Corendon Village Hotel Amsterdam

Corendon Village Hotel Amsterdam - InteriorWorks

InteriorWorks voor Corendon Village Hotel Amsterdam

Analyse

‍Corendon -als een van de grootste trendsetters op het gebied van vliegvakanties in Nederland- heeft een nieuw hotel tot stand gebracht, namelijk het Village Hotel Amsterdam. Nu ook wel bekend door het vliegtuig, dat in de achtertuin van het hotel is geplaatst. Het hotel bestaat uit drie verschillende complexen met in totaal 680 kamers: Plaza, Apartments & Urban. InteriorWorks heeft meegedacht over de inrichting en ervoor gezorgd dat de benoemde thema’s uitvoerig naar voren komen.

Advies

‍Het team van InteriorWorks heeft samen met de architect en de opdrachtgever gekeken naar de drie thema’s en middels unieke producten de wensen van Corendon terug weten te brengen in het interieur. InteriorWorks was verantwoordelijk voor het leveren van maatwerkproducten op hoog niveau. Ook al zijn de drie kamers totaal verschillend, toch hebben ze dezelfde kenmerken: eenvoud, ontspanning, comfort en het stadsleven.

Make it work!

‍Allereerst heeft de architect een schets gemaakt van de drie kamers om de projectinrichting volledig te laten kloppen met de wensen van Corendon. Daarnaast heeft de opdrachtgever een moodboard aangeleverd waarop de look en feel te zien is. Met deze informatie heeft InteriorWorks de technische tekening tot stand gebracht en een concreet meubel- en materiaal voorstel gedaan. Hieruit zijn samples ontwikkeld en geplaatst in een mock-up. Na goedkeuring heeft de oplevering plaatsgevonden, maar hoe ziet het resultaat er dan uit?

‍Laten we beginnen met de Apartments. In deze kamer vind je een comfortabele sfeer dat vrijwel direct een huiselijk gevoel geeft. Gasten voelen zich hier thuis en verblijven hier dan ook voor een langere tijd. De olijfgroene muren samen met de hout tinten, die verwerkt zijn in de gehele kamer, zorgen voor een natuurlijke sfeer. Zo vind je hier de strakke stellingkast die gemaakt is van HPL met een modern poedercoat stalen frame. De kast biedt veel opbergruimte waardoor hij niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch. Hierop aansluitend de strakke wandplanken, die gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als de kast, die zorgen voor eenvoud. De sierlijke wandlampen naast het bed en de televisie maken de sfeer helemaal compleet. Een leuk detail is de houtenvloer in combinatie met het zwart/witte tapijt. Het toevoegen van verschillende prints creëert diepte en een mooi contrast tussen modern en klassiek.

‍De luxe Plaza kamer is kenmerkend door de diepe aubergine kleurige wanden met hier en daar strakke 3D-lijnen. In het interieur komen een aantal opmerkelijke designproducten naar voren. In overleg hebben we gekozen voor een nachtkastje met 3D effect. Het hoekige kastje maakt het stijlvolle interieur helemaal af. Verder vind je in de kamer wandlampen die de kamer een sierlijke touch geven. Tegen de wand naast het bed vind je de gefineerde eikenhouten kast met brass detail. Een prachtig authentiek meubel vinden wij zelf. De badkamer is aangekleed met een ovale spiegel gemaakt van eikenhout en marmeren badkamermeubel met een strak stalen onderstel. In deze kamer worden warme kleuren gecombineerd met zachte stoffen, wat zorgt voor een luxe uitstraling.

‍Last but not least, de Urban kamer. De frisse hemelsblauwe kleur van de kamer straalt een ontspannen sfeer uit en is speciaal bedacht voor gasten die hier een nachtje verblijven. In de kamer vind je de zwarte HPL soft touch wandkast. In overeenstemming met de kast hangt aan de muur de speciaal ontworpen spiegel met strakke symmetrische lijnen. De spiegel is elegant en modern tegelijk, zoals je dat in de gehele kamer terugvindt. In combinatie met de kast en de spiegel hebben we gekozen voor de zwarte Option stoel van Puik. Wat extra sfeer geeft en tevens past bij het stijlvolle interieur zijn de ronde wandlampen naast het bed. Een leuk detail zijn de kleine vliegtuigjes verwerkt in het tapijt. Kortom, deze kamer is voorzien van alle comfort wat iemand maar kan wensen tijdens een zakenreis.

‍InteriorWorks heeft zich helemaal mogen uitleven met maatwerk producten van hoog niveau. Dit alles in overleg met de architect en Corendon. De drie kamers zijn allen authentiek en vertellen ieder een eigen verhaal.

‍ 

Facts & Figures:

 • Projectnaam: Corendon Village Hotel Amsterdam
 • Grootste hotel in de Benelux
 • Oplevering: juni 2018
 • Fotograaf: @Corendon Hotel & Resorts
 • Plaats: Badhoevedorp

Het hotel

Before mission Corendon 747

Make over Corendon 747

Transport mission Corendon 747

 • Slider foto 2 Corendon website 

 • Slider foto 1 Corendon website 

 • Slider foto 3 Corendon website 

 • Slider foto 4 Corendon website 

 • Slider foto 5 Corendon website 

 • Slider foto 7 Corendon website 

Over Corendon Village Hotel Amsterdam 

‍Corendon is één van de grootste maatschappijen op het gebied van vliegvakanties in Nederland en verzorgen verschillende reizen van A tot Z. Naast dat ze echte trendsetters zijn op het gebied van vakanties, hebben zij ook oog voor eigen hotels & resorts. Corendon is druk bezig met het uitbreiden van het portfolio en bezitten nu meer dan tien hotels in het binnen- en buitenland. Het Corendon Village Hotel Amsterdam is het grootste hotel in de Benelux en één van de grootste in Europa.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Scotch & Soda | InteriorWorks

‍Hospitality

‍Hotel Arena

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality 

‍The Loft 

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍Element hotel 

‍Amsterdam

Bekijk project