IW IW
interieurtrends_interiorworks_moodboard_trends

Interieurtrends 2017

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

Deze trends kun je verwachten in 2017

De Salone Del Mobile ligt alweer een week achter ons, tijd om de optelsom te maken en te bekijken waar onze leveranciers ons mee gaan verrassen dit jaar. Althans verrassen, wij hebben de nieuwste ontwerpen natuurlijk al gezien, maar wij geven jou ook graag een kijkje tussen de nieuwste design producten. Daarnaast zagen wij op de Salone verschillende trends voorbij komen die wij graag met jou delen. Sommige kennen we al een tijdje, andere zijn nieuw en weer andere lijken terug van weggeweest. Hieronder zie je een greep uit het aanbod voor het komende jaar, delen wij de nieuwste trends en vertellen wij jou naar welke productlanceringen wij uitkijken.

Terug van weggeweest: jaren 60/70 kleurenpallet

Het lijkt erop dat vele ontwerpers inspiratie hebben gehaald uit de jaren 60 en 70. Zo zagen wij onder andere bij SancalZanotta en Pedrali het typische kleurenpallet (aardse kleuren gecombineerd met felle gele en oranje kleuren) uit de jaren 60 en 70 terugkomen. Voor de gene die dit pallet iets te ‘over the top’ vindt, dit felle kleurenpalet leent zich ook heel goed voor lichte, rustige interieurs die wel iets van kleur kunnen gebruiken. Deze trend kan dus heel goed toegepast worden in de nog altijd populaire strakke Scandinavische interieurs.

Zichtbaar op het moadboard hieronder: 1. Sancal showroom | 2. Zanotta showroom | 3. Pedrali showroom.

interieurtrends_moodboard_jaren60_kleuren

Van warm en donker naar rustige en lichte pastelkleuren

Natuurlijk is niet alles oranje, geel, rood en bruin… zo zagen wij ook veel pastelkleuren op de beurs. De warme en donkere kleuren die de afgelopen jaren veel aanwezig waren zijn ingeruild voor kleuren als zachtroze, lichtblauw, lichtgroen en lichtgrijs. Deze kleuren matchen eigenlijk in ieder interieur. Het geeft de werkvloer een rustige en fijne sfeer, de winkel een stijlvolle uitstraling en het restaurant of hotel voelt als een plek waar men welkom is ongeacht de reden van bezoek.

Producten op het moodboard hieronder: 1. Leafo fauteuil - Jaime Hayon voor Arflex | 2. Low Tide and High Tide - FOKlab voor Gelderland | 3. Een deel van de Arper stand | 4. Aleta collectie - Jaime Hayon voor Viccarbe | 5. Een deel van de Muuto showroom.

interieurtrends_moodboard_pastelkleuren

Natuur-lijk blijft zij nog even hangen

Natuurlijke materialen, organische vormen en groene planten mogen ook aankomend jaar gewoon blijven. Het maakt niet uit welk type interieur er ingericht moet worden of welke trend er gevolgd wordt, groen doet het altijd goed. Net als het gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. Zo zagen wij weer een heleboel nieuwe houten stoelen voorbijkomen, maar ook een golden oldie die opnieuw is uitgebracht: de Result Chair van Friso Kramer en Wim Rietveld. De natuur was ook in de showroom van Moooi goed vertegenwoordigd. Van de Perch Tree vogellampen en container tafel met Eden Queen bekleding tot aan de prachtige foto’s van reusachtige insecten aan de muren.

Producten op het moodboard hieronder: 1. Result Chair van HAY | 2. De Nym collectie van Pedrali | 3. Osso stoel van Mattiazzi door Ronan & Erwean Bouroullec | 4. 5. 6. Een greep uit de showroom van 'Hotel Moooi'.

interieurtrends_salone_del_mobile_natuur

Producten waar wij naar uitkijken

Er komen veel nieuwe producten aan die zeer geschikt zijn voor de branches waarin wij werken. Zo komt Zeitraum met twee nieuwe houten krukken, de Sit Bar en Nonoto. De Sit Bar heeft een opvallende verschijning, de voor- en achterpoten zijn namelijk niet aan elkaar verbonden, en zal het goed doen in de hotelbar, maar ook aan een hoge vergader- of restauranttafel.

Andere producten die wij het aankomende jaar veel denken te gaan toepassen binnen de projectinrichting zijn de vele comfortabele fauteuils en banken. Niet alleen qua uiterlijk maar ook zeker vanwege het functionele ontwerp. Zanotta presenteerde Judy (5), een moderne fauteuil met een losse rugleuning waardoor hij extra gemakkelijk zit. Sancal komt daarentegen met een kleine versie van de oh zo populaire én comfortabele Tortuga fauteuil en Moroso komt met een ‘tête-à-tête sofa’, genaamd Josephine (4). Allen kunnen goed toegepast worden binnen de horeca en andere openbare ruimtes zoals een wachtruimte of informele overlegplek.

Op het gebied van kantoormeubilair staat ‘samenwerken’ het komende jaar centraal. Zo stond Zeitraum met een modulaire connecting table op de beurs en ook Alki (2) en Arper komen met nieuwe werktafels. Ook wordt de grens tussen kantoormeubilair en meubilair voor de horeca en thuis steeds kleiner. De Catifa Up (3), een ontwerp van Arper, is een vergaderstoel/bureaustoel die een eenvoudig ontwerp heeft, verrassend veel kan en daardoor voor vele doelen gebruikt kan worden. Ook Zuma (1), een ontwerp van Artiflex, is oorspronkelijk ontworpen voor de kantoorbranche, maar is ruim inzetbaar vanwege het ergonomische zitcomfort en de optionele lage rugleuning. Vitra komt daarnaast met twee fijne toevoegingen op bestaande collecties die interessant zijn voor de projectinrichting, zoals de Soft shell side chair en een gestoffeerde versie van de Standard SR chair van Vitra. De Cila van Arper staat ook hoog op ons 'hier kijken we écht naar uit' lijstje.

Producten zichtbaar op het moadboard hieronder: 1. Zuma van Artiflex | 2. Heldu van Alki | 3. Catifa Up van Arper | 4. Josephine van Moroso | 5. Judy van Zanotta.

interieurtrends_moodboard_artiflex_alki_arper_moroso_zanotta

To much to handle?

Ja, het is een heleboel informatie… en het is nog niet eens alles. Gelukkig houden wij de lanceringen van alle nieuwe producten goed in de gaten. Wij adviseren je dan ook om de website goed in de gaten te houden of door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Zo ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, de laatste trends en ben je altijd voorzien van inspiratie.

Heb je een vraag over één van deze nieuwe producten? Wil je alvast een offerte aanvragen of meer weten over één van onze leveranciers? Neem dan gerust contact op met onze projectinrichters. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereikbaar via: contactformulier of 020 635 24 40.

Pas de nieuwste trends direct toe in het interieur

Het moodboard hieronder is onze interpretatie van de nieuwe trends op het interieur. Het verschil, de producten die hieronder getoond zijn, zijn reeds gelanceerd en dus ook direct beschikbaar. Klik door naar het Interior Lookbook om de nieuwste trends direct toe te passen in het interieur.