IW IW
kleuradvies_interiorworks_moodboard_interiorworks

Kleuradvies voor de zomer

Geschreven door InteriorWorks op 24 december 2017

Zet die summer vibes om in creativiteit

Wij schreven eerder al een blog over het toepassen van natuurlijke vormen en kleuren in het interieur. Hier gaven wij onder andere advies over het toepassen van natuurlijke kleuren als groen en bruin. Deze kleuren verhogen namelijk de concentratie en werken ontspannend. Aangezien het volop zomer is weiden wij vandaag meer uit over zomerse kleuren als roze, geel en oranje.

Deze kleuren zien er niet alleen vrolijk uit, ze zorgen ook voor bepaalde (re)acties. Zo is er een kleur die samenwerking stimuleert, een die de creativiteit verhoogt en een die aanzet tot actie. Welke kleur precies waarbij hoort lees je hieronder.

Ook vertellen wij je in welke ruimte je de kleuren het beste kunt toepassen zodat je er het meeste uit kunt halen en geven wij voorbeelden uit de praktijk. Per kleur vind je een foto van het interieur van een bedrijf waarbij wij het meubilair hebben geleverd. Je ziet dan ook dat het gebruik van kleuren helemaal niet heftig hoeft te zijn en ook dat je soms flink kunt uitpakken. Mocht je meer willen weten over de projecten kun je hier klikken naar de projectoverzichtspagina.

De kleur roze stimuleert samenwerken

Roze is de kleur van de harmonie en stimuleert samenwerken. Of je het nu een vrouwelijke kleur vindt of niet, het zorgt ervoor dat je socialer wordt en je meer bewust bent van de mensen om je heen.  Wij adviseren om deze kleur toe te passen bij werkplekken waarbij samenwerking belangrijk is. Denk hierbij aan creatieve break-out rooms of vergaderruimtes. Op de foto hieronder zie je een creatieve vergaderruimte van de Gemeente Rotterdam. Ook hier zie je dat er veel roze tinten gebruikt zijn met als doel de gebruikers op het gemak te stellen en samenwerken te stimuleren.

kleuradvies_interiorworks_gemeente_rotterdam_kleurrijk

Gebruik geel in het interieur om creativiteit te stimuleren

De kleur geel zet aan tot werken, maar let op dat je geel slechts in kleine hoeveelheden toepast. Te veel geel kan namelijk ook schreeuwerig werken waardoor het op de zenuwen gaat werken. Dit gebeurt snel bij harde geeltinten als fluorgeel. Ons advies is om hier en daar een warm geel accent toe te voegen, dit stimuleert de creativiteit en daarnaast wordt men er blij van. Wat ons betreft kun je van beide niet genoeg hebben op kantoor… maar pas dus wel op met de hoeveelheid geel ;). Op onderstaande foto zie je een deel van de kantoorinrichting van Zoover en Weeronline waarbij een flink deel van de muur geel is gemaakt. Door de rest van de ruimte in te richten met natuurlijke en lichte kleuren wordt de gele kleur helemaal niet als heftig ervaren. Deze break-out room oogt fris en vrolijk en draagt zeker bij aan de creativiteit.

kleuradvies_interiorworks_zoover_creativiteit_geel

Oranje in het interieur zorgt voor actie

Oranje vraagt om actie. Het is een opvallende kleur die mensen aanzet om actie te ondernemen. Deze kleur wordt dan ook vaak in kantoorruimtes en winkels toegepast. Ook zie je de kleur oranje vaak terugkomen op websites, let er maar eens op. Deze positieve kleur is vrolijk en creëert enthousiasme.Ook op de Erasmus Universiteit is er veel gebruik gemaakt van kleuren, waaronder oranje. Natuurlijk geen gekke keuze, aangezien zij activiteit willen stimuleren onder de studenten.

kleuradvies_interiorworks_erasmus_universiteit

Hou de basis van het interieur neutraal

Combineer deze zomerse kleuren met natuurlijke kleuren en basiskleuren als wit en grijs. Deze kleuren staan voor eenvoud en zijn neutraal waardoor ze met vele kleuren te combineren zijn. Wit is een transparante kleur en staat voor openheid, terwijl het zakelijke grijs juist weer voor betrouwbaarheid staat. Ben niet bang om meerdere kleuren te combineren. Zoals je in het moodboard kunt zien gaan bovenstaande kleuren heel goed samen, zolang je de basis maar neutraal houdt en niet overdrijft met de hoeveelheid aan kleuren. De foto hieronder is een praktijkvoorbeeld van een project waar wij aan mee gewerkt hebben. Je ziet dat hier gebruik wordt gemaakt van diverse kleuren als groen en roze, maar het kantoorinterieur oogt absoluut niet druk of rommelig. Wil je meer weten over dit project? Klik dan hier naar de projectpagina van OVG Real Estate.

kleuradvies_interiorworks_neutrale_tinten_kantoor

Wil je meer kleuradvies ontvangen?

Kleuradvies? Interieuradvies? Onze interieuradviseurs geven allerlei soort advies. Wij zijn gespecialiseerd in het inrichten van interieurs. InteriorWorks voorziet vele kantoren en horecazaken van geschikt design meubilair maar richt ook schoolkantines en bedrijven in de zorg in. Met meer dan 200 designmerken in ons portfolio zijn wij er zeker van dat wij het juiste advies kunnen geven, inclusief scherpe offerte bij meerdere aantallen. Meer weten? Neem dan contact met ons op via: contactformulier of 020 635 24 40.