IW IW
header_interiorworks_in_het_nieuws_blog

InteriorWorks in het nieuws

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

Artikelen over Interiorworks

Naar aanleiding van onze naamswijziging zijn er diverse (online) publicaties geweest Hieronder lees je het gehele artikel dat geplaatst is op onder andere Office Nieuws en Interieurouwonline.nl.

InteriorWorks startte in 2004 als franchiseonderneming, groeide daarna zelfstandig door naar officeDOCK Projectinrichters BV en heeft sinds 31 maart haar naam officieel gewijzigd in InteriorWorks. Natuurlijke groei zorgde ervoor dat de naam officeDOCK de lading niet meer voldoende dekte.

Breder dan puur kantoor

“Onze merken en leveranciers zijn veel breder inzetbaar dan puur kantoor”, aldus Jeroen Mittelmeijer, mede-eigenaar. “Wij zijn door de jaren heen meegegroeid met de architecten met wie we veel samenwerken en gingen zo bijvoorbeeld steeds meer werken voor de hospitality-branche. Keer op keer hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden; de naamswijziging in InteriorWorks is een logische stap die aansluit bij de vraag vanuit de branche.”

De happiness-factor bij interiorWorks

De happiness-factor staat bij elk interieur hoog in het vaandel. InteriorWorks streeft naar een interieur dat de gebruiker centraal plaatst. Want hoe gelukkiger de gebruiker, hoe hoger de productiviteit en hoe lager het ziekteverzuim. “Wij creëren graag een (werk)plek die voelt als thuiskomen”, aldus André Mulder, mede-eigenaar. “Waar beweging gestimuleerd wordt en waar een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Het interieur is allang niet meer een sausje, maar een belevenis.”

De interieurfilosofie van InteriorWorks is uniek in haar soort. Er wordt gewerkt aan de hand van drie pijlers: ‘Company ID’, ‘Human Factor’ en ‘Project Efficiency’. Met Company ID wordt door de juiste vragen te stellen geanalyseerd wat de kernwaarden van de organisatie zijn, hoe een organisatie werkt en wil werken. Dit doen zij door middel van tools zoals een mood check en een inventarisatieprogramma. Op basis hiervan gaat InteriorWorks op zoek naar de juiste aanpak. Met de pijler Human Factor wordt vervolgens gezocht naar de beste balans tussen bedrijfsefficiëntie en een veilige, gezonde, leuke en duurzaam ingerichte omgeving. Onder de pijler Project Efficiency leveren zij inspirerende, representatieve kwaliteitsprojectinrichting tegen ieder budget en wanneer het de klant uitkomt.

De reality check voor een architect

Elk project is een cocreatie samen met een architect waarbij vanuit een look & feel of technisch kader een passend voorstel wordt gedaan. Interieurarchitecten krijgen 100 procent creatieve vrijheid: “Bedenk maar wat je zou willen ‒ wij maken het wel”. Schetsen en ontwerpen vanaf de tekentafel kunnen op deze manier vrijwel een-op-een in real life nagemaakt worden binnen de eigen werkplaats. De sterke relatie met de leveranciers zorgt ervoor dat ze merkonafhankelijk kunnen opereren, waardoor elk concept vertaald kan worden naar de specifieke wensen van de klant. Voor Google verzorgden zij zo een kantoorinrichting met 60-70 procent gerecyclede en geüpcyclede meubels. “De klant staat centraal bij InteriorWorks, ons professionele team zorgt dan ook altijd voor een vlekkeloze projectafhandeling’’, aldus Chantal Mittelmeijer – Gomez Muñoz, mede-eigenaar.