IW IW
header_praktisch_sfeervol_horeca_interieur_blog_interiorworks

Een praktisch én sfeervol horeca interieur

Geschreven door InteriorWorks op 17 december 2016

Interieurtips om binnen no time een sfeervol horeca interieur te creëren

De hotels rijzen weer als paddenstoelen uit de grond en gelukkig wordt er ook weer meer aandacht geschonken aan het interieur. Voor alle hotels die dat nog niet gedaan hebben, maar wel een update kunnen gebruiken: this is your lucky day. Met een paar kleine aanpassingen zet je het standaard horeca interieur om in een sfeervol interieur. Martijn Ensink, één van onze interieurstylisten, geeft interieurtips.

Ga voor een hotellobby met een wow-effect

Als voorbeeld nemen wij de hotellobby. Als hotel wil je een goede eerste indruk achterlaten bij de gasten. De ideale plek om extra aandacht te schenken aan die eerste indruk, is de hotellobby. De hotelgasten komen hier voor het eerst binnen én vertrekken ook weer via de lobby. Hier moet dan ook een ‘wow-effect’ ontstaan, die ook na het vertrek blijft hangen. Laten we eerlijk zijn, de meeste hotellobby’s zijn niet echt spannend. Vaak worden ze gecombineerd met de hotelreceptie en hebben ze een statische, saaie en voorspelbare inrichting. Bij binnenkomst loop je vrijwel altijd tegen de receptiebalie aan. In de buurt staan wat stoelen waar je kunt wachten en met een beetje geluk is er een leestafel. Dat er gekozen wordt voor praktisch meubilair vinden wij logisch. Het meubilair wordt nu eenmaal vaak gebruikt en door verschillende mensen. Echter zijn wij van mening dat praktisch meubilair ook sfeervol kan zijn.

Creëer verschillende zithoekjes in de hotellobby

Hoe creër je het wow-effect? Nou, dat heeft eigenlijk alles te maken met het totaalplaatje. Comfortabel meubilair, een gezellige sfeer en details die het verschil maken. Neem bijvoorbeeld de wachtruimte. Door verschillende kleine zithoekjes te creëren in plaats van één grote krijgt de lobby direct een huiselijkere sfeer. Zet in de ene hoek een aantal mooie fauteuils met een salontafel en in de andere comfortabele stoelen met een leestafel. Goed om te weten: de meeste design fauteuils en stoelen zijn in verschillende stoffen en kleuren te bestellen, zo kun je altijd op zoek naar een ‘praktische stof’. Met een fijne stoel en een leestafel ben je er nog niet. Het zit hem in de details. Plaats een bloemetje op de ene tafel en leg diverse magazines op de andere. Groen doet het ook altijd goed, plaats her en der een mooie plant in een bloempot. De zithoekjes maak je af met sfeerverlichting, ga voor verschillende design lampen die passen bij de rest van het interieur.

Interieurtips toegepast in het moodboard

In het moodboard heeft Martijn zijn interieurtips toegepast. Je ziet verschillende zithoekjes met sfeerverlichting en details die het verschil maken. Er is gekozen voor warme kleuren als goud en messing. Aangevuld met donkerblauw, grijs en zandkleur. De bijzettafels hebben marmerendetails. Een puur en elegant materiaal. Het is geen straf om hier te zitten, toch?!

Wil je advies van een interieuradviseur of projectinrichter?

Wil je meer informatie en inspiratie? Neem dan contact op met een van onze projectinrichters en interieuradviseurs. Wij helpen graag om de hotellobby en de rest van het horeca interieur met stijl in te richten. Vul het contactformulier in of telefonisch op 020-2358560.