Filter op:
Categorieën
Toon alles
Nieuwste
Populair
Open het filter

Dutch Designer Floris Hovers

De Nederlandse ontwerper Floris Hovers studeerde in 2004 af aan de Design Academy Eindhoven. In 2006 richtte hij zijn eigen ontwerpstudio op en in 2011 werd hij bekroond met de Sanoma Woonaward ‘Jong Talent’. Van 2009 tot en met 2012 was hij ook docent op de kunstvakopleiding AKV|St. Joost in de richting van Ruimtelijk Ontwerp. Sindsdien is er veel gebeurd, Hovers staat o.a. bekend om zijn Flessenbootjes, de Plankmeubels, de Fixed chair en de ArcheToys.

Floris Hovers en de kracht van improviseren met weinig

De Dutch Design ontwerpen van Hovers kenmerken zich door hun eenvoud, welke gek genoeg voorkomt uit zijn natuurlijke neiging tot decoreren. Hovers omschrijft het zelf als volgt: “Ik kan intens genieten van pracht en praal. Maar die ervaringen hebben mij ook een spiegel voorgehouden. Overdaad past niet bij mijn persoon, wel terughoudendheid.”

Improviseren met weinig is de kracht van deze Nederlandse designer. Hoewel veel ontwerpers steeds weer op zoek gaan naar nieuwe materialen en productiemethoden, houdt Hovers het bij het aanscherpen van bekende materialen en methoden. Zo worden veel van zijn ontwerpen gemaakt met houten planken, stalen profielen en klossen touw. Deze bewerkt hij door te zagen, lassen, stansen of snijden. Niets nieuws dus, maar juist het aanscherpen van het bekende.

Floris Hovers voor Dutch Design merken

Floris Hovers produceert veel in eigen beheer, maar ontwerpt ook voor Nederlandse designmerken als New DuivendrechtFunctionalsVij5 en Fest Amsterdam. De Flourish hanglamp van New Duivendrecht en de Stoklamp van Functionals zijn mooie voorbeelden van succesvolle producten van de hand van Floris Hovers.

Internationale bekendheid

De ArcheToys die hij ontwikkelde voor het Italiaanse designmerk Magis, gaven hem internationale bekendheid. Deze miniatuurvoertuigen zijn inmiddels ook opgenomen in de vaste collectie van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Plankfurniture van Floris Hovers

De Plankmeubelserie is ontstaan uit een stoel die uit één enkele plank is gemaakt. De plankenserie bestaat uit een stoel (1 plank), bankje (2 planken), krukje (1,5 plank), salontafel (2,5 plank), bureau (3 planken) en tafel (5 planken). Hoewel de plankmeubels simpel zijn en slechts uit een paar planken bestaan kun je er toch flink mee variëren. De meubels zijn namelijk in vele kleuren beschikbaar.

Projectinrichting met ontwerpen van Floris Hovers

Ben je op zoek naar verlichting voor projectinrichting? Dan zijn de ontwerpen van Floris Hovers een aanrader. Deze unieke en opvallende Dutch designproducten passen in vele soorten interieurs. Zo komen ze goed tot hun recht in het kantoorinterieur, horeca interieur en ook in grote openbare ruimtes. Neem voor grote aantallen contact op met één van onze projectinrichters voor een scherpe offerte op maat. Ook wanneer je een specifiek product zoekt dat niet op onze website staat kunnen wij dit leveren. Wij zijn namelijk dealer van 200+ merken en kunnen op basis van grote aantallen scherpe prijzen offreren, ook voor de designproducten van Floris Hovers. Onze projectinrichters zijn te bereiken via: contactformulier of 020 635 24 40.