IW IW
vanmokum_ontbijt_frama_producten_presentatie

Ontbijtsessie met Vanmokum

Geschreven door InteriorWorks op 30 december 2019

Inspirerende ochtend over o.a. het designmerk Frama

De eerste ontbijtsessie in ons nieuwe kantoor is een feit. Dit deden wij samen met onze partner Vanmokum. Zo begon de regenachtige ochtend van donderdag 7 november goed met een inspirerend verhaal van Vanmokum. Het doel van deze ontbijtsessie was elkaar beter leren kennen, maar vooral meer te weten komen over de designmerken die Vanmokum distribueert - inmiddels zijn dit er al veertien. Een aantal van deze designmerken passen wij met liefde toe in onze interieurprojecten. Vandaar dat Taco Vis en Ronald van Hees -werkzaam bij Vanmokum- hier meer over kwamen toelichten. Met name het Deense merk Frama, dat nu ook te vinden is op onze webshop.

Een korte toelichting over Vanmokum

Het Amsterdamse Vanmokum distribueert in veertien designlabels en hun expertise is bij menig bedrijf bekend. Zo bestaat het team uit gemotiveerde en gedreven designliefhebbers. Dit blijkt wel uit de fijne samenwerking met het team, omdat zij altijd met volle overtuiging over hun merken vertellen. Het team zorgt ervoor dat het gehele proces van marketing tot distributie zelf kan worden uitgevoerd. Een aantal merken mogen zij tot hun eigen portfolio rekenen: Leff AmsterdamFramaGraypantsSoundSkinsDroog en Huygens. Voor deze merken voert Vanmokum nog twee extra processen uit, namelijk het ontwerp en de productontwikkeling. Voor merken als SelettiAy illuminatePabloNLXLPlumenBeija FlorJalo Helsinki en Stadler Form, fungeert Vanmokum als distributeur. Al met al zorgen ze ervoor dat het eindproduct succesvol in de handen van de eindgebruiker komt te liggen.

Frama als highlight

Al snel werden we door Vanmokum meegenomen naar het verhaal van Frama. Sinds 2015 is Vanmokum de distributeur van het Deense designlabel en groeit het merk met een hoog tempo. Zo werkt het merk zich langzamerhand op tot de top van de hoogstaande designmerken. Het succes van Frama hebben zij vooral te danken aan de sterke filosofie en de identiteit die zij doorvoeren in ieder product. Het recept dat zij hiervoor hanteren is een combinatie van natuurlijke materialen, stalen constructies in strakke lijnen met als top of mind duurzaamheid. Het resultaat van deze gemixte ingrediënten zijn een aantal noemenswaardige collecties:

  • Permanent Collection

De Permanent Collection spreekt tot de verbeelding en bestaat uit producten die tot de kern van Frama behoren. Ze zijn ontworpen door verschillende designers en architecten, maar bevatten wel de verfijnde, eenvoudige en tijdloze ingrediënten.

  • Studio Collection

De Studio Collection bestaat uit een serie vrijstaande keuken ontwerpen. Ieder meubel staat los van de muur of vloer en kan daarom makkelijk worden verplaatst. Ieder ontwerp is gebouwd op een metalen frame met poedercoating.

  • St. Pauls Collection

De St. Pauls Collection is geïnspireerd op de oude Deense St. Pauls apotheek in de historische buurt Nyboder in centraal Kopenhagen. De apotheek is nu onderdeel van de studio’s van Frama. In deze collectie probeert Frama het contrast tussen oud/nieuw en digitaal/analoog naar voren te brengen.

Deze collecties zijn natuurlijk de moeite waard om te presenteren. Daarom heeft Frama het creatieve concept ‘Frama Studio Stores’ bedacht. Dit houdt in dat designliefhebbers de producten in zeven verschillende steden – Kopenhagen, Stockholm, Oslo, Hamburg, New york, Parijs en Mexico- kunnen bewonderen. Dit zijn eigen opgezette studio’s allemaal in een andere stijl.

vanmokum_event_frama_lighting_highlight

Producten van Frama

Vervolgens werden de producten gepresenteerd die Vanmokum zelf had meegebracht. Het eerste product dat we te zien kregen was de T-lamp. Deze lamp heeft zijn naam te danken aan de vorm. De lamp is beschikbaar in stijlvol messing en steriel wit. Door het draai element kan de lamp in verschillende posities worden gebracht om zo lichteffecten te creëren.

Naast de T-lamp kregen werd de Eiffel lamp gepresenteerd. Deze dimbare ledlamp is door zijn eenvoud in combinatie met licht een stijlvolle toevoeging in het interieur. Zo bestaat de Eiffel uit een hang- en wandlamp met een enkel of dubbel geïntegreerde ledlamp.

Verder werd de populaire Adam stool geïntroduceerd. Dit eigentijdse item behoort zichtbaar tot de Permanent Collection door de verfijnde lijnen en het eenvoudige karakter. Deze stool omarmd de geschiedenis, lokale architectuur en gecultiveerde kleuren van de historische wijk Nyboder in Kopenhagen.

“Frama produceert zijn producten o.a. vanuit Nederland, wij kunnen daardoor een snelle levertijd van gemiddeld een week garanderen”, aldus Taco.

Meer dan alleen Frama

Naast het feit dat we kennis hadden gemaakt met het veelbelovende en prestigieuze merk Frama, waren we ook benieuwd naar Graypants. We passen de lampen van Graypants regelmatig toe in onze interieurprojecten. Daarom des te belangrijker om op de hoogte te zijn van het verhaal achter Graypants en de nieuwste producten. Graypants gelooft dat er in ieder product een verhaal schuil gaat, dat gaat over het proces en de emotie die mensen tijdens het ontwerp- en productieproces voelen. Ze investeren in innovatieve concepten waar de maker centraal staat en daarnaast moeten de producten een betekenisvolle bijdrage leveren aan de arbeidsmarkt. Graypants: “Onze producten zijn een uitbreiding van de mensen, de gezichten en de verhalen erachter”.

Vanmokum ontdekte dat het merk nog niet profileerde op de Europese markt en zag hier vervolgens kansen in. Zodoende heeft het team van Vanmokum met veel plezier het merk tot zich genomen en bestaat er sinds 2012 een Amsterdamse studio die het mogelijk maakt om vanuit Nederland het merk verder te distribueren.

De Chrona lampen collectie is een nieuwe lamp van Graypants waar wij zeer van onder de indruk waren. Chrona heeft de vorm van een schotel bestaande uit fijne structuren en vloeiende lijnen. De lamp is omhuld met een circkel van licht dat doet denken aan het heldere licht van sterren. Het fijne aan de Chrona collectie is dat de lamp uit verschillende afmetingen bestaat. Zo kun je de lamp als een sterrenhemel samenvoegen. De lamp is niet alleen als hanglamp ontworpen maar ook als wandlamp. Dit zorgt voor een heel ander effect.

vanmokum_event_graypants_lamp

Succesvolle ontbijtsessie

We mogen met zekerheid zeggen dat de ontbijtsessie met veel succes is afgerond. Het doel was om elkaar beter te leren kennen maar ook om kennis op te doen in de producten die Vanmokum aanbiedt. Dat is zeker gelukt! Bedankt Vanmokum voor jullie aanwezigheid en de aandacht die jullie ons gaven.