Filter op:
Categorieën

by Lassen

InteriorWorks levert de gehele collectie van by Lassen, zoals de Tired Man, Mingle en Kubus. By Lassen werkt nauw samen met verschillende getalenteerde ontwerpers en met grote invloed van Mogens Lassen en Flemming Lassen. De gebroeders Lassen zijn de grondleggers van by Lassen. Zij waren zeer getalenteerde ontwerpers en zijn bekroond met veel nominaties. Raak geïnspireerd door strakke en authentieke invloeden, bekijk de collectie hier.

by Lassen accessoires

De collectie van by Lassen bestaat voor een groot deel uit design accessoires. Strakke lijnen, moderniteit en authenticiteit smelten perfect met elkaar samen. Kenmerkend zijn de Scandinavische en internationale invloeden die terugkomen in de ontwerpen van de accessoires. Neem bijvoorbeeld de Kubus 4, is het geen plaatje?

by Lassen stoelen

Naast accessoires richt by Lassen zich ook op meubels. De collectie bestaat inmiddels uit prachtige gestoffeerde en ongestoffeerde stoelen en banken. Dankzij het gebruik van lichte en elegante materialen passen de by Lassen stoelen goed in commerciële omgevingen of restaurants. In 1942 ontwierp Mogens Lassen de Stool ML42. Dit meubelstuk werd als decoratieve kunst tentoongesteld in een Deens Museum.
Een andere opvallende stoel uit de by Lassen reeks is de Tired Man ontworpen door Flemming Jansen. Een heerlijke warme stoel om eens lekker lui in weg te zakken. Leverbaar in vijf verschillende varianten.

Mogens Lassen & Flemming Lassen

Voor Mogens Lassen (1901-1987) en Flemming Lassen (1902-1984) was het altijd al duidelijk dat ze architecten zouden worden. Gebroeders Lassen zijn beiden opgegroeid in een artistieke familie, waardoor het inzicht van ontwerpen en creëren vanzelf kwam. Terwijl andere vriendjes in de wijk met speelgoedauto's speelden, waren zij al bezig met het ontdekken en schetsen van gebouwen.

Mogens Lassen is een van de grootste en meest invloedrijke Deense architecten en internationaal bekend om zijn karakteristieke stijl. Mogens Lassen werd geïnspireerd door de Duitse design school Bauhaus, waardoor de geometrische vormen vaak terugkomen in zijn ontwerpen. Flemming Lassen was een modernist en maakte deel uit van een culturele beweging die het Functionalisme in Denemarken heeft gebracht. Flemming Lassen is vooral bekend door zijn samenwerking met Arne Jacobsen.

Kristina Dam

Als een eerbetoon aan het werk van de gebroeders Lassen, heeft de Deense designer Kristina Dam prachtige illustraties ontworpen en deze geprint op wanddecoraties. De illustraties zijn een weergave van de futuristische woningen van de gebroeders Lassen. Het was voor haar een eer om de woningen die door zulke ervaren architecten ontworpen zijn te illustreren op woonaccessoires. Haar werk is terug te vinden in deze moderne accessoires.

Officieel dealer van by Lassen

Wil jij by Lassen toepassen in je interieur en heb je een groot aantal nodig? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan. Binnen 1 - 2 werkdagen kun je een scherpe offerte in je mailbox verwachten. Ook voor professioneel en deskundig advies ben je bij ons van harte welkom.

Heb je vragen over de collectie van by Lassen?
Neem contact op via: ☎ 020 - 635 24 40 of ✉ contactformulier.
Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.