Element hotel

Afbeelding

InteriorWorks voor Element hotel

Analyse

Het Element hotel in Amsterdam wilde een inrichting die je een warm gevoel geeft vanaf het moment dat je de locatie op de Zuidas binnen loopt. Architect D/DOCK Design Studio ontwierp aan de hand van deze gedachte een hotelconcept met een kaartje ‘a home away from home’.

Advies

Voor de uitwerking van het interieurconcept is er gekeken naar comfort, natuur, gezondheid en ontspanning. Het hotel wil haar gasten het idee dat je thuis komt geven, en daar is het meubilair op afgestemd. Van open ruimtes tot banken en stoelen in de hotelkamers, tot aan het buitenmeubilair in de hoteltuin.

Make it work!

‍InteriorWorks heeft het hotel volledig mogen inrichten met los meubilair en verlichting. We hebben Graypants Scraplights geleverd, waarvan drie enorme custom made Scraplights in het restaurant hangen. De grote van deze design lampen is indrukwekkend en vooral door het materiaal van de Scraplights maken deze lampen bijna ‘machtig’ in het interieur.

‍Voor de inrichting van het hotel zijn veel bruine, groene en paarse tinten op een zachte manier verwerkt in het meubilair, en het lijkt alsof ze als gekleurde wolkjes zijn neergedaald. Daarnaast zijn er veel verschillende patronen terug te zien in het interieurontwerp zoals de vloerkleden, en zijn er aparte – maar erg leuke – details terug te zien. Een leuk voorbeeld zijn de neon gele en groene flessen die de trappenwand verlichten. Voor de meubilering van het hotel hebben we onder andere ontwerpen van Functionals, Arper en Montis gebruikt.

‍De reactie vanuit de klant betreft de werkzaamheden en het resultaat:

“Het was een lang en leerzaam traject om de klant te overtuigen van de look & feel die bedacht was voor het hotel. Waarbij zelfs VR brillen werden gebruikt. Eind resultaat was top met weinig restpunten en de levering ging soepel ondanks de grote aantallen en drukte op de werkvloer.”

Facts & Figures:

  • Architect: D/DOCK Design Studio
  • Projectmanagement bureau: D/DOCK
  • Oplevering: 2016
  • Oppervlakte: 8800m2
Functionals voor InteriorWorks
Arper design furniture
Montis design meubilair

HAY J104 stoel - naturel

HAY J104 stoel uit de HAY collectie is een betaalbare houten design stoel van zeer hoge kwaliteit. Combineer hem met andere modellen uit de shop voor een speels horeca interieur.

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat
HAY J77 stoel - naturel

De HAY J77 stoel is een beukenhouten stoel met een lage rugleuning en past in ieder horeca interieur. Mix en match deze stoel met andere modellen uit de shop voor een modern restaurantinterieur.

Beschikbaarheid 4 - 6 weken
  • Passend advies van onze interieuradviseurs
  • Altijd een offerte op maat

Over Element hotel

‍Het Element hotel is gevestigd in Buitenveldert in Amsterdam Zuid en opende haar deuren op 6 februari 2016. Het hotel is gemakkelijk te bereiken vanaf Schiphol en de RAI, en ligt op slechts 15 minuten afstand van het centrum van Amsterdam. Het hotel kent 160 kamers, waarvan standaard kamers en twee kamer appartementen met een volledig ingerichte keuken. De gasten kunnen hierdoor gemakkelijk een langere tijd verblijven. Het hotel biedt daarnaast 24/7 fitness mogelijkheden en heeft een bijzonder dakterras voor complete ontspanning.

Wil jij ook zo'n tof interieur?

Wil jij ook een passend interieuradvies voor de inrichting van jouw project? ‍InteriorWorks is specialist op het gebied van projectinrichting binnen de hospitality-, kantoor-, onderwijs-, en zorgbranche. Wij beschikken over de kennis, de mensen en het netwerk om een compleet interieur te realiseren.

Neem contact op

Vergelijkbare projecten

Afbeelding

‍Hospitality

‍The Fritz Hotel

‍Düsseldorf

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍Jaz Hotel

‍Amsterdam

Bekijk project
Afbeelding

‍Hospitality

‍W Hotel 

‍Amsterdam

Bekijk project