De highlights van GLUE amsterdam
Roos bezocht de mooiste design parels tijdens GLUE amsterdam.
De driedaagse designroute GLUE amsterdam was een initiatief van Janine de Jong, Guus van Maarschalkerweerd en David Heldt. Zij vonden dat het tijd was om creatievelingen, de bruisende creatieve scene en de design spots in Amsterdam te verbinden. Designbeurzen worden veelal in het buitenland gehouden. Nu, in tijden van Corona, is het nog belangrijker om een dergelijk design event in eigen land te organiseren en de designliefhebbers te connecten. Zo gezegd, zo gedaan. Natuurlijk werd er goed nagedacht over het waarborgen van de RIVM richtlijnen. Door de verspreiding van locaties over de hele stad konden bezoekers gemakkelijk afstand houden.
‘GLUE amsterdam connected by design’
De designroute bestond uit verschillende inspirerende en verborgen spots die een blauwdruk vormden over de stad Amsterdam. Ontwerpers, architecten, merken, showrooms en andere creatieven, openden hun deuren voor bezoekers. Hier kon je als bezoeker inspirerende locaties, tentoonstellingen, lezingen of workshops verwachten.
GLUE amsterdam lijmde alle bekende en verborgen designspots aan elkaar en Roos laat ons de highlights zien.
Kvadrat X Raw Color
Het bekende design duo Raw Color heeft voor Kvadrat een nieuw kleurenpalet ontwikkeld en daaruit is een prachtige stoffencollectie ontstaan. Het kleurenpalet is handgeschilderd waardoor ze de juiste tinten konden creëren die minder gebruikelijk zijn. De stof heeft de naam Planum gekregen en is een fijne rekbare stof met een zacht oppervlak en perfect te gebruiken voor het bekleden van meubilair.
Felle tinten staan in contrast met rustige kleuren
In hotel CitizinM Amsterdam, waar Vitra haar eigen corner heeft, zag je veel felle kleuren en drukke printen. De collectie van Vitra sluit hier natuurlijk naadloos op aan.
In contrast met felle kleuren en drukke printen staan rustige kleuren en materialen. Dit zagen wij in de showrooms van andere ontwerpers. Denk bijvoorbeeld aan de collectie en filosofie van interieurontwerper Ruud van Oosterhout: ‘strakke lijnen, veel licht, fijne materialen en het gebruik van keramiek en kristal’ of het geloof van design duo Grand&Johnson: ‘Het onverwachte, de verdieping en de details, oog voor verwondering’.
Design Post Amsterdam als hub tijdens GLUE amsterdam
Design Post Amsterdam was één van de bekende Hubs tijdens GLUE amsterdam. De nieuwe showroom is van A tot Z ingericht door de befaamde interieurontwerper Pepijn Smit – eigenaar van studio S-P-A-C-E projects en mede verantwoordelijk voor het interieurontwerp van concept store Fest Amsterdam. In de showroom zagen we collecties van Casala, Arper, Arco en Kvadrat en als high light de Dot Dot Dot Slim table (limited edition) van Bertjan Pot. Een trend die hier goed naar voren kwam waren de vele kleuren en meterslange gordijnen die de showroom verdeelde in cosy corners.
‘A Life Extraordinary’
Ook bij het Nederlandse designmerk Moooi spotte Roos overweldigende tinten en printen. Ze zag hier overdaad in kleuren, vormen, materialen, patronen en ton sur ton. Bekende designs van verschillende ontwerpers waren hier te bewonderen: Marcel Wanders, Studio Toer, Ward Wijnant, Simone Bonanni enz.
OFFECCT X Milliken
Een andere inspirerende plek was de showroom van OFFECCT waar het vernieuwde interieur o.a. door Nick van der Werf op de kaart werd gezet. Hier vond je wederom veel kleuren die versterkt werden door de grafische tapijten van Milliken gecombineerd met de originele meubels van Offecct.
Pernille Kok-Jensen te gast bij Tank
Je zou het haast niet geloven maar boven café restaurant De Kroon op het Rembrandtplein bevindt zich een groene oase met vintage sferen genaamd The Station, dat is ontworpen door het bekende interieur design bureau Tank. Deze plek fungeert als creatieve ruimte en kantoor. Hier binnen vind je natuurlijke materialen, veel groen en vintage meubilair, wat perfect aansloot bij de toekomstbestendige lezing van Pernille Kok-Jensen van Fitzroy agency. Tijdens de lezing werd gesproken over de biophilia methode in interieurontwerpen en de verandering in werken. Zo legt ze uit dat de behoefte naar een andere manier van werken en beleving steeds groter wordt. Hiermee bedoelt ze de verschillende (werk)ruimtes met ieder zijn eigen functie zoals een plek voor fun, lunchen, concentratie of brainstormsessies.