IW IW
trendy_horeca_interieur_inspiratie_interiorworks

Een trendy horeca interieur

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

In een paar stappen naar een trendy horeca interieur

Vandaag geven wij jou een kijkje in de Hospitality keuken. Hoe pas je de interieurtrends toe binnen de horeca? Welke kleuren en materialen worden vaak toegepast? Hoe maak je een praktisch interieur gezellig? De antwoorden op deze en andere vragen lees je hieronder. Na het lezen van dit blog weet jij precies wat voor horeca meubilair je moet aanschaffen en hoe je het horeca interieur trendy maakt in slechts een paar stappen.

Investeer in design meubilair

Een interieur is natuurlijk trendgevoelig, maar een hotel, restaurant of café zal niet jaarlijks zijn hele inrichting veranderen. Het interieuradvies van InteriorWorks is dan ook te investeren in meubilair dat jaren mee kan. Dit meubilair kun je dan vervolgens aankleden met de laatste designtrends op het gebied van aankleding en accessoires.

Wat is dan beste meubilair voor de horeca?

In de horeca heb je divers meubilair nodig, wat voor type meubilair is per horecazaak verschillend. Wat ons betreft is het beste horeca meubilair, meubilair dat jaren mee kan. Onze belangrijkste tip is dan ook te investeren in degelijk en duurzaam meubilair dat goed te onderhouden is. Goedkoop blijkt nu eenmaal vaak duurkoop te zijn. Daarnaast krijg je, indien nodig, bij design meubilair altijd een goede service als er gebreken zijn. Het uitzoeken vergt misschien wat meer tijd, maar uiteindelijk zullen jij en jouw gasten er langer van genieten. Als voorbeeld nemen wij vandaag de perfecte horecastoel.

De perfecte horecastoel…

…bestaat niet. Tja, we vallen maar gelijk met de deur in huis want er bestaat gewoonweg niet één perfecte horecastoel. Iedere stoel heeft namelijk een eigen functie passend bij het doel. Zaalstoelen, restaurantstoelen, vergaderstoelen, loungestoelen, fauteuils… alleen al in een hotel kom je zoveel verschillende stoelen tegen die ieder aan andere eisen moeten voldoen. Wij hebben een aantal van onze favorieten stoelen geselecteerd op basis van functie, comfort en design.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de perfecte zaalstoel voor de banqueting afdeling in een hotel? Ga dan voor een degelijke stoel die lang mee gaat, tegen een stootje kan en bij voorkeur koppelbaar, licht van gewicht en stapelbaar is. Zoiets als de Howe 40/4 stoel, de Vitra Eames PLastic Side Chair en de Arper Catifa.

trendy_horeca_interieur_stoelen_howe_vitra_arper

Comfortabele en mooie restaurantstoelen

Een belangrijk punt dat vaak vergeten wordt bij het uitkiezen van horeca meubilair is het volgende: verplaats jezelf in de gast. Als jij in een restaurant bent wil jij naast lekker eten en drinken toch ook fijn zitten in een gezellige omgeving? Een goed zittende restaurantstoel staat dan ook hoog op het lijstje van ‘must-haves’ in het restaurant. Een gast geniet nu eenmaal meer wanneer hij of zij in een sfeervolle en comfortabele omgeving is. Denk dus goed na over het restaurantmeubilair. Oriënteer jezelf op onze website of vraag onze ervaren projectinrichters om advies.

Goed zittend café meubilair

Bovenstaande geldt natuurlijk ook voor café meubilair. Naast stoelen en tafels worden er vaak ook barkrukken aangeschaft. Een item dat vaak onderschat wordt als het op comfort aankomt en dat terwijl er zo veel keuze is. Kies uit een barkruk met een hoge of lage rug, met of zonder voetensteun, met een draaizitting, houten zitting, een bekleden variant of juist voor een kruk die in hoogte te verstellen is. Je kunt de kruk zo comfortabel maken als je wilt. Wil je dat jouw gasten lang blijven zitten? Investeer dan in een comfortabele design barkruk die ook nog eens goed bij de rest van het interieur past.  Bekijk hieronder een greep uit het online assortiment en klik hier voor de gehele online collectie aan barkrukken.

trendy_horeca_interieur_krukken_artifort_lapalma_zeitraum

Custom made meubilair

Wil je optimaal gebruik maken van de ruimte en zeker weten dat het meubilair in de ruimte past? Ga dan voor een meubeloplossing op maat. Er zijn veel bedrijven die meubilair op maat kunnen maken en daarbij ook rekening houden met verdere interieurplannen van de klant of architect. Bij een op maat gemaakte meubeloplossingen kun je denken aan ingebouwde kasten, vaste banken of juist los meubilair dat daardoor multifunctioneel is.

Een mooi voorbeeld hiervan is de custom made meubeloplossing die wij hebben gerealiseerd bij The Loft in de A’dam Toren. De interieurbouwer heeft op basis van de wensen van de architect een multifunctionele bank ontwikkeld die makkelijk te verplaatsen is en één lijkt te zijn met de vloer. Het eindresultaat van deze bank zie je hieronder.

trendy_horeca_interieur_the_loft_inspiratie

Maak het horeca interieur aantrekkelijk door deze Interieurtrends

Trends komen en gaan en juist daarom is het goed om te investeren in meubilair dat lang mee kan gaan. Heb je een goede basis uitgekozen? Dan is het tijd om te gaan kijken naar bijpassende design accessoires. Door de interieurtrends door te voeren op accessoire- en decoratieniveau kun je bij een nieuwe trend heel gemakkelijk wisselen zonder dat dit te veel geld en tijd kost. Welke trends je dan moet opvolgen? Dat lees je hieronder.

Volg deze interieurtrends op voor een trendy horeca interieur

  • Voeg kleur toe aan het interieur

Op dit moment zijn warme pastelkleuren, zoals de kleur terracotta, helemaal hot. Verf een gedeelte van de muur, plaats een gekleurde bloempot in de ruimte of ga voor gekleurde kussens.

  • Verlichting kan niet missen in het interieur

Kies voor een opvallende design lamp of ga juist voor subtiele lampen die je naast elkaar hangt voor een speels effect.

  • Maak het ‘huiselijk’, een plek waar men graag komt

Denk aan een vloerkleed, een loungestoel, kandelaars, bloemen, magazines etc.

  • Decoreer de muren

Minimalistisch of niet, een schilderij of kunst aan de muur doet het altijd goed. Gaat dat net iets te ver? Kies dan voor een moderne spiegel of kleurrijke poster.

Inspiratie nodig? In het moodboard zie je item die vaak gebruikt worden bij hospitality projecten. Wil je meer weten over de projectinrichting van hotels, restaurants of cafés? Neem dan contact met ons op. Onze projectinrichters zijn van maandag tot en met vrijdag beschikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur via: contactformulier of 020 635 24 40. Meer weten over de interieurtrends van 2017? Klik dan hier.