IW IW
interieur_designbeurzen_2020_blog_header_interiorworks

Interieur en designbeurzen 2020

Geschreven door InteriorWorks op 30 december 2019

Deze interieur en designbeurzen mag je niet missen in 2020

Als architect of interieurfanaat ben je waarschijnlijk dagelijks bezig met de nieuwste trends op het gebied van interieurdesign. Jouw hart gaat sneller kloppen van de mooiste en nieuwste stoffen en ontwerpen. Als het goed is ben je dan ook bezig met de grootste en leukste designbeurzen in Nederland en de rest van de wereld. Zo zijn er per jaar tientallen evenementen die je gezien moet hebben als interieur liefhebber, maar welke gaan nog door in verband met COVID-19? Om hier een beetje bij te helpen, hebben wij de nieuwe data van verplaatste beurzen en de gecancelde beurzen voor jou op een rijtje gezet.

Gelukkig is er dit jaar nog genoeg te bezoeken. Wat dacht je van de Design Icons in Amsterdam, 3daysofdesign in Kopenhagen of Dutch Design Week in Eindhoven?

Januari

IMM Cologne 

13 januari tot en met 19 januari 2020

IMM Cologne is een internationale design meubilair beurs dat plaatsvindt in het centrum van Keulen in Duitsland.

Maison&Objet Paris

17 januari tot en met 21 januari 2020

Maison&Objet in Parijs staat geheel in het teken van interieur, interieurdesign, architectuur en lifestyle dat wordt getoond door middel van shows, evenementen en haar digitale platform.

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer 

29 januari tot en met 31 januari 2020

Vakbeurs facilitair & Gebouwbeheer staat 3 dagen ik het teken van alles wat te maken heeft met facilitair management en gebouwbeheer. De beurs vindt plaats op de jaarbeurs in Utrecht.

interieur_designbeurzen_2020_imm

Februari

Stockholm Design Week

3 februari tot en met 9 februari 2020

Stockholm Design Week is het meest belangrijke jaarlijkse evenement voor Scandinavisch design. De beurs is een ontmoetingspunt voor kopers, architecten, designers, pers en influencers van over de hele wereld die een zwak hebben voor Scandinavische schoonheden.

Object Rotterdam

7 februari tot en met 9 februari 2020

Object Rotterdam is vooral belangrijk voor opkomende ontwerpers. Deelnemers kunnen alleen op uitnodiging deelnemen. Object is de plaats waar de grens tussen design, ambacht, mode en architectuur en kust duidelijk wordt. Een must-see voor verzamelaars, professionals en design-minded mensen.

Maart

London Design Week

8 maart tot en met 13 maart 2020

London Design Week brengt zes dagen lang ontwerpers en bezoekers samen. In het Design Centre worden nieuwe producten gelanceerd, ideeën en expertise gedeeld.

April

Salone del Mobile Milano

gecanceld vanwege COVID-19

Salone del Mobile is één van onze favoriete uitstapjes van het jaar. Op deze prachtige internationale beurs komen heel veel design talenten samen en is volgens ons dé design beurs van het jaar.

interieur_designbeurzen_2020_3daysofdesign

Juni

NeoCon Chicago

1 juni tot en met 30 juni 2020

Als sinds 1969 vindt NeoCon plaats in The Mart in Chicago. Dit jaar zal festival digitaal plaatsvinden in verband met COVID-19. Deze design beurs richt zich op de toekomst en heeft daarom een speciaal programma ontwikkeld met virtuele events.

Design District Rotterdam

Gecanceld vanwege COVID-19

Design District Rotterdam vindt plaats in de Van Nelle Fabriek. Naast de beurs vindt je hier ook exposities van academies en kun je lezingen volgen.

MaterialDistrict Rotterdam

Verplaatst naar september 2020 vanwege COVID-19

MaterialDistrict, it's all about materials! Drie dagen staan geheel in het teken van materialen, waar exposanten hun passie delen voor architectuur, interieur, fashion & workwear, mobility, product en graphic & packaging.

Augustus

Design Icons Amsterdam

Verplaatst naar april 2021 vanwege COVID-19

Design Icons Amsterdam is een beurs in een vintage en retro jasje. Hier vind je alle design klassiekers die tegenwoordig weer helemaal in zijn. De beurs vindt plaats in De Kromhouthal in Amsterdam Noord.

September

3daysofdesign Kopenhagen

3 september tot en met 5 september 2020

Dit jaar wordt 3daysofdesign op een andere manier gehouden dan normaal. Je kunt dit jaar helaas geen kaartjes kopen voor het design spektakel, maar je kan natuurlijk als wel als design liefhebber deelnemen aan de GRATIS live streams online. 3daysofdesign gaat dit jaar over alles omtrent circulaire economie en duurzaamheid, oftewel 'saving the planet'. Bekijk de website hier voor meer informatie.

interieur_designbeurzen_2020_orgatec

Maison&Objet Paris 

Gecanceld vanwege COVID-19

Maison&Objet in Parijs staat geheel in het teken van interieur, interieurdesign, architectuur en lifestyle dat wordt getoond door middel van shows, evenementen en haar digitale platform.

London Design Festival

12 september tot en met 20 september 2020

London Design Festival is een jaarlijks evenement dat verspreid over de hele stad plaatsvindt. Dit jaar helaas, vanwege COVID 19, digitaal. Het Londense festival bestaat in totaal uit meer dan 400 evenementen en tentoonstellingen, dus er is genoeg te doen!

Oktober

Dutch Design Week

17 oktober tot en met 25 oktober 2020

Dutch Design Week: de favoriet van Nederland. Vanwege COVID-19 zal het negendaagse festival in het Brabantse Eindhoven er anders uitzien dan normaal. Het event zal alleen virtueel plaatsvinden.

interieur_designbeurzen_2020_dutch_design

Orgatec Keulen

Gecanceld vanwege COVID-19

Orgatec in Keulen is dé toonaangevende vakbeurs voor de moderne werkwereld. Ze onderzoeken hoe werkomgevingen en werkcultuur met elkaar omgaan en presenteren nieuwe visies op werkniveau.

November

Design Shanghai

26 november tot en met 29 november 2020

Design Shanghai is een grote internationale beurs en daarnaast het eerste Aziatische design evenement. Dit jaar belooft de grootste en de beste te worden.