Dirk vander Kooij

Dirk van der Kooij brengt onder het gelijknamige label Dirk vander Kooij designproducten uit van gerecyclede materialen. Deze Dutch Designer is één van de grote ontwerpers op het gebied van ‘nieuwe ambachten’. Al zijn designproducten worden namelijk met een zelf ontworpen 3D-printer gemaakt. Heb je een vraag of kun je een specifiek product niet vinden? Neem dan contact op met onze projectinrichters via: ☎ 020 635 24 40 of ✉ info@interiorworks.nl.

Dirk vander Kooij
 • Naam
 • Prijs
 • Nieuwste
 • populair
van 7 artikelen
 1. Dirk vander Kooij Fresnel hanglamp
  Dirk vander Kooij Fresnel hanglamp
  € 895,00 incl btw € 739,67 excl btw
  • Transparant
 2. Dirk vander Kooij Chubby stoel
  Dirk vander Kooij Chubby stoel
  € 435,00 incl btw € 359,50 excl btw
  • Blauw
  • Geel
  • Grijs
  • Groen
  • Rood
  • Wit
  • Zwart
 • Naam
 • Prijs
 • Nieuwste
 • populair
van 7 artikelen
Advies nodig van een interieur guru?

Misschien vind je

deze producten ook leuk

Afbeelding
Vitra Design merken
naughtone Polly barkruk
naughtone
naughtone Polly barkruk € 525,00
Enstablished & Sons Stack kast
Established & Sons
Enstablished & Sons Stack kast € 4.562,00
Dirk vander Kooij Dutch Design merk
Diesel by Moroso Design merk
New Duivendrecht Carry On kandelaar
New Duivendrecht
New Duivendrecht Carry On kandelaar € 59,00

Dirk van der Kooij Endless Chair InteriorWorksDirk vander Kooij | Nederlandse ontwerper uitgelicht

Hoe het allemaal begon met de Endless stoel

Van der Kooij raakte tijdens zijn afstudeerproject gefascineerd door een 40 jaar oude 3D-printer. Het fascinerende eraan is dat de lijnen zichtbaar blijven waarmee de vorm opgebouwd wordt. Terwijl bij nieuwe 3D-printers er een glad eindresultaat tevoorschijn komt. Hij bouwde de printer, ook wel ‘de worstenmachine’ genoemd, verder uit zodat hij grote producten kon produceren met de oude printer. Dit leverde hem in 2010 een Dutch Design Award op zijn eerste collectie van Endless stoelen.

Hier zie je hoe de Endless chair gemaakt wordt, een bijzonder rustgevend beeld als je het ons vraagt. 

Hoe herken je een Dirk vander Kooij?

De tafels, stoelen en lampen van het label Dirk vander Kooij herken je aan hun eenvoud. Het zijn eenvoudige ontwerpen waarbij een deel van het ontwikkelproces zichtbaar is. Je ziet hoe het product opgebouwd is door de 3D-printer. Wij zijn groot fan van deze nieuwe ambachtsman die bekend staat vanwege zijn innovatie. Hij blijft verrassen en komst steeds met nieuwe ontwikkelingen en producten.  

Dirk van der Kooij 3d-geprint meubilair InteriorWorks

Van koelkast naar designstoel

Voor het maken van nieuwe designproducten gaat Dirk van der Kooij altijd op zoek naar materialen die hergebruikt kunnen worden. Zo gebruikt hij afgedankte koelkasten om te recyclen. Deze laat hij versnipperen en gebruikt hij vervolgens als ‘voer’ voor de 3D-printer. Het productafval en mislukte ontwerpen worden niet weggegooid, hier maakt hij nieuwe ontwerpen van. Zo zijn de Chubby kledinghangers gemaakt van het productafval van de Chubby stoelen.

Geen massaproductie voor Dirk van der Kooij

Op massaproductie en standaardisatie zit Dirk van der Kooij niet te wachten. Hij wil industriële kwaliteitsproducten maken die zonder strakke productielijnen, hoge investeringen in machines en materialen ook mooi zijn. Natuurlijk blijft hij wel vernieuwen. Zo waren de eerste Endless stoelen veel hoekiger. Nu kan de robotarm ook ronde vormen maken.

Innovatie vind je niet in boeken

En zo is het maar het… volgens Dirk van der Kooij heb je geduld en moed nodig om een innovatief product te kunnen maken. Hij vindt het proces om tot een nieuw product te komen even belangrijkrijk als het eindresultaat. Hij werkt dan ook aan verschillende producten tegelijk. Niet wetende wanneer een product af gaat zijn.

Duurzaam ontwikkelde producten

Het hergebruiken van materialen heeft niet perse iets te maken met de natuur, al is het natuurlijk wel mooi meegenomen! Dirk van der Kooij ziet dit meer als iets conceptueels. Hij vindt gebruikt materiaal nu eenmaal mooier dan nieuw materiaal.

De Chubby collectie

De Chubby collectie bestaat uit stoelen en barkrukken. Op een afstandje lijkt het een zacht en knijpbaar model, maar in werkelijk is hij zo hard als eikenhout. De stoel kom in vele kleuren en wordt opgebouwd uit dikke slierten plastic die iets weg hebben van tandpasta. Dit geeft de Chubby collectie een speels uiterlijk dat hem geliefd maakt in zowel Nederland als het buitenland. Chubby heeft dan ook een plekje gekregen in het Stedelijk Museum in Amsterdam en in het MoMa in New York.

Dirk van der Kooij Horeca inrichting

Dirk van der Kooij voor projectinrichting

De designproducten van Dirk vander Kooij zijn zeer geschikt als projectmeubilair. De producten zijn niet alleen duurzaam gemaakt, ze zijn ook duurzaam in gebruik. Het materiaal is namelijk zo hard als eikenhout en kan daardoor ook tegen een stootje. De RvR stoel is hier een mooi voorbeeld van. Naast stevig is de de RvR stoel ook stapelbaar wat hem interessant maakt voor de projectmarkt. Gebruik hem als restaurantstoel of conferentiestoel.

Leuk om te weten, de RvR stoel is een vervolg op de Endless stoel. Hier vind je een leuk filmpje over de evolutie van de Endless stoel naar de RvR stoel: 

Voor het project van De Rotterdam hebben wij de gele Chubby stoelen geleverd. Ook hebben wij samen met Dirk van der Kooij aan hetzelfde project gewerkt, namelijk het W Hotel in Amsterdam. Zo komt de welkomstbalie van Van der Kooij af en heeft InteriorWorks al het losse meubilair geleverd voor het W Hotel.

Dirk vander Kooij tafels als horeca inrichting

Naast stoelen maakt Dirk van der Kooij ook tafels. De MeltingPot tafel is hier een voorbeeld van. De naam van de MeltingPot zegt eigenlijk al precies hoe de tafel gemaakt is. Gerecycled plastic wordt gesmolten en vervolgens omgezet tot tafel. Het plastic dat gebruikt wordt (oud speelgoed, videobanden etc.) voor de tafels krijgt de kracht van marmer wanneer het omgesmolten is. Het unieke aan deze tafel is dat resten van het oorspronkelijke product zichtbaar blijven, iedere tafel vertelt een eigen verhaal en er is er geen één hetzelfde. Ben jij op zoek naar onverwoestbare en unieke tafels voor de projectinrichting van een horecazaak? Dan zijn de MeltingPot tafels precies wat je zoekt.

Fresnel lampencollectie

Dirk van der Kooij Officiële dealer InteriorWorks

“Het licht is de perfecte combinatie van avant-garde technologie, duurzaamheid en poëtische schoonheid”, wij kunnen de Fresnel lampencollectie niet beter omschrijven dan Dirk van der Kooij zelf. De Fresnel lampen ogen industrieel en zijn gemaakt van transparant plastic al lijkt het op glas. De lampen zijn geïnspireerd op de Fresnellens, hier komt de naam dan ook vandaan. Na ruim twee jaar optimaliseren is het resultaat een zeer functionele en duurzame lichtarmatuur die als echte blikvanger zeer geschikt is in kantoren en openbare ruimtes.

InteriorWorks officiële dealer van Dirk vander Kooij

Ben je op zoek naar een specifiek designproduct van het designlabel Dirk vander Kooij en kun je dat niet vinden op de webshop? Neem dan contact met ons op. Als officiële dealer van Dirk vander Kooij kunnen wij alle producten leveren. Ben je op zoek naar grote aantallen voor projectinrichting? Op basis van grote aantallen kunnen wij ook scherpe prijzen offreren. Onze projectinrichters zijn bereikbaar via: 020 635 24 40 of via de e-mail: info@interiorworks.nl