IW IW
dutch_design_internationaal_succes_moodboard

Het internationale succes van Dutch Design

Geschreven door InteriorWorks op 28 december 2017

Deze maand staat InteriorWorks in het teken van Dutch design, de Dutch Design week staat namelijk voor de deur (21 tot en met 29 oktober 2017). Vandaag besteden wij dan ook aandacht aan onze Dutch design merken. Ze zijn namelijk zeer succesvol en gaan de hele wereld over met hun design meubels, design verlichting en design accessoires. Daar mogen wij als Nederlanders natuurlijk trots op zijn. Hieronder vertellen we jou meer over Dutch design, lichten wij enkele designmerken uit en geven wij voorbeelden van projecten waarbij wij Nederlandse design producten hebben gebruikt.

Waar staat Dutch design eigenlijk voor?

Dutch design staat niet zo zeer voor ontwerpen die in Nederland of door Nederlanders zijn gemaakt, het is een manier van denken en werken. Typerend is het spanningsveld tussen de functie van het design en design als mooi object. Een Dutch designer experimenteert en benadert vraagstukken vanuit een speelse en onderzoekende insteek (bron: Designcriticus Tim Vermeulen).

Veel van onze Nederlandse topontwerpers komen van de Design Academy in Eindhoven. De academie in Eindhoven is één van de belangrijkste designscholen ter wereld, het is dan ook niet gek dat er veel internationale studenten op zitten. De studenten, Nederlands of niet, leren hier op een onderzoekende manier te ontwerpen. Dit doen zij onder andere door vragen te stellen en niet alleen oplossingen te zoeken. Ze leren alles over de noodzaak van experimenteren en ze leren ‘Nederlands te denken’. Want zoals we hierboven al aangaven, hoef je niet Nederlands te zijn om Dutch design te kunnen maken, het is een manier van ontwerpen. (bron: Designhistoricus Job Meijhuizen).

Naast experimenteel, zijn minimalisme, innovatie, onconventioneel en een gevoel voor humor belangrijke kenmerken van Dutch Design.

Dutch design merken uitgelicht

InteriorWorks werkt samen met vele Dutch design merken. Hieronder lichten wij er en een paar uit. Klik hier om al onze Nederlandse design merken te bekijken.

Moooi – design meubels met een knipoog

Het Dutch design merk Moooi staat voor exclusief, gedurfd en speels design. Moooi is in 2001 opgericht door Marcel Wanders en Casper Vissers. In de collectie vind je unieke, functionele en ook kunstige ontwerpen. In de collectie van Moooi vind je ontwerpen met een humoristisch randje die in ieder interieur opvallen. Kies je voor Moooi, dan kies je voor exclusief design van hoge kwaliteit.

De Vorm – duurzame Dutch design meubels

Bij het Dutch design merk De Vorm (opgericht in 2005) staan comfort, kwaliteit en duurzaamheid voorop. De Dutch design meubels zijn verrassend, eigentijds en tijdloos. De Vorm Pod fauteuil is een perfect voorbeeld van waar De Vorm voor staat. Dit opvallende ontwerp draagt bij aan het milieu vanwege het gerecyclede materiaal, is eigentijds, comfortabel en bijzonder functioneel als het aankomt op privacy.

DUM – meubels die iets toevoegen aan het interieur

Het Nederlands design label DUM is opgericht in 2008. DUM ontwerpt en produceert design meubels waarmee ruimtes een onderscheidend karakter krijgen. Met hun meubels en verlichting weten ze hotellobby's, vliegvelden, business lounges en wachtkamers van bijzondere items te voorzien.

Functionals – Tijdloos vakmanschap met oog voor detail

De design meubels van het Nederlandse design merk Functionals (opgericht in 2009) kenmerken zich door hun hoge kwaliteit. De Lloyd collectie, de Wendela barkruk en de Miller High Lounge chair zijn slechts enkele van onze favorieten. Dit frisse merk is onderdeel van Van Esch die design meubels ontwikkelt voor ‘de perfecte entree’.

Jess Design – eigenwijze design meubels van het mooiste leer

Jess Design maakt al ruim 20 jaar design meubels van het mooiste leer. De meubels van Jess Design tonen lef en zijn perfect afgewerkt tot in de kleinste details. Ze dragen iets bij aan de ruimte waarin ze staan en hebben geen verdere uitleg nodig. De fauteuils, stoelen en banken van Jess Design zijn zeer geschikt voor projectinrichting. Zo vind je de Duke sledestoel o.a. terug in het Jaz Hotel Amsterdam en in Hotel Arena in Amsterdam kun je vanuit de Earl Low fauteuil genieten van de groene omgeving.

dutch_design_merken_interiorworks

Dutch Design meubels voor projectinrichting

Dutch Design meubels zijn zeer geschikt voor de projectinrichting van kantoren, horecazaken, universiteiten en zorginstellingen. InteriorWorks werkt graag samen met Nederlandse designmerken, bij veel van onze projecten zie je dan ook Dutch design terugkomen. Zo zie je onder andere The Proplamp terugkomen bij OVG Real Estate, de Chubby Chair van Dirk vander Kooij bij de Erasmus Universiteit en meubels van Functionals en De Vorm bij VNAB. Bekijk al hier al onze projecten.

Ben je op zoek naar meubels voor projectinrichting binnen de zakelijke, horeca, educatie of zorgbranche? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters. Zij denken graag mee en kunnen op basis van grote aantallen scherpe prijzen offreren. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereikbaar via: contactformulier of 020 635 24 40.

dutch_design_projectinrichting_interiorworks

Next: Dutch designers uitgelicht & Dutch Design Week

Het volgende blog zal in het teken staan van Dutch designers en de Dutch Design Week in Eindhoven. Dan hebben we het onder andere over opkomend talent dat je in de gaten moet houden en ontwerpers die je absoluut een bezoek moet brengen tijdens de Dutch Design Week.

Moodboard Dutch Design merken | Shop de look

Inspiratie op doen? Bovenaan op de pagina zijn in het moodboard diverse Dutch design meubels verwerkt. Shop de look van het moodboard hieronder met producten van New DuivendrechtMoooiJSPRAlex de Witte en Pols Potten.