IW IW
blog header - spacebuzz

Naar de sterren en daar voorbij: SpaceBuzz lancering

Geschreven door InteriorWorks op 15 september 2022

Woensdag 14 september veranderde onze showroom voor één dag in een écht ruimtestation met lanceerplatform voor de SpaceBuzz. De SpaceBuzz is een educatieprogramma voor leerlingen van groep 7 en 8 en heeft als missie om kinderen wereldwijd te inspireren over de ruimte, aarde en technologie en ze te activeren als ‘ambassadeurs van planeet aarde’.

Wij zijn trotse ambassadeur van dit duurzame programma en wilden onze relaties en hun kinderen graag deze ervaring mee laten maken door een lancering mee te maken.

Speel af
Het overview effect

Iedere astronaut die een ruimtereis maakt komt terug met een ander wereldbeeld. Het ‘overview effect’ noemen ze dat: wie de aarde vanuit de ruimte bekijkt ziet pas hoe klein en kwetsbaar we zijn. Bevolkingen vervagen, landsgrenzen zijn onzichtbaar... Opeens besef je: we zitten vast op een prachtige planeet die we met z’n allen moeten beschermen.

Van de klimaattop in Glasgow tot de nieuwe klimaatmissie van André Kuipers: iedereen probeert daar z’n steentje aan bij te dragen. Ook wij proberen als interieurspecialisten bewuste duurzame keuzes te maken in onze projecten. Maar af en toe is het goed om – net als de astronauten – uit te zoomen en echt te beseffen waar we het voor doen.

Educatieprogramma van de SpaceBuzz

SpaceBuzz presentatie

Presentatie voordat de vlucht start

De SpaceBuzz reist het hele land door en bezoekt wekelijks meerdere scholen. Het bijhorende educatieprogramma is ontwikkeld door een team van onderwijsdeskundigen, VR-experts, wetenschappers en échte astronauten zoals André Kuipers.

Voordat de 15 meter lange raket op school aankomt worden leerlingen als bemanning klassikaal voorbereid op hun ruimtereis en ontdekken ze steeds meer over de ruimte, aarde, natuur en techniek. Daarna is het tijd voor om een lancering mee te maken in de SpaceBuzz die extra impactvol is dankzij de 4D Virtual Reality technologie.

Aan boord reizen de leerlingen samen met commandant André Kuipers door het heelal en bezoeken ze de aarde en de maan. Onderweg komen ze allerlei moois en indrukwekkends tegen en leren ze hoe kwetsbaar wij eigenlijk zijn.

Terug op aarde werken de leerlingen aan lessen waarin ze reflecteren op wat ze hebben beleefd en worden ze uiteindelijk benoemd tot echte ambassadeurs van planeet aarde.

SpaceBuzz lancering bij InteriorWorks

Het SpaceBuzz evenement in onze showroom

Twee jaar geleden maakten onze founding partners Jeroen en Chantal een lancering in de SpaceBuzz mee en sindsdien was het ook ons doel om zoveel mogelijk kinderen te inspireren met het overview effect. In september was het eindelijk zover en kwamen er 40 kinderen met hun ouders op bezoek in onze showroom om op missie te gaan.

“Wij zijn in ons werk non-stop bezig om duurzame oplossingen toe te passen in projecten van nu, maar met de SpaceBuzz experience krijg je de kans om onze toekomstige generatie te betrekken bij wat echt belangrijk is. Dat maakt dit zo’n mooi initiatief!” – Chantal Gomez Muñoz

Het was een indrukwekkende middag waarbij de kinderen hebben geleerd hoe je als astronaut te werk gaat en te ervaren hoe het is om met 28.000 kilometer per uur de ruimte in gelanceerd te worden.

Ook interesse in een missie naar de ruimte? Neem dan contact op met Janine Geysens van SpaceBuzz via janine@spacebuzz.earth of bezoek de website voor meer informatie.