Filter op:
Categorieën

Deens Design met een verhaal: Every piece comes with a story

Denk je aan Carl Hansen dan denk je aan vakmanschap. Zo is het ooit begonnen en zo zal het altijd blijven. Zij produceren vanuit de gedachten dat ieder product duurzaam moet zijn. Duurzaam in gebruik en duurzaam in materialen en de productie. Achter ieder ontwerp zit een visie. Ze zijn zorgvuldig bedacht en nog zorgvuldiger gemaakt. Dit is dan ook te zien in al hun design meubels, ieder ontwerp heeft een verhaal.

Deens Design icoon: de wishbone stoel

De Wishbone stoel is ontworpen door Hans Wegner en is in 1950 op de markt gebracht. Sinds die tijd is deze stoel continue in productie geweest. De Whisbone stoel, ook wel bekend als CH24, wordt vaak gezien als hét icoon van Deens meubeldesign. De stoel is elegant en heeft met zijn gebogen frame de hele wereld veroverd. Je ziet de Wishbone stoel vaak terug in horeca interieur, als café- of restaurantstoel. De wishbone is samen met de andere masterpieces (CH22, CH23, CH26, CH25) geïnspireerd op de tronen van Chinese keizers. De naam Wishbone kreeg zijn naam echter vanwege de stoomgebogen Y-vormige rugleuning.

Design klassiekers van Hans Wegner

De beroemde masterpieces van Carl Hansen & Søn zijn ontworpen door Hans Wegner. Hij ontwierp de vijf stoelen in de eerste maand van zijn dienstverband. Dat deze stoelen uiteindelijk een voorbeeld zouden zijn van modern Deens design had niemand durven dromen. Hans Wegner maakte gebruik van geavanceerde productietechnieken, complexe weefconstructies en organisch lichtgekleurd hout. De Wegner serie was (en is nog steeds) razend populair.

Passie voor houtwerk

Hoewel Carl Hansen & Søn bekend staat vanwege de vele succesvolle ontwerpen, liggen de roots en hun passie toch echt bij houtbewerking. Daarmee is het immer begonnen in 1908, het ontwerpen kwam later. De passie voor houtbewerking is terug te zien in ieder meubelontwerp. In ieder design van Carl Hansen zie je de liefde en het respect voor hout terugkomen. Het staat dan ook symbool voor het merk. Zij kiezen hun materialen zorgvuldig uit en voelen zich ook verantwoordelijk om deze te beschermen, te onderhouden en te begrijpen.

Design lounge stoelen voor de hotellobby

Voor diegene die op zoek is naar een fijne loungestoel of fauteuil on lekker in weg te zakken: ook daarvoor ben je bij Carl Hansen aan het juiste adres. Denk aan de Wing Fauteuil, De Colonial fauteuil en de Shell fauteuil. Die laatste had een moeilijke start toen hij in 1963 werd ontworpen, maar bij een herintroductie in 1998 won hij direct verschillende awards. Sindsdien is hij in vele loungeruimtes en hotellobby’s te zien.

Officiële dealer Carl Hansen & Søn

Wil jij Carl Hansen & Søn toepassen in een zakelijke interieur of als projectinrichting voor een hotel of restaurant? Heb je grote aantallen nodig? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Ook voor professioneel en deskundig advies helpen onze projectinrichters graag, je kunt hen bereiken via: ☎ 020 - 635 24 40 of ✉ contactformulier.
Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.