IW IW
salone_del_mobile_brera_design_district

Salone del Mobile Milano | Be the first to see the latest

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

Salone del Mobile | Milan Design Week

Onder het mom ‘be the first to see the latest’ vertrok InteriorWorks met 20 relaties naar Milaan voor de 56e editie van Salone del Mobile en de Design Week. Hier stonden nieuwe concepten, ontwerpen en indrukken op ons te wachten. Het waren drie inspirerende dagen waar wij graag meer over vertellen. Vandaag alvast een korte samenvatting van onze designavonturen.

Brera Design District

Eenmaal aangekomen in Milaan bezochten wij als eerst de kunstacademie (Accademia di Belle Areti de Brera) in Brera Design District. Hier waren wij onder andere uitgenodigd op het bijzondere ‘Mare Modular’. Ja, je leest het goed. Modular Lighting instruments had de showroom ingericht als een modulair strand. Na een korte presentatie, een hapje en een drankje vervolgden wij onze middag bij ‘Masterly The Dutch in Milano’. Hier werden wij verrast door het beste design en vakwerk dat Nederland te bieden heeft in het fascinerende Palazzo Francesco Turati. Andere inspirerende locaties die wij bezochten in Brera waren: het Fritz Hotel van Fritz Hansen met nieuwe ontwerpen van Jaime Hayon.

COS x Studio Swine

COS en Studio Swine presenteerde 'New Spring', een interactieve installatie met een prikkelende beleving. Wij moesten wel even wachten voordat we dit unieke kunststuk konden ervaren. Maar eenmaal binnen werden wij verrast door een installatie die geïnspireerd was op het Japanse Bloesem Festival en de sierlijke kroonluchters in Milanese paleizen. Het doel van deze installatie was het samenbrengen van mensen en het creëren van interactie. De bloesem kwam in de vorm van stickstof ballen die bij aanraking met de huid verdwenen, met speciale handschoenen kon je als bezoeker de bal wel in je handen houden. Een spektakel die wij niet hadden willen missen. Ben jij er niet geweest? Bekijk hieronder dan de foto's.

salone_del_mobile_cos_studio_swine

Invisible outlines by Nendo

Een andere favoriet was de expositie van Nendo in de Jill Sander showroom. Ook hier moesten wij eerst de lange rij uitzitten, maar het was het wachten meer dan waard. Met de Invisible outlines van Nendo werd de vertaling van concept naar het eindproduct goed weergegeven. Nendo zocht de grenzen letterlijk en figuurlijk op en toonde ons een nieuwe manier van kijken naar objecten.

salone_del_mobile_invisible_outlines_nendo

Ventura Lambrate Design District

Bij Ventura Lambrate ligt de focus op creativiteit, kwaliteit, experimenteren en inhoud. Hier worden nieuwe en uitdagende mogelijkheden getoond waar men stiekem al jaren op wacht. Wij bezochten gevestigde namen met innovatieve ontwerpen, jonge ontwerpers en creatieve labels. In Lambrate werd ook de Healing Hub van DDOCK geïntroduceerd. Als partner van de Healing Hub zijn ook wij erg trots op het eindresultaat. Belangrijke pijlers van de Healing Hub zijn: ontmoeten, delen, verbinden en plezier maken. Wil je meer weten over de Healing Hub? Klik dan hier.

Salone Del Mobile

De tweede dag hebben wij flink wat kilometers gemaakt op de Salone Del Mobile. Met meer dan 20 verschillende zalen en meer dan 2000 exposanten was het flink doorlopen om zo veel mogelijk te kunnen zien. Wij zageneen heleboel nieuwe producten bij onder andere Vitra, Zanotta, Sancal, Zeitraum en Pedrali. Een uitgebreid verslag van de Salone Del Mobile zal snel online komen, inclusief de highlights, trends en nieuwe producten die je echt niet mag missen.

salone_del_mobile_vitra_zanotta_sancal

Galleria Rossana Orlandi

Dag drie begon bij Galleria Rossana orlandi. Hier hebben nieuwe, opkomende en gevestigde designers de mogelijkheid om hun ontwerpen de presenteren. Niemand minder dan Piet Hein Eek stond hier met een gevarieerd aanbod van ontwerpen. Van een petflessenlamp en een kastje dat gemaakt is van de slechtste stukken van het NYC watertorenhout (wat de kast juist een bijzonder en chique effect geeft) tot aan een nieuw horloge an LEFF Amsterdam. Op deze creatieve locatie worden showrooms, winkels, kantoren en een bloeiende binnenplaats met elkaar gecombineerd. Een fijne en gemoedelijke plek waar iedereen op zijn/haar eigen manier geïnspireerd raakt.

Tortona Design District

Last but not least brachten wij een bezoek aan Tortona. Hier werden wij gastvrij ontvangen door het team van Moooi. Dit jaar was de showroom van Moooi omgetoverd tot ‘Hotel Moooi’ met als thema ‘a life extraordinary’. Wij kregen een uitgebreide rondleiding door het hotel en een presentatie van de nieuwe ontwerpen die het komende jaar gelanceerd zullen woorden. Ook hier zullen wij snel een uitgebreid verslag van schrijven. Na het bezoek aan deze indrukwekkende showroom doken wij het dorp in en kwamen wij langs showrooms van onder andere Stellarworks, &tradition en Montis.

salone_del_mobile_moooi_tortona

To be continued

Wij kunnen nog wel even doorgaan met het schrijven over alles wat wij hebben gezien. Dit doen wij dan ook, maar dan wel in een volgende blogpost. To be continued dus! Namens het hele InteriorWorks team willen wij iedereen bedanken die met ons mee was en alle leveranciers bedanken voor de inspirerende rondleidingen en presentaties op de Salone Del Mobile 2017.

Geïnspireerd blijven? Bekijk dan ook het Interior Lookbook.