IW IW

De 5 ontwikkelingen die we steeds vaker terugzien op het kantoor van nu

Geschreven door InteriorWorks op 24 mei 2022

Het kantoor verandert constant; van de bouw tot het inrichten. Na twee jaar van hybride werken en met de huidige uitdagingen op het gebied van duurzaamheid, de impact op het milieu en het vervullen van alle openstaande vacatures, zijn die veranderingen in een stroomversnelling geraakt.

Als interieurspecialisten werken wij dag in dag uit aan kantoorprojecten en helpen wij bedrijven om op deze veranderingen in te spelen. Tijdens het samenwerken met architecten, bouwbedrijven en werkplek deskundigen zien we verschillende ontwikkelingen steeds vaker terug op het kantoor van nu.

Hieronder sommen wij de vijf ontwikkelingen van nu op. Lees snel verder.

Concentratiewerkplekken op het kantoor van Cognizant

1: Hybride werken

Je hebt de term de afgelopen twee jaar waarschijnlijk al vaker voorbij horen komen: hybride werken. Na de wereldwijde coronapandemie is de vraag naar een hybride werkomgeving groter dan ooit. Bedrijven laten hun medewerkers steeds vaker deels thuiswerken en zoeken naar een oplossing hoe ze daar hun kantoor het beste op in kunnen delen.

Op kantoor vraagt dit vervolgens om aanpassingen in het interieur. Denk hierbij aan flexibele werkplekken en speciale concentratiewerkplekken voor (online) meetings of een privé telefoontje. Na twee jaar lang video calls te hebben gehad, zal een groot deel van deze meetings namelijk online plaats blijven vinden.

Bij InteriorWorks zien we ook een stijging in aanvragen voor concentratiewerkplekken, in allerlei vormen. Denk hierbij aan de bekende belcellen voor dat snelle telefoontje, maar ook de grotere booths met een bureau voor één of meerdere personen. Ook een standaard werkplek met verhoogde tussenwandjes voor extra privacy wordt steeds populairder. Belangrijk bij al deze nieuwe werkplekken is de optie om ze makkelijk en snel te kunnen verplaatsen. Zo blijft de ruimte flexibel in te delen.

Benieuwd naar de verschillende mogelijkheden? Neem eens een kijkje op onze speciale website voor Concentratiewerkplekken. Onze interieurspecialisten denken graag met je mee om een werkomgeving te creëren waar iedereen zich kan concentreren.

Blog banner EVbox

Ontmoetingsplek op kantoor bij EVbox

2: Verbinding

Nu hybride werken steeds meer omarmd wordt, is het kantoor meer dan alleen maar een plek om te werken. De reis naar kantoor moet het waard zijn.

Bedrijven geven hun medewerkers steeds vaker de ruimte om thuiswerken te combineren met werken op kantoor. Verbinding is op dit moment extra belangrijk voor zowel de werkgever als medewerker, want hoe onderhoud je dat contact door middel van je interieur?

Verbinding is namelijk veel meer dan even niet met werk bezig zijn. Bedrijven spelen steeds meer op deze ontwikkeling in door iets unieks aan hun kantoor toe te voegen. Zo heeft tegenwoordig elk kantoor een tribune, een speciaal eet gedeelte en een lounge.

Zo wordt naast het aanbieden van bijvoorbeeld een sportabonnement, gratis lunch of uitjes het kantoor ook een reden om werknemers aan te trekken en te behouden.

Duurzame keuzes op het kantoor van Polestar.

3: Focus op gezondheid

Duurzaamheid, circulariteit, energieneutraal, gezondheid. Stuk voor stuk belangrijke thema's die tegenwoordig belangrijker zijn dan voorheen. Bedrijven houden hier ook steeds vaker met het inrichten of bouwen van een nieuw kantoor rekening mee.

Zo kiezen steeds meer bedrijven voor een (deels) refurbished kantoorinrichting of duurzame items van hoge kwaliteit. Kijk dus niet gek op als je op een bureaustoel zit die een tweede leven heeft gekregen of luncht aan een tafel met een blad die voorheen een hele andere functie heeft gehad, zoals deze gymzaalvloer tafel.

Al deze duurzame en doordachte keuzes van zowel grote als kleine organisaties, dragen bij aan een betere wereld en zorgen gelijk voor unieke keuzes in inrichting en aankleding. Daarnaast ziet een refurbished interieur er niet uit als een tweedehandsinterieur, wat medewerkers nog een extra stuk bewustwording geeft.

Huiskamer setting bij Onderlinge

4: Een tweede thuis

De gezelligheid keert terug op kantoor! Knusse hoekjes, warme kleuren en huiselijke items zorgen ervoor dat je niet meer de hele dag in een inspiratieloze omgeving hoeft te werken, maar je je thuis en op je gemak voelt.

Deze bepaalde gezelligheid creëren is wel een flinke uitdaging, want hoe haal je die huiselijke sfeer naar een grote (of kleine) ruimte met systeemplafonds? Daar komt de creativiteit van onze interieurspecialisten om de hoek kijken, die samen met jou meedenken.

Groene werkomgeving

Park Office showroom InteriorWorks

5: Groen, groen en nog meer groen

Kantoren worden steeds groener. En zulke groene kantoren zijn niet alleen goed voor de gezondheid en uitstraling van kantoor. Uit verschillende studies blijkt dat werknemers tot 15% productiever en minder gestrest zijn als ze groen vanaf hun werkplek zien. Dus hup, tijd voor planten!

Het onderhouden van zoveel groen schrikt nog wel vaak af, want wie gaat alles water geven? Er zijn gelukkig steeds meer oplossingen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Zo werken wij o.a. samen met HydroZorg, die frequent langskomen met een professioneel team om al het groen te verzorgen.

Ons Park Office is een mooi voorbeeld van een groen en gezond kantoor. In de InteriorWorks showroom in Amsterdam Noord vind je verschillende opstellingen en voorbeelden van hoe groen te verwerken is op kantoor. Kom eens langs om een kijkje te nemen!

Meer kantoor inspiratie

Deze vijf ontwikkelingen zijn een kleine greep uit wat je tegenwoordig steeds vaker terug ziet komen op kantoren. Met de interieur- en designbeurzen die dit jaar plaatsvinden volgt er nog veel meer inspiratie voor de kantoren en inrichting van de toekomst.

Houd onze blog en social media in de gaten, want daar delen we de hoogtepunten van de aankomende beurzen en nog veel meer inspiratie en trends.

Druk met de inrichting van een kantoor, benieuwd naar de producten van nu of wil jij ook met deze ontwikkelingen aan de slag? Neem dan gerust contact op met onze interieurspecialisten.

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 t/m 17.00 uur bereikbaar via 020 635 24 40 of het contactformulier.