IW IW
design_breakfast_event_moooi_kranengille

Het Design Breakfast Event

Geschreven door InteriorWorks op 30 december 2019

InteriorWorks informeert en inspireert tijdens het Design Breakfast Event

Buiten de deur ontbijten, op een inspirerende locatie, vinden wij altijd een goed idee. Zodoende vond op woensdag 12 juni 2019 het Design Breakfast Event plaats in de showroom van het Nederlandse designlabel Moooi. Onze collega Roos heeft samen met Moooi een event georganiseerd waar een select gezelschap voor uitgenodigd was. Het gezelschap bestond uit verschillende architecten en interieur designers. Naast het ontbijt werden de gasten geïnspireerd door het designer koppel Kranen/Gille, die onlangs een succesvolle samenwerking zijn aangegaan met Moooi.

Een goed begin is het halve werk

De genodigden kwamen rond 9 uur de showroom van Moooi binnen gelopen. Het grote pand, met de prachtige gevel waar met grote gouden letters ‘Moooi’ op staat, is onmisbaar in de Amsterdamse Jordaan. Bij binnenkomst waande iedereen zich in de eclectische -samenstelling van verschillende stijlelementen- wereld van Moooi en werden zij verrast door de nieuwste ontwerpen.

Om de dag goed te beginnen werden de architecten welkom geheten met een cappuccino en een heerlijk ontbijt van het befaamde Café Arket. Het ontbijt bestond uit New Nordic Food zoals cinnamon rolls, sandwiches en andere zoetigheden. Zo was er ook de gelegenheid om elkaar te spreken onder het genot van een lekker broodje en wat te drinken. Het ontbijt werd afgesloten met een verfrissende Mimosa.

Een inspirerend verhaal

Toen iedereen aanwezig was en gevuld zat met lekkernijen, was het tijd voor het inspirerende verhaal van Kranen/Gille. De twee designers, die twaalf jaar geleden hun carrière startten als designkoppel, zijn nu een succesvolle samenwerking aangegaan met Moooi. De ontwerpers laten zich inspireren door ‘heavy industry’ en ‘nature’. Na het eerste karakteristieke ontwerp de Party Light heeft het koppel nu een tweede design ontworpen. Het tweede design is de Plant Chandelier. Deze ‘plantenkroonluchter’ is gebaseerd op de natuurlijke architectuur –vertakkingen die zich een weg wanen in het wild-. Materialen als staal en gecoat glas maakt dat het design allure uitstraalt en is een echte eyecatcher in bijvoorbeeld een stijlvol restaurant of hotel lobby. De kroonluchter maakt deel uit van een reeks ‘plant’-ontwerpen en werd speciaal ontworpen voor een tentoonstelling in het Noordbrabants Museum.

Aan alles komt een einde...

Na het verhaal, zat de ochtend er alweer op. Voor ons was dit nu al een geslaagde dag en na alle enthousiaste reacties hopelijk ook die van de architecten en interieur designers. InteriorWorks vindt het belangrijk om als projectinrichter niet alleen geïnspireerd te worden, maar ook zelfinitiatief te nemen in het inspireren van anderen. Zo zien wij deze samenwerking met Moooi als een goed begin van hoe wij in de toekomst hopelijk nog meer evenementen kunnen organiseren voor onze partners. Hopelijk tot dan!

Het Nederlandse Designmerk Moooi is in 2001 opgericht door topontwerper Marcel Wanders. Op onze website vind je meubilair en accessoires van het designmerk. De collecties bestaan voornamelijk uit functionele producten die allen een unieke en artistiek karakter uitstralen. Wij zijn gek op het merk, want ieder meubelstuk is een kunstobject op zich.