Filter op:
Categorieën

Vitra design meubilair

Vitra is een Zwitsers design label dat in 1950 als familiebedrijf werd opgericht. De meubelfabrikant kent wereldwijde faam door de ontwikkeling van intelligente, inspirerende en duurzame oplossingen voor thuis, kantoor en openbare ruimtes.

Het Zwitserse meubelmerk werkt regelmatig samen met internationale ontwerpers en architecten. De samenwerkingen zijn begonnen nadat de Vitra oprichter Willi Fehlbaum de designs van Ray en Charles Eames zag. De Eames collectie is tot op heden ontzettend populair. Naast hun populaire designs weten Ray en Charles Eames door hun ontwerpfilosofie een belangrijke bijdrage te leveren aan de waarden, orientatie en doelstellingen van Vitra

Vitra stoelen

In de collectie vind je een grote verscheidenheid aan Vitra stoelen. De modellen lopen zeer uiteen. Zo heb je enerzijds zakelijke modellen als de Vitra Sofshells en Aluminium Chairs. En anderzijds de meer op 'home' gerichte stoelen, als de Panton Chair, de Eames Plastic Chairs en de Wire Chairs.

Vitra Eames collectie

Hierboven noemden we het al even, één van de bekendste collectie is de Vitra Eames collectie. De collectie is ontworpen door Charles en Ray Eames. Hun belangrijkste product uit deze serie zijn de Vitra Eames Plastic Chairs. De modellen zijn verkrijgbaar zonder armleuningen; de zogenaamde Side Chairs. En er zijn ook modellen met armleuning; de zogenaamde Armchairs.

Door de ruime keuze aan onderstellen zijn de Eames stoelen geschikt voor verschillende omgevingen. Neem de Eames DAW en DSW. Met hun houten onderstel ademen ze een toaal andere sfeer uit dan de DSR en DAR. Deze hebben een chromen onderstel. Plaats de stoelen om de vergadertafel of in je bedrijfsrestaurant. De DSR en DAR stoel met een gepoedercoat onderstel kunnen ook op het terras of in de tuin gebruikt worden.
In 2015 heeft Vitra de Eames Plastic Chairs opnieuw uitgebracht. Dit maal is de zitting 2 centimeter verhoogd. Hiermee heeft Vitra de stoelen aangepast aan de huidige tijd, waarin we nu eenmaal langer zijn dan vroeger.

Vitra bureaustoel

De bekende Vitra bureaustoelen zijn de Vitra ID Trim, ID Mesh en ID Soft bureaustoel. Deze bureaustoelen zijn ontworpen door Antonio Citterio. Je kunt de bureaustoelen naar eigen wens samenstellen. Door de kleuren en bekleding, verschillende rugleuningen en overige functies zijn de stoelen geschikt voor ieder bedrijfstype. Of het gaat om het inrichten van een open kantoorruimte, een vergaderruimte, een individueel kantoor of een teamkantoor.

Vitra accessoires

In de collectie vind je diverse Vitra accessoires voor een zakelijk interieur. Denk aan handige kantooraccessoires als de Toolbox, het Uten. Silo opbergsysteem of de Corniche legplanken.

Ben je bezig met de herinrichting van je kantoor of een ander zakelijk interieur? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij bieden je graag een scherpe vrijblijvende offerte. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 bereikbaar op het nummer 020-6352440.