IW IW
investeren_duurzame_meubels_interiorworks_blog

Investeren in duurzame meubels

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

Deze maand staat in het teken van ‘wie goed doet, die goed ontmoet’. Investeer in duurzaam design meubilair en draag op kantoor, of iedere andere ruimte, een steentje bij aan het milieu. Daarnaast staat de kleur groen helemaal niet verkeerd, het frist de hele ruimte op. In dit blog vertellen wij jou waaorm je moet investeren in een duurzaam interieur, maar voordat we hier antwoord op kunnen geven moeten wij eigenlijk eerst weten wat het precies is. Dus daar beginnen we mee.

Wat zijn duurzame meubels?

In de Van Dale vinden wij de volgende betekenis van het woord ‘duurzaam’:

duur·zaam: 1) lang durend; 2) weinig aan slijtage of bederf onderhevig; 3) het milieu weinig belastend.

Kortom, bij duurzaam meubilair moet je denken aan meubels die lang mee gaan, die niet snel slijten en die relatief milieuvriendelijk en grondstofbesparend zijn.

Duurzame meubels zijn dan ook vaak gemaakt van recyclebaar materiaal, van hergebruikt materiaal of ze zijn zo gemaakt dat het de natuur zo min mogelijk belast. Fair trade en tweede hands meubilair vallen ook onder duurzaam meubilair.

Naast producten met een duurzame productie kun je dus ook kijken naar de verwachte levensduur van een product. Hierbij spelen een aantal factoren een rol, zoals het materiaal en hoe intensief het gebruikt zal worden. Design meubilair is vaak duurzaam geproduceerd en heeft een lange levensduur. Design meubels bieden dus kwaliteit en garantie op de langere termijn. Wat ons betreft de investering meer dan waard.

Hoe stel je een duurzaam interieur samen?

Om te beginnen adviseren wij jou te kijken naar de meubels die je al hebt. Er is vast nog wel iets dat een tweede leven kan krijgen. Soms heeft het meubelstuk gewoon een update nodig. Pimp it up en hij kan er weer jaren tegenaan. Dus geef die houten tafel een goede lik verf (biologisch afbreekbaar natuurlijk, dan ben je écht goed bezig ;) ) en die fijn zittende fauteuil een nieuw jasje in de vorm van nieuwe bekleding. Nadat je een selectie hebt gemaakt uit het bestaande meubilair kijk je wat er nog nodig is. Heb je de optelsom gemaakt? Ga dan gericht op zoek naar duurzame producten.

Duurzame designmerken

Op InteriorWorks.nl bieden wij vele duurzame designmerken aan. Denk hierbij aan merken als:

&traditionDrenteaGirsbergerHAYPalauHaworth, VepaKartellVitraen HÅG.

Al deze merken bieden duurzame meubels die gemaakt zijn om lang mee te gaan en als het even kan daarna ook nog een tweede leven te kunnen krijgen als second life product of gerecycled product.

Duurzaam ontwikkelde design producten

Voor diegene die het begrip ‘duurzaam’ in hetzelfde rijtje plaatsen als ‘geitenwollensokken’

Zoals je in het moodboard ziet zijn al deze duurzame ontwerpen een lust voor het oog en is er niets saais, oubolligs of sufs aan. Zeker niet wanneer je bedenkt dat bijna alle producten in het moodboard gemaakt zijn van restafval.

De Loft vergadertafel van Drentea is gemaakt van 100% recyclebare grondstoffen zoals plaatstaal, bio-based materialen en FSC® of PEFC hout. Van plastic fles naar design stoel; De Vorm LJ PET Felt serie is de oplossing voor een duurzaam interieur. Dat geldt ook voor de Humanscale Diffrient Smart gemaakt van afval uit de oceaan. En waarom geen stoel van huishoudafval? Houe heeft dit slim aangepakt en de FALK stoel ontworpen, die gemaakt is van restafval uit huishoudens.

Dus, dit is waarom je moet investeren in een duurzaam interieur:

Als je investeert in meubilair met een lange levensduur, investeer je in het milieu. Uiteindelijk draagt dat ook bij aan de portemonnee (iets met goedkoop is duurkoop).

Mocht je na het lezen van dit blog meer willen weten over onze duurzame designmerken, designproducten of onze ideeën over ‘second life’ meubilair dan kun je ons van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot en met 17:00 uur bereiken via: contactformulier of 020 635 24 40.