IW IW
akoestische_werkplekken_moodboard_interiorworks

Akoestische overlegplekken, belplekken en stilteruimtes

Geschreven door InteriorWorks op 29 december 2017

Als gevolg van ‘Het Nieuwe Werken’ zijn veel kantoorruimtes (om)gebouwd tot één grote kantoortuin. Deze kantoortuin is gevuld met vele werkplekken en dus ook veel mensen. Hoewel dit een positieve bijdrage heeft op het sociale vlak en de samenwerking, kan het nadelig werken voor de concentratie en focus. Maar gelukkig zijn er genoeg akoestische oplossingen die kunnen bijdragen aan een betere concentratie, focus en privacy. Eerder gaven wij al zes tips om afleiding op de werkvloer te voorkomen, lees ze hier. Akoestische oplossingen zijn niet alleen interessant voor de zakelijke branche, maar ook voor de educatie-, zorg- en horecabranche. Denk aan openbare ruimtes en ontvangstruimtes als een hotellobby of aan de bibliotheek of het studielandschap van een hogeschool of universiteit.

Binnen de akoestiek zijn de opties eindeloos, zo kun je kiezen uit akoestische scheidingswanden, decoratie, wanden, opslagruimte en akoestische telefoonzuilen. Vandaag gaan wij wat dieper in op akoestische overlegplekken, belplekken en (afgesloten) stilteruimtes. Lees wat de verschillen zijn tussen de verschillende akoestische oplossingen, waarvoor ze bedoeld zijn en in welke ruimte ze het beste tot hun recht komen.

akoestische_werkplekken_vitra_palau

Creëer aparte ruimtes met akoestische overlegplekken

Hieronder zie je diverse geluidswerende meubelsystemen waarmee je aparte ruimtes kunt creëren in een grote ruimte. Met deze akoestische overlegplekken creëer je een ruimte waarin men zich kan afzonderen van de rest met als voordeel dat beide partijen geen tot weinig last hebben van elkaar. Ze absorberen namelijk omgevingsgeluiden en werken geluiddempend. Naast een plek om te overleggen zijn deze meubelsystemen natuurlijk ook geschikt als stiltewerkplek, een plek om te bellen of om een kop koffie drinken. Akoestische overlegplekken als de Workbays Focus van Vitra, de Corals overlegsofa van Palau en de Alcove Cabin van Vitra zijn geschikt voor diverse branches. Gebruik ze op kantoor, scholen of in een lobby van een hotel.

Een moderne telefooncel voor op kantoor of de universiteit

Geluiddempende telefooncellen en -zuilen zorgen ervoor dat men in alle discretie een telefoongesprek kan voeren. Je kunt kiezen uit een gesloten telefooncel of een akoestische telefoonzuil. Waarom kies je voor het één en niet voor het ander? Kies voor een telefooncel als je op zoek bent naar een oplossing waar men in alle drukte rustig kan telefoneren zoals een drukke kantoorruimte. Of als je op zoek bent naar een privacy oplossing voor afdelingen waar veel gevoelige telefoongesprekken gevoerd worden zoals personeelszaken. De O telefooncel van Framery of de Boston belcel van Palau zijn hier voorbeelden van. Een telefoonzuil zoals de BuzziHood van BuzziSpace is compacter en goedkoper terwijl hij net zo effectief kan zijn als de gesloten telefooncel, afhankelijk van de behoefte. Door het afgesloten dak en de zijwanden wordt er een aangename en gesloten rustige ruimte gecreëerd waar men ongestoord kan telefoneren in openbare ruimtes als de mediatheek van een universiteit of een hotellobby.

akoestische_werkplekken_telefooncel

In een handomdraai van normale werkplek naar stiltewerkplek

Stiltewerkplekken zorgen voor een betere concentratie in grote luidruchtige ruimtes waar men snel afgeleid kan zijn door geluiden en bewegingen. Ook hier zijn er verschillende oplossingen. Zo creëer je in een handomdraai meer privacy op je eigen werkplek met de BuzziCockpit van BuzziSpace, handig voor kantoren en op scholen. De Domo Wall Booth van Abstracta is daarentegen de ideale werkplek om staand iets door te nemen of voor te bereiden. En met oplossingen als de BuzziSpace Buzzibooth en Vitra Workbays Focus kun je vaste werkplekken aanbieden waar men in alle rust en privacy kan werken.

akoestische_werkplekken_stilte_werkplek

Overleggen in een afgesloten ruimte

Ben je op zoek naar een afgesloten ruimte waar je met meerdere mensen in kunt werken, vergaderen of overleggen? Dan is een afgesloten stilteruimte zoals de Plentypod van Abstracta en de Container POD van Palau precies dat wat je zoekt. Zoals bij vrijwel alle akoestische oplossingen is de keuze reuze als het aankomt op extra opties en afwerkingen. Ben je op zoek naar een ruimte waar 2 of 3 personen kunnen werken? Of juist naar een plek waar gemakkelijk 6 tot 8 mensen in overleg kunnen? Onderstaande overlegruimtes zijn beschikbaar in diverse afmeting, afwerkingen en kleuren. Wel zo handig aangezien je deze grote containers niet snel zult verplaatsen of vervangen, kies dus uit een samenstelling die past bij de rest van het interieur. Wanneer kies je voor een gesloten overlegruimte? Als er behoefte is aan een plek waar met meer man gewerkt en overlegt kan worden en er geen of weinig vergader- of projectruimtes zijn. Met containers als de Framery Q Duo kun je ‘losse’ vergaderruimtes aanbieden in grote ruimtes als een kantoortuin of studielandschap.

akoestische_werkplekken_overleggen

Akoestische oplossingen voor iedere ruimte

Ben je op zoek naar akoestische meubels voor de projectinrichting van een kantoor, hotel of een openbare ruimte? InteriorWorks biedt naast akoestische werkplekken, overlegplekken en belcellen ook akoestische fauteuils, opbergruimte en decoratie aan. Als officiële dealer van 200+ leveranciers hebben wij een grote collectie en kunnen wij scherpe prijzen offreren bij projectinrichting. Neem hiervoor contact op met onze projectinrichters, zij denken graag mee met de beste akoestische oplossing. Onze projectinrichters zijn bereikbaar via: contactformulier of 020 635 24 40. Liever eerst zelf rondkijken en inspiratie opdoen? Hier vind je een selectie van onze akoestische meubels en hier kun je diverse projecten bekijken die wij reeds voldaan hebben binnen de zakelijke, horeca, zorg en educatiebranche.