Filter op:
Categorieën

Dutch Originals Gispen

In de collectie van Dutch Original zitten veel design klassiekers. Designs, van onder andere Gispen, die nieuw leven in geblazen worden door de gebroeders van der Stroom. Gispen was een succesvolle Nederlandse ontwerper. Zijn ontwerpen zijn industrieel, eenvoudig en hebben een hoog zitcomfort. Zoals de Dutch Originals Gispen 407 fauteuil. Deze fauteuil is in 1933 ontworpen door Gispen. De stijlvolle design stoel heeft een verend onderstel zonder achterpoot en is bekleed met gelooid rundleder. De Design klassiekers worden hergeproduceerd. Alles wordt nog steeds met de hand gedaan maar dan wel met behulp van de hedendaagse kennis.

Dutch Originals collectie

Naast design klassiekers zitten er ook eigen modellen in de collectie alsook ontwerpen van Wim Rietveld en Jan des Bouvrie. Zij ontwierpen speciale designs gebaseerd op de beroemde stalen buisconstructies van Gispen. Onder het label ‘Gispen Today’ presenteert Dutch Originals eigentijdse ontwerpen. De Gispen Today 901 van Thijs Smeets is hier een voorbeeld van. Als inspiratie gebruikte hij invloeden uit de jaren dertig. Met een knipoog naar het verleden heeft hij een moderne meubellijn ontworpen met een frisse en lichte uitstraling.

Dutch Originals officiële dealer

Wij Naast design klassiekers zitten er ook eigen modellen in de collectie alsook ontwerpen van Wim Rietveld en Jan des Bouvrie. Zij ontwierpen speciale designs gebaseerd op de beroemde stalen buisconstructies van Gispen. Onder het label ‘Gispen Today’ presenteert Dutch Originals eigentijdse ontwerpen. De Gispen Today 901 van Thijs Smeets is hier een voorbeeld van. Als inspiratie gebruikte hij invloeden uit de jaren dertig. Met een knipoog naar het verleden heeft hij een moderne meubellijn ontworpen met een frisse en lichte uitstraling.

Wij zijn officiële dealer van Dutch Originals. Ben je op zoek naar een item dat wij niet online hebben staan? Wij kunnen de gehele collectie bestellen. Bij grote aantallen kunnen wij scherpe prijzen aanbieden, vraag dus gerust een vrijblijvende offerte aan: contactformulier of telefonisch op 020-6352440.