorWorks 4 maanden geleden 451 Views
Het internationale succes van Dutch design

Deze maand staat InteriorWorks in het teken van Dutch design, de Dutch Design week staat namelijk voor de deur (21 tot en met 29 oktober 2017). Vandaag besteden wij dan ook aandacht aan onze Dutch design merken. Ze zijn namelijk zeer succesvol en gaan de hele wereld over met hun design meubels, design verlichting en design accessoires. Daar mogen wij als Nederlanders natuurlijk trots op zijn. Hieronder vertellen we jou meer over Dutch design, lichten wij enkele designmerken uit en geven wij voorbeelden van projecten waarbij wij Nederlandse design producten hebben gebruikt.

Waar staat Dutch design eigenlijk voor?

Dutch design staat niet zo zeer voor ontwerpen die in Nederland of door Nederlanders zijn gemaakt, het is een manier van denken en werken. Typerend is het spanningsveld tussen de functie van het design en design als mooi object. Een Dutch designer experimenteert en benadert vraagstukken vanuit een speelse en onderzoekende insteek (bron: Designcriticus Tim Vermeulen).

Veel van onze Nederlandse topontwerpers komen van de Design Academy in Eindhoven. De academie in Eindhoven is één van de belangrijkste designscholen ter wereld, het is dan ook niet gek dat er veel internationale studenten op zitten. De studenten, Nederlands of niet, leren hier op een onderzoekende manier te ontwerpen. Dit doen zij onder andere door vragen te stellen en niet alleen oplossingen te zoeken. Ze leren alles over de noodzaak van experimenteren en ze leren ‘Nederlands te denken’. Want zoals we hierboven al aangaven, hoef je niet Nederlands te zijn om Dutch design te kunnen maken, het is een manier van ontwerpen. (bron: Designhistoricus Job Meijhuizen).

Naast experimenteel, zijn minimalisme, innovatie, onconventioneel en een gevoel voor humor belangrijke kenmerken van Dutch Design.

Dutch design merken uitgelicht

InteriorWorks werkt samen met vele Dutch design merken. Hieronder lichten wij er en een paar uit. Klik hier om al onze Nederlandse design merken te bekijken.

Dutch design merken uitgelicht

Moooi – design meubels met een knipoog

Het Dutch design merk Moooi staat voor exclusief, gedurfd en speels design. Moooi is in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. In de collectie vind je unieke, functionele en ook kunstige ontwerpen. In de collectie van Moooi vind je ontwerpen met een humoristisch randje die in ieder interieur opvallen. Kies je voor Moooi, dan kies je voor exclusief design van hoge kwaliteit.

De Vorm – duurzame Dutch design meubels

Bij het Dutch design merk De Vorm (opgericht in 2005) staan comfort, kwaliteit en duurzaamheid voorop. De Dutch design meubels zijn verrassend, eigentijds en tijdloos. De Vorm Pod fauteuil is een perfect voorbeeld van waar De Vorm voor staat. Dit opvallende ontwerp draagt bij aan het milieu vanwege het gerecyclede materiaal, is eigentijds, comfortabel en bijzonder functioneel als het aankomt op privacy.

DUM – meubels die iets toevoegen aan het interieur

Het Nederlands design label DUM is opgericht in 2008. DUM ontwerpt en produceert design meubels waarmee ruimtes een onderscheidend karakter krijgen. Met hun meubels en verlichting weten ze hotellobby's, vliegvelden, business lounges en wachtkamers van bijzondere items te voorzien.

Functionals – Tijdloos vakmanschap met oog voor detail

De design meubels van het Nederlandse design merk Functionals (opgericht in 2009) kenmerken zich door hun hoge kwaliteit. De Lloyd collectie, de Wendela barkruk en de Miller High Lounge chair zijn slechts enkele van onze favorieten. Dit frisse merk is onderdeel van Van Esch die design meubels ontwikkelt voor ‘de perfecte entree’.

Jess Design – eigenwijze design meubels van het mooiste leer

Jess Design maakt al ruim 20 jaar design meubels van het mooiste leer. De meubels van Jess Design tonen lef en zijn perfect afgewerkt tot in de kleinste details. Ze dragen iets bij aan de ruimte waarin ze staan en hebben geen verdere uitleg nodig. De fauteuils, stoelen en banken van Jess Design zijn zeer geschikt voor projectinrichting. Zo vind je de Duke sledestoel o.a. terug in het Jaz Hotel Amsterdam en in Hotel Arena in Amsterdam kun je vanuit de Earl Low fauteuil genieten van de groene omgeving.

Dutch Design meubels voor projectinrichting

Dutch Design meubels zijn zeer geschikt voor de projectinrichting van kantoren, horecazaken, universiteiten en zorginstellingen. InteriorWorks werkt graag samen met Nederlandse designmerken, bij veel van onze projecten zie je dan ook Dutch design terugkomen. Zo zie je onder andere The Proplamp terugkomen bij OVG Real Estate, de Chubby Chair van Dirk vander Kooij bij de Erasmus Universiteit en meubels van Functionals en De Vorm bij VNAB. Bekijk al hier al onze projecten.

Dutch design merken toegepast in projecten

Ben je op zoek naar meubels voor projectinrichting binnen de zakelijke, horeca, educatie of zorgbranche? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters. Zij denken graag mee en kunnen op basis van grote aantallen scherpe prijzen offreren. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereikbaar via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Next: Dutch designers uitgelicht & Dutch Design Week

Het volgende blog zal in het teken staan van Dutch designers en de Dutch Design Week in Eindhoven. Dan hebben we het onder andere over opkomend talent dat je in de gaten moet houden en ontwerpers die je absoluut een bezoek moet brengen tijdens de Dutch Design Week.

Moodboard Dutch Design merken | Shop de look

Inspiratie op doen? Hieronder in het moodboard zijn diverse Dutch design meubels verwerkt. Shop de look van het moodboard hieronder met producten van New Duivendrecht, Moooi, JSPR, Alex de Witte en Pols Potten.

Moodboard Dutch design merken

Moooi The Killing of a Piggy bank vaasNew Duivendrecht Barrel vloerlampMoooi Lolita tafellampPols Potten Peggy fauteuilDonkersloot Delfts Blauw vloerkleedAlex de Witte Aurum lamp

Door InteriorWorks 4 maanden geleden 372 Views
5 x interieurtips om openbare ruimtes functioneel in te zetten

In kantoren, scholen, universiteiten en hotels kom je veel (openbare) ruimtes tegen die op het eerste gezicht misschien wat onhandig, niet functioneel en ongezellig overkomen. Wat ons betreft zonde omdat deze ‘nutteloze’ ruimtes heel gemakkelijk om te zetten zijn naar functionele ruimtes.

Denk aan de ontvangstruimte, een koffiehoek, een vergaderruimte, studieruimte, de mediatheek en gangen. Hoe richt je deze ruimtes in zodat ze ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden? InteriorWorks deelt hieronder 5 interieurtips.

Mocht je na het lezen van onze interieurtips meer informatie willen ontvangen, vragen hebben of graag eens een keer willen praten met één van onze projectinrichters kan dit natuurlijk. Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@interiorworks.nl of 020-6352440.

Interieurtip 1:  Een grote ruimte slim inrichten met akoestische meubelstukken

Maak gebruik van al die ruimte! Maak van een grote ruimte meerdere kleine functionele ruimtes. Creëer in no-time een stilte ruimte door werkplekken af te schermen met akoestische en decoratieve scheidingswanden. Of maak diverse zithoekjes waar men zich even kan terug trekken. Plaats aan de ene kant een grote bank en in de andere hoek en paar aangename wegzak fauteuils met een akoestische functie.

Interieurtip 1: Een grote ruimte slim inrichten met akoestische meubelstukken

Interieurtip 2: Van grote open ruimte naar multifunctionele ruimte

Een ruimte kan meerdere functies hebben. Neem nu de lobby van een hotel. Hier kom je om in te checken, maar je kunt er ook een kopje koffie drinken, de krant lezen of een paar uurtjes werken in een rustig hoekje. Richt de ruimte zo in dat het meerdere doelen krijgt. Zo zal deze ook vaker gebruikt worden. Neem nu het restaurant. Tijdens de lunchpauze loopt men hier af en aan voor een welverdiend half uurtje eten, maar verder wordt er vrij weinig gebruik van gemaakt. Geef het bedrijfsrestaurant of de schoolkantine een extra functie door informele werkplekken of comfortabele hoekjes te creëren. Even wat rust nodig? Of een andere omgeving? Die flexplek in de kantine (inclusief een kopje koffie) kan wonderen doen. Een mooi voorbeeld hiervan is de bedrijfskantine van Zoover, één van onze projecten. Bekijk de foto hieronder of klik hier naar de projectpagina.

Interieurtip 2: Van grote open ruimte naar multifunctionele ruimte

Interieurtip 3: Maak gebruik van die grote lege gangen

De gangen zijn er toch, je kunt ze dan maar beter goed gebruiken. Wij schreven eerder ook al over de vele mogelijkheden die een gang kan bieden (klik hier om dat blog te lezen). Van stilte werkplek tot koffiecorner… een gang kan vele doelen hebben. Zo kun je op de foto’s hieronder zien dat de openbare ruimtes van de Erasmus Universiteit deels ingezet zijn als studiewerkplekken. Plaats lange werktafels, comfortabele stoelen en zorg voor voldoende licht. Mooie bijkomstigheid: ontmoeten en vergaderen in een gang zorgt voor rust en minder drukte op de werkvloer.

Interieurtip 3: Maak gebruik van die grote lege gangen

Interieurtip 4: Van groot, leeg en saai naar sfeervol, comfortabel en gezellig

Kleed de ruimte aan. Gebruik kleuren, varieer in materialen en gebruik accessoires om de ruimte zo aangenaam mogelijk te maken. Hang een klok in een openbare ruimte, mooie lampen, zet er planten of een bos bloemen neer en ga voor kunst aan de muur. Een kleurrijke speelse bank zoals de Rhyme van naughtone fleurt de lobby van een kantorenpand al snel op. Plaats er wat salontafeltjes bij, wat leuke stoelen en maak het af met een opvallende lamp. Mensen zullen meer gebruik maken van een ruimte waarbij er nagedacht is over het interieur. Ook studiewerkplekken en vergaderruimtes kunnen sfeervoller ingericht worden met een aantal kleine details. Wat dacht je van een gekleurd whiteboard, opvallende jassenhaken en fijne gadgets als een tafel met een ingebouwd oplaadpunt voor je telefoon?

Interieurtip 4: Van groot, leeg en saai naar sfeervol, comfortabel en gezellig

Interieurtip 5: laat je adviseren door de projectinrichters van InteriorWorks

Je weet misschien wel wat je allemaal nodig hebt en hoe je een ruimte aangenaam inricht. Maar toch blijkt het in de praktijk lastiger om alles zo op elkaar af te stemmen dat het echt klopt. Gelukkig kun je dan project- en interieurinrichters inschakelen zoals die van InteriorWorks. InteriorWorks geeft interieurtips en advies op maat binnen de horeca, office, educatie en zorgbranche. Neem contact met ons op via info@interiorworks.nl of telefonisch op 020-6352440.

5 x interieurtips om openbare ruimtes functioneel in te zetten

Door InteriorWorks 6 maanden geleden 749 Views
InteriorWorks viert 100 jaar De Stijl

Kunstbeweging De Stijl bestaat in 2017 honderd jaar en dat moet gevierd worden. Ter ere hiervan hebben wij de gehele website 'in stijl' van De Stijl gezet. In dit blog vind je informatie over deze kunstbeweging, vertellen wij hoe je De Stijl toepast in het interieur en delen wij onze favoriete tentoonstellingen die speciaal voor dit jubileum gehouden worden. Maar laten we beginnen bij het begin: waar komt De Stijl vandaan?

Na de Eerste Wereldoorlog was er behoefte aan vernieuwing. De traditionele kunst werd opzij gezet en al snel ontstond er een nieuwe beweging ‘De Stijl’. Deze Nederlandse kunstbeweging is vernoemd naar het in 1917 opgerichte tijdschrift De Stijl, dat uitgebracht werd door kunstenaars Theo van Doesburg en Piet Mondriaan. Met deze artistieke publicatie wilde zij hun visie op kunst en de maatschappij delen.

Gerrit Rietveld, Bart van der Leck, Jan Wils, Robert van ’t Hoff, Georges Vantongerloo en Vilmos Huszar zijn een aantal belangrijke namen die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van De Stijl.

De Stijl: van tijdschrift naar kunst-, interieur & architectuurbeweging

De Stijl werd al snel meer dan alleen een kunsttijdschrift. Kunstenaars, vormgevers en architecten wilde de samenleving moderniseren, om dit te bereiken moest alles opnieuw worden vormgegeven. Meubels, huizen, steden… De Stijl groeide uit tot een internationale beweging. Nationale en internationale kunstenaars omarmden de beweging en daarmee het maken van speelse, vrolijke en optimistische kunst, interieurs en architectuur. De Stijl staat voor vooruitgang, optimisme, eigenzinnigheid en idealen.

Piet Mondriaan was met zijn abstracte kunst, primaire kleuren en zwart-witte lijnenspel een groot voorbeeld voor De Stijl. Hij inspireerde vele kunstenaars, architecten en ontwerpers van toen, maar ook zeker van nu. Hieronder vind je diverse bekende ontwerpen uit De Stijl beweging. 

100 jaar De stijl bekende ontwerpen

De Stijl was en is een belangrijke inspiratiebron

Hoe kun je De Stijl toepassen in het interieur? Laten we beginnen bij de kenmerken. Er worden veel primaire kleuren en non-kleuren als wit, zwart en grijs gebruikt. Deze kleuren worden verwerkt in horizontale, verticale en diagonale lijnen of rechthoekige vormen. Ook zie je vaak asymmetrische vormen en lijnen die elkaar loodrecht kruisen.

Nu je dit weet, kun je met een frisse blik naar het huidige moderne meubilair kijken en de schilderijen van Mondriaan om te zetten naar het interieur. Gebruik als basis zwarte en witte elementen en grafische lijnen. Vul dit aan met primaire kleuren als rood, geel en blauw. Je zult zien dat veel producten matchen met één of twee van de eerder genoemde kenmerken. De Stijl is en blijft namelijk een belangrijke inspiratiebron voor vele ontwerpers. Om het interieur compleet in stijl te laten zijn kies je meubels uit met strakke lijnen en asymmetrische vormen in het bekende primaire kleurenpallet. Zoals hieronder in het moodboard is voorgedaan.

Verwerk kenmerken van De Stijl in het interieur

 • Primaire kleuren, zwart, wit en grijs
 • Horizontale, verticale en diagonale lijnen
 • Rechthoekige vormen
 • Asymmetrische composities
 • Lijnen die elkaar loodrecht kruisen

Shop De Stijl

De Stijl interieur moodboard

Shop De Stijl

Tentoonstellingen 100 jaar De Stijl

Wil je meer inspiratie op doen? Ga dan naar één van de tentoonstellingen van 100 jaar De Stijl. Door het hele land kun je De Stijl proeven, klik hier voor het hele overzicht. Hieronder vind je een aantal van onze favorieten tentoonstellingen.

 • Tentoonstelling Architectuur & Interieur in Den Haag
  Tot 17 september 2017 heb je de kans om de speciale tentoonstelling Architectuur en interieur te bekijken in het Gemeente Museum Den Haag. Klik hier voor meer informatie. 
 • Tentoonstelling  De Stijl in het Stedelijk Amsterdam
  In het Stedelijk kun je tot en met 27 november De Stijl 'oud en nieuw' in zes zalen bewonderen. Stedelijk laat zien hoe de stroming weerklank vond en vindt bij andere kunstenaars. Meer informatie vind je hier

Advies nodig? Vraag het onze projectinrichters!

Interieuradvies nodig? Grote aantallen nodig voor projectinrichting van hotels, kantoorpanden of restaurants? Onze projectinrichters geven zijn gespecialiseerd in het inrichten van interieurs. InteriorWorks voorziet vele kantoren en horecazaken van geschikt design meubilair maar richt ook schoolkantines en bedrijven in de zorg in. Met meer dan 200 designmerken in ons portfolio zijn wij er zeker van dat wij het juiste advies kunnen geven, inclusief scherpe offerte bij meerdere aantallen. Meer weten? Neem dan contact met ons op via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Disclaimer:

Het InteriorWorks team doet zijn uiterste best om alle rechthebbenden van foto’s te benaderen of duidelijk de bron te vermelden. Mocht jij onverhoopt toch menen de rechten te bezitten of dat de genoemde bron niet klopt, neem dan contact met ons op via info@interiorworks.nl.

Door InteriorWorks 6 maanden geleden 627 Views
Kleuradvies: zet die summer vibes om in creativiteit

Wij schreven eerder al een blog over het toepassen van natuurlijke vormen en kleuren in het interieur. Hier gaven wij onder andere advies over het toepassen van natuurlijke kleuren als groen en bruin. Deze kleuren verhogen namelijk de concentratie en werken ontspannend. Aangezien het volop zomer is weiden wij vandaag meer uit over zomerse kleuren als roze, geel en oranje.

Deze kleuren zien er niet alleen vrolijk uit, ze zorgen ook voor bepaalde (re)acties. Zo is er een kleur die samenwerking stimuleert, een die de creativiteit verhoogt en een die aanzet tot actie. Welke kleur precies waarbij hoort lees je hieronder.

Ook vertellen wij je in welke ruimte je de kleuren het beste kunt toepassen zodat je er het meeste uit kunt halen en geven wij voorbeelden uit de praktijk. Per kleur vind je een foto van het interieur van een bedrijf waarbij wij het meubilair hebben geleverd. Je ziet dan ook dat het gebruik van kleuren helemaal niet heftig hoeft te zijn en ook dat je soms flink kunt uitpakken.

Mocht je meer willen weten over de projecten kun je hier klikken naar de projectoverzichtspagina. 

De kleur roze stimuleert samenwerken

Roze is de kleur van de harmonie en stimuleert samenwerken. Of je het nu een vrouwelijke kleur vindt of niet, het zorgt ervoor dat je socialer wordt en je meer bewust bent van de mensen om je heen.  Wij adviseren om deze kleur toe te passen bij werkplekken waarbij samenwerking belangrijk is. Denk hierbij aan creatieve break-out rooms of vergaderruimtes. Op de foto hieronder zie je een creatieve vergaderruimte van de Gemeente Rotterdam. Ook hier zie je dat er veel roze tinten gebruikt zijn met als doel de gebruikers op het gemak te stellen en samenwerken te stimuleren. 


Kleuradvies zakelijk interieur projectinrichting gemeente rotterdam

Gebruik geel in het interieur om creativiteit te stimuleren

De kleur geel zet aan tot werken, maar let op dat je geel slechts in kleine hoeveelheden toepast. Te veel geel kan namelijk ook schreeuwerig werken waardoor het op de zenuwen gaat werken. Dit gebeurt snel bij harde geeltinten als fluorgeel. Ons advies is om hier en daar een warm geel accent toe te voegen, dit stimuleert de creativiteit en daarnaast wordt men er blij van. Wat ons betreft kun je van beide niet genoeg hebben op kantoor… maar pas dus wel op met de hoeveelheid geel ;). Op onderstaande foto zie je een deel van de kantoorinrichting van Zoover en Weeronline waarbij een flink deel van de muur geel is gemaakt. Door de rest van de ruimte in te richten met natuurlijke en lichte kleuren wordt de gele kleur helemaal niet als heftig ervaren. Deze break-out room oogt fris en vrolijk en draagt zeker bij aan de creativiteit. 

Kleuradvies zakelijke interieur gele accenten. Zoover projectinrichting

Oranje in het interieur zorgt voor actie

Oranje vraagt om actie. Het is een opvallende kleur die mensen aanzet om actie te ondernemen. Deze kleur wordt dan ook vaak in kantoorruimtes en winkels toegepast. Ook zie je de kleur oranje vaak terugkomen op websites, let er maar eens op. Deze positieve kleur is vrolijk en creëert enthousiasme.Ook op de Erasmus Universiteit is er veel gebruik gemaakt van kleuren, waaronder oranje. Natuurlijk geen gekke keuze, aangezien zij activiteit willen stimuleren onder de studenten.  

Kleuradvies school interieur Erasmus universiteit projectinrichting

Hou de basis van het interieur neutraal

Combineer deze zomerse kleuren met natuurlijke kleuren en basiskleuren als wit en grijs. Deze kleuren staan voor eenvoud en zijn neutraal waardoor ze met vele kleuren te combineren zijn. Wit is een transparante kleur en staat voor openheid, terwijl het zakelijke grijs juist weer voor betrouwbaarheid staat. Ben niet bang om meerdere kleuren te combineren. Zoals je in het moodboard kunt zien gaan bovenstaande kleuren heel goed samen, zolang je de basis maar neutraal houdt en niet overdrijft met de hoeveelheid aan kleuren. De foto hieronder is een praktijkvoorbeeld van een project waar wij aan mee gewerkt hebben. Je ziet dat hier gebruik wordt gemaakt van diverse kleuren als groen en roze, maar het kantoorinterieur oogt absoluut niet druk of rommelig. Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier naar de projectpagina van OVG Real Estate. 

Kleuradvies kantoor interieur OVG Real Estate

Wil je meer kleuradvies ontvangen?

Kleuradvies? Interieuradvies? Onze interieuradviseurs geven allerlei soort advies. Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van interieurs. InteriorWorks voorziet vele kantoren en horecazaken van geschikt design meubilair maar richt ook schoolkantines en bedrijven in de zorg in. Met meer dan 200 designmerken in ons portfolio zijn wij er zeker van dat wij het juiste advies kunnen geven, inclusief scherpe offerte bij meerdere aantallen. Meer weten? Neem dan contact met ons op via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

kleuradvies, zet summer vibes om in creativiteit op kantoor

 

 

Door InteriorWorks 6 maanden geleden 668 Views
Vintage meubels versus retro meubels, welke kies jij?

Wat is het verschil tussen vintage meubels, retro meubels en designklassiekers? InteriorWorks geeft antwoord op deze vraag en wij vertellen hoe je ze het beste toe kunt passen in het interieur. Laten we beginnen met designklassiekers. Dit zijn meubels met een succesverhaal, deze modellen hebben zich door de jaren heen bewezen en zijn daarnaast tijdloos gebleken. Vintage meubels zijn unieke items die het verhaal van de vorige eigenaar door vertellen en zijn dus eigenlijk tweedehands. Maar wat is retro dan? Retro meubels hebben een nieuw ontwerp met een vintage look. Er wordt dan vaak teruggrepen naar vormen, materialen en stoffen uit het verleden waardoor ze vintage lijken. Soms zijn meubels met een vintage look bewust 'kapot' gemaakt waardoor het gebruikt lijkt. In onze projecten worden zowel designklassiekers, vintage meubels als retro meubels toegepast en daarnaast 'pimpen' wij zelf ook gebruikte meubilair van de klant zodat het nogmaals gebruikt kan worden. Maar dat is een ander verhaal, we gaan eerst terug naar het voordeel van retro meubels en designklassiekers.

Wij adviseren het gebruik van nieuwe producten met een vintage look, je zal gewoonweg langer van deze meubels genieten. Daarnaast zijn designklassiekers tijdloos en meubels met een vintage look zorgen vaak voor meer persoonlijkheid, met beide zit je dus goed. De vintage look is ook geliefd in kantoor- en horecagelegenheden. Restaurants, lunchrooms, kantines en vergaderruimtes krijgen een warmere en persoonlijke uitstraling waardoor mensen er graag gebruik van maken.

Hoe pas je vintage meubels en retro meubels toe in het interieur?

Laten we eerst de vraag stellen of je voor een subtiel vintage detail wilt gaan of juist voor een algehele vintage of retro look? Beide is mogelijk en je kunt zowel de klassiekers als de vintage modellen in veel interieurstijlen toepassen. Vandaag gaan we voornamelijk in op vintage interieurs waarbij een aantal details volstaan, maar mocht je liever ‘all the way’ gaan, lees dan even de volgende alinea voor wat tips.

All the way voor een vintage interieur

Ga je all the way voor een vintage interieur? Dan denk je waarschijnlijk aan een druk interieur met heel veel verschillende patronen, kleurtjes en stofsoorten. Deels goed gedacht en uiteindelijk gaan we daar ook voor, maar als basis adviseren we een neutrale uitstraling. Strakke muren en egale vloeren zijn een must. Leef je vervolgens uit met retro tafels, een bank met een funky ontwerp, een vloerkleed met een druk patroon en lampen die je doen denken aan de jaren vijftig en zestig. Mixen & matchen is absoluut toegestaan bij een vintage/retro interieurstijl, maar stiekem is het toch het mooist als er nagedacht is over het ‘ratjetoe’ aan spullen… just saying :).

Vintage look meubels geven de ruimte persoonlijkheid

Geef het interieur een vintage look door één of enkele vintage meubels, retro meubels of design klassiekers toe te voegen. Op InteriorWorks.nl vind je diverse meubels met een vintage look. Van tafels en stoelen tot aan krukjes, bijzettafels en lampen. Producten met een vintage- of retrolook hebben vaak karakter en dat vertaalt zich door in de rest van het interieur, ongeacht of dit een moderne-, klassieke-, industriële- of basis interieurstijl is. Mix vintage- en moderne stijlen voor een echtra spannend resultaat.

Krukjes en bijzettafels met een vintage look

Met krukjes en bijzettafels kun je gemakkelijk bepaalde details versterken. Het kleed de ruimte aan, ze zijn functioneel en je kunt een bepaalde stijl versterken. Zo brengt de Zig Zag kruk van Pols Potten je terug in de tijd van de diabolo, terwijl je met de Container Stool New Antiques van Moooi een stukje antiek in huis haalt en met de vintage kruk van it’s about RoMi leg je de nadruk juist op de industriële look. Liever iets meer jaren 50/60 invloeden? Dan is de Basil Pyramide bijzettafel van Petite Friture zeker iets voor jou. 

Vintage meubels versus retro meubels

Fauteuils met een vintage look

Je kent ze wel, van die stoelen die er van nature ‘oud en vertrouwd’ uitzien. Die je uitnodigen om erin weg te zakken. De Daddy’s chair van De Vorm en de The Tired Man fauteuil zijn van die stoelen. Plaats deze eyecatchers in een hotellobby of loungeruimte en je bent gegarandeerd van gasten. Andere fijne wegzakkers zijn de lazy Sack van Zuiver en de Pato lounge sledge van Fredericia. 

Designklassiekers fauteuils

Designklassiekers lampen die ons herinneren aan de hippietijd

Als we de uitspraak ‘schoenen maken de man’ zouden vertalen naar interieurdesign zou het zijn: lampen maken de ruimte. Want een ruimte zonder lampen is gewoon niet af. Zo maakt de Flowerpot collectie van &tradition allerlei interieurs af. Verner Panton is de ontwerper van de lamp die sinds jaar en dag populair is vanwege zijn eenvoudige, maar ook zeker spannende ontwerp. Deze design klassieker is stijlvol en stoer tegelijk. De Flowerpot doet denken aan de hippietijd, maar staat ook goed in stoere, moderne en industriële interieurs. De foto’s zeggen meer dan genoeg, dus daar laten wij het voor nu even bij. Andere lampen met een retro look zijn bijvoorbeeld de Note tafellamp van House Doctor en de Paper Patchwork lampen van Moooi.

Designklassiekers lampen

Vintage interieur inspiratie

In het Vintage moodboard vind je enkele persoonlijke favorieten. Warme kleurtinten als bruin en rood worden gecombineerd met okergeel en veel groen. De FlowerPot hanglamp kon natuurlijk niet missen alsook het vintage look vloerkleed van From Turkey With Love niet. Dit soort kleden passen wij vaak toe in horeca projecten en daarnaast hebben wij ze op kantoor ook liggen. Het maakt de kantoorruimte wat huiselijker. 

Vintage meubels versus retro meubels

Interieuradvies nodig?

InteriorWorks is gespecialiseerd in het geven van de juiste interieuradviesen, het voorstellen van geschikte meubels en als officiële dealer van ruim 200 merken kunnen scherpe offertes aanbieden. Heb je een vraag of wil je deskundig advies ontvangen bij het aanschaffen van designmeubilair? Neem dan contact op met één van onze interieuradviseurs via info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Door InteriorWorks 7 maanden geleden 758 Views
Hoe vind je de beste bureaustoel?

Heb jij tijdens het werk weleens hoofdpijn? Last van je nek? Of misschien van je elleboog? Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met de manier hoe jij in je bureaustoel zit. Vandaag geven wij advies over de juiste zithouding en hoe je de beste bureaustoel vindt. Het is namelijk van belang, zeker als je een kantoorbaan hebt, dat je een goede zithouding aanneemt. Maar laten we beginnen met het volgende: beweeg! Juist als je de hele dag op een bureaustoel zit. Dit kan door een aantal makkelijke en gratis aanpassingen. Haal bijvoorbeeld eens een rondje koffie of loop eens naar je collega toe als je hem nodig hebt. Daarnaast zijn er ook een heleboel meubels die beweging stimuleren, zoals zit-sta bureaus en bewegelijke krukken. Daarover vertellen wij je hieronder meer. 

Hoe vind je de beste bureaustoel?

Een bureaustoel is ergonomisch verantwoord wanneer hij voldoet aan de Europese NEN-EN 1335 norm of de Nederlandse NPR 1813 norm. Die laatste is specifiek voor de Nederlandse beroepsbevolking. De gemiddelde Nederlander is namelijk langer dan de gemiddelde Europeaan, de NPR norm houdt daar rekening mee. Koop je een bureaustoel die aan één van deze twee normen voldoet, dan weet je zeker dat hij goed zit. Althans, je moet de bureaustoel dan nog wel op jouw lichaam instellen. Dat brengt ons dan ook op het volgende punt: laat je goed adviseren bij de aankoop van een bureaustoel en verdiep je in de mogelijkheden van de stoel. Kijk vervolgens op basis van jouw wensen en het budget welke bureaustoel het beste voor jou werkt. 

Een ergonomisch verantwoorde bureaustoel hoeft namelijk niet heel duur te zijn. In ons online assortiment bieden wij diverse ergonomische bureaustoelen aan in diverse prijsklassen. Van ergonomische budget bureaustoelen tot aan design bureaustoelen. Veel bureaustoelen kun je zelf configureren, dit heeft als gevolg vaak wel een langere levertijd en uiteraard ook een hogere prijs. Mocht je snel op zoek zijn naar ergonomische bureaustoelen, maak dan gebruik van het 'quick shipment programma'. In dit programma staan bureaustoelen die wij reeds geconfigureerd hebben en voor de gemiddelde Nederlander fijn in gebruik is. 

Budget bureaustoelQuick Shipment bureaustoelDesign bureaustoelErgonomische bureaustoel

Gelukkig zijn er richtlijnen die een verantwoorde zithouding stimuleren. Je kunt ze vrijwel altijd en overal toepassen ongeacht het type bureaustoel. Natuurlijk biedt een ergonomische bureaustoel meer ondersteuning aan het lichaam vanwege geavanceerde instellingen. Zo zorgt een lendesteun ervoor dat de ruggenwervel in een S-vorm komt te staan en 4d armleggers dat de armen optimaal ondersteunt worden waardoor ook de schouders goed staan. Andere functionaliteiten die de ergonomie vergroten zijn: zitdiepte regeling, synchroontechniek en kantelmechaniek. Tja, het is een mond vol en als je niet weet waar ze voor staan of hoe ze werken, kun je net zo goed geen ergonomische stoel kopen. Een ergonomische stoel die niet goed ingesteld is, zal zijn werk namelijk ook niet goed doen. Onze projectinrichters geven graag advies, om te beginnen met onderstaande richtlijnen.

Waar je op moet letten bij een verantwoorde zithouding:

 1. Je voeten moeten plat op de grond staan
 2. Zorg dat je knieën in een hoek van 90° staan
 3. Ga zo ver mogelijk achterin de stoel zitten
 4. Zorg dat je onderrug goed ondersteund wordt door de rugleuning
 5. Strek je rug
 6. Ontspan je schouders
 7. Leg de onderarmen op de armleggers

Ga voor een ergonomisch verantwoorde werkplek

Met alleen een ergonomische bureaustoel ben je er nog niet. De rest van de werkplek moet ook goed in elkaar zitten. Zorg dat het bureau op de juiste hoogte staat, dat het computerscherm recht voor je gezicht staat en dat er voldoende licht is. Ook is het goed om veel in beweging te zijn, zoals we in het begin al aanhaalden. Naast een wandeling van en naar het koffiezetapparaat kun je ook denken aan verstelbare bureaus die het mogelijk maken om staand te werken en bewegelijke krukjes die het lichaam in beweging houden. In het moodboard hieronder zie je diverse ergonomische meubels die bijdragen aan de beste ergonomische werkplek. Zo bieden wij diverse zit-sta bureaus aan, waaronder de Flight desk van Drentea en krukjes die beweging stimuleren van onder andere Interstuhl en Wilkhahn.

Hulp nodig bij het vinden van de beste bureaustoel? Vraag het aan onze experts

InteriorWorks is gespecialiseerd in het inrichten van ergonomisch verantwoorde werkplekken. Online bieden wij een groot aantal aan ergonomische bureaustoelen en bureaus aan, maar er is meer. Wij zijn officiële dealer van meer dan 200 merken en kunnen dus vrijwel alles leveren. Daarnaast geven wij graag advies en verzorgen wij ook werkplekken op maat. Heb je een vraag of wil je deskundig advies ontvangen bij het kiezen van de geschikte bureaustoel? Neem dan contact op met één van onze interieuradviseurs via info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Zo vind je de beste bureaustoel

Door InteriorWorks 7 maanden geleden 911 Views
Waarom je moet investeren in duurzame meubels

Deze maand staat in het teken van ‘wie goed doet, die goed ontmoet’. Investeer in duurzaam design meubilair en draag op kantoor, of iedere andere ruimte, een steentje bij aan het milieu. Daarnaast staat de kleur groen helemaal niet verkeerd, het frist de hele ruimte op. In dit blog vertellen wij jou waaorm je moet investeren in een duurzaam interieur, maar voordat we hier antwoord op kunnen geven moeten wij eigenlijk eerst weten wat het precies is. Dus daar beginnen we mee. 

Wat zijn duurzame meubels?

In de Van Dale vinden wij de volgende betekenis van het woord ‘duurzaam’:

duur·zaam: 1) lang durend; 2) weinig aan slijtage of bederf onderhevig; 3) het milieu weinig belastend.

Kortom, bij duurzaam meubilair moet je denken aan meubels die lang mee gaan, die niet snel slijten en die relatief milieuvriendelijk en grondstofbesparend zijn.

Duurzame meubels zijn dan ook vaak gemaakt van recyclebaar materiaal, van hergebruikt materiaal of ze zijn zo gemaakt dat het de natuur zo min mogelijk belast. Fair trade en tweede hands meubilair vallen ook onder duurzaam meubilair.

Naast producten met een duurzame productie kun je dus ook kijken naar de verwachte levensduur van een product. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals het materiaal en hoe intensief het gebruikt zal worden. Design meubilair is vaak duurzaam geproduceerd en heeft een lange levensduur. Design meubels bieden dus kwaliteit en garantie op de langere termijn. Wat ons betreft de investering meer dan waard.

Hoe stel je een duurzaam interieur samen?

Om te beginnen adviseren wij jou te kijken naar de meubels die je al hebt. Er is vast nog wel iets dat een tweede leven kan krijgen. Soms heeft het meubelstuk gewoon een update nodig. Pimp it up en hij kan er weer jaren tegenaan. Dus geef die houten tafel een goede lik verf (biologisch afbreekbaar natuurlijk, dan ben je écht goed bezig ;) ) en die fijn zittende fauteuil een nieuw jasje in de vorm van nieuwe bekleding. Nadat je een selectie hebt gemaakt uit het bestaande meubilair kijk je wat er nog nodig is. Heb je de optelsom gemaakt? Ga dan gericht op zoek naar duurzame producten.

Duurzame designmerken

Op InteriorWorks.nl bieden wij vele duurzame designmerken aan. Denk hierbij aan merken als: De Vorm, &tradition, Proplamp, Emeco, HAY, Palau, Karimoku New Standard, Kartell, Vitra, Herman Miller en HÅG. Al deze merken bieden duurzame meubels die gemaakt zijn om lang mee te gaan en, als het even kan, daarna ook nog een tweede leven te kunnen krijgen als second life product of gerecycled product.

Bekijk hier alle onze duurzame merken

Duurzame design merken De Vorm Duurzame design merken &tradition Duurzame design merken HAG Duurzame Design merken Herman Miller Duurzame design merken Palau
Duurzame meubels Emeco Duurzame desig merken Karimoku New Standard Duurzame design merken Kartell Duurzame design merken Vitra Duurzame design merken HAY

Duurzaam ontwikkelde design producten

Voor de gene die het begrip ‘duurzaam’ in hetzelfde rijtje plaatsen als ‘geitenwollensokken’: zoals je in het moodboard ziet zijn al deze duurzame ontwerpen een lust voor het oog en is er niets saais, oubolligs of sufs aan! Zeker niet wanneer je bedenkt dat bijna alle producten in het moodboard gemaakt zijn van afval.

Van plastic fles naar duurzame designstoel. De Nobody stoel van HAY, de Emeco Navy stoel en de Pod fauteuil van De Vorm bewijzen dat het kan. Ook &tradition moet gedacht hebben ‘trash me NOT’, toen ze van oud papier een bijzondere, stoere lamp maakten. 

Duurzame meubels

-

Dus, dit is waarom je moet investeren in een duurzaam interieur:

Je investeert in het milieu, je investeert in meubilair met een lange levensduur en op de lange termijn draagt dat ook bij aan de portemonnee (iets met goedkoop is duurkoop).

Mocht je na het lezen van dit blog meer willen weten over onze duurzame designmerken, designproducten of onze ideeën over ‘second life’ meubilair dan kun je ons van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereiken via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Door InteriorWorks Team 8 maanden geleden 1190 Views
Design District 2017

Komende week is het weer tijd voor Design District, de plek waar iedereen uit de interieurbranche samenkomt voor een nieuwe dosis nieuwe inspiratie op het gebied van interieur en design. Voor de 15e editie van deze designbeurs is er gekozen voor een andere, maar vertrouwde, locatie: de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De plek waar het eigenlijk allemaal begonnen is, maar toen onder de naam 100% Design. 

Wij van InteriorWorks zullen samen met een aantal architecten en relaties afreizen naar Rotterdam. Tijdens deze dag hopen wij geïnspireerd te raken door de nieuwste ontwerpen en innovaties op het gebied van interieur en design.

Naast alle grote namen zijn wij ook altijd benieuwd naar de ontwerpen van de beginnende/opkomende ontwerpers. Op de Designer District zullen ruim twintig nieuwkomers hun ontwerpen presenteren. Ook zie je hier veel zelf-producerende ontwerpers en ondernemingen. 

Een verslag van deze designbeurs zal snel volgen!

Door InteriorWorks Team 8 maanden geleden 1129 Views
In een paar stappen een trendy horeca interieur

Vandaag geven wij jou een kijkje in de Hospitality keuken. Hoe pas je de interieurtrends toe binnen de horeca? Welke kleuren en materialen worden vaak toegepast? Hoe maak je een praktisch interieur gezellig? De antwoorden op deze en andere vragen lees je hieronder. Na het lezen van dit blog weet jij precies wat voor horeca meubilair je moet aanschaffen en hoe je het horeca interieur trendy maakt in slechts een paar stappen.

Investeer in design meubilair

Een interieur is natuurlijk trendgevoelig, maar een hotel, restaurant of café zal niet jaarlijks zijn hele inrichting veranderen. Het interieuradvies van InteriorWorks is dan ook te investeren in meubilair dat jaren mee kan. Dit meubilair kun je dan vervolgens aankleden met de laatste designtrends op het gebied van aankleding en accessoires.

Wat is dan beste meubilair voor de horeca?

In de horeca heb je divers meubilair nodig, wat voor type meubilair is per horecazaak verschillend. Wat ons betreft is het beste horeca meubilair, meubilair dat jaren mee kan. Onze belangrijkste tip is dan ook te investeren in degelijk en duurzaam meubilair dat goed te onderhouden is. Goedkoop blijkt nu eenmaal vaak duurkoop te zijn. Daarnaast krijg je, indien nodig, bij design meubilair altijd een goede service als er gebreken zijn. Het uitzoeken vergt misschien wat meer tijd, maar uiteindelijk zullen jij en jouw gasten er langer van genieten. Als voorbeeld nemen wij vandaag de perfecte horecastoel.

De perfecte horecastoel…

…bestaat niet. Tja, we vallen maar gelijk met de deur in huis want er bestaat gewoonweg niet één perfecte horecastoel. Iedere stoel heeft namelijk een eigen functie passend bij het doel. Zaalstoelen, restaurantstoelen, vergaderstoelen, loungestoelen, fauteuils… alleen al in een hotel kom je zoveel verschillende stoelen tegen die ieder aan andere eisen moeten voldoen. Wij hebben een aantal van onze favorieten stoelen geselecteerd op basis van functie, comfort en design.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de perfecte zaalstoel voor de banqueting afdeling in een hotel? Ga dan voor een degelijke stoel die lang mee gaat, tegen een stootje kan en bij voorkeur koppelbaar, licht van gewicht en stapelbaar is. Zoiets als de Howe 40/4 stoel, de Vitra Eames PLastic Side Chair en de Arper Catifa. 

Vitra Eames Plastic Side Chair DSS Arper Catifa

Comfortabele en mooie restaurantstoelen

Een belangrijk punt dat vaak vergeten wordt bij het uitkiezen van horeca meubilair is het volgende: verplaats jezelf in de gast. Als jij in een restaurant bent wil jij naast lekker eten en drinken toch ook fijn zitten in een gezellige omgeving? Een goed zittende restaurantstoel staat dan ook hoog op het lijstje van ‘must-haves’ in het restaurant. Een gast geniet nu eenmaal meer wanneer hij of zij in een sfeervolle en comfortabele omgeving is. Denk dus goed na over het restaurantmeubilair. Oriënteer jezelf op onze website of vraag onze ervaren projectinrichters om advies.

Goed zittend café meubilair

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor café meubilair. Naast stoelen en tafels worden er vaak ook barkrukken aangeschaft. Een item dat vaak onderschat wordt als het op comfort aankomt en dat terwijl er zo veel keuze is. Kies uit een barkruk met een hoge of lage rug, met of zonder voetensteun, met een draaizitting, houten zitting, een bekleden variant of juist voor een kruk die in hoogte te verstellen is. Je kunt de kruk zo comfortabel maken als je wilt. Wil je dat jouw gasten lang blijven zitten? Investeer dan in een comfortabele design barkruk die ook nog eens goed bij de rest van het interieur past.  Bekijk hieronder een greep uit het online assortiment en klik hier voor de gehele online collectie aan barkrukken. 

LaPalma Lem barkrukZeitraum Sit Bar barkrukArtifort Little Tulip barkruk

Custom made meubilair

Wil je optimaal gebruik maken van de ruimte en zeker weten dat het meubilair in de ruimte past? Ga dan voor een meubeloplossing op maat. Er zijn veel bedrijven die meubilair op maat kunnen maken en daarbij ook rekening houden met verdere interieurplannen van de klant of architect. Bij een op maat gemaakte meubeloplossingen kun je denken aan ingebouwde kasten, vaste banken of juist los meubilair dat daardoor multifunctioneel is.

Een mooi voorbeeld hiervan is de custom made meubeloplossing die wij hebben gerealiseerd bij The Loft in de A’dam Toren. De interieurbouwer heeft op basis van de wensen van de architect een multifunctionele bank ontwikkeld die makkelijk te verplaatsen is en één lijkt te zijn met de vloer. Het eindresultaat van deze bank zie je hieronder.

Custom made meubeloplossing The Loft Adam toren

Maak het horeca interieur aantrekkelijk door deze Interieurtrends

Trends komen en gaan en juist daarom is het goed om te investeren in meubilair dat lang mee kan gaan. Heb je een goede basis uitgekozen? Dan is het tijd om te gaan kijken naar bijpassende design accessoires. Door de interieurtrends door te voeren op accessoire- en decoratieniveau kun je bij een nieuwe trend heel gemakkelijk wisselen zonder dat dit te veel geld en tijd kost. Welke trends je dan moet opvolgen? Dat lees je hieronder.

Volg deze interieurtrends op voor een trendy horeca interieur

 • Voeg kleur toe aan het interieur
  Op dit moment zijn warme pastelkleuren, zoals de kleur terracotta, helemaal hot. Verf een gedeelte van de muur, plaats een gekleurde bloempot in de ruimte of ga voor gekleurde kussens.

 • Verlichting kan niet missen in het interieur
  Kies voor een opvallende design lamp of ga juist voor subtiele lampen die je naast elkaar hangt voor een speels effect.

 • Maak het ‘huiselijk’, een plek waar men graag komt
  Denk aan een vloerkleed, een loungestoel, kandelaars, bloemen, magazines etc.

 • Decoreer de muren
  Minimalistisch of niet, een schilderij of kunst aan de muur doet het altijd goed. Gaat dat net iets te ver? Kies dan voor een moderne spiegel of kleurrijke poster.

Inspiratie nodig? In het onderstaande moodboard zie je item die vaak gebruikt worden bij hospitality projecten. Wil je meer weten over de projectinrichting van hotels, restaurants of cafés? Neem dan contact met ons op. Onze projectinrichters zijn van maandag tot en met vrijdag beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40. Meer weten over de interieurtrends van 2017? Klik dan hier

Trendy horeca interieur
9 maanden geleden 500 Views
Verhoog de productiviteit met een 'homey' kantoorinterieur

Ga voor de win-win situatie

Wij zijn van mening dat ieder kantoor een plek moet zijn waar men zich op zijn of haar gemak voelt. Waarom? Nou, omdat een werknemer een groot deel van de week doorbrengt op kantoor. Laten we er dan ook voor zorgen dat kantoor voelt als een soort van tweede thuis. Een plek waar de werknemer graag wil zijn en waar hij of zij zichzelf kan zijn. Daar komt bij dat een werknemer die zich prettig voelt in de werkomgeving ook beter zal presteren, wat ons betreft is dit dus een win-win situatie. Hoe bereik je dit op kantoor? Eigenlijk is dit heel simpel. Zorg voor een comfortabele werkplek en kleed deze aan met huiselijke accessoires, kleuren en planten.

Kleine accessoires met een groot effect

Voordat je allerlei huiselijke meubels en accessoires gaat toevoegen willen wij nog één heel belangrijk punt met je delen: zoek de juiste balans tussen een werk- en privésfeer. Een werknemer moet zich prettig voelen op kantoor, maar moet zich ook weer niet té comfortabel voelen… het blijft immers werk. Ook moet je oppassen dat ze niet om de haverklap afgeleid worden door al het leuks dat in de ruimte staat. Hoe je de juiste balans vindt? Er is geen vast gegeven voor. Ieder bedrijf is anders en heeft een eigen imago en sfeer. Ons advies is om te beginnen met comfortabele werkplekken. Denk aan goede bureaus, ergonomische bureaustoelen, genoeg licht en een ruimte waar men zich terug kan trekken voor overleg. Hierna kijk je wat erbij het meubilair én het bedrijfsimago past. Bij het ene bedrijf is een inspirerende poster aan de muur al uitdagend genoeg, terwijl het andere bedrijf de werknemer juist uit zijn of haar comfortzone wilt trekken… in dat geval kan er gedacht worden aan een boksbal of een vergadertafel die omgebouwd kan worden tot pingpongtafel. Hoe dan ook, het zijn vaak de kleine accessoires die een groot effect hebben op de productiviteit van de werknemer. 

Interieurtips die de productiviteit verhogen:

Ongeacht hoe ver jij wilt gaan en hoeveel geld je uit wilt geven aan een kantoor waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, onderstaande tips zijn sowieso een must. Ze zijn gemakkelijk op te volgen en je kunt het zo gek en zo duur maken als je zelf maar wilt.

Interieurtip 1: Ga voor plant power

Het is geen geheim en ook geen nieuwe informatie, maar wel belangrijk om aan te halen: de natuur zorgt voor concentratie en geeft energie. Doe daar dus wat mee! Grote kans dat het kantoor niet in een groene omgeving staat, maar gelukkig kun je de natuur makkelijk naar binnen halen met een plantenbak, een vaas met bloemen, meubels met een natuurprint of van natuurlijke materialen zoals deze stoel van e15. Hier lees je meer over deze interieurtrend en geven wij je tips om de natuur naar binnen te halen. 

Interieurtip 2: Opgeruimd staat netjes

Design opbergaccessoires Vitra ToolboxDe één werkt het best met een opgeruimd (lees: leeg) bureau terwijl de ander het best functioneert in zijn eigen gestructureerde rommel. Welk type jij ook bent, een design opbergdoos of pennenbak misstaat op geen één bureau. Enneh... ook voor de ‘gestructureerde’ rommelmakers is er een oplossing, namelijk de vitra toolbox (ik spreek uit ervaring ;)).

Interieurtip 3: Voeg kleur toe aan het interieur

Kantoorruimtes worden vaak als saai ervaren. Dit komt omdat kantoormeubilair vaak in zwart, grijs of wit komt. Gelukkig gaan steeds meer leveranciers die zich focussen op kantoormeubilair met kleur werken. Daarnaast kun je gemakkelijk kleur toevoegen middels accessoires, decoratie of een likje verf op de muur. Ga voor een kleur waar iedereen zich prettig bij voelt. Terracotta is zo’n kleur. Het is namelijk een warme kleur waar men een zomers gevoel van krijgt. Een mooie bijkomstigheid: terracotta is op dit moment hip and happening en dus ook overal terug te vinden. Onze interieuradviseur Anne Marijn Hiemstra maakte een inspirerend moodboard met de focus op deze kleur. De design accessoires die zij heeft gebruikt passen daarnaast in ieder interieur en zijn gemakkelijk met bestaand meubilair te combineren. 

Verhoog de productiviteit met het juiste kantoorinterieur

Interieurtip 4: Vraag advies aan InteriorWorks 

Wij haalden het net ook al even aan, er bestaat niet zoiets als ‘de beste verhouding’. Jijzelf voelt het beste aan hoever je kunt gaan op het gebied van huiselijk comfort op de werkvloer. Wel zijn er genoeg mensen die kunnen helpen bij het maken van de beste keuzes. Zo hebben onze interieuradviseurs en projectinrichters een goed oog voor wat er wel en niet past bij de rest van kantoorinterieur en wat het beste werkt voor jou, jouw bedrijf en jouw werknemers. Heb je een vraag of wil je graag advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

9 maanden geleden 197 Views
InteriorWorks in het nieuws

Naar aanleiding van onze naamswijziging zijn er diverse (online) publicaties geweest Hieronder lees je het gehele artikel dat geplaatst is op onder andere Office Nieuws en Interieurouwonline.nl.

InteriorWorks startte in 2004 als franchiseonderneming, groeide daarna zelfstandig door naar officeDOCK Projectinrichters BV en heeft sinds 31 maart haar naam officieel gewijzigd in InteriorWorks. Natuurlijke groei zorgde ervoor dat de naam officeDOCK de lading niet meer voldoende dekte.

Breder dan puur kantoor

“Onze merken en leveranciers zijn veel breder inzetbaar dan puur kantoor”, aldus Jeroen Mittelmeijer, mede-eigenaar. “Wij zijn door de jaren heen meegegroeid met de architecten met wie we veel samenwerken en gingen zo bijvoorbeeld steeds meer werken voor de hospitality-branche. Keer op keer hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden; de naamswijziging in InteriorWorks is een logische stap die aansluit bij de vraag vanuit de branche.”

De happiness-factor bij interiorWorks

De happiness-factor staat bij elk interieur hoog in het vaandel. InteriorWorks streeft naar een interieur dat de gebruiker centraal plaatst. Want hoe gelukkiger de gebruiker, hoe hoger de productiviteit en hoe lager het ziekteverzuim. “Wij creëren graag een (werk)plek die voelt als thuiskomen”, aldus André Mulder, mede-eigenaar. “Waar beweging gestimuleerd wordt en waar een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Het interieur is allang niet meer een sausje, maar een belevenis.”

De interieurfilosofie van InteriorWorks is uniek in haar soort. Er wordt gewerkt aan de hand van drie pijlers: ‘Company ID’, ‘Human Factor’ en ‘Project Efficiency’. Met Company ID wordt door de juiste vragen te stellen geanalyseerd wat de kernwaarden van de organisatie zijn, hoe een organisatie werkt en wil werken. Dit doen zij door middel van tools zoals een mood check en een inventarisatieprogramma. Op basis hiervan gaat InteriorWorks op zoek naar de juiste aanpak. Met de pijler Human Factor wordt vervolgens gezocht naar de beste balans tussen bedrijfsefficiëntie en een veilige, gezonde, leuke en duurzaam ingerichte omgeving. Onder de pijler Project Efficiency leveren zij inspirerende, representatieve kwaliteitsprojectinrichting tegen ieder budget en wanneer het de klant uitkomt.

De reality check voor een architect

Elk project is een cocreatie samen met een architect waarbij vanuit een look & feel of technisch kader een passend voorstel wordt gedaan. Interieurarchitecten krijgen 100 procent creatieve vrijheid: “Bedenk maar wat je zou willen ‒ wij maken het wel”. Schetsen en ontwerpen vanaf de tekentafel kunnen op deze manier vrijwel een-op-een in real life nagemaakt worden binnen de eigen werkplaats. De sterke relatie met de leveranciers zorgt ervoor dat ze merkonafhankelijk kunnen opereren, waardoor elk concept vertaald kan worden naar de specifieke wensen van de klant. Voor Google verzorgden zij zo een kantoorinrichting met 60-70 procent gerecyclede en geüpcyclede meubels. “De klant staat centraal bij InteriorWorks, ons professionele team zorgt dan ook altijd voor een vlekkeloze projectafhandeling’’, aldus Chantal Mittelmeijer – Gomez Muñoz, mede-eigenaar.

Door InteriorWorks Team 9 maanden geleden 1291 Views No comments
Interieurtrends 2017 | Deze trends en producten kun je verwachten

De Salone Del Mobile ligt alweer een week achter ons, tijd om de optelsom te maken en te bekijken waar onze leveranciers ons mee gaan verrassen dit jaar. Althans verrassen, wij hebben de nieuwste ontwerpen natuurlijk al gezien, maar wij geven jou ook graag een kijkje tussen de nieuwste design producten. Daarnaast zagen wij op de Salone verschillende trends voorbij komen die wij graag met jou delen. Sommige kennen we al een tijdje, andere zijn nieuw en weer andere lijken terug van weggeweest. Hieronder zie je een greep uit het aanbod voor het komende jaar, delen wij de nieuwste trends en vertellen wij jou naar welke productlanceringen wij uitkijken.

Interieurtrend 2017 | Terug van weggeweest: jaren 60/70 kleurenpallet

Het lijkt erop dat vele ontwerpers inspiratie hebben gehaald uit de jaren 60 en 70. Zo zagen wij onder andere bij Sancal, Zanotta en Pedrali het typische kleurenpallet (aardse kleuren gecombineerd met felle gele en oranje kleuren) uit de jaren 60 en 70 terugkomen. Voor de gene die dit pallet iets te ‘over the top’ vindt, dit felle kleurenpalet leent zich ook heel goed voor lichte, rustige interieurs die wel iets van kleur kunnen gebruiken. Deze trend kan dus heel goed toegepast worden in de nog altijd populaire strakke Scandinavische interieurs.

Zichtbaar op het moadboard hieronder: 1. Sancal showroom | 2. Zanotta showroom | 3. Pedrali showroom.

Trendkleur 2017 jaren 60 kleurenpallet Salone del Mobile 2017

Interieurtrend 2017 | Van warm en donker naar rustige en lichte pastelkleuren

Natuurlijk is niet alles oranje, geel, rood en bruin… zo zagen wij ook veel pastelkleuren op de beurs. De warme en donkere kleuren die de afgelopen jaren veel aanwezig waren zijn ingeruild voor kleuren als zachtroze, lichtblauw, lichtgroen en lichtgrijs. Deze kleuren matchen eigenlijk in ieder interieur. Het geeft de werkvloer een rustige en fijne sfeer, de winkel een stijlvolle uitstraling en het restaurant of hotel voelt als een plek waar men welkom is ongeacht de reden van bezoek.

Producten op het moodboard hieronder: 1. Leafo fauteuil - Jaime Hayon voor Arflex | 2. Low Tide and High Tide - FOKlab voor Gelderland | 3. Een deel van de Arper stand | 4. Aleta collectie - Jaime Hayon voor Viccarbe | 5. Een deel van de Muuto showroom.

trendkleur 2017 pastelkleuren Salone del Mobile 2017

Interieurtrend 2017 | Natuur-lijk blijft zij nog even hangen

Natuurlijke materialen, organische vormen en groene planten mogen ook aankomend jaar gewoon blijven. Het maakt niet uit welk type interieur er ingericht moet worden of welke trend er gevolgd wordt, groen doet het altijd goed. Net als het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Zo zagen wij weer een heleboel nieuwe houten stoelen voorbijkomen, maar ook een golden oldie die opnieuw is uitgebracht: de Result Chair van Friso Kramer en Wim Rietveld. De natuur was ook in de showroom van Moooi goed vertegenwoordigd. Van de Perch Tree vogellampen en container tafel met Eden Queen bekleding tot aan de prachtige foto’s van reusachtige insecten aan de muren.

Producten op het moodboard hieronder: 1. Result Chair van HAY | 2. De Nym collectie van Pedrali | 3. Osso stoel van Mattiazzi door Ronan & Erwean Bouroullec | 4. 5. 6. Een greep uit de showroom van 'Hotel Moooi'.

Trend natuur in het interieur Salone Del Mobile 2017

Producten waar wij naar uitkijken

Er komen veel nieuwe producten aan die zeer geschikt zijn voor de branches waarin wij werken. Zo komt Zeitraum met twee nieuwe houten krukken, de Sit Bar en Nonoto. De Sit Bar heeft een opvallende verschijning, de voor- en achterpoten zijn namelijk niet aan elkaar verbonden, en zal het goed doen in de hotelbar, maar ook aan een hoge vergader- of restauranttafel.

Andere producten die wij het aankomende jaar veel denken te gaan toepassen binnen de projectinrichting zijn de vele comfortabele fauteuils en banken. Niet alleen qua uiterlijk maar ook zeker vanwege het functionele ontwerp. Zanotta presenteerde Judy (5), een moderne fauteuil met een losse rugleuning waardoor hij extra gemakkelijk zit. Sancal komt daarentegen met een kleine versie van de oh zo populaire én comfortabele Tortuga fauteuil en Moroso komt met een ‘tête-à-tête sofa’, genaamd Josephine (4). Allen kunnen goed toegepast worden binnen de horeca en andere openbare ruimtes zoals een wachtruimte of informele overlegplek.

Op het gebied van kantoormeubilair staat ‘samenwerken’ het komende jaar centraal. Zo stond Zeitraum met een modulaire connecting table op de beurs en ook Alki (2) en Arper komen met nieuwe werktafels. Ook wordt de grens tussen kantoormeubilair en meubilair voor de horeca en thuis steeds kleiner. De Catifa Up (3), een ontwerp van Arper, is een vergaderstoel/bureaustoel die een eenvoudig ontwerp heeft, verrassend veel kan en daardoor voor vele doelen gebruikt kan worden. Ook Zuma (1), een ontwerp van Artiflex, is oorspronkelijk ontworpen voor de kantoorbranche, maar is ruim inzetbaar vanwege het ergonomische zitcomfort en de optionele lage rugleuning. Vitra komt daarnaast met twee fijne toevoegingen op bestaande collecties die interessant zijn voor de projectinrichting, zoals de Soft shell side chair en een gestoffeerde versie van de Standard SR chair van Vitra. De Cila van Arper staat ook hoog op ons 'hier kijken we écht naar uit' lijstje. 

Producten zichtbaar op het moadboard hieronder: 1. Zuma van Artiflex | 2. Heldu van Alki | 3. Catifa Up van Arper | 4. Josephine van Moroso | 5. Judy van Zanotta.

Nieuwe producten 2017 Salone Del Mobile

To much to handle?

Ja, het is een heleboel informatie… en het is nog niet eens alles. Gelukkig houden wij de lanceringen van alle nieuwe producten goed in de gaten en zullen wij deze zo snel mogelijk op de Interior Shop plaatsen. Wij adviseren jou dan ook om de website goed in de gaten te houden of door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de laatste trends en ben je altijd voorzien van inspiratie.

Heb je een vraag over één van deze nieuwe producten? Wil je alvast een offerte aanvragen of meer weten over één van onze leveranciers? Neem dan gerust contact op met onze projectinrichters. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereikbaar via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Pas de nieuwste trends direct toe in het interieur

Het moodboard hieronder is onze interpretatie van de nieuwe trends op het interieur. Het verschil, de producten die hieronder getoond zijn, zijn reeds gelanceerd en dus ook direct beschikbaar. Klik door naar het Interior Lookbook om de nieuwste trends direct toe te passen in het interieur. 

Sop de nieuwste interieurtends

Door InteriorWorks 9 maanden geleden 446 Views
Interieurtrend 2017: Make your interior bloom!

Interieurtrend 2017: haal de natuur naar binnen

Op de Salone del Mobile zagen wij weer veel planten terugkomen in de showrooms. De trend om het interieur op te fleuren met groene planten is dus nog volop aanwezig. Wij zijn fan van deze trend en hopen stiekem dat hij nog jaren blijft hangen. Naast echte planten, kun je de natuur natuurlijk ook naar binnen halen met meubilair. Een paar voordelen hiervan: ze hebben minder aandacht nodig dan planten, ze hebben geen water nodig en ze hoeven niet opgepot te worden. Nu kunnen planten natuurlijk lang mee gaan, als je ze goed verzorgt, maar van designmeubilair ben je verzekerd van een duurzaam bestaan. Daarnaast krijg je, indien nodig, een goede service. Dus heb jij geen groene vingers? Lees dan snel verder. Wij delen namelijk allerlei tips om de natuur naar binnen te halen inclusief tips over meubels met organische vormen, vloeiende lijnen en het gebruik van natuurlijke kleuren.

Organische vormen en vloeiende lijnen

Een groen interieur is niet per definitie een interieur dat vol staat met planten en bloemen. Ook hoeft de kleur groen niet overal in terug te komen. Door meubels te gebruiken die doen denken aan de natuur, zoals meubilair met organische vormen en vloeiende lijnen, haal je de natuurlijke rust ook naar binnen. De Dear Ingo hanglamp is hier een Moooi voorbeeld van. Deze lamp heeft iets weg van een spin en is met zijn 16 instelbare poten een echte duizendpoot. Wil je het iets subtieler houden? Ga dan voor de Vitra Sunburst klok. Deze haalt het zonnetje in huis, kantoor, winkel en iedere andere ruimte waar je hemt neer hangt.

Gebruik natuurlijke kleuren in het interieur

Wist jij dat een kleur gevoelens en emoties op kan roepen? Groen staat bijvoorbeeld voor groei en heeft ontspannende werking terwijl bruin als warm en stijlvol wordt ervaren. Geel is natuurlijk de kleur van de zon en staat dan ook gelijk aan warmte, licht, vrolijkheid en energie. Grijs daarentegen, roept eigenlijk geen emotie op en is juist hierdoor geschikt om te combineren met andere kleuren. Daarnaast is het voor ons Nederlanders toch ook een natuurlijke kleur… het is immers (vrijwel altijd) de kleur van onze lucht, haha. Eigenlijk is voor iedere kleur wel wat te zeggen, of je er nu bepaalde emoties mee op wekt of herinneringen. Bij de inrichting van een ruimte kijken wij dan ook eerst naar wat voor doel de ruimte heeft, wat men wil uitstralen en wie de ruimte gaat gebruiken. Op basis daarvan kijken wij wat het beste werkt voor de inrichting van een kantoorruimte, winkelruimte of het café.

Interieurtrend 2017: Mix & match

Naast het combineren van kleuren zweert onze interieuradviseur Natasja bij het mixen en matchen van printjes. Zet de bloemige Nest sofa van Moooi juist voor dat geweldige tropische behang van Kek Amsterdam dat te zien is op het moodboard. Prints uit de natuur hoeven niet geheel op elkaar aan te sluiten, de tegenstrijdigheid zorgt juist voor een spannend geheeld. Wil je het toch iets rustiger houden? Combineer een print dan met een product van een natuurlijk materiaal. Zet een grijze of lichthouten kruk voor het behang en waan jezelf op een tropisch eiland. Zie jij jezelf al zitten?

Wij hebben het nu alleen nog maar gehad over de natuur naar binnen halen, maar het voorjaar staat ook weer bijna voor de deur. Hoe fijn is het om weer lekker naar buiten te kunnen?! Het tuininterieur is dan ook net zo belangrijk. Je kunt niet vroeg genoeg inspiratie op doen, toch? Klik hier voor het online assortiment aan buitenmeubilair.

Interieurtrend: haal de natuur naar binnen

Interieuradvies nodig? Vraag het InteriorWorks

De conclusie van het verhaal? Interieurtrend of niet, om de natuur naar binnen te halen hoef je niet daadwerkelijk de hele ruimte vol te zetten met planten. Combineer natuurlijke kleuren met natuurlijke materialen en meubels met organische vormen. Wil je graag advies ontvangen? Onze interieuradviseurs denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.