IW IW
beste_bureaustoel_interiorworks_experts
Hoe vind je de beste bureaustoel?
Geschreven door InteriorWorks op 24 december 2017

De beste bureaustoel voor een juiste zithouding

Heb jij tijdens het werk weleens hoofdpijn? Last van je nek? Of misschien van je elleboog? Dit zou wel eens te maken kunnen hebben met de manier hoe jij in je bureaustoel zit. Vandaag geven wij advies over de juiste zithouding en hoe je de beste bureaustoel vindt. Het is namelijk van belang, zeker als je een kantoorbaan hebt, dat je een goede zithouding aanneemt. Maar laten we beginnen met het volgende: beweeg! Juist als je de hele dag op een bureaustoel zit. Dit kan door een aantal makkelijke en gratis aanpassingen. Haal bijvoorbeeld eens een rondje koffie of loop eens naar je collega toe als je hem of haar nodig hebt. Daarnaast zijn er ook een heleboel meubels die beweging stimuleren, zoals zit-sta bureaus en bewegelijke krukken. Daarover vertellen wij je hieronder meer.

Hoe vind je de beste bureaustoel?

Een bureaustoel is ergonomisch verantwoord wanneer hij voldoet aan de Europese NEN-EN 1335 norm of de Nederlandse NPR 1813 norm. Die laatste is specifiek voor de Nederlandse beroepsbevolking. De gemiddelde Nederlander is namelijk langer dan de gemiddelde Europeaan, de NPR norm houdt daar rekening mee. Koop je een bureaustoel die aan één van deze twee normen voldoet, dan weet je zeker dat hij goed zit. Althans, je moet de bureaustoel dan nog wel op jouw lichaam instellen. Dat brengt ons dan ook op het volgende punt: laat je goed adviseren bij de aankoop van een bureaustoel en verdiep je in de mogelijkheden van de stoel. Kijk vervolgens op basis van jouw wensen en het budget welke bureaustoel het beste voor jou werkt.

Een ergonomisch verantwoorde bureaustoel hoeft namelijk niet heel duur te zijn. In ons online assortiment bieden wij diverse ergonomische bureaustoelen aan in diverse prijsklassen. Van ergonomische budget bureaustoelen tot aan design bureaustoelen. Veel bureaustoelen kun je zelf configureren, dit heeft als gevolg vaak wel een langere levertijd en uiteraard ook een hogere prijs. Mocht je snel op zoek zijn naar ergonomische bureaustoelen, maak dan gebruik van het 'quick shipment programma'. In dit programma staan bureaustoelen die wij reeds geconfigureerd hebben en voor de gemiddelde Nederlander fijn in gebruik is.

beste_bureaustoel_interiorworks_designs_vitra_hag

Gelukkig zijn er richtlijnen die een verantwoorde zithouding stimuleren. Je kunt ze vrijwel altijd en overal toepassen ongeacht het type bureaustoel. Natuurlijk biedt een ergonomische bureaustoel meer ondersteuning aan het lichaam vanwege geavanceerde instellingen. Zo zorgt een lendesteun ervoor dat de ruggenwervel in een S-vorm komt te staan en 4d armleggers dat de armen optimaal ondersteunt worden waardoor ook de schouders goed staan. Andere functionaliteiten die de ergonomie vergroten zijn: zitdiepte regeling, synchroontechniek en kantelmechaniek. Tja, het is een mond vol en als je niet weet waar ze voor staan of hoe ze werken, kun je net zo goed geen ergonomische stoel kopen. Een ergonomische stoel die niet goed ingesteld is, zal zijn werk namelijk ook niet goed doen. Onze projectinrichters geven graag advies, om te beginnen met onderstaande richtlijnen.

Waar je op moet letten bij een verantwoorde zithouding:

  • Je voeten moeten plat op de grond staan
  • Zorg dat je knieën in een hoek van 90° staan
  • Ga zo ver mogelijk achterin de stoel zitten
  • Zorg dat je onderrug goed ondersteund wordt door de rugleuning
  • Strek je rug
  • Ontspan je schouders
  • Leg de onderarmen op de armleggers

Ga voor een ergonomisch verantwoorde werkplek

Met alleen een ergonomische bureaustoel ben je er nog niet. De rest van de werkplek moet ook goed in elkaar zitten. Zorg dat het bureau op de juiste hoogte staat, dat het computerscherm recht voor je gezicht staat en dat er voldoende licht is. Ook is het goed om veel in beweging te zijn, zoals we in het begin al aanhaalden. Naast een wandeling van en naar het koffiezetapparaat kun je ook denken aan verstelbare bureaus die het mogelijk maken om staand te werken en bewegelijke krukjes die het lichaam in beweging houden. In het moodboard hieronder zie je diverse ergonomische meubels die bijdragen aan de beste ergonomische werkplek. Zo bieden wij diverse zit-sta bureaus aan, waaronder de Flight desk van Drentea en krukjes die beweging stimuleren van onder andere Interstuhl en Wilkhahn.

Hulp nodig bij het vinden van de beste bureaustoel? Vraag het aan onze experts

InteriorWorks is gespecialiseerd in het inrichten van ergonomisch verantwoorde werkplekken. Online bieden wij een groot aantal aan ergonomische bureaustoelen en bureaus aan, maar er is meer. Wij zijn officiële dealer van meer dan 200 merken en kunnen dus vrijwel alles leveren. Daarnaast geven wij graag advies en verzorgen wij ook werkplekken op maat. Heb je een vraag of wil je deskundig advies ontvangen bij het kiezen van de geschikte bureaustoel? Neem dan contact op met één van onze interieuradviseurs via contactformulier of 020 635 24 40.