IW IW
interieuradvies_informele_overlegplek_interiorworks

Van gang naar informele overlegplek

Geschreven door InteriorWorks op 22 december 2017

Interieuradvies om een nutteloze gang om te toveren tot een sfeervolle én nuttige ruimte

Een groot kantoorgebouw gaat vaak samen met grote, lege en saaie gangen. Ze worden enkel gebruikt  om van de ene naar de andere ruimte te lopen en om de jas op te hangen. Maar waarom zou je er niet meer mee doen? Onze interieuradviseur geeft hieronder enkele simpele interieurtips om deze nutteloze en vaak lelijke ruimte te transformeren in een nuttige én sfeervolle ruimte. Zo sla je dus twee vliegen in een klap.

Interieuradviseur Natasja Heddes: "transformeer een kale gang om tot nuttige ruimte"

Van grote en saaie gang naar nuttige en gezellige ruimte

Een gang in een kantorenpand heeft vaak een donkere of lichte vloer en witte muren. Maar waarom eigenlijk? Het enige antwoord dat wij kunnen bedenken is: lekker makkelijk. Want ja, het pand is zo opgeleverd en het is toch maar een gang? Zonde! Investeer je eerst geld, tijd en moeite in de kantoorinrichting, vergeet je de gang hier in mee te nemen. Als bedrijf lever je toch ook geen half werk? De ontvangst en vertrekruimte behoren ook tot het visitekaartje van het bedrijf. Als projectinrichter adviseren wij dan ook altijd om alle ruimtes, dus ook de entree en gang, te betrekken bij het gewenste interieur. Dit kan al heel makkelijk door kleur toe te voegen. Verf een deel van de muur of leg een gekleurd vloerkleed neer in de hal. Natasja Heddes, één van onze interieuradviseurs, heeft in het moodboard gebruik gemaakt van de trendkleur voor 2017: Denim Drift. Door Flexa uitgeroepen als de must-have kleur voor het interieur. Combineer Denim Drift met groene en vergrijsde kleuren voor een optimaal resultaat.

Van kapstok naar uniek item

Een overvolle kapstok, paraplu’s die overal zwerven, een tas op de grond… allemaal items die vaak in de gang worden gedropt zodat het op kantoor geen rommeltje is. Maar waarom mag het op de gang dan wel een rommelige bedoeling zijn? Geef deze noodzakelijke dingen een mooie plek. Ga voor een kapstok die er, met en zonder jassen, gelikt uitziet. Kies een unieke paraplubak die ook wanneer het niet regent een toevoeging is aan de gang. En die ene fiets die niet buiten mag staan? Hang hem op! Zo is het niet alleen waardevol stuk, maar ook een soort van kunststuk.

Van verloren hoekje naar informele overlegplek

Heb je een klein hoekje over op de gang? Maak er een levendige koffiehoek van. Plaats er een paar stoelen, een bankje en een bijzettafeltje en je hebt alle ingrediënten in huis voor een fijne informele plek waar medewerkers kunnen overleggen. Natuurlijk zit er niemand te wachten op overlast van pratende mensen op de gang, daarom adviseren wij het gebruik van akoestisch meubilair. Akoestische materialen zorgen er voor dat het geluid wordt opgenomen en niet verder de ruimte in gaat. Perfect voor op de gang dus.

Lange muren zijn perfect als concentratiewerkplek

Wordt er veel gebeld op kantoor? Met als resultaat dat de helft van de medewerkers zich niet kan concentreren? Afhankelijk van het aantal bellende medewerkers zijn er twee oplossingen.

Wil je advies van een interieuradviseur of projectinrichter?

Wil je meer informatie en inspiratie? Neem dan contact op met een van onze projectinrichters en interieuradviseurs. Wij gaan de uitdaging graag aan om de gang te betrekken bij de rest van het kantoor zodat het hele plaatje klopt. Neem contact op via contactformulier of telefonisch op 020-6352440.