Filter op:
Categorieën
Toon alles
Nieuwste
Populair
Open het filter

Dutch Designer Alex de Witte

Alex de Witte staat er bekend om dat hij zich niet wil beperken tot één type materiaal, vorm of soort product. Daarnaast vindt hij het belangrijk om zijn ontwerpen de ruimte te geven tijdens het ontwerpproces. Dit houdt in dat een oorspronkelijk ontwerp tijdens het ontwerpproces kan veranderen van vorm, functie of materiaal.

De Dutch Designer Alex de Witte heeft gestudeerd aan het Artemis in Amsterdam met als eerste doel om stylist of interieurontwerper te worden. Het duurde echter niet lang voordat hij zich ging focussen op concept- en productontwikkeling. Na zijn opleiding is hij eerst aan de slag gegaan als interieurontwerper, totdat de The Big Bubble een succes werd.

Alex de Witte vindt het leuk om steeds weer op zoek te gaan naar een nieuwe manier van produceren en ontwikkelen.
Hij daagt zichzelf steeds weer uit om zijn ontwerpen mooier, simpeler of anders te maken.

Alex de Witte en The Big Bubble

In 2013 won Alex de Witte op Design District Amsterdam de eerste prijs voor beste product met The Big Bubble. Deze met de mondgeblazen lampen doen je wellicht denken aan bellenblazen, wat niet gek is want daar zijn ze ook op geïnspireerd.

Koop je The Big Bubble van Alex de Witte, dan weet je zeker dat je een unieke designlamp hebt aangeschaft. Er is er namelijk geen één hetzelfde.

Alex de Witte en 3D printing

Alex de Witte wil in de toekomst meer gaan doen met 3D printing.
Op dit moment maakt hij daar al gebruik van, alleen produceert hij er nog geen daadwerkelijke eindproducten mee. Wel print hij ieder ontwerp, voor dat ze echt in productie gaan, eerst in het klein in 3D.

In de toekomst hoopt hij meer met 3D printing te kunnen doen.
Hij denkt hierbij niet alleen aan design verlichting, maar ook aan 3D geprinte tafels en stoelen.

De Aurum lamp

Met de Aurum lamp laat Alex zien dat het mogelijk is om beweging te vangen in een vorm. Hij heeft de beweging weten vast te leggen door vloeibaar glas te vullen met lucht. Terwijl het glas stolt, begint de lucht te trekken waardoor er een beweging wordt vastgelegd.

De Aurum lamp is dus gemaakt van glas, al lijkt hij van koper of goud. Dit komt doordat sommige kleuren glas een koperen/gouden kleur krijgen als je ze verzilvert.

Projectinrichting met ontwerpen van Alex de Witte

Ben je op zoek naar verlichting voor projectinrichting? Dan zijn de ontwerpen van Alex de Witte een aanrader. Deze unieke en opvallende Dutch design producten passen in vele soorten interieurs. Zo komen ze goed tot hun recht in het kantoorinterieur, horeca interieur en ook in grote openbare ruimtes.

Neem voor grote aantallen contact op met één van onze projectinrichters voor een scherpe offerte op maat.
Ook wanneer je een specifiek product zoekt dat niet op onze website staat kunnen wij dit leveren. Wij kunnen op basis van grote aantallen scherpe prijzen offreren. Onze projectinrichters zijn te bereiken via: contactformulier of 020 - 635 24 40.