Filter op:
Categorieën

Dutch Design: the wire collection

De "Wire Collection familie" bestaat naast de Wire FM05 en FM06 fauteuil ook uit de SM05 stoel en de KM-krukkenserie. De collectie werd in 1950 ontworpen door Cees Braakman. Pastoe SM05 Wire stoel werd in 1958 ontworpen door Cees Braakman. Spraakmakend aan dit ontwerp was dat het één van de eerste stoelen werd die volledig uit draadstaal werd vervaardigd. Dat het ontwerp tijdloos is, blijkt uit het feit dat de stoel onlangs opnieuw in productie genomen werd. Enige aanpassing die plaats heeft gevonden, is dat SM05 Wire stoel aangepast is aan de huidige maatvoering.

Pastoe – Design voor iedereen

Pastoe is opgericht in 1913. Frits Loeb besloot de stoelen voor zijn winkel in Utrecht zelf te gaan produceren in een kleine timmerfabriek: de Utrechtse Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS). De fabriek groeit al snel uit zijn jasje, het bedrijf verhuisd naar de locatie waar zij nu nog zitten.

Nadat de moderne vormgeving niet aanslaat bij het grote publiek, wordt er in 1947 een radicale beslissing gemaakt die gezorgd heeft voor het succes van vandaag de dag. Eigentijdse vormgeving met een rustig en terughoudend uiterlijk. Een collectie die geschikt is voor uiteenlopende interieurs en woonsituaties, ‘passe partout’. Dit is ook gelijk het verhaal achter de huidige naam ‘PasToe’.

In de jaren tachtig zien we een verandering in de ontwerpen van Pastoe. De ontwerpen zijn nog steeds eenvoudig en ingetogen maar ook krachtig. De functionaliteit en het gebruiksgemak staan nog steeds voorop, maar het grote verschil is dat het ontwerp naast functioneel ook als losstaand object in een interieur moet fungeren.

Officiële dealer van Pastoe

Ben je op zoek naar Pastoe meubels voor projectinrichting van een kantoor-, vergader- of winkelruimte? InteriorWorks is officiële dealer van het Pastoe. Wij kunnen de hele collectie leveren en bij grote aantallen kunnen wij scherpe prijzen offreren. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan via: 020-6352440 of via het contactformulier.