IW IW
interieurtips_sfeerverlichting_blog_header_interiorworks

Interieurtips | sfeerverlichting

Geschreven door InteriorWorks op 15 december 2016

Sfeerverlichting die het verschil maakt

De winter is het seizoen bij uitstek om lekker binnen te blijven. En dat doen we dan ook met zijn allen. We brengen avonden door op de bank met een boek of filmpje, we gaan lekker lang tafelen met vrienden en familie en blijven (als het even kan) langer in bed liggen. De fiets wordt vaker ingeruild door het openbaar vervoer of de auto en ook de wandeling tijdens de pauze wordt geskipt. De winter: you love it or you hate it.

Interieur heeft invloed op het functioneren

In welke categorie je ook valt, het kan altijd leuker of verdraagzamer. Niet alleen thuis, maar juist ook op de werkvloer en andere ruimtes waar wij samenkomen. De inrichting heeft namelijk direct en indirect impact op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Daarom geven wij verschillende interieurtips om de wachtkamer, kantoorruimte, hotelkamer, lobby of het restaurant tot in de puntjes te verzorgen. Het zijn immers de details die het verschil maken.

Wat heb je dan precies nodig voor de finishing touch? Nou, eigenlijk niet eens zo veel. Die mooie tafel wordt nog mooier met een mooie vaas met bloemen, een kandelaar of een kunstobject. De zithoek nodigt nog meer uit als je er een vloerkleed neerlegt en hier en daar wat kussens op de bank. Maar hoe mooi het design meubilair en de accessoires ook zijn... het geheel is pas echt af met de juiste sfeerverlichting. Bekijk hieronder onze interieurtips voor sfeerverlichting die het verschil maakt. Of het nu gaat om een licht, donker, industrieel of romantisch interieur... er is genoeg keuze. Benieuwd naar de rest van onze collectie? Bekijk de hele lampencollectie online of neem contact met ons op voor een advies op maat.

Sfeerverlichting: een licht interieur kan veel hebben

In een licht interieur kun je alle kanten op qua verlichting. Van aanwezige vloerlampen tot subtiele muurlampen en opvallende tafellampen. Blijf in de stijl van de ruimte of ga juist helemaal het boekje te buiten met andere kleuren en stijlen. Dat maakt de inrichting juist lekker speels en dat roept vrolijke gevoelens op.

interieurtips_sfeerverlichting_blog_licht_groot_interiorworks

Interieurtip: een warme, sfeervolle lamp doet het altijd goed

Warme, sfeervolle lampen met een koperen, gouden of messing lampenkap misstaan wat ons betreft nergens. Pas het toe in een restaurant, hotelkamer of kantoor en je zult zien dat de ruimte direct sfeervoller is. Ook donker en bewerkt glas geven een bijzonder warm effect aan de ruimte. Het licht straalt rustig de ruimte in wat zorgt voor een kalm effect.

Interieurtip: zwart is stijlvol & stoer

Donkere lampen kunnen zowel in een donker als licht interieur en zijn, misschien onverwacht, ontzettend sfeervol. Neem nu de Pharaoh hanglamp van Lightyears (nummer 4). De lampenkap werkt als een soort spiegel en neemt de hele ruimte in zich op, maar op het moment van aanzetten wordt iedereen verrast door de schoonheid van binnen. Zo ook de Rabbit tafellamp van Moooi (nummer 1): stijlvol, stoer, misschien een tikkeltje kitsch maar bovenal met een knipoog naar de buitenwereld.

interieurtips_sfeerverlichting_blog_zwart_warm_groot_interiorworks

Interieurtips: aanwezige lampen versterken de industriële inrichting

In een industriële inrichting kan en mag er veel! Ga voor strak en subtiel om de verschillen te benadrukken of ga juist voor groot, groter grootst voor een extremer effect. De Aurora hanglampen van JSPR lijken niet alleen gigantisch, dat zijn ze ook. Maar als je de verschillende maten combineert en ze letterlijk schots en scheef aan een hoog plafond hangt geeft dat een speels en verrassend effect. Deze lampen zijn geweldig in grote ruimtes als een restaurant of een lobby van een hotel. En wat dacht je er van om deze lampen in een conferentiezaal te hangen? Weer eens wat anders dan de standaard saaie inrichting, toch?

Meer inspiratie nodig? Of ben je op zoek naar grote aantallen voor de inrichting van een restaurant, hotel of werkomgeving? Neem dan contact op met een van onze projectinrichters via: contactformulier of telefonisch op 020-2358560.

interieur_sfeerverlichting_industrieel_aanwezig