IW IW

3daysofdesign Kopenhagen 2019

Geschreven door InteriorWorks op 30 december 2019

In deze blog nemen we je mee terug naar 23 en 24 mei, want onze interieur experts zijn voor twee dagen afgereisd naar het Deense Kopenhagen. Hier vond namelijk de 3-daagse design beurs plaats. De naam van de beurs zegt het eigenlijk al: 3daysofdesign. Dé beurs waar Scandinavisch interieur op nummer één staat. Diverse Deense merken zoals  Muuto en Normann Copenhagen pakken tijdens deze beurs helemaal uit. Het event heeft zijn deuren geopend voor interieurarchitecten, designers, journalisten, bloggers, kopers en design liefhebbers van over de hele wereld.

Muuto nodigde InteriorWorks uit om het design spektakel te beleven. In samenwerking met Byotten agenturen hebben we verschillende architecten en partners uitgenodigd om samen naar Kopenhagen af te reizen.

Tijdens de design trip bezochten we – jawel, op de fiets! - de showrooms, exposities, concept-stores en lezingen van een reeks interessante merken. Kopenhagen is dé plek om te fietsen. De stad doet zijn eer aan de beste fietsvoorzieningen en iedere local zal zich voortdurend op de fiets verplaatsen. Hier vind je brede fietspaden waar je veilig en ontspannen kunt rondtoeren. Zo krijg je als toerist echt de kans om de oude stad en de moderne architectuur te verkennen. We begonnen bij Muuto waar we hartelijk werden ontvangen en bijvoorbeeld Gubi die een samenwerking heeft met Space Copenhagen. Er was zoveel te zien, dus hebben we alle hoogtepunten vastgelegd. Hieronder lees en vind je alle impressies van 3daysofdesign 2019.

Muuto was onze eerste stop. Hier kregen we een rondleiding door het nieuwe kantoor en werden we welkom geheten door CEO Anders Cleemann himself. Klassieke modellen zoals de Muuto Oslo bank en de Fiber Swivel stoel zie je hier terug. Muuto bevindt zich midden in het centrum waardoor we snel door konden naar HAY.

3daysofdesign_copenhagen_2019_muuto

Op de tweede verdieping van de Strøget pedestrian winkelstraat, in het centrum van Kopenhagen, bezochten we het Deense HAY House. Het pand geeft je een geweldig uitzicht over de stad. Hier ontmoet je het Scandinavische merk van A tot Z en stap je binnen in HAY’s lifestyle. Ben je op zoek naar een nieuw design meubel of een mooie theedoek? In HAY House vind je het allemaal. Dit maakt het de ultimate shopping plek voor alle HAY fans.

In het centrum van Kopenhagen konden we Fredericia Furniture natuurlijk niet overslaan. Het Deense merk ontwerpt met een hoge dosis vakmanschap sinds 1911 originele meubels van de beste materialen. Ontdek de Hunting chair of laat je inspireren door de Spanish chair.

3daysofdesign_copenhagen_2019_hay_fredericia

Het historische neoklassieke gebouw, in de Niels Hemmingsens Gade, was ooit gebouwd voor de Copenhagen Savings Bank en is nu omgetoverd tot expositieruimte. In de prachtige hal, met zijn gouden pilaren en gewelfde plafonds, kregen we de collectie van Paustian te zien. Neem bijvoorbeeld de Asymmetrische Fried Egg Chair met zijn zachte pastelkleuren. Verder bestonden de sofa’s en elementen voornamelijk uit ribstof en chroom. Dit was het bezoekje zeker waard.

3daysofdesign_copenhagen_2019_paustian

We stapten weer op de fiets en verplaatsten ons naar het nieuwe gedeelte van Kopenhagen ‘Nordhavn’. Deze plek kun je vergelijken met Amsterdam Noord door zijn industriële karakter en moderne architectuur. In deze opkomende, duurzame wijk bezochten we het innovatieve en luxe merk Gubi. Op de foto’s zie je de prachtige Satellite Pendant verlichting en de Mammoth Lounge stoel. Zo is Gubi de samenwerking aangegaan met Space Copenhagen. Dit resulteerde in een mooi en rustig design de ‘Stay Sofa’. Signe Bindsley Henriksen en Peter Bundgaard Rützou mogen zichzelf tot de ontwerpers benoemen en vertelde ons het verhaal achter de sofa.

3daysofdesign_copenhagen_2019_gubi

In ‘The Audo-unique concept’ worden verschillende merken tentoongesteld. De showroom is bedacht om in één ruimte de snel veranderde wereld van design te presenteren. Zo vind je hier ontwerpen voor verschillende branches van hospitality en kantoren tot huiselijke interieurs. De leistenen muren en lange gewassen linnen gordijnen doen ons denken aan een klassieke woonstijl met een Belgisch karakter. Menu heeft dit perfect weten neer te zetten. In onze ogen heeft deze stijl iets weg van ontwerper Axel Vervoordt, maar dan wel in een jasje van Menu gegoten. Niet alleen MENU heeft zich hier gevestigd, maar ook het wereldberoemde en vooruitstrevende textiel merk Kvadrat. Onlangs heeft Kvadrat in samenwerking met By Borre de nieuwe Febrik collectie (linken) tot stand gebracht. By Borre wist een stoere gebreide stof met vloeiende stiksel lijnen te ontwerpen. Tegen het middaguur nuttigden wij hier een klein drankje. Proost!

De donderdag sloten we af met een Negroni in Bar Basso bij Normann Copenhagen. Ook namen we een kijkje in de showroom waar we de complete eigentijdse collectie van dit typisch Deense merk tegenkwamen. Hier zagen we een kleurrijke collectie van fuchsia en kobalt blauw tot citroen geel. Ook hier waren chromen elementen te zien.

3daysofdesign_copenhagen_2019_normann_copenhagen

De vrijdag begon in de Fredericiagade waar FRAMA Studio Store is te vinden. De studio is opgesteld in een oude apotheek. Het Deense merk is altijd al bekend geweest om zijn interieur accessoires, maar richt zich steeds meer op het complete plaatje. Zo vind je hier ook tafels, krukken en sanitair. Wij kregen hier een heerlijk Deens ontbijt met allerlei zoete broodjes en andere specialiteiten. Wat dacht je van Wienerbrød of een heerlijk brioche broodje met room en glazuur? Hier kun je ons voor wakker maken. Hmmmm!

3daysofdesign_copenhagen_2019_frama

Na FRAMA Studio Store zijn we op pad gegaan naar Frederikskade 1 waar onder andere merken als Finn Juhl, PLEASE WAIT to be SEATED en New Works in een verzamelpand te vinden zijn.

3daysofdesign_copenhagen_2019_please_wait_to_be_seated

In Hotel Sanders, dat is ontworpen door interieurdesigner Pernille Lind en architect Richy Almond,  is uitgekozen tot beste nieuwe hotel in Europa en heeft de Hotel of the Year prijs gewonnen. Met het interieur willen zij de gast een extreem relaxt gevoel geven waar het nostalgische huiskamer karakter sterk naar voren komt. Vergeet niet het geweldige dakterras waar je de ultimate bohemien feeling kan ervaren. Een echte aanrader!

Wat wij ook een aanrader vinden, is de galerie showroom van Oliver Gustav. De stijl van deze ontwerpen ziet er fantastisch uit. Oliver focust zich voornamelijk op esthetische ontwikkelingen, kunst, interieur en exterieur design. Zijn ontwerpen stralen vooral heel veel rust uit. De ontwerper waardeert het wanneer bezoekers de tijd nemen om zijn collectie te bewonderen. Fotograferen was daarom niet toegestaan, maar dat vonden wij niet erg aangezien er zoveel moois te zien was.

3daysofdesign_copenhagen_2019_hotel_sanders_andtradition

De trip naar de Deense hoofdstad Kopenhagen komt tot een eind. We sluiten de vrijdag af bij het innovatieve en traditiegetrouwe merk &Tradition. De collectie bestond uit rijke stoffen met veel tactiliteit en wederom weer veel chromen accenten. Perfect voor hospitality interieurprojecten. Wij dronken hier een drankje en proostten op de geslaagde twee dagen van 3daysofdesign.