Ace & Tate

Afbeelding

InteriorWorks voor Ace & Tate

Analyse

‍Ace & Tate wilde een winkelinterieur dat pas bij het ‘what you see is what you get’ imago van Ace & Tate. De omgeving van het pand moest aansluiten en doorgevoerd worden in het concept en het interieur van de winkel.

Advies

‍We hebben ons netwerk optimaal benut en zo de juiste mensen aan elkaar gekoppeld voor het beste eindresultaat van de winkel. In overleg met de interieurarchitect hebben wij de design meubilair voorstellen gedaan en geleverd.

‍‍Het interieur moet de focus volledig leggen op de gebruiker, met als doel: what you see is what you get. Een consument ziet bij binnenkomst direct wat Ace & Tate hem of haar kan bieden. Namelijk moderne brillen voor iedere gelegenheid en tegen een eerlijke prijs. De relaxte vibe die in de winkel hangt zorgt voor een aangename sfeer waar men op het gemak een bril kan passen.

‍‍Naast brillen, zie je ook kunst op de muren. Deze is afkomstig van de Nederlandse kunstenaar Jordy van den Nieuwendijk. Leuk om te weten: bij aankoop van een bril steun je het Ace & Tate fund, welke iedere half jaar met een nieuwe kunstenaar werkt. Zo ondersteun je dus de realisatie van de kunstwerken die in vrijwel alle Ace & Tate winkels hangen.

Make it work!

‍‍De architect heeft de omgeving van het winkelpand betrokken bij het ontwerp van het interieur. Zo nodigt het kleine terras met loungestoelen van Fermob de bezoeker uit om even uit te rusten en te genieten van de grote groene klimop die tegen de gevel groeit. De grote raampartijen aan zowel de voor- als achterkant maken de ruimte licht, de vele spiegels verspreiden dit daglicht vervolgens nog verder de winkel in. Het souterrain is vaak niet goed zichtbaar waardoor hij minder gebruikt en bezocht wordt, met dit gegeven in het achterhoofd heeft de architect het souterrain ingezet als service ruimte. Dit is de ruimte waar de opticien al zijn opmeet instrumenten kwijt kan en waar de men in een prettige ruimte kan wachten. Alle benodigde techniek zit netjes weggewerkt in een speciaal gemaakt meubel.

‍‍Het meubilair lijkt wel gemaakt voor de ruimte, niet gek want het grootste deel is ook op maat gemaakt. Vanuit ons netwerk hebben wij een partner aangedragen die gespecialiseerd is in maatwerkmeubilair. Hij heeft de showkasten, tafels, de keuken en de bank in één stijl gemaakt.

‍‍Om het interieurontwerp af te maken kon passend meubilair niet missen. Om de brillenwinkel af te maken hebben wij barkrukken van &tradition geleverd, salontafels van HAY en loungestoelen van Fermob geleverd.

‍‍Facts & Figures:

  • Architect: Standard Studio
  • Foto credits: Wouter van de Sar
HAY design meubilair
Fermob design meubilair
Afbeelding

&tradition Raft barkruk - zwart eiken

De Norm NA8 barkruk is puur door zijn eenvoud en zijn gebruikte materialen. De barkruk oogt stoer, modern en heeft een stijlvolle afwerking. Perfect voor een Scandanavisch interieur voor restaurants, hotels of kantoorkantines.

Beschikbaarheid 1 - 2 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over Ace & Tate

‍Ace & Tate maakt brillen van goede kwaliteit tegen een eerlijke prijs. Hierdoor is het mogelijk om bij iedere outfit, iedere ‘mood’ en iedere gelegenheid een passende bril te dragen. Aan ons de taak om samen met de architect een winkelinterieur te ontwikkelen die hier bij past.

‍Bij Ace & Tate doen ze niet aan – zoals ze dat zelf mooi noemen – ‘cookie cutter’. Alle modellen zijn in huis ontworpen door het design team in Amsterdam. Ze zijn geweldig goed in het vinden van de beste materialen, productietechnieken en de meest kosteneffectieve oplossingen die de kwaliteitsnorm hoog houden.

‍Ace & Tate heeft inmiddels al vestigingen gevonden in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Ierland en Zweden.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Zorg

‍Astellas Pharma

‍Leiden

Bekijk project
Afbeelding

‍Zorg

‍Domus Medica

‍Utrecht

Bekijk project
Afbeelding

‍Zorg

‍LImor

‍Rijswijk

Bekijk project