IW IW
thuiswerken_header_blog_interiorworks

Hoe blijven wij fit?

Geschreven door InteriorWorks op 31 december 2020

Onze interieurspecialisten delen hun persoonlijke tips en design gadgets

We weten allemaal dat fit blijven en een leuke werkomgeving belangrijk zijn. Nu bijna iedereen thuiswerkt lijkt dit belangrijker dan ooit. Alleen hoe blijf je fit en creëer je een leuke werkplek? Wij als interieurspecialist doen jullie tekort als wij onze inspirerende tips en de leukste design gadgets niet met jullie zouden delen. En wie kunnen dit beter, dan onze eigen interieurspecialisten zelf? Ook zij werken vanuit huis en doen er alles aan om fit te blijven. Benieuwd welke design gadgets van pas komen? Lees gauw verder.

Projectmanager Michiel en zijn ijzersterke discipline

Michiel werkt bij ons als junior projectmanager en staat iedere ochtend om 7.00 uur op. Zelfs in het weekend aangezien hij grootse plannen heeft voor de toekomst. Hij studeert namelijk naast zijn werk aan de HKU en volgt hier de pre master Interieur Architectuur. Dit betekent dus ook op zaterdag vroeg uit de veren om digitale lessen te volgen. Hiervoor moet je een ijzersterke discipline hebben, chapeau Michiel!

Maar dit is nog niet genoeg, want naast het specialiseren in architectuur, is hij een enorme sportfanaat. Helaas moet hij voor nu afscheid nemen van zijn zwemtraining, crossfittraining en personal training, maar hij laat het er niet zomaar bij zitten en is creatief. Zo volgt hij online lessen waarbij hij zijn gewichten inwisselt voor het meubilair (wel voorzichtig mee omgaan natuurlijk). De eetkamer stoel, de bank en eettafel veranderen allemaal in sport attributen. Ben jij net zo gedreven als Michiel en zie jij deze online training wel zitten? Op maandag en woensdag van 19.30 – 20.30 uur en zaterdag om 11.00 uur kun je deze lessen hier volgen.

Daarnaast wandelt hij door zijn woonplaats Haarlem. Zo zegt hij: “Met dit weer is het geen straf. De situatie geeft ook een soort rust om eens extra op de architectuur van mijn mooie stad te letten. Je komt in wijken en straten waar je in je dagelijks gehaaste leven nooit komt.”.

Voor Michiel is een fijne werkplek erg belangrijk. Thuiswerken doet hij dan in stijl met een vintage bureau van Gispen en een vintage stoel van Giroflex ontworpen door Martin Stoll. Hij werkt graag georganiseerd en gebruikt daarom de toolbox van Vitra. Ideale gadget voor op kantoor, maar ook zeker voor thuis.

thuiswerken_michiel_vitra_toolbox

Salesmanager Nick en projectmanager Anne houden regelmaat

Collega’s Nick en Anne zijn kersverse ouders, maar weten de regelmaat tijdens het thuiswerken er goed in te houden. Om 7.00 uur staan ze op en maken zich klaar voor de dag. Allereerst krijgt de baby de fles en stipt om 8.30 uur gaan ze aan het werk. Werken doen ze aan de keukentafel of aan de keukenbar. Dit gebeurt natuurlijk wel in stijl met de HAY Revolver roterende barkruk – wat had je anders verwacht van twee designliefhebbers? Daarnaast wordt het gevoel voor design er met de paplepel ingegoten, want de Panton Junior kinderstoel van Vitra staat klaar voor gebruik.

Het werken aan de keukentafel en de keukenbar in combinatie met het bezig houden van hun kind is een flinke opgave, maar zorgt uiteraard wel voor voldoende beweging en afwisseling in de zit/sta houding. Zo laat Nick weten: “Naast dat het voor de één soms lastig is om de kleine man bezig te houden betekent het wel voor de ander, dat diegene in alle stilte kan werken. Dit brengt ook een ander voordeel met zich mee, want de vrolijkheid die je terugkrijgt maakt de thuiswerk situatie een stuk leuker”.

Helaas moeten Nick en vele andere voetbalfans afscheid nemen van het voetballen met vrienden, maar niet getreurd. Voetballen kan ook gemakkelijk thuis met de voetbaltafel van bijvoorbeeld RS Barcelona. Een mooi design stuk van hoogwaardige materialen en een industrieel karakter. Deze tafel ontneemt jou het plezier in voetballen niet!

thuiswerken_nick_anne_hay_kruk_vitra_stoel

Ex topsporter en marketing manager Channa weet van aanpakken

Channa werkt bij ons als marketing manager en mag zichzelf benoemen tot ex topsporter. Ze speelde ruim tien jaar bij VOC Amsterdam handbalvereniging waarmee zij drievoudig Nederlands kampioen is geworden. Zo won zij tweemaal de nationale beker en driemaal de Supercup. Channa weet als de beste hoe belangrijk het is om fit te blijven ook nu ze thuiswerkt. Zo vertelt ze: “Ik zorg voor de juiste verhouding tussen inspanning en ontspanning en probeer dan ook echt na werk afstand te nemen van mijn thuiswerkplek. Zo ga ik graag naar de tuin voor een digitale HITT training van Homework om daarna lekker te relaxen”. Iets anders wat zij naast haar werk graag doet is tijd besteden met haar dochters door bijvoorbeeld een bezoek aan de speeltuin. Ze kan niet wachten om haar dochter weer te zien zwieren op de schommel. En zelf doet ze daar net zo graag aan mee. Zoals het Nederlandse designmerk Weltevree zelf stelt: “Wie zegt dat schommels alleen voor kinderen zijn?”. De Serious Swing van sterk staal maakt het mogelijk om evenveel plezier te hebben met het schommelen als een kind.

TIP: de digitale lessen van Homework kun je gratis volgen via hun social kanalen: Instagram en YouTube

thuiswerken_channa_weltevree_schommel

Selva bokst de hectiek uit haar lijf

Sinds dat de scholen gesloten zijn, is het voor onze financial assistant Selva een hectische bezigheid om de thuiswerkdagen zorgvuldig en efficiënt in te richten. Ze wilt deze gekke periode voor haar kinderen niet als een vakantie laten voelen en de regelmaat erin houden. Zo staan ze om 8.00 uur op en zorgt ze samen met haar partner dat iedereen aangekleed aan de ontbijttafel zit. Om 8.30 uur start ze met werken in haar eigen gecreëerde werkruimte. Op zolder heeft ze ruimte gemaakt voor een bureau en bureaustoel waar ze op een gezonde manier in alle stilte haar werk kan uitvoeren. Voor haar is deze periode wel even afzien aangezien zij een echte sportieveling is en veelal in de sportschool te vinden was. Haar passie voor boksen kan ze gelukkig thuis voortzetten met haar partner. Zo zegt ze: “Het is heerlijk om samen even te boksen in de tuin zodat ik alle hectiek van de week los kan laten. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk om elkaar niet te meppen.”. De design bokszak van DUM kan hier een handje bij helpen. Designmerk DUM kenmerkt zich door de stevige meubels van hoogwaardige kwaliteit die bedoeld zijn voor informele kantooroplossingen. Dus zo’n stevige bokszak, die er ook nog eens geweldig uitziet, past zowel in een kantooromgeving als in de tuin.

thuiswerken_selva_boksen_

Wij helpen graag middels de thuiswerk bezorgservice

Wij als interieurspecialist zijn dagelijks bezig met het inrichten van gezonde en aantrekkelijke werkplekken. Of dit nu een kantoor, een lobby of een school is wij luisteren te allen tijde naar de wensen van de klant. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat de gebruikers op een fijne en vitale manier gebruik kunnen maken van het meubilair. Nu veel mensen thuiswerken en geen openbare ruimtes bezoeken is het alsnog onze taak om deze gebruikers te voorzien van het juiste meubilair. Is dit voor jou net zo belangrijk? Wij kunnen hierbij helpen. Onze thuiswerk bezorgservice haalt het meubilair op van kantoor en bezorgt het aan huis. Uiteraard kunnen wij ook nieuw of refurbished meubilair leveren. Lees hier meer over op onze website en bekijk hoe we jou kunnen helpen.