Filter op:
Categorieƫn
Toon alles
Nieuwste
Populair
Open het filter

Artek Scandinavisch design

Het Finse designlabel Artek is opgericht in 1935 door vier jonge idealisten: Aino en Alvar Aalto, Maire Gullichsen en Nils-Gustav Hahl. Met name de ontwerpen van Alvar Aalto zie je vaak in openbare ruimtes, scholen, restaurants en hotels. Deze ontwerper was een pionier op het gebied van moderne architectuur en design. Stool 60, de Alvar vaas, wellicht beter bekend als de Savoy vaas, en de l-poot stoelen zijn Ć©Ć©n van zijn bekendste productontwerpen.

Artek stoelen

Als je goed naar de Artek meubels kijkt zie je bepaalde vormen en systemen steeds terug komen. EĆ©n daarvan is het l-poot systeem. Het l-poot systeem is ontstaan uit een experiment met het buigen van hout. Dit heeft als eindresultaat gebogen hout dat een hoek van 90 graden maakt. De l-poot is de basis voor veel producten van Artek.

Artek lampen

Ook de design lampen van Artek zijn een succes. Uiteenlopende ontwerpen met ieder een eigen verhaal. Zo heeft de ene lamp iets weg van een bijenkorf en is de ander geĆÆnspireerd op een handgranaat. Gelukkig ziet die laatste er alles behalve gevaarlijk uit. Daarnaast is er nog een bijzondere lamp die veel weg heeft van het Sydney Opera House. Deze pendant ligth U336 is ontworpen door JĆørn Utzon. Terwijl hij bezig was met dit ontwerp, begon hij ook aan de ontwerpen voor het Opera House.

Officiƫle dealer van Artek

Wij zijn officiĆ«le dealer van Artek meubels en kunnen de hele collectie bieden. Ook kunnen wij op basis van grote aantallen, bijvoorbeeld voor de inrichting van een hotel, restaurant of school, kunnen wij scherpe prijzen offreren. Neem voor meer informatie en prijzen contact opĀ via: ā˜Ž 020 - 635 24 40 of āœ‰ contactformulier.
Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.