IW IW
3daysofdesign_merken_blog_header_interiorworks

3daysofdesign - Kopenhagen

Geschreven door InteriorWorks op 29 december 2017

3daysofdesign - Kopenhagen

Afgelopen weekend bezocht InteriorWorks de Deense hoofdstad tijdens 3daysofdesign. Op uitnodiging van Muuto en in samenwerking met ByOtten (Muuto), hebben wij een weekend georganiseerd voor partners om Kopenhagen te bezoeken tijdens dit evenement. We bezochten de showrooms, exposities, workshops en ‘design talks’ van Muuto (uiteraard), Menu&traditionGubiNormann CopenhagenFredericia en Fritz Hansen. Om een beeld te geven van wat wij op ons netvlies hebben gekregen, hebben we wat foto’s geschoten om dit te delen met de rest van het IW team, maar welke we ook graag met jou delen.

3daysofdesign? De naam zegt het eigenlijk al, want hier staan jaarlijks drie hele dagen in het teken van design. Het evenement trekt architecten, designers, journalisten, bloggers, kopers en design fanaten vanuit de hele wereld richting Kopenhagen. Het evenement heeft haar deuren open staan voor iedereen en is daarom ideaal om nieuwe producten te ontdekken, maar ook inspirerende concepten in lifestyle, verlichting, meubilair en interieurdesign van een aantal mega spelers op de Deense design markt. En geloof ons, die Scandinaviërs zijn er verdomd goed in!

Muuto

Muuto werd letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Klassiekers en nieuwe ontwerpen hebben wij voorbij zien komen. Wil je deze look?

  • Foto 1: Muuto Outline fauteuil, Muuto Under the Bell hanglamp, Muuto Ambit hanglamp & Muuto Around salontafel
  • Foto 2: Muuto Unfold hanglamp & Muuto Platform dienblad 
  • Foto 3: Muuto Oslo stoel & Muuto 2-zits bank
3daysofdesign_muuto_interiorworks

Menu

Bij Menu werden we uitgenodigd voor een presentatie van Norm Architects in een nieuw pand. Het industriële gebouw – waar nu nog vrij weinig te zien was – zal binnenkort omgetoverd worden tot de nieuwe showroom en kantoor van Menu. Maar dat is niet alles… naast een pand waar hard gewerkt gaat worden, zal er ook een restaurant komen en een hotel. Hier kunnen mensen eten aan Menu design meubilair en slapen tussen de nieuwste collecties van het Deense merk.

3daysofdesign_menu_interiorworks

&tradition

&tradition was echt een winnaar tijdens deze 3 dagen. We bezochten de nieuwe showroom en kregen een design talk van de Spaanse ontwerper Jamie Hayon.Een lamp die wij ook hebben opgehangen in onze nieuwe showroom is de Formakami hanglamp. Bekijk &tradition Formakami Pendant JH5 hanglamp&tradition Formakami Pendant JH4 hanglamp &  &tradition Formakami Pendant JH3 hanglamp

3daysofdesign_andtradition_interiorworks

Gubi

We hebben de showroom van Gubi niet overgeslagen dit jaar. Eén bekend ontwerp dat we tegenkwamen is de Beetle stoel. Bekijk Gubi Beetle stoel & Gubi Beetle Lounge stoel

3daysofdesign_gubi_interiorworks

Normann Copenhagen

Pracht uit eigen stad: Normann Copenhagen. Dit merk mocht natuurlijk niet ontbreken aan onze tocht door Kopenhagen. Gave kleuren, zachte tonen en heel veel potjes en plantjes. Hier kregen wij een design talk van Simon Legald; een belangrijke ontwerper van het merk. Zo ontwierp hij onder andere de Ikono hanglamp, de Amp hanglamp en de iconische Era loungestoel.

Op de foto: Normann Copenhagen Ikono hanglampNormann Copenhagen Amp hanglamp
Voor de plantjes: Normann Copenahgen Agnes vaas & Normann Copenhagen Nyhavn vaas

3daysofdesign_normann_copenhagen_interiorworks

Fredericia

De lieve zachte kleuren van Fredericia kwamen dit weekend ook in een landhuis achtige sfeer naar voren. Het merk dat al sinds 1911 op de aardbodem staat, staat voor de Deense designtraditie. Destijds lag de focus voornamelijk op het ontwerpen van degelijke stoelen met een simpel lijnenspel. Tegenwoordig zie je de lijnen van Fredericia ook terugkomen in banken, tafels en barkrukken. Fredericia is een geliefd merk binnen de hospitality, wij gebruiken hun banken, stoelen en tafels dan ook vaak bij projecten.

In deze prachtige showroom kregen we een design talk van het duo Space Copenhagen. In 2005 zijn Signe Bindslev Henriksen en Peter Bundgaard Rützou – beide afgestudeerden van The Royal Academy of Fine Arts, School of Architecture – samen Space Copenhagen begonnen.  Samen maken zij ontwerpen voor onder andere Fredericia, &tradition en Fritz Hansen.

Fritz Hansen

De nieuwe collectie van Fritz Hansen straalt rust uit en heeft natuurlijke tinten. Een trend die we al eerder tegenkwamen tijdens Salone del Mobile is het gebruik van marmer. Ook Hansen heeft dit goed laten terugkomen in zijn collectie.

Ben je benieuwd welke beurzen we nog meer bezoeken dit jaar? Bekijk ze hier.

3daysofdesign_fredricia_fritz_hansen_interiorworks