IW IW
interieurtrends_bloom_moodboard_moooi_kek_natuur

Interieurtrend 2017: Make your interior bloom!

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

Haal de natuur naar binnen

Op de Salone del Mobile zagen wij weer veel planten terugkomen in de showrooms. De trend om het interieur op te fleuren met groene planten is dus nog volop aanwezig. Wij zijn fan van deze trend en hopen stiekem dat hij nog jaren blijft hangen. Naast echte planten, kun je de natuur natuurlijk ook naar binnen halen met meubilair. Een paar voordelen hiervan: ze hebben minder aandacht nodig dan planten, ze hebben geen water nodig en ze hoeven niet opgepot te worden. Nu kunnen planten natuurlijk lang mee gaan, als je ze goed verzorgt, maar van designmeubilair ben je verzekerd van een duurzaam bestaan. Daarnaast krijg je, indien nodig, een goede service. Dus heb jij geen groene vingers? Lees dan snel verder. Wij delen namelijk allerlei tips om de natuur naar binnen te halen inclusief tips over meubels met organische vormen, vloeiende lijnen en het gebruik van natuurlijke kleuren.

Organische vormen en vloeiende lijnen

Een groen interieur is niet per definitie een interieur dat vol staat met planten en bloemen. Ook hoeft de kleur groen niet overal in terug te komen. Door meubels te gebruiken die doen denken aan de natuur, zoals meubilair met organische vormen en vloeiende lijnen, haal je de natuurlijke rust ook naar binnen. De Dear Ingo hanglamp is hier een Moooi voorbeeld van. Deze lamp heeft iets weg van een spin en is met zijn 16 instelbare poten een echte duizendpoot. Wil je het iets subtieler houden? Ga dan voor de Vitra Sunburst klok. Deze haalt het zonnetje in huis, kantoor, winkel en iedere andere ruimte waar je hemt neer hangt.

Gebruik natuurlijke kleuren in het interieur

Wist jij dat een kleur gevoelens en emoties op kan roepen? Groen staat bijvoorbeeld voor groei en heeft ontspannende werking terwijl bruin als warm en stijlvol wordt ervaren. Geel is natuurlijk de kleur van de zon en staat dan ook gelijk aan warmte, licht, vrolijkheid en energie. Grijs is daarentegen een neutrale kleur en is juist hierdoor geschikt om te combineren met andere kleuren. Eigenlijk is over iedere kleur wel wat te zeggen, of je er nu bepaalde emoties mee op wekt of herinneringen. Bij de inrichting van een ruimte kijken wij dan ook eerst naar wat voor doel de ruimte heeft, wat men wil uitstralen en wie de ruimte gaat gebruiken. Op basis daarvan kijken wij wat het beste werkt voor de inrichting van een kantoorruimte, winkelruimte of het café.

Mix & match

Naast het combineren van kleuren zweert onze interieuradviseur Natasja bij het mixen en matchen van printjes. Zet de bloemige Nest sofa van Moooi juist voor dat geweldige tropische behang van Kek Amsterdam dat te zien is op het moodboard. Prints uit de natuur hoeven niet geheel op elkaar aan te sluiten, de tegenstrijdigheid zorgt juist voor een spannend geheeld. Wil je het toch iets rustiger houden? Combineer een print dan met een product van een natuurlijk materiaal. Zet een grijze of lichthouten kruk voor het behang en waan jezelf op een tropisch eiland.

Wij hebben het nu alleen nog maar gehad over de natuur naar binnen halen, maar het voorjaar staat ook weer bijna voor de deur. Dat betekend dat we weer lekker naar buiten kunnen. Het tuininterieur is dan ook net zo belangrijk. Je kunt niet vroeg genoeg inspiratie op doen, toch? Klik hier voor het online assortiment aan buitenmeubilair.

Interieuradvies nodig? Vraag het InteriorWorks

De conclusie van het verhaal? Interieurtrend of niet, om de natuur naar binnen te halen hoef je niet daadwerkelijk de hele ruimte vol te zetten met planten. Combineer natuurlijke kleuren met natuurlijke materialen en meubels met organische vormen. Wil je graag advies ontvangen? Onze interieuradviseurs denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via: contactformulier