IW IW
interieur_openbare_ruimtes_moodboard_interiorworks

Grote lege gangen, sfeerloze ruimtes, noem het maar op. Zo tover je ze om in sfeervolle nuttige ruimtes.

Interieurtips | Openbare ruimtes

Geschreven door InteriorWorks op 24 december 2017

5 x interieurtips om openbare ruimtes functioneel in te zetten

In kantoren, scholen, universiteiten en hotels kom je veel (openbare) ruimtes tegen die op het eerste gezicht misschien wat onhandig, niet functioneel en ongezellig overkomen. Wat ons betreft zonde omdat deze ‘nutteloze’ ruimtes heel gemakkelijk om te zetten zijn naar functionele ruimtes.

Denk aan de ontvangstruimte, een koffiehoek, een vergaderruimte, studieruimte, de mediatheek en gangen. Hoe richt je deze ruimtes in zodat ze ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden? InteriorWorks deelt hieronder 5 interieurtips.

Mocht je na het lezen van onze interieurtips meer informatie willen ontvangen, vragen hebben of graag eens een keer willen praten met één van onze projectinrichters kan dit natuurlijk. Neem dan vrijblijvend contact met ons op via contactformulier of 020-6352440.

Interieurtip 1:  Een grote ruimte slim inrichten met akoestische meubelstukken

Maak gebruik van al die ruimte! Maak van een grote ruimte meerdere kleine functionele ruimtes. Creëer in no-time een stilte ruimte door werkplekken af te schermen met akoestische en decoratieve scheidingswanden. Of maak diverse zithoekjes waar men zich even kan terug trekken. Plaats aan de ene kant een grote bank en in de andere hoek en paar aangename wegzak fauteuils met een akoestische functie.

interieur_openbare_ruimtes_akoestisch_meubulair

Interieurtip 2: Van grote open ruimte naar multifunctionele ruimte

Een ruimte kan meerdere functies hebben. Neem nu de lobby van een hotel. Hier kom je om in te checken, maar je kunt er ook een kopje koffie drinken, de krant lezen of een paar uurtjes werken in een rustig hoekje. Richt de ruimte zo in dat het meerdere doelen krijgt. Zo zal deze ook vaker gebruikt worden. Neem nu het restaurant. Tijdens de lunchpauze loopt men hier af en aan voor een welverdiend half uurtje eten, maar verder wordt er vrij weinig gebruik van gemaakt. Geef het bedrijfsrestaurant of de schoolkantine een extra functie door informele werkplekken of comfortabele hoekjes te creëren. Even wat rust nodig? Of een andere omgeving? Die flexplek in de kantine (inclusief een kopje koffie) kan wonderen doen. Een mooi voorbeeld hiervan is de bedrijfskantine van Zoover, één van onze projecten. Bekijk de foto hieronder of klik hier naar de projectpagina.

interieur_openbare_ruimtes_multifunctionele_ruimte

Interieurtip 3: Maak gebruik van die grote lege gangen

De gangen zijn er toch, je kunt ze dan maar beter goed gebruiken. Wij schreven eerder ook al over de vele mogelijkheden die een gang kan bieden (klik hier om dat blog te lezen). Van stilte werkplek tot koffiecorner… een gang kan vele doelen hebben. Zo kun je op de foto’s hieronder zien dat de openbare ruimtes van de Erasmus Universiteit deels ingezet zijn als studiewerkplekken. Plaats lange werktafels, comfortabele stoelen en zorg voor voldoende licht. Mooie bijkomstigheid: ontmoeten en vergaderen in een gang zorgt voor rust en minder drukte op de werkvloer.

interieur_openbare_ruimte_invulling_gangen_erasmus_universiteit

Interieurtip 4: Van groot, leeg en saai naar sfeervol, comfortabel en gezellig

Kleed de ruimte aan. Gebruik kleuren, varieer in materialen en gebruik accessoires om de ruimte zo aangenaam mogelijk te maken. Hang een klok in een openbare ruimte, mooie lampen, zet er planten of een bos bloemen neer en ga voor kunst aan de muur. Een kleurrijke speelse bank zoals de Rhyme van naughtone fleurt de lobby van een kantorenpand al snel op. Plaats er wat salontafeltjes bij, wat leuke stoelen en maak het af met een opvallende lamp. Mensen zullen meer gebruik maken van een ruimte waarbij er nagedacht is over het interieur. Ook studiewerkplekken en vergaderruimtes kunnen sfeervoller ingericht worden met een aantal kleine details. Wat dacht je van een gekleurd whiteboard, opvallende jassenhaken en fijne gadgets als een tafel met een ingebouwd oplaadpunt voor je telefoon?

interieur_openbare_ruimte_invulling_gezellig_kleurrijk

Interieurtip 5: laat je adviseren door de projectinrichters van InteriorWorks

Je weet misschien wel wat je allemaal nodig hebt en hoe je een ruimte aangenaam inricht. Maar toch blijkt het in de praktijk lastiger om alles zo op elkaar af te stemmen dat het echt klopt. Gelukkig kun je dan project- en interieurinrichters inschakelen zoals die van InteriorWorks. InteriorWorks geeft interieurtips en advies op maat binnen de horeca, office, educatie en zorgbranche. Neem contact met ons op via contactformulier of telefonisch op 020-6352440.