IW IW

3daysofdesign – De top 3 van exposities.

Geschreven door InteriorWorks op 15 juni 2023

Bij InteriorWorks steken we onze liefde voor nieuw design niet onder stoelen of banken. Om voor onze opdrachtgevers steeds weer verrassende interieurs samen te stellen blijven we graag geïnspireerd. Gingen we begin dit jaar naar Milaan, was het nu de beurt om de prachtige stad Kopenhagen te bezoeken. De komende weken blikken we 3 keer met je terug op 3 hoogtepunten van 3daysofdesign. Wij hebben de top 3 van exposities van 3 daysofdesign voor je uitgekozen. Lees je mee?

De stad als showroom. 

Dat deze stad lééft voor design merk je zelfs aan de mode, het eten en het straatbeeld. Het concept van 3daysofdesign is dan ook de stad als showroom. Geen groot beursgebouw, maar exposities verspreid over de hele stad in de showrooms van de merken zelf. Een echte meerwaarde! Zo fiets je door het prachtige Kopenhagen en dompel je je bij iedere tussenstop weer onder in een nieuwe wereld van design. 3daysofdesign zet zichzelf erg goed op de kaart, en deze 10e editie was drukker dan ooit!

Top 3 exposities

Met de stad als showroom zie je dat alle merken een hele eigen draai kunnen geven aan hun exposities. Welke merken zijn daarin het meest geslaagd, en hebben indruk gemaakt op het team van InteriorWorks? En waarom? We staan stil bij de top 3 exposities van dit jaar!

Fritz Hansen: Expressions of Character

Fritz Hansen

In de indrukwekkende kunsthal Charlottenborg hebben de meest invloedrijke namen uit de Deense designwereld in de schoolbanken gezeten. Het is hier dat Fritz Hansen ervoor heeft gekozen om meubilair tentoon te stellen alsof het een museum is. In een tentoonstelling word je als bezoeker meegenomen in basiselementen als vorm, materiaal, kleur en licht, en worden hedendaagse ontwerpers als Jaime Hayon, Cecilie Manz en KiBiSi verweven met vroege visionairs als Poul Kjærholm en Arne Jacobsen.

Eenmaal op de binnenplaats kunnen bezoekers ontspannen met heerlijke cocktails, en stond de mooie buitencollectie van Fritz Hansen uitgestald. Zo brengen ze kunst en design samen tot een museale totaalervaring, waar kennis en esthetiek hand in hand gaan. Daarom verdient Expressions of Character wat InteriorWorks betreft absoluut een plek in de top 3!

Audo House

Audo House Copenhagen

In 2018 zijn we met een team van architecten op bezoek geweest om de bouw/renovatie van Audo te bekijken. Om dat nu vijf jaar later in volle glorie te zien was voor ons echt een hoogtepunt. Als samenvoeging van verschillende merken (Menu, The Audo en byLassen) staat Audo nu voor een totaalconcept van openbare ruimte en showroom tegelijk.

Het idee: het Audo House is ingericht als functionele ruimte en esthetisch interieur tegelijk. In het pand van Audo vind je een restaurant, een café, een concept store, hotelkamers en zelfs vergaderruimtes en concentratiewerkplekken. En omdat alles in het interieur van Audo is, zie je het meubilair direct in de juiste context. Zo ervaar je direct hoe het is om heerlijk te dineren of hard te studeren in de mooie producten van Audo, en kun je belangrijke interieurbeslissingen laagdrempelig in de praktijk testen.

Gubi Showroom

Gubi showroom

De showroom van Gubi is net gerenoveerd, en toont de enorme breedte van haar aanbod. Van nieuwe ontwerpen tot heruitgegeven klassiekers van GamFratesi, Wikkelsø, Frattini en Tynell; op de 2.000 vierkante meter kijk je echt je ogen uit. De Gubi showroom bevindt zich in een oud pakhuis in een herontwikkeld en nieuw stadsdeel van Kopenhagen. Een indrukwekkende setting om de vele nieuwe producten van Gubi te bewonderen. Vanaf augustus kan de veelbelovende nieuwe collectie van Gubi worden besteld. En na vorige week kunnen we niet wachten op de nieuwe producten!

Exposities: een blik naar de toekomst

Met deze drie topexposities hebben we als projectinrichters goud in handen voor onze opdrachtgevers. Prachtig om te zien hoe de grote designers ons steeds weer weten te verrassen. Volgende week laten we je graag zien met welke meubels ze zichzelf wat ons betreft hebben overtroffen!