IW IW
interieur_make_over_moodboard_interiorworks

Interieur make-over

Geschreven door InteriorWorks op 28 december 2017

Is jouw interieur al winterproof?

Interieur is net als mode: het is trendgevoelig en seizoengevoelig. De kleurenpallets, patronen en materialen die gebruikt worden voor meubels en accessoires worden deels ook beïnvloed door wat modeontwerpers presenteren tijdens de befaamde fashion shows.

Zo zie je nu veel fluweel terugkomen in zowel mode als design meubels. In het moodboard hiernaast zie je hoe deze modetrend zich gemakkelijk laat vertalen in het interieur. Met meubels als de Petite Friture Nubilo fauteuil en de Circus velour poef van Normann Copenhagen ben je er zeker van dat ook jouw interieur up to date is als het aankomt op de fluweeltrend. Interesse in de look van dit moodboard? Bekijk het hele moodboard onderaan het blog en shop de look!

In de rest van dit blog vertellen wij jou meer over kleurentrends, hoe je deze met een aantal aanpassingen kunt toepassen en hoe je van een zomer- naar een winterinterieur gaat.

Welke trendkleuren gaan we terug zien in 2018?

We beginnen met een tip: trends zijn tijdelijk en daarom kun je ze het beste verwerken in kleinere meubels of accessoires of in een kleur op de muur. Een paar items zijn namelijk gemakkelijker te vervangen dan het gehele interieur. Oke, dan komen we nu bij de vraag “hoe kom ik achter de trendkleuren op het gebied van interieur?” Het antwoord is eigenlijk heel simpel: via Pantone. Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert en zij voorspellen ieder jaar de kleurentrends voor het komende jaar. Deze kleurpaletten zijn vaak geïnspireerd op wat de grote modeontwerpers laten zien in hun fashion shows. Hiernaast zie je de voorspelde kleurenpaletten voor 2018. Op de bovenste rij zie je: Verdure, Playful, Discretion, TECH-nique en daaronder: Far-Fetched, Resourceful, Intricacy, Intensity. Bij het zien van deze kleuren worden wij wel blij, de bovenste rij oogt licht en fris terwijl de onderste rij juist warmte uitstraalt. Dat brengt ons dan ook bij de seizoenkleuren. Want hoe maak je een zomerinterieur winterproof? Je leest het hieronder.

interieur_make_over_trendkleuren_interiorworks

Van zomer- naar winterinterieur, zo doe je dat:

Als voorbeeld nemen wij een wachtruimte. Dit kan een wachtruimte zijn in een hotel, een kantorenpand en ook in een huisartsenpraktijk. In een wachtruimte wil je de gebruiker alvast verwelkomen en dus hebben wij gekozen voor een comfortabele bank, een brochurehouder en een klok om de tijd in de gaten te houden. Door deze basiselementen aan te kleden met accessoires wordt het een stuk gezelliger en zal men het minder erg vinden om te moeten wachten. In het moodboard hieronder laten wij zien hoe je van een lente/zomerinterieur naar een herfst/winterinterieur gaat door slechts enkele aanpassingen te maken. Zo hebben wij het fleurige Pinocchio vloerkleed van HAY vervangen door het winterse Eden Queen vloerkleed van Moooi en in plaats van de lichte kussens is er gekozen voor warme winterkleuren als donkergroen, donkerblauw en wijnrood die ook terugkomen in het vloerkleed. Naast sfeervolle accessoires doet een bos bloemen ook veel met het interieur. Onze tip: neem een abonnement op Bloomon, dan weet je zeker dat je het juiste jaargetijden in huis haalt.

interieur_make_over_seizoenen_interiorworks

Ook in interieurs waarbij één kleur centraal staat, kun je de uitstraling gemakkelijk aanpassen door andere kleuren toe te voegen. Neem nu de kleur (oker)geel. Door deze te combineren met wit, oranje en lichtblauw creëer je een zomerinterieur, maar voeg je kleuren als dieporanje, diepblauw en bruin toe dan krijg je juist een winterse sfeer. Seizoensinvloeden haal je dus gemakkelijk in het interieur door andere kleuren toe te voegen. Doe dit door middel van design meubels en accessoires als vloerkledenkussensvazen, en poefs.

interieur_make_over_seizoenen_kleuren

Voor iedere ruimte een ander interieur | InteriorWorks Projectinrichting

Iedere ruimte is anders en heeft een ander doel. Zo zal een restaurant meer warmte uitstralen dan een leslokaal. In een restaurant moet de bezoeker zich immers thuis voelen, terwijl je in een leslokaal komt om te leren en dus niet afgeleid wilt worden door allerlei accessoires en details. Bij een horeca interieur wordt dan ook over ieder detail nagedacht, terwijl een leslokaal vooral functioneel ingericht moet zijn.

InteriorWorks helpt graag bij het maken van de juiste aanpak. Bij projectinrichting kijken wij dan ook altijd eerst naar de wensen en behoeften van de klant zijn. Onze interieurfilosofie is hierbij leidend, deze bestaat uit de combinatie van de drie pijlers: Company ID, Human Factor en Project Efficiency. Deze combinatie is de sleutel tot een succesvol en werkend interieur.

Ben jij op zoek naar een speciaal type interieur? Of kun je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van de juiste meubels en accessoires voor projectinrichting? Neem dan contact op met onze projectinrichters. InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de horeca-, kantoor-, educatie- en zorgbranche. Daarnaast zijn wij officiële dealer van 200+ designmerken en dus hebben wij een breed assortiment om uit te kiezen, een deel hiervan kun je online bekijken. Mooie bijkomstigheid, op basis van grote aantallen kunnen wij scherpe offertes aanbieden. Lees hier meer over onze werkwijze bij projectinrichting of neem direct contact met ons op via: 020 635 24 40 of contactformulier.