IW IW
Voordelen belcel - TriFinance Amsterdam

TriFinance Amsterdam. Fotografie door Alexandra Izeboud

5 voordelen van een belcel op kantoor

Geschreven door InteriorWorks op 7 november 2022

Concentratie op de werkvloer is een belangrijk thema vandaag de dag. Veel werkgevers zijn op zoek naar de beste oplossingen voor geconcentreerd werken om zo de productiviteit onder hun werknemers hoog te houden.

Belcellen en meeting pods zijn een goede oplossing voor de hybride werkomgeving. Je ziet ze al vaker terug op kantoren en steeds meer meubelfabrikanten zijn druk bezig met het ontwikkelen van hun eigen belcel om zo op deze groeiende vraag in te spelen.

Onze interieurspecialisten zien ook een steeds grotere vraag naar belcellen en pods terug in de huidige projecten. Hieronder lees je vijf voordelen van het plaatsen van een belcel op kantoor.

1. Geen verbouwing nodig

Geen bouwstof, tijdelijke interne verhuizingen en wekenlange geluidsoverlast die de productiviteit op de werkvloer nóg meer verlagen. Eén van de grote voordelen van een belcel op kantoor laten plaatsen is toch wel het feit dat-ie binnen een dag staat. Op deze manier spaar je een hele hoop gedoe uit.

Daarnaast hebben de meeste booths een plug & play aansluiting: stekker in het stopcontact en hij is direct klaar om te gebruiken voor alle collega's.

En blijkt de belcel uiteindelijk toch een keer verplaatst te moeten worden? Booths als de Mikomax hushHybrid en verschillende Framery pods kun je dankzij de ingebouwde wielen eenvoudig zelf verplaatsen zonder dat ze volledig uit elkaar gehaald moeten worden.

2. Grote vergaderruimtes blijven beschikbaar

Het is vaak lastig om beschikbare vergaderruimte te vinden, helemaal nu steeds meer afspraken op afstand en online plaatsvinden door het hybride werken en grote vergaderruimtes bezet worden door één of twee collega's. De meeste kantoren zijn (nog) niet op het hybride werken ingedeeld.

Maar liefst 29% van de vergaderruimtes wordt bezet door slechts één persoon, bleek uit een vijfjarig onderzoek van Optimaze. En 51% van de meetings zijn met maar twee of vier personen. Het overgrote deel van de tijd wordt een vergaderruimte dus niet volledig gebruikt, dit kan veel beter en efficiënter met een belcel of meeting pod.

Tip: inventariseer voordat je een pod aanschaft waar de behoeftes liggen. Zijn het juist de meetings met twee tot vier personen of zijn het de video meetings die collega's alleen doen die de meeste tijd in beslag nemen? Uit een eigen poll op LinkedIn blijkt bijvoorbeeld dat 57% een pod gebruikt voor een video meeting en 36% voor een kort (privé) telefoontje. Op basis van de juiste informatie maak je de beste keuze voor de type booth.

Op onze speciale website voor concentratiewerkplekken filter je eenvoudig tussen verschillende type booths.

3. Volledig zelf samen te stellen

De ontwikkelingen op het gebied van belcellen en meeting pods gaat enorm hard. Dit zag ons team ook terug op Orgatec 2022 in Keulen, waar steeds meer merken hun eigen booth presenteerde.

Van extra veel glas voor genoeg natuurlijk licht tot stoffen wandpanelen in alle mogelijke kleuren en van een ergonomische werkplek met zit-sta bureau tot volledige vergaderruimte. Alles is mogelijk om de booth of pod zoveel mogelijk bij jouw kantoor te laten passen.

De booths van Casala maken veel gebruik van stof die je volledig naar eigen smaak kunt stylen en omdat de pod geen vloer heeft, gaat-ie helemaal op in het interieur. Wil je juist een ruimtelijk gevoel? Kies dan voor extra veel glas zoals bij de You & Me van Ege of de One van Framery.

Ondertussen zijn de OMO (On-My-Own) pods van COwerk op hun eigen manier uniek dankzij het gebruik van duurzaam Ecoplex. Dit is extra duurzaam en past vooral goed in grotere ruimtes met veel industrieel materiaalgebruik.

4. Verbeterde productiviteit

Collega's die al bellend rondlopen in de kantoortuin, de keuken of erger: aan hun bureau. Geluidshinder blijkt voor 93% van de werknemers één van de belangrijkste oorzaken voor concentratieverlies op de werkvloer, blijkt uit een uitzending van het NPO-programma De Monitor.

Een belcel of concentratiewerkplek zorgt ervoor dat je je even kunt afsluiten van de drukke werkomgeving en je écht kunt focussen. En dat is belangrijk, want 9% geeft via een poll op onze LinkedIn aan dat het niet altijd lukt om te concentreren op kantoor door geluidsoverlast. Zo'n stillere werkomgeving zorgt er gelijk voor dat werknemers 15 tot 28% productiever worden.

Investeren in een belcel of pod is dus niet alleen goed voor de productiviteit van degene die 'm gebruikt, maar ook voor de omgeving die daardoor meer rust ervaart en focus houdt.

5. Ontdek zelf de voordelen

Het beste is natuurlijk om zelf te ontdekken of een belcel of grotere meeting pod iets voor jouw kantoor is. Test de geluidsdichtheid, hoe comfortabel het is om er iets langer in te zitten tijdens een telefoontje of video meeting en vergelijk de verschillende formaten en het materiaalgebruik.

Tijdens een uniek event afgelopen november hadden wij acht verschillende booths in onze showroom staan die door onszelf en geïnteresseerden uitgebreid zijn getest. Benieuwd hoe dit was? Lees hier de terugblik naar het event.

In onze showroom in Amsterdam hebben we twee Framery-pods staan: de One en Q. Ben je benieuwd naar deze booths of wil je ze een keer goed testen? Neem dan contact op om een afspraak in te plannen. Mocht je interesse hebben in een andere pod, dan kunnen wij je ook verder helpen om deze in het echt te bekijken.