Filter op:
Categorieën

Emeco Navy Chair

In 1944 kreeg Emeco de opdracht van de Amerikaanse overheid om een tijdloze en lichte stoel te ontwikkelen die levenslang mee moest gaan. Emeco ontwikkelde de 1006 Navy Chair. Nu overal te vinden; van restaurants en hotels tot aan kantoorruimtes en woonkamers. Maar in 1944 speciaal ontworpen voor op oorlogsschepen. De Navy Chair moest dus tegen zout water, zilte lucht en af en toe ook een ontploffing kunnen. De stoel wordt nog steeds gemaakt van gerecycled aluminium. De Navy Chair komt tegenwoordig in vele varianten. Zo komt het originele ontwerp ook met armleuningen en als barkruk.

De Navy Chair dient als DNA voor alle stoelen die hierna gemaakt zijn. Naast gerecycled aluminium wordt er tegenwoordig ook gebruikt gemaakt van ander ‘goed materiaal’. Goed materiaal varieert van plastic colaflessen tot aan sloophout, en beton.

Emeco duurzaam & innovatief design

Emeco werkt vaak samen met externe partijen om nieuwe ontwerpen te ontwikkelen. Zo ook met Coca Cola. De 111 Navy Chair is ontstaan vanuit het doel om het afvalprobleem tegen te gaan. De 111 Navy Chair is dan ook gemaakt van 111 gerecyclede petflessen. De stoel is niet alleen milieuvriendelijk maar ook nog eens tijdloos, klassiek en duurzaam. Een echte must have!

Officiële dealer van Emeco

Als officiële dealer van Emeco meubels kunnen wij de gehele collectie bestellen. Ben je op zoek naar een item dat wij niet online hebben staan? Neem dan contact op met onze klantenservice via: contactformulier of telefonisch op 020-6352440. Bij grote aantallen kunnen wij scherpe projectprijzen bieden, vraag vrijblijvend een offerte aan.