IW IW
design_district_merken_blog_header_interiorworks

Design district 2018

Geschreven door InteriorWorks op 29 december 2018

Waar moet je naar toe?

Hét vakevenement voor interieurdesign in Nederland staat bijna voor de deur. In de Van Nelle Fabriek in Rotterdam kun je op 6, 7 en 8 juni de productpresentaties bekijken van 200 interieurmerken, exposities bezoeken van diverse design academies en het werk bekijken van aanstormend talent.

Voor wie is Design District interessant?

Met een beursvloer van ruim 10.000 m2 is het aanbod groot en wordt er veel variatie aangeboden. Design District is dan ook een interessant evenement voor architecten, interieurarchitecten, ontwerpers, projectinrichters, stylisten en andere interieurprofessionals. Tijdens Design District presenteren jonge ontwerpers, beginnende labels en gevestigde nationale en internationale merken hun nieuwste producten. Hierdoor is het een overzichtelijk evenement dat gemakkelijk binnen 1 dag te bezichtigen is.

Waar zijn wij benieuwd naar?

Voor wij naar een beurs gaan bekijken wij altijd eerst de deelnemerslijst. Zo kunnen wij vooraf al een selectie maken van merken of andere onderdelen van de beurs die wij écht willen zien. Onder het mom van "we laten ons vooral verrassen" hebben we toch een kleine selectie gemaakt van de merken die we sowieso gaan bekijken.

Abstracta - Stand: V11, Palau - Stand: V34 en Deblick - Stand: V47

Voor de perfecte akoestiek op kantoor bezoeken wij Abstracta en Palau. Deze merken zijn volgens ons koplopers op het gebied van geluidabsorbsie, afscherming en privacy. Deblick is nieuwkomer deze maand op onze webshop en heeft een breed aanbod aan stijlische akoestisch meubilair. Wij zijn onwijs benieuwd!

Muuto - Byotten Agenturen - Stand: V18

Afgelopen weekend hebben we samen met Muuto en andere partners 3daysofdesign bezocht in het prachtige Kopenhagen. We bezochten hier de showroom en kwamen we klassiekers, maar ook nieuwigheden tegen. Lees hier welke merken we nog meer hebben bezocht en bewonderd.

LABEL/BREED - Stand: V04

Nieuw op de shop deze maand. LABEL/BREED is een Dutch Design label, dat zich richt op de ontwikkeling van duurzame en innovatieve interieurobjecten die tot stand komen door samenwerkingen tussen ontwerpers en fabrikanten. De moderne ontwerpen in combinatie met interessante materialen, hebben ieder een ontwikkelingsverhaal.

Fredericia Furniture A/S - Stand: S20

We kleuren een beetje buiten de Dutch Design lijntjes met dit Deense merk, maar al het moois in de showroom in Kopenhagen heeft ons zo verrast, dat we er niet voorbij kunnen lopen. We hopen hier weer het zachte van Fredericia te zien met de tinten van een landhuis.

Tuttobene - Stand: S29

Victor le Noble startte in 2004 Tuttobene als een online platform voor designers. Het bedrijf presenteerde de collecties van meer dan 300 designers tijdens beurzen in Milaan, Tokyo, New York en Londen. In 2015 staken Victor en Remco van der Voort de koppen bij elkaar en hebben het merk een nieuwe jas aangetrokken. Tuttobene Sales Agency is nu voor zelfstandig en zelfproducerende designers. Met deze nieuwe jas, hebben zij een compleet nieuwe markt benadering gecreëerd voor designers zoals Alex de Witte,  Dirk vander KooijFloris Hovers en New Duivendrecht. We zijn benieuwd om deze cocktail aan talent te zien hier bij stand S29.

Dutch designmerken uitgelicht

Met de Design District in vizier zetten wij graag een aantal Dutch designers in het zonnetje. InteriorWorks werkt graag samen met Nederlandse ontwerpers en labels. Op InteriorWorks.nl vind je dan ook vele designproducten van succesvolle Nederlandse ontwerpers. Onlangs hebben wij weer een aantal mooie Dutch design labels mogen toevoegen aan de online collectie. Hieronder lichten wij er een aantal uit. Benieuwd naar ons gehele Dutch design aanbod? Klik dan hier.

Loof – Comfort & uitstraling gaan hand in hand

Comfort en uitstraling gaan hand in hand bij Loof. De lichte houtsoorten en ronde zachte vormen maken de meubels modern en tijdloos. Duurzaamheid staat voorop bij Loof. De designmeubelen worden dan ook gemaakt van natuurlijke, en bij voorkeur lokale, materialen. Ook werkt Loof graag samen met ontwerpers en andere creatieven met een Nederlandse afkomst. Om de kwaliteit van de productie te kunnen waarborgen produceert Loof alle producten in Nederland. Bekijk hier een selectie van de tijdloze kwaliteitsproducten van Loof.

design_district_loof_dutch_designmerk_duurzaamheid

Puik Design – Geeft het interieur meer pit

Puik is ontstaan vanuit liefde voor kunst en design. Puik werkt uitsluitend samen met Nederlandse ontwerpers, met als resultaat een uitgebreide collectie van hedendaags Dutch design van ontwerpers als Frederik Roijé, Lex Pott en Ilias Ernst. De originele designmeubelen en accessoires van Puik zijn te herkennen aan de zachte kleuren en transparantie in materiaal. Klik hier om een selectie van de Puik collectie te bekijken.

design_district_puik_dutch_design

Prooff – Activity Based WorkingBij Prooff ligt de focus op kantoormeubilair waarbij activiteit wordt gestimuleerd, oftewel: Activity Based Working. Prooff heeft in samenwerking met ontwerpers, (interieur)architecten en strategen diverse modulaire en multifunctionele meubelconcepten ontwikkeld die de gezondheid en het welzijn van de gebruiker bevorderen. Bij Prooff geloven ze namelijk dat mensen met de juiste tools geïnspireerd en gestimuleerd worden om het beste werk te leveren. Bij Prooff maken ze dus meubels die bijdragen aan het gehele bedrijf. Bekijk hier een deel van de Proof collectie, waaronder de WorkSofa, JoinTable en SideSeat.

design_district_prooff_activity_based_working

Dutch design voor projectinrichting

Ben je op zoek naar Dutch design voor de projectinrichting van een kantoor, restaurant of hotel? Ga dan hier naar de pagina vol met informatie en producten van alle Nederlandse ontwerpers en hier voor alle Nederlandse designmerken. Of neem contact op met onze projectinrichters voor advies en een offerte op maat. Wellicht kunnen wij wat voor jou betekenen! Wij zijn bereikbaar via: 020 635 24 40 of contactformulier.