Circulair inrichten voor projectinrichting

‍Steeds vaker nemen organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Eén van de aspecten waarin dit wordt doorvertaald, is het interieur. Organisaties willen hun footprint minimaliseren en streven naar een werkomgeving waarbinnen grondstoffen zoveel als mogelijk zijn hergebruikt: een circulaire inrichting. Dit betekent dat er duurzaam (nieuw) meubilair wordt ingezet, maar dat met name eerst wordt gekeken naar de mogelijkheid van het inzetten van bestaand refurbished meubilair.

‍‍Benieuwd naar onze werkwijze betreft circulair inrichten? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden neem direct contact op voor een vrijblijvend advies.

Afbeelding

‍‍Het 4-stappenplan voor een circulair interieur

‍Met een team van bevlogen collega’s gaan we aan de slag met het bestaande meubilair van jouw organisatie. Samenwerking is maatwerk: afhankelijk van jullie vraag stellen we ons op als dé interieurspecialist voor het creëren van een circulaire inrichting volgens het 4-stappenplan.

Stap 1 - Re-use
Allereerst maken we een inventarisatie van het bestaande meubilair en beoordelen we welk meubilair direct (na eventuele reiniging en reperatie) weer kan worden ingezet.

Stap 2 - Refurbished
Vervolgens beoordelen we welk meubilair kan worden aangepast zodat het weer voldoet aan de technische en esthetische eisen van de organisatie. Daarnaast kijken we welke aanwezige materialen mogelijk kunnen worden hergebruikt.

Stap 3 - Recycle meubilair
Vervolgens kijken we of de toepassing van ‘extern’ refurbished meubilair wenselijk en/of mogelijk is.

Stap 4 - Duurzaam meubilair
Indien dat niet het geval is, passen we nieuw duurzaam ontwikkeld meubilair toe. Onze keuze onderbouwen wij middels verschillende duurzaamheidscriteria.

Afbeelding
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍Zuiderzeeland

‍Lelystad

Bekijk project

Staat jouw circulaire project binnenkort op deze plek?

‍WIj bieden de oplossing voor jouw circulaire vraagstuk

Het netwerk dat we voor circulaire inrichtingen inzetten, is groot. Zo werken we samen met fabrikanten, opkopers, stoffeerders, spuiterijen, verwerkers van plaatmateriaal, interieur architecten en interieurbouwers. Daarnaast beschikken wij over een unieke database met duurzame producten welke voortdurend wordt bijgewerkt. In deze database is onder andere terug te vinden uit welke grondstoffen een product bestaat, waar een product vandaan komt, wat de levensduur van een product is en aan welke milieucertificaten het product voldoet. Zo kunnen we je altijd helpen bij het vinden van producten, die naadloos aansluiten op jouw milieudoelstellingen, het kantoorconcept en het budget.

‍Wil je meer weten?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op