IW IW
verhoog_productiviteit_homey_interieur_moodboard

Verhoog de productiviteit met een 'homey' kantoorinterieur

Geschreven door InteriorWorks op 23 december 2017

Ga voor de win-win situatie

Wij zijn van mening dat ieder kantoor een plek moet zijn waar men zich op zijn of haar gemak voelt. Waarom? Nou, omdat een werknemer een groot deel van de week doorbrengt op kantoor. Laten we er dan ook voor zorgen dat kantoor voelt als een soort van tweede thuis. Een plek waar de werknemer graag wil zijn en waar hij of zij zichzelf kan zijn. Daar komt bij dat een werknemer die zich prettig voelt in de werkomgeving ook beter zal presteren, wat ons betreft is dit dus een win-win situatie. Hoe bereik je dit op kantoor? Eigenlijk is dit heel simpel. Zorg voor een comfortabele werkplek en kleed deze aan met huiselijke accessoires, kleuren en planten.

Kleine accessoires met een groot effect

Voordat je allerlei huiselijke meubels en accessoires gaat toevoegen willen wij nog één heel belangrijk punt met je delen: zoek de juiste balans tussen een werk- en privésfeer. Een werknemer moet zich prettig voelen op kantoor, maar moet zich ook weer niet té comfortabel voelen… het blijft immers werk. Ook moet je oppassen dat ze niet om de haverklap afgeleid worden door al het leuks dat in de ruimte staat. Hoe je de juiste balans vindt? Er is geen vast gegeven voor. Ieder bedrijf is anders en heeft een eigen imago en sfeer. Ons advies is om te beginnen met comfortabele werkplekken. Denk aan goede bureaus, ergonomische bureaustoelen, genoeg licht en een ruimte waar men zich terug kan trekken voor overleg. Hierna kijk je wat erbij het meubilair én het bedrijfsimago past. Bij het ene bedrijf is een inspirerende poster aan de muur al uitdagend genoeg, terwijl het andere bedrijf de werknemer juist uit zijn of haar comfortzone wilt trekken… in dat geval kan er gedacht worden aan een boksbal of een vergadertafel die omgebouwd kan worden tot pingpongtafel. Hoe dan ook, het zijn vaak de kleine accessoires die een groot effect hebben op de productiviteit van de werknemer.

Interieurtips die de productiviteit verhogen:

Ongeacht hoe ver jij wilt gaan en hoeveel geld je uit wilt geven aan een kantoor waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt, onderstaande tips zijn sowieso een must. Ze zijn gemakkelijk op te volgen en je kunt het zo gek en zo duur maken als je zelf maar wilt.

verhoog_productiviteit_opruimen_vitra_toolbox

Interieurtip 1: Ga voor plant power

Het is geen geheim en ook geen nieuwe informatie, maar wel belangrijk om aan te halen: de natuur zorgt voor concentratie en geeft energie. Doe daar dus wat mee! Grote kans dat het kantoor niet in een groene omgeving staat, maar gelukkig kun je de natuur makkelijk naar binnen halen met een plantenbak, een vaas met bloemen, meubels met een natuurprint of van natuurlijke materialen zoals deze stoel van e15Hier lees je meer over deze interieurtrend en geven wij je tips om de natuur naar binnen te halen.

Interieurtip 2: Opgeruimd staat netjes

De één werkt het best met een opgeruimd bureau terwijl de ander het best functioneert in zijn eigen gestructureerde rommel. Welk type jij ook bent, een design opbergdoos of pennenbak misstaat op geen één bureau. Ook voor de ‘gestructureerde’ rommelmakers is er een oplossing, namelijk de vitra toolbox.

Interieurtip 3: Voeg kleur toe aan het interieur

Kantoorruimtes worden vaak als saai ervaren. Dit komt omdat kantoormeubilair vaak in zwart, grijs of wit komt. Gelukkig gaan steeds meer leveranciers die zich focussen op kantoormeubilair met kleur werken. Daarnaast kun je gemakkelijk kleur toevoegen middels accessoires, decoratie of een likje verf op de muur. Ga voor een kleur waar iedereen zich prettig bij voelt. Terracotta is zo’n kleur. Het is namelijk een warme kleur waar men een zomers gevoel van krijgt. Een mooie bijkomstigheid: terracotta is op dit moment hip and happening en dus ook overal terug te vinden. Onze interieuradviseur Anne Marijn Hiemstra maakte een inspirerend moodboard met de focus op deze kleur. De design accessoires die zij heeft gebruikt passen daarnaast in ieder interieur en zijn gemakkelijk met bestaand meubilair te combineren.

Interieurtip 4: Vraag advies aan InteriorWorks 

Wij haalden het net ook al even aan, er bestaat niet zoiets als ‘de beste verhouding’. Jijzelf voelt het beste aan hoever je kunt gaan op het gebied van huiselijk comfort op de werkvloer. Wel zijn er genoeg mensen die kunnen helpen bij het maken van de beste keuzes. Zo hebben onze interieuradviseurs en projectinrichters een goed oog voor wat er wel en niet past bij de rest van kantoorinterieur en wat het beste werkt voor jou, jouw bedrijf en jouw werknemers. Heb je een vraag of wil je graag advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.