CBS Studios International

Afbeelding

InteriorWorks voor CBS Studios International

Analyse

‍CBS zocht een comfortabel, ruimtelijk en modern kantoor waar alle werknemers, acteurs, producenten en klanten zich thuis zouden voelen. Een kantoor dat aansluit bij zowel de Amerikaanse als Europese gebruiker. Ze wenste bovendien een interieur dat past bij het Rijksmonument, het Apollo House met haar subtiele maatvoering en detaillering. Dit is bereikt door het interieurconcept precies op de wensen van CBS af te stemmen, zorgvuldig in te passen in de structuur van het gebouw en te combineren met het juiste meubilair met waar nodig bijzondere oplossingen op maat. 

Advies

‍InteriorWorks heeft hier in samenwerking met diverse partners aan dit project gewerkt, waaronder Fokkema & Partners Architecten die al eerder verantwoordelijke waren voor de renovatie van het Apollo House en nu ook het CBS heeft mogen ontwerpen.

‍CBS heeft haar intrek genomen in de zuidelijke helft van het ring-gebouw van het Apollo House. De 3 verdiepingen tellende ring staat aan de basis van de hoogbouw en heeft een eigen entree. De luxe uitstraling in een klassieke no-nonsens stijl van het interieur voor het EMEA Hoofdkantoor van CBS, past bij het rijksmonument en de Amerikaanse identiteit van het bedrijf.

‍Voor het ontwerp en de realisatie van het kantoor waren slechts drie maanden beschikbaar. Door een gezamenlijke inspanning van alle betrokken partijen is het gelukt om in deze bijzonder korte tijd een leeg pand om te bouwen en in te richten tot hoogwaardige werkplek en visitekaartje voor CBS. Een knappe prestatie, helemaal aangezien de gekozen luxe merken en het maatwerk normaliter een lange levertijd heeft.

‍De wensen van CBS in combinatie met de uitdagingen die het pand te bieden had voorzagen de ontwerpers van een interessante puzzel met betrekking tot het interieurconcept. Dit had voornamelijk te maken met de structuur van een cirkelvormig gebouw. Een bioscoop, een foyer en meerdere grote vergaderruimtes moesten allemaal op logische wijze in de boogvormige structuur geïntegreerd worden, met een rij dragende kolommen in het midden. Rustige lange lijnen tussen de intiemere binnenzijde en opener buitenzijde van de ring zorgen voor een sterke basis voor het ontwerp. Open en dichte ruimtes relateren zich om en om aan de binnentuin en aan de buitengevel waarmee een heldere indeling is gecreëerd. Hierdoor ontstaat er ook, ondanks de cirkelvorm, een open karakter met spannende doorzichten.

‍De bioscoop is vanzelfsprekend een bijzonder belangrijk onderdeel van het interieur voor CBS. Dit is de plek waar directeurs en inkopers van televisiezenders een eerste viewing krijgen van de nieuwe series en films. De boogvormige structuur is hier optimaal ingezet en de 47 Poltrona Frau bioscoopstoelen heeft InteriorWorks op maat laten maken om precies te passen in deze boog. Naast de royale ruimtelijkheid en de inrichting zorgen verlichting en materialisatie voor een majestueuze ervaring. De naastgelegen foyer maakt de bioscoopervaring compleet. Bijzonder is dat deze ruimte ondanks het specifieke programma en de theatrale uitvoering, niet detoneert met de werkomgeving.

Make it work!

‍Het interieur is in haar eigen uitstraling voldoende neutraal gebleven zodat de gebruiker en het bijzondere bezoek de ruimte kleur geeft, wat versterkt kan worden door het gebruik van geluid, video en beeld. Het ontwerp is modern en ingetogen, met strakke en zorgvuldig gekozen materialen en details. De statigheid van het gebouw en de ingetogen ruimtelijkheid van het interieur, vroegen om een royalere uitvoering van de open werkplekken dan een standaard bureau kan bieden. De werkeilanden hier zijn dan ook speciaal voor CBS en deze locatie ontworpen en beeldbepalend in het interieur. Ze zijn in samenwerking met onze partners op maat gemaakt. De bureaus hebben een contrastrijk lichtgrijs blad en een donkere houten omkasting. De ladenblokken zijn geïntegreerd in het monolieten eiland en de verlichting is geïntegreerd in een zacht metallic gecoate lichtarmatuur er boven. De bureaus hebben de uitstraling van een vaste werkplek maar ze zijn met een slinger verstelbaar. Alle werkplekken zijn voorzien van de Herman Miller Aeron Remastered bureaustoel. CBS heeft deze als één van de eerste wereldwijd op grote schaal in gebruik genomen. In de vergaderkamers komen dezelfde kleurtonen terug. Zo zijn de tv meubels zacht metallic gecoat en zijn de donkere massiefeiken vergadertafels voorzien van een blauwstalen onderstel en kabelbak. 

Facts & Figures:

  • Architect: Fokkema & Partners Architecten
  • Oplevering: 2017 
Vitra design meubilair
Herman Miller design meubilair
Afbeelding

Over CBS Studios International

‍CBS Studios International is de toonaangevende leverancier van programma’s op de internationale televisiemarkt en verleent licenties aan meer dan 200 markten in meer dan 60 talen op meerdere mediaplatformen. De divisie distribueert content van CBS Television Studios, CBS Television Distribution, SHOWTIME Networks, CBS News, CBS Films en een bibliotheek van meer dan 70,000 uur kijktijd. De Studio neemt deel aan een aantal internationale kanaalondernemingen en exporteert ook een diverse reeks formats voor lokale productie. CBS Studios International heeft 13 kantoren over de hele wereld, waaronder de vestiging in Los Angeles en het EMEA-hoofdkantoor in Amsterdam.

Wil jij ook zo'n interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Kantoor

‍Expedia

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍David Lewis

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Kantoor

‍OVG Real Estate

‍Amsterdam

Bekijk project