Bertjan Pot

Bertjan Pot is wellicht het meest bekend vanwege de Random Light die hij in 1999 ontwierp. Hij studeerde in 1998 af aan de Design Academie Eindhoven, waarna hij in 1999 samen met een studievriend ontwerpstudio ‘Monkey Boys’ oprichtte. Nadat de twee in 2003 besluiten ieder zijn eigen weg te gaan, breekt Bertjan Pot internationaal door met de presentatie van Carbon Copy. Sindsdien heeft hij vele meubels en lampen ontworpen voor uiteenlopende merken als Established & Sons, Arco, en Montis. Bertjan Pot mag zichzelf dan ook tot één van Nederlands meest toonaangevende ontwerpers rekenen. Bekijk hieronder een greep uit de designproducten die Bertjan Pot heeft gemaakt, waaronder de bekende Heracleum hanglamp van Moooi en de Aron hanglamp van Functionals. Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.

Bertjan Pot
 • Naam
 • Prijs
 • Nieuwste
 • populair
van 24 artikelen
Pagina:
 1. Functionals Aron 401 hanglamp
  Functionals Aron 401 hanglamp
  € 409,00 incl btw € 338,02 excl btw
 2. Functionals Aron 581 hanglamp
  Functionals Aron 581 hanglamp
  € 439,00 incl btw € 362,81 excl btw
 3. Functionals Aron 701 hanglamp
  Functionals Aron 701 hanglamp
  € 469,00 incl btw € 387,60 excl btw
 4. Moooi Heracleum hanglamp koper
  Moooi Heracleum hanglamp LED
  € 2.034,00 incl btw € 1.680,99 excl btw
  • Koper
  • Nikkel
 5. Moooi Non Random hanglamp - zwart
  Moooi Non Random hanglamp
  € 551,00 incl btw € 455,37 excl btw
  • Wit
  • Zwart
 6. Moooi Random Light hanglamp - wit
  Moooi Random Light hanglamp wit
  € 557,00 incl btw € 460,33 excl btw
  • Wit
 7. Moooi Random Light LED hanglamp - wit
  Moooi Random Light LED hanglamp wit
  € 709,00 incl btw € 585,95 excl btw
  • Wit
 8. Moooi Carbon Chair stoel
  Moooi Carbon Chair stoel
  € 782,00 incl btw € 646,28 excl btw
 9. Moooi Random Light LED hanglamp - zwart
  Moooi Random Light LED hanglamp zwart
  € 774,00 incl btw € 639,67 excl btw
  • Zwart
 10. Moooi Random Light hanglamp - zwart
  Moooi Random Light hanglamp zwart
  € 538,00 incl btw € 444,63 excl btw
  • Zwart
 11. Lensvelt Beefeater ovale tafel
  Lensvelt Beefeater ovale tafel
  € 1.815,00 incl btw € 1.500,00 excl btw
 12. Arco Slim Bench
  Arco Slim bank
  € 1.188,00 incl btw € 981,82 excl btw
 13. Arco Slim+ tafel en Slim+ Bench
  Arco Slim+ bank
  € 1.319,00 incl btw € 1.090,08 excl btw
 • Naam
 • Prijs
 • Nieuwste
 • populair
van 24 artikelen
Pagina:

Misschien vind je

deze producten ook leuk

Afbeelding
Vitra Design merken
naughtone Polly barkruk
naughtone
naughtone Polly barkruk € 525,00
Enstablished & Sons Stack kast
Established & Sons
Enstablished & Sons Stack kast € 4.562,00
Dirk vander Kooij Dutch Design merk
Diesel by Moroso Design merk
New Duivendrecht Carry On kandelaar
New Duivendrecht
New Duivendrecht Carry On kandelaar € 59,00

Bertjan Pot: van experiment naar product met nét dat beetje meer

Bertjan Pot staat bekend vanwege zijn experimentele manier van werken. Zijn ontwerpen ontstaan vrijwel altijd vanuit een experiment. Hij zoekt de grenzen op van het materiaal, wat kan wel en wat niet, en ontdekt zo het DNA. Samen met de fabrikanten gaat hij daarna de uitdaging aan om die uitkomst om te zetten naar iets groters.

Kenmerkend voor zijn werk is het creëren van volume door minimale materialen te gebruiken. Hij ontwerpt producten die nét dat beetje meer zijn dan alleen de functie die ze hebben. Hij doet dit door techniek en intuïtie te combineren.

Bertjan Pot voor Moooi Carbon Chair

Bertjan Pot: Laat je verrassen door de realiteit

Een mooie uitspraak van Bertjan Pot: Je kunt je beter later verrassen door wat er in de realiteit gebeurd, dan hopen dat je dat ene droombeeld na kunt maken. Een mooi voorbeeld hiervan is de Carbon chair. Deze is namelijk ontstaan uit de ontwikkeling van de zwarte Random Light. Het materiaal dat hij in eerste instantie gebruikt had was veel te zwaar en stevig voor een lamp. Dit was het moment dat hij besloot er een stoel van te vlechten. Een verrassend eindresultaat van de realiteit dus.

Bertjan Pot voor Moooi

Één van zijn bekendste ontwerpen is de Random Light die door Moooi is uitgegeven. Andere producten die hij voor Moooi ontwierp zijn de Carbon chair collectie, Heracleum Endless lampen, de Prop Light collectie en de Pion Light tafellamp.

Dutch Designer voor Dutch Designmerken

De producten van Bertjan Pot worden zowel door internationale merken (HAY, Montis, Established & Sons) als nationale merken verkocht. Zo ontwierp hij voor Arco de Slim tafel. Deze tafel lijkt op het eerste gezicht een houten tafel, maar schijn bedriegt. De Arco Slim collectie bestaat namelijk voornamelijk uit staal. Voor Functionals maakte hij middels een eeuwenoude techniek uit China de graag geziene Aron lampen. En voor Lensvelt maakte hij de Beefeater tafels. Deze hebben een asymmetrisch ontwerp waardoor de tafel vanuit alle hoeken een ruimtelijke en creatieve uitstraling heeft.

Dutch Design en internationale awards

Met zijn innovatieve ontwerpen heeft Bertjan al vele awards in ontvangst mogen nemen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: Materiaalfondsprijs 2003, Elle Deco Award 2005, Dutch Design Price 2007, IF Gold Award 2007, Sanoma Woonaward 2007, 1st Frame Moooi Award 2012 en de Dutch Design Award 2012. Deze verkreeg hij met ontwerpen als de Random Chair, Slim Table, Carbon Chair, Stairway To Heaven lampen en zijn maskers.

Bertjan Pot maskerprojectHet maskerproject van Bertjan Pot

Het maskerproject is ontstaan uit een experiment om een vloerkleed te maken van aan elkaar genaaid touw. Toen dit niet lukte (de sampels trokken krom) en bijna op wilde geven kwam Vladi Rapaport op het idee om er maskers van te maken. Het maskerproject is een ongoing project. Op een dag waar er veel gepraat is en weinig gemaakt is, sluit Bertjan Pot de dag af met het maken van een masker om zijn creativiteit te kunnen uiten.  

Bertjan Pot in de collectie van musea

Het werk van Pot is in de collectie van diverse musea opgenomen. Zo staan de Shrunken Bench en Random Light in het Victoria & Albert Museum in Londen. Het prototype van de Random Chair en de Carbon Copy staan in het Museum Boijmans & Beuningen en in het Stedelijk Museum Amsterdam. In het Textielmuseum in Tilburg vind je onder andere de Jumper Chair, de Pocket Light en diverse maskers. Ook in Amerika heeft een Bertjan Pot een plekje weten te bemachtigen. Zijn Carbon chair staat namelijk in het MoMA  in New York.

Projectinrichting met ontwerpen van Bertjan Pot

Ben je op zoek naar projectinrichting en is jouw oog gevallen op één van de ontwerpen van Bertjan Pot? Neem dan contact op met één van onze projectinrichters voor een scherpe offerte op maat. Ook wanneer je een specifiek product zoekt dat niet op onze website staat kunnen wij dit leveren. Wij zijn namelijk officiële dealer van 200+ merken en kunnen op basis van grote aantallen scherpe prijzen offreren, ook voor de designproducten van Bertjan Pot. Onze projectinrichters zijn te bereiken via: info@interiorworks.nl of 020 635 24 40.