Domus Medica

Afbeelding

InteriorWorks voor Domus Medica

Analyse

Domus Medica wilde een kantoorgebouw dat werkruimte biedt aan zowel grote als kleine organisaties op medisch gebied. Daarbij wilde zij ontmoetingen en het contact stimuleren tussen de verschillende medische organisaties. Samenkomen was daarom een belangrijk thema tijdens het nieuwe interieur ontwerp. 

 

Advies

De interieurarchitecten hebben de eisen van Domus Medica goed weten door te voeren in het interieur, door te werken met licht en de etages ruimtelijk op te zetten. InteriorWorks heeft de complete inrichting geleverd. Van het vergader- en kantoormeubilair tot aan informele zitjes en het meubilair in de openbare ruimtes. Een belangrijke voorwaarde voorafgaande het project was het stimuleren van de gezondheid van de gebruikers. Ergonomische werkplekken waren daarom een must. 

‍Het kantoorgebouw is in fases opgeleverd, InteriorWorks was verantwoordelijk voor de inrichting van de 5e en 6e etage. Bij toeval kwamen beide etages tegelijkertijd bij InteriorWorks terecht, maar hebben twee verschillende opdrachtgevers.

Make it work!

Voor de werkplekken, stilteruimtes, ontmoetingsplekken en samenwerkruimtes is er gekozen voor diverse zit-sta werkplekken van Drentea. Ook zijn de werktafels van Vepa en Arco terug te vinden in de inrichting. Bij ergonomische werkplekken horen ook comfortabele en makkelijk verstelbare bureaustoelen. Deze stoelen zijn van bekende kwalitatieve merken zoals Vitra en Interstuhl, die hoogwaardige zitoplossingen leveren. De bureaustoelen leveren een bijdrage aan de gezondheid en vitaliteit van de werknemer.

In de openbare ruimtes zijn diverse zitjes gecreëerd met banken van Muuto, Vitra en Palau, Vitra RAR schommelstoelen en fauteuils van Arco.

Hoewel het idee achter het kantoorgebouw is om contact en ontmoetingen te stimuleren, is het uiteraard ook belangrijk om in stilte privégevoelige telefoongesprekken te kunnen voeren. Dit is onder andere mogelijk in de belcellen van Framery.

Het eindresultaat van de etages is wat ons betreft geslaagd. Beide zijn ze ruim opgezet, er is veel plek voor samenwerken en overleggen en de werkplekken zijn voorzien van kwaliteit designmeubilair dat gericht is op ergonomie en duurzaamheid.

Facts & Figures:

 • Architect:
  • 5e etage Arnold Schoordijk
  • 6e etage Standard Studio
 • Indeling gebouw:
  • 5e etage open werkplekken
  • 6e etage aparte kantoren
 • Oplevering: december 2017
Arco design meubilair
Vitra design meubilair
Afbeelding

HAY About A Chair AAC22 stoel - wit

De HAY About a Chair AAC 22 stoel is een all-time favourite uit de HAY collectie. Deze Deense beauty is een favoriet van vele vanwege het zitcomfort en het uiterlijk. De stoel kenmerkt zich door zijn eenvoud en multifuntionele opties.

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
 • Passend advies van onze interieuradviseurs
 • Altijd een offerte op maat

Over Domus Medica

‍ “Op de eerste verdieping bevindt zicht het Congres- en Vergadercentrum Domus Medica. Hier kunnen zalen worden gehuurd van 10 tot 400 personen. De combinatie van het vergadercentrum, de foyer en de daktuin achter het vergadercentrum maakt het de ideale locatie voor seminars, beurzen en andere bijeenkomsten.” (Domus Medica)

‍Domus Medica biedt gemeenschappelijke huisvestiging voor beroepsbelangen organisaties uit de medische sector. Naast kantoorruimtes worden er ook gemeenschappelijke faciliteiten aangeboden als een congres- en vergadercentrum en een bedrijfsrestaurant.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Zorg

‍Astellas Pharma

‍Leiden

Bekijk project
Afbeelding

‍Zorg

‍Ace & Tate

‍Antwerpen

Bekijk project
Afbeelding

‍Zorg

‍Limor

‍Rijswijk

Bekijk project