Filter op:
Categorie√ęn

Fritz Hansen design

Fritz Hansen, een houtbewerker, vroeg in 1872 een handelslicentie aan. Enkele jaren later opende hij zijn eerste meubelproductiebedrijf en snel daarna een tweede. Fritz Hansen was, en is, een succes. Maar het Deens designbureau werd in de jaren 50 pas echt op de kaart gezet. In die tijd bedacht ontwerper Arne Jacobsen, die al sinds 1934 bij Hansen werkte, de een na de andere design eyecatcher die vandaag de dag nog geproduceerd en verkocht worden. Wat is het succes van de Fritz Hansen ant, butterfly, egg en swan stoel? Wij denken dat het tijdloze designs zijn.

Fritz Hansen mier- en vlinderstoel

Arne Jacobsen ontwierp de ant chair, ook wel de mierstoel genoemd, als kantinestoel voor een Deens farmaceutisch bedrijf. De ant is licht van gewicht, stapelbaar en door de driepoot kun je gemakkelijk vele aantallen rond een tafel zetten zonder dat de poten in de war komen. Lekker praktisch dus. Geen wonder dat de ant chair van  nog steeds een succes is. Een ander iconisch model uit die tijd is de vlinderstoel. De vlinderstoel heeft dezelfde kwaliteiten als de mierstoel, namelijk: licht, stapelbaar en praktisch. Tegenwoordig worden beide stoelen in vele uitvoeringen gemaakt.

Fritz Hansen design klassiekers

Arne Jacobsen ontwierp nog meer design klassiekers, zoals de Egg chair. Deze loungestoel staat bekend om zijn ronde vormen. De vorm van de stoel geeft je ook wat privacy, hierdoor is hij perfect voor openbare ruimtes als een hotel lobby, wachtruimte of lounge. De Egg chair is destijds ontworpen voor de lobby van het Royal Hotel in Kopenhagen. Ook de Swan chair heeft Arne Jacobsen ontworpen voor het Royal Hotel. In de, voor die tijd, innovatieve stoel kom je géén rechte lijnen tegen. De zwaan is ook te bestellen als bank.

Fritz Hansen verlichting

De collectie van Fritz Hansen bevat naast de succesvolle stoelen ook verlichting. Diverse ontwerpen van onder andere Komplot Design en Christian Dell zien we hierin terug. De Kaiser Idell hanglamp van ontwerper Christian Dell is functioneel en stijlvol. Deze hanglamp van Fritz Hansen zorgt voor een moderne toevoeging aan het interieur. Het minimalistische model van Kaiser Idell valt onder de Bauhaus stijl. Form follows function is wat telt.

InteriorWorks is offici√ęle dealer van Fritz Hansen

Als offici√ęle dealer kunnen wij de hele Fritz Hansen collectie bestellen. Ook is het mogelijk, bij grote aantallen, om scherpe prijzen aan te bieden voor projectinrichting. Zie jij de mier- of vlinderstoel al in de bedrijfskantine staan? Of is jouw oog gevallen op de Egg chair inclusief voetensteun? Dat kunnen wij begrijpen. Vraag vrijblijvend een offerte aan via: contactformulier of telefonisch op 020-6352440.