IW IW
persbericht_interiorworks_chantal_jeroen

Persbericht

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

InteriorWorks maakt van elk zakelijk interieur een belevenis

Zakelijk interieur is méér dan alleen een verzameling van een aantal meubelstukken. Dat is de filosofie van InteriorWorks, specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs- en zorgbranche. InteriorWorks levert zakelijk interieur op maat en maakt van elke (kantoor)inrichting een belevenis. De afgelopen jaren hebben zij zichzelf bewezen bij aansprekende klanten als Google, INK Hotel en de Erasmus Universiteit.

De happiness-factor

De happiness-factor staat bij elk interieur hoog in het vaandel. InteriorWorks streeft naar een interieur dat de gebruiker centraal plaatst. Want hoe gelukkiger de gebruiker, hoe hoger de productiviteit en hoe lager het ziekteverzuim. “Wij creëren graag een (werk)plek die voelt als thuiskomen”, aldus André Mulder, mede-eigenaar. “Waar beweging gestimuleerd wordt en waar een gevoel van saamhorigheid ontstaat. Het interieur is allang niet meer een sausje, maar een belevenis.”

De interieurfilosofie van InteriorWorks is uniek in haar soort. Er wordt gewerkt aan de hand van drie pijlers: ‘Company ID’, ‘Human Factor’ en ‘Project Efficiency’. Met Company ID wordt door de juiste vragen te stellen geanalyseerd wat de kernwaarden van de organisatie zijn, hoe een organisatie werkt en wil werken. Dit doen zij door middel van tools zoals een mood check en een inventarisatieprogramma. Op basis hiervan gaat InteriorWorks op zoek naar de juiste aanpak. Met de pijler Human Factor wordt vervolgens gezocht naar de beste balans tussen bedrijfsefficiëntie en een veilige, gezonde, leuke en duurzaam ingerichte omgeving. Onder de pijler Project Efficiency leveren zij inspirerende, representatieve kwaliteitsprojectinrichting tegen ieder budget en wanneer het de klant uitkomt.

Keer op keer opnieuw uitvinden

InteriorWorks startte in 2004 als franchiseonderneming, groeide daarna zelfstandig door naar officeDOCK Projectinrichters BV en heeft sinds 31 maart haar naam officieel gewijzigd in InteriorWorks. Natuurlijke groei zorgde ervoor dat de naam officeDOCK de lading niet meer voldoende dekte. “Onze merken en leveranciers zijn veel breder inzetbaar dan puur kantoor”, aldus Jeroen Mittelmeijer, mede-eigenaar. “Wij zijn door de jaren heen meegegroeid met de architecten met wie we veel samenwerken en gingen zo bijvoorbeeld steeds meer werken voor de hospitality-branche. Keer op keer hebben wij onszelf opnieuw uitgevonden; de naamswijziging in InteriorWorks is een logische stap die aansluit bij de vraag vanuit de branche.”

De reality check voor een architect

Elk project is een cocreatie samen met een architect waarbij vanuit een look & feel of technisch kader een passend voorstel wordt gedaan. Interieurarchitecten krijgen 100 procent creatieve vrijheid: “Bedenk maar wat je zou willen ‒ wij maken het wel”. Schetsen en ontwerpen vanaf de tekentafel kunnen op deze manier vrijwel een-op-een in real life nagemaakt worden binnen de eigen werkplaats. De sterke relatie met de leveranciers zorgt ervoor dat ze merkonafhankelijk kunnen opereren, waardoor elk concept vertaald kan worden naar de specifieke wensen van de klant. Voor Google verzorgden zij zo een kantoorinrichting met 60-70 procent gere- en geüpcyclede meubels. “Een professioneel team zorgt voor een vlekkeloze projectafhandeling. De klant staat centraal en wordt door ons team altijd te woord gestaan’’, aldus Chantal Mittelmeijer - Gomez Muñoz, mede-eigenaar.