IW IW
header_interieurtrends_horeca_industrieel_blog_interiorworks

Interieurtrends 2017 | een industriële horeca inrichting

Geschreven door InteriorWorks op 22 december 2017

Een industriële horeca inrichting

Je kunt er echt niet meer omheen, industrieel is hipper dan hip. Mocht dit het moment zijn dat je een hotel, restaurant of café wilt openen of verbouwen, komt dat goed uit. Wij geven namelijk allerlei tips en trucs voor een industriële horeca inrichting. Waarom je voor een industrieel interieur moet gaan? Laten we beginnen met: niets moet, alles mag. Maar het is wel gebleken dat deze stijl in de smaak valt bij heel veel mensen. Daarnaast combineert het prima met andere stijlen. Bestaand meubilair hoeft dus niet per se vervangen te worden. Een ander voordeel: industrieel = rauw. Heeft de ruimte een betonnen vloer? Ons advies: niets meer aan doen. Hetzelfde geldt voor baksteenmuren. Is het plafond niet afgewerkt? No worries… er zijn mensen die tegen betaling het plafond eruit laten slopen. Mocht je na het lezen van dit blog nog meer advies willen ontvangen, dan kun je altijd terecht bij onze interieuradviseurs.

Interieurstylist Martijn: "Een industriële horeca inrichting kan ook warm en gezellig zijn"

Beton en baksteen zijn typerend voor een industrieel interieur. Maar met alleen beton en baksteen zijn we er nog niet. Bij een industriële horeca inrichting kunnen industriële elementen als metaal en staal niet missen. Kies voor een aantal grote items zoals een grote tafel met metalen onderstel en stalen kasten. Of ga voor een subtielere look met stoelen en bijzettafels die industriële details hebben. Versterk deze elementen door accessoires met dezelfde uitstraling te gebruiken zoals metalen objecten en donkere fotolijsten. Beton, baksteen, metaal, staal… allemaal stoere materialen die ook voor een koude en kille sfeer kunnen zorgen. Door ze te combineren met hout en leder krijg je een warmere uitstraling. Vind je de industriële look wel leuk, maar mag het allemaal wat stijlvoller? Ga dan voor de industrieel chique look. Door materialen als goud, brons en hout toe te voegen krijgt het stoere horeca interieur een stijlvolle en luxere uitstraling.

Van fabriekslamp naar stijlvolle industriële lampen

Industriële fabriekslampen zie je tegenwoordig overal. Wat ons betreft reden genoeg om het anders te doen. We blijven in dezelfde sfeer, maar kiezen lampen uit met een zachtere uitstraling. Zo gebruikt onze interieurstylist in het moodboard lampen van Tom Dixon. Deze ogen industrieel, maar zijn door hun vrouwelijke vormen en kleuren ook stijlvol. “Door dit soort lampen toe te voegen oogt het gehele interieur gelijk een stuk minder kil”, aldus Martijn Ensink. In het moodboard komt de betonnen look duidelijk naar voren, maar toch oogt de ruimte gezellig en sfeervol. Dit komt doordat er meubilair en accessoires met warme kleuren zijn gebruikt. Zoals de hoge en lage krukken van House Doctor en de lampen uit de Beat collectie van Tom Dixon. Het geheel is aangevuld met zwarte basisstukken zoals de lage tafel van HAY en de krukken van Andreu World aan de bar. Drankje iemand? Wij zeggen in ieder geval: proost op de industrieel chique horeca inrichting!

Advies nodig bij het inrichten van een horeca onderneming?

Onze projectinrichters en interieuradviseurs denken graag mee over de mogelijkheden. Wij hebben veel ervaring met het inrichten van hotels, restaurants en cafés. Neem contact op via contactformulier of telefonisch via 020 - 2358560.